14419
  • somdav95
    köszi, elolvastam, sokat segített (:
  • neevous
    Első hsz.
  • KranaZoli #11346
    De ezt Én csumára nem értem. Elszívnak egy spanglit, aztán felöltenek vmit, kitesznek vmit erre a letöltő oldalra?! Eddig legalább MagicTune-t töltött le az ember - még ha xar is volt. De ez most mi a rák akar lenni?! JPEG; TIFF képek mappákban a monitorokról?! (költői kérdések voltak)
  • Solten
    Jah, ha lenne egy ertelmes szoftver-fejleszto reszleguk, mar reg uralnak a vilagot.
  • Lacee86
    Majd közöld velük mailben. :D
  • bertino
    letoltottem en is, es rajottem, hogy a samsung szoftveres reszlege bekaphatja a makkomat vegre!!!
  • KranaZoli #11342
    Asszem van újabb MagicTune. learning resources - monitors

MagicTune Premium for VISTA, WIN7 64Bit International Download (version 4.0.9)

* Please uninstall previous version before installing MagicTune Premium. MagicTune Premium is for 64bit VISTA, WIN7 OS.

Én már nem merem letölteni, mert ha dettó szar, akkor elb*ssza az egész 7vgém.

Vki?!

Időközben.... Letöltöttem. Kicsomagolom, de nincs benne semmi amit telepíteni lehetne, csak monitor fotók meg ilyenek. Ez mi a pöcsöm?!
  • somdav95
    az a baj hogy elég szűkös a keret( 150 max, felujítás van nálunk, ígyis már több százezren felül van csak a szobám, gondolom érted, tvre most nincs több.. ) és hát egy fullhd plazma tv az nem olcsó, de ha tudsz valamit mutatni, azt szívesen megnézném ! :)

amúgy plazmánál, mennyire jellemző még a beégés? sok helyen olvastam hogy rég nem jellemző már rá, ez igaz?
  • FlyHigh
    Én azt mondom, ha van monitorod akkor inkább egy plazmát vegyél. LCD tvket hagynám inkább a helyedben, azokból csak a prémium kategóriában van normális.
  • Sharks
    Èn philipset venném, mert a sony-nál jobb az input lagja, a panát viszont nem ismerem, de valószínü, hogy annál is hasonló a helyzet.
  • bertino
    hat en lattam egy sony 3d tvt meg haver pana plazmajat, igaz az nem 3d-s, de messze a plazma vitte a primet.

blu-ray metallica koncert szo szerint olyan volt benne, mintha ott lennenek a tv kepkerete mogott, valosagban...
  • somdav95
    Na mostmár tényleg oda jutottam hogy, jövőhéten tv-t veszek, van három jelöltem, örülnék ha segítenétek választani :)
    philips
    sony
    pana

Az összesről csak jót halottam, szóval ezek közül kéne választanom, örülnék ha segítenétek, előnyök-hátrányok stb.

Meg lenne egy olyan kérdésem hogy két monitor van rákötve a gépre, az egyik egy Samsung 223BW, a másik meg egy kis 15"-os samsung lcd, mint másodlagos monitor( zenéhez, msn ablak, stb, csak hogy azok ne foglalják a helyet, tudom furcsa, de nekem így kényelmes (: ), és még rá szeretném kötni a lcd tv-t is, gondoltam hogy megosztom az elsődleges monitor ( 223bw) dvi kimenetét két részre, és akkor ugyan az megy a tv-n, mint ami azon, csak ezt az nvidia control panelbe nem lehet feljebb venni 1680x1050-es felbontásnál, lehetne erre valami hogy a 223bw, plusz a tv is 1920x1080ba legyen? Vagy felejtsem el, és rakjam el a 15"-os monitort, és a tv-t használjam a másodlagos dvi csat-on?
    Előre is köszi a segítséget (:
  • FlyHigh
    és akkor az lg meg samu miért az össze-vissza bevilágító fénycsöves háttérvilágítást nyomja még mindig? Bekalibrálva sokkal szebb feketéje van ennek a ledes monitornak mint a sima háttér világítású lcd tv-mnek. Néztem ledes monitort másfajta panellel is, pl van a va, csak az már lassabb. Nekem a gyorsaság mindenek előtt, sajna plazmát nem nagyon ajánlott monitornak használni, ezért egy gyors lcd kellett. Jövőre ps3 kap egy nagy plazmát, addig meg ez is jó lesz konzol géjmingre.
  • BenceYCE
    Hát én igyekeztem az én igényeimnek megfelelő jó ár/érték arányú megoldást választani. :)
    A maximalizmusomat már ez a TV is kielégítette. Tettem mellé CRT-t, TN LCD-t és eddig elég meggyőző a 3000-es kontrasztja és a színhűsége. Talán megnéztem volna a 100Hz-es változatot is, de sztem ha ezzel meg vagyok elégedve, akkor felesleges. :)
  • neevous
    Ha edzsledes kijelzőkről van szó, akkor mindig megmosolygom a "ledes technológia" szóösszetételt. :)
  • neevous
    Dinamikus mód?
  • Solten
    "Jaja, értem én, csak most nincs kedvem venni egy plazmát meg egy monitort, h "jobban" kijöjjek vele".

Jah, sajnos a minoseget meg kell fizetni... Minden egyeb mar kompromisszum...
  • BenceYCE
    Nem győzött meg a képe, pedig egy Panasonic volt. A +200W fogyasztásától se ájultam el, sem a +60k-s felártól. Sajnos alapkövetelmény volt a FullHD, viszont ez nemigen van 32"-on, a nagyobb (42") meg elég ostobán mutatott volna az íróasztalon. De lehet, h Téged kellett volna megkérdeznelek és megmondtad volna a frankót :/
  • BenceYCE
    Ez nem merés kérdése ember, hanem kőkemény anyagiak. A CCFL-esekbe kell inverter, a LED-esekbe nem, így ezek előállítása olcsóbb, csak épp széthájpolva eladhatóbbak. Az igazi összehasonlítás egy LED-es TN-es és egy LED-es nem TN-es lenne.
  • FlyHigh
    Megérkezett, beüzemeltem a BENQ XL2410T, odabasz. Főbb részletekben:
    Nincs szellemkép, nagyon közvetlenül reagál, éles jól interpolált kép szinte minden felbontáson, szép színvilág(kb ez a legjobb fajta TN+Film panel leddel megtoldva), egész mély fekete. Mindenhogy állítható káva, nem ropog, fix és beton kemény, eszméletlen, jack kivezetés oldalt, sugárzik róla már kibontásánál is, hogy 24/7 hardcore gamere termett. Egyetlen negatívum az ára, bár így már nyelhetőbb a dolog, hogy 90eurot érő egeret és padot kaptam hozzá a dobozban. Ahhoz képest, hogy a mai világban lehet bőven drágán szart is kapni, ez drágán jó legalább és ha nem fél évre veszi az ember még bőven meg is érheti az árát. Ez a benq már tényleg nem az a benq, nagyon jó profilt ad a cégnek, hogy merik nyomatni a ledes technológiát minden környezetbe és sok játékos rendezvényen ők a monitor. Link
  • FlyHigh
    TV-t semmiképpen, pc-hez monitornak ebbe az árkategóriában minden tv gagyi, monitoros tuneres dolgnál viszont a panel szokott lenni a gyengéje. Monitort és tv-t külön érdemes venni.
  • Lacee86
    A bikább model mondjuk min. egy HD 5770-et jelent, igaz? Mert akkor full HD-t érdemes mind 23-as méretben. Mennyit szánnál rá?
  • barmi
    Monitort vennék, tudnátok ajánlani nekem valami használható modellt a konfigomhoz? (a gépem az aláírásomban olvasható, lehet, hogy tavasszal beújítok egy bikább vidkarit)
    Köszi!
  • Lacee86
    Sztem fasza cucc lehet, biztos vennék ilyet, ha lenne pénzem. :) Ráadásul jó, mert a 24-es és a 27-es mostani ára szerint arányban van egymással, tehát pont annyival drágább a 27-es, mint amennyivel nagyobb a képe.
  • neevous
    Az a baj a tuneres monitorokban, hogy elég szar a panel bennük.
  • kifli
    én monitort vennék beépített tv tunerel, ja várjál, már vettem ilyet :D
  • exert
    Köszi a választ... amúgy ezt a 27"-es monitor néztem én is ki magamnak :)
  • exert
    Olyan 70-100 ezer Ft összeget szánnék rá, mind a két funkcióját kb. ugyanannyit használnám, a távolság min.1m/max. 4m között terjedne, a gépem konfigja pedig: Intel Core i5 650 3.20GHz, 2.0GB RAM, ATI Radeon HD 5770, Win7 Ultimate (32 bit)
  • Sharks
    Mennyit szánsz rá? Mire használnád pontosan? Milyen távolságokból néznéd? Milyen géped van hozzá?
  • Lacee86
    Én sztem monitorral jobban jársz. Ez 24"-es, vagy ha kicsi, akkor ez 27"-esben. Lehet van olcsóbb is ami jó, de ez minőségi cucc az biztos.
  • exert
    Hy!
    Éppen monitor vásárlás előtt állok és egy TV-t sem ártana beszereznem. Gondoltam megoldom a dolgot 2:1-ben. Szerintetek egy monitor TV-t vagy egy PC csatlakozós TV-t éri meg jobban venni?
  • Lacee86
    Úgy tudom, a legtöbb monitor ezt tudja (enyém is asszem), szóval igen, jó. :)
  • hungary27
    1000:1 statikus kontrakszt arány jó?
  • Lacee86
    Hát mivel úgy látom, nagyon olcsó, szódával elmegy. Ha filmezni akarsz rajta, akkor belefér, de ha netezni vagy egyéb mást és filmezni nem nagyon, akkor inkább mást kéne választani, mert 21"-os full HD nem igazán nyerő.
  • hungary27
    ez szerintetek jó monitor?
    BENQ G2220HD
  • neevous
    Szerintem hagyjuk is... :)
  • pointer4
    Utoljára 4-5 éve nézhettél plazma tévét, ha ez jött le belőle. Vagy valami szar Samsungot.
  • BenceYCE
    Szakkereskedésben voltam ahol a falakat világították melegfehér spotokkal amik nem villódzanak és nem volt túl nagy fényár, mivel zárás után teszteltünk. Ahhoz képest a nappalim egy hegesztőműhely, így bocs, de nem elégszek meg a plazmával.
  • neevous
    Nem láttál semmit a 60hz-en villogó neonokkal telibevilágított boltban semmit a plazma képéből? Szegény.
  • BenceYCE
    Jaja, értem én, csak most nincs kedvem venni egy plazmát meg egy monitort, h "jobban" kijöjjek vele, mint egy játékra is doszt frankó lcd tv-vel. HC gamereknek lehet, h dől a lé, de én épp ezt a 140k-t is óvatosan költöttem rá, nemhogy ha még ugyanennyiért meg is kapom a plazmát, még vegyek 50-60k-ért egy monitort is amin talán látok valamit nappal a filmből, merthogy plazmán nem az is tuti :)