14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Solt #11389 Jó, de te burzsuj vagy! :D -
#11388 Nekem mindegy, nekem plazmám van, és lcd-t meg plazmát árulok, de annak a sok szellemileg sérültnek vevőnek nem mindegy :D
Néha megszoktam kérdezni, hogy ha ez a 129 watt zavarja (papíron ennyit vesz fel a TX-P42G20), akkor a másfél kilówattos porszívó, meg hajszárító, meg kávéfőző, meg a 7*100Wos házimozi mér nem zavarja, illetve az 500-600W-os PC tápegység :D
Ráadásul egy hifiből/házimoziból általában az szól jól, ami a legnagyobb teljesítményű, mér nem gondolja automatikusan , hogy a kis teljesítményt felvevő képernyő szar? :D
Az sztereó erősítőmben 2*1kW-os toroid trafó van, sose érdekelt mennyit vesz fel, csak hogy jól szóljon :D -
Dobronski #11387 plazma foreva -
#11386 de most nem halál mindegy, hogy mittomén 150W-ot fogyaszt az lcd, és 170-et a plazma (sok volt a fehér a filmben :D)? akkor már inkább a plazma :D -
#11385 A LED-es, most mindegyiknél kevesebbet, de annak szar is a képe :D -
#11384 ez hülyeség, a plazma átlagban kevesebbet fogyaszt mint egy lcd, akkor fogyaszt többet, ha hóesést nézel fehér háttéren napi 12 órát. -
BenceYCE #11383 Hát nem tudom, én monitornak használom, így asszem kicsit másabb fogyasztás mérnél ha plazmát dobnál nekem, de Te tudod Azért meg nem fogok feszt fekete hátteret választani, h ne zabálja le a gatyám a plazma. Ám kíváncsi lennék az E-on statisztikájára kicsit részletesebben, mert gondolom nem csak nekem tűnt fel, h vannak azért benne elég mókás adatok is :) -
#11382 A plazmánál a fogyasztás képitartalom függő, hiszen saját fényűek a képpontok, így a plusz 200watt akkor igaz, ha óriás műlesiklást nézel. Egy sötétebb tónusú filmnél, jelenetnél elmegy 70-80 wattal.
Speciel az U20-nál nem mértem fogyasztást, csak a 42-es G20-nál. Annál 90 és 160 watt között ugrált a fogyasztás, szóval átlagban lehet azt mondani, hogy 120-130 wattal eldöcög. Gyakorlatilag megkapod egy edzsledes LCD fogyasztását, ha kicserél egy izzót otthon energiatakarékosra.
Link. -
BenceYCE #11381 Ennek biztos szép a képe, mert tudsz benne borotválkozni :D
Bár ugye a fogyasztás a plazmáknál másabb mint az LCD-knél, azért halkan jegyzem meg, h 200W-tal többet eszik mint az én LCD-m, pedig az enyém nem LED-es. Persze a plazmánál is alacsonyabb ez az érték ha filmet nézel (állítólag), de azért az enyém 58,1W-jával nemigen veszi fel a versenyt. Örülök, h a geeks megnézte mit is tud a kicsike, mert bizony a paneljától én is leültem a földre a mammutban :) A tesztből viszont nemigen derül ki, de bizony az áramkörök buzerálásával az a 31ms input lag nálam átlag majdnem fele volt, amit a mezőny nemigen hozott. Emellett még a régi 5604-es 42"-os Philipset volt lehetőségem behatóan tesztelni és az is bőven gyors játékhoz input lag és utánhúzás tekintetében is. A Philipseket amúgy is ajánlják pro-n is. -
#11380 Az csak jó, bátraké a szerencse. :) -
#11379 Megvettem a HKC-t, gyönyörű képe van, maximálisan megvagyok elégedve vele :) -
#11378 Nem igazán kell játékra, lfs-ezek néha, az meg g25-el monitoron, filmnézésre gondoltam inkább (:
Még néztem EZT , ami még belefér az árba, szerintetek?Melyiknek szebbnek a képe? egy led tv-nek (amit lejjebb linkeltem) vagy ennek plazmának? -
#11377 Hát jó, csak én magamból kiindulva biztos nem kísérleteznék. Vegyél akkor már BenQ-t. Az se sokkal drágább, és azt mondják itt a srácok, h egész jók lettek a monitorjaik. -
Blum #11376 Nemkell köszi,majd veszek egyet..:) -
Blum #11375 Csak DVI-ról D-Sub-ra átalakító járt hozzá. Meg DVI-->HDMI. -
#11374 akkor vegyél egyet :D
megnézzem van-e otthon? :D -
#11373 átalakító se? -
Blum #11372 Nám..:( -
#11371 vga-dhoz járt nem? :D -
#11370 Ha jól emlékszem nem, pont én is azt néztem a napokban. -
Blum #11369 Üdv!
BenQ G2222HDL monitorhoz jár DVI kábel alapból? -
steweee #11368 http://www.argep.hu/product_1222265.html -
steweee #11367 uhh, hát köszönöm a válaszokat. látom vannak komolyan hozzáértő emberek is. igazából a kérdésem az lenne m int az előbb, csak leegyszerűsíve.
http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/lg/42ld450-p41573275/
(ezt akartam az előbb másodiknak,most látom hogy 2x ugyanazt linkeltem)
ill.
http://www.samsung.com/hu/consumer/televisions/televisions/lcd-tv/LE32C450E1WXXH/index.idx?pagetype=prd_detail
kettőből jó e vmelyik játékra ?
az előbb leírtakat szem előtt tartva ki tud ajánlani még játékra alkalmas tévét, ami ki is lett próbálva, vagy mely paramétere alapján lehet arra következtetni, hogy meg fog e erre a célra felelni ?
-
#11366 Panel. -
#11364 crt-hez vagyok szokva :D akkor panel vagy nemtudom hogy hívják a tft-k képmegjelenítőjét :D Ez lesz az első lapos monitorom :) -
#11363 képcső? -
BenceYCE #11362 Ezzel az a baj, h az első hsz-ben:
"Mindennek ellenére játékra még úgylehet alkalmasabb is a plazma, mint az LCD, hiszen gyakorlatilag nincs input-lag, a válaszidő rendkívül alacsony, a színhűség csodálatos."
... elveszett emberünk a tények között, ugyanis a válaszidő nem azonos az input laggal. Ha kicsit utána jársz, rájöhetsz, h a válaszidő alatt a képernyőpanel reakcióidejét értik, tehát amit kap az elektronikától jelet, annak a váltakozási gyorsasága. Érthető, h ez játéknál filmnél egyaránt jelentős, ezért is figyelnek a gyártók rá, h ne mosódjon a kép ha pörgős film/játék jelenetek jönnek. Az input lag ezzel szemben a teljes jelkésést jelenti, ami filmnél nem túl érdekes, hiszen még a fél másodperces késés is jelentéktelen lehet. Értem ezalatt, h a hang előrébb jár mint a kép. Játéknál viszont, ahol mi határozzuk meg, h mi történjen a képen, nem csak visszajátszás van, ott egy 2 képkockás 33ms-os bemeneti jelkésés gyakorlatilag játszhatatlan szintet eredményez. Ez azért van, mert a jel sok áramkörön áthalad mire a panelre kerül (és szembesül a jelkéséssel). E tekintetben azok a tv-k jobbak amelyeken ki lehet kapcsolni az ilyen-olyan képjavító áramköröket. Olvassatok utána és járjátok körbe a témát vagy olyan TV-t vegyetek amiről más már csinált input lag tesztet valós időben egy CRT monitorral összehasonlítva. Ismételten mondom, h a DVI-HDMI kábeles megoldásnál jelentkezik, mert ebben az esetben van a TV-re bízva a képalkotás. D-SUB kábelen az input lag kevésbé jelentkezik. Mindenképp járjátok körül a témát, nem akarok senkit rábeszélni az LCD TV monitorként való használatára, de jobb a tényeket tisztázni. Input lag márpedig plazmánál is van, hiszen ott is átmegy a kép az elektronikán. -
#11361 A belseje illetve a képcső is samsung :) szóval rossz elvileg nem lehet, csak tény hogy nem egy ismert márka. -
#11360 Végül is, igaza volt az eladónak, csak fogalma nem volt arról, hogy miért :D
A 100Hz-es LCD TV (50HZ-es nem létezik, hiába írkálja a sok marha katalógus, vagy benne van ez az elektronika vagy nincs) pont azt csinálja, mint a legutolsó sorozatú csúcsminőségű katódsugárcsöves TV. Ott a 100Hz-es képfrissítésnél már elérhető volt egy olyan technikai trükk (legalább is a csúcsmodelleknél), hogy a bejövő 25 képkockából csinált az elektronika 50-et, köztes képpontok készítésével, ami egy elektronika által kiszámolt átmenet volt.
Ott is, és itt is a gyors mozgások miatt van, olvashatóbb/élesebb legyen a kép, amikor vadul mozog valami.
Szóval ez csak egy fantázia név, hogy ne ijedjen meg a vásárló, közeli, meleg érzés legyen, hogy ebből is a "cázherces a gyó" :D
Létezik még 200 Hzes is, ott az a trükk, hogy a háttérvilágítás villog, rávillant minden képkockára, ettől jobban elhatárolt képkockák jelennek meg, még élesebb lesz a mozgó kép.
Tehát játéknál jól jöhet, a gyorsan mozgó kép, élesebb.
Van még egy adat, amit nem szoktak nagyon reklámozni. Hogy az elektronika, a mozgó képnél, mekkora sorbontással számol. Van ahol csak 360, van ahol 720 vagy 900 mint ritkaság. Ez azért van mert spórolnak az elektronikán. Akkor látni ezt jól, amikor a mozgó kép homály, mintha kis felbontású lenne, majd ha megáll, kitisztul és csodálatos lesz a képminősége. Ilyet csak plazmáknál láttam, hogy 1080 sorral számolt volna mozgóképet, persze ott is csak a drágább kategóriánál. -
BenceYCE #11359 Utánhúzás tekintetében jobbak, bár azért aki szabad szemmel észre veszi a 2ms és a 0.02ms közt a különbséget azt megdicsérem, viszont a teljes elektronika miatti input lagot egyik gyártó sem reklámozza, se plazmánál, se LCD-nél, így maradnak a tesztek. -
BenceYCE #11358 Nem keverted össze véletlen a válaszidőt az input laggal?
Ha nem, akkor dobhatnál egy tesztet. -
BenceYCE #11357 Ha játékra is kell, nézz utána, h melyiknek mennyi az input lagja, mert a válaszidő az szerintem mindnél elhanyagolható. -
#11356 Hááát, LG tv monitornak... 32"-es de legalább LED tv, akkor inkább EZT vedd, nincs nagy lag, és sokan dícsérik.. -
BenceYCE #11355 Ki kell szórni a raktárkészleteket. Fogadd el, h Ők üzletért, pénzért csinálják. Amíg van CCFL, addig a LEDet el lehet adni kuriózumként, közben meg a raktárkészlet ürül. -
#11354 HKC monitorban? :O Én még csak tápot hallottam, de az hulladék. Kétlem, h a monitorjaik sokkal jobban lennének... Sztem biztos ami biztos, keress vmi értelmes márkát, ne kísérletezz. -
#11353 Erről a monitorról van valakinek tapasztalata? ill. 5000:1-es kontrasztarány elfogadható? -
steweee #11352 a mammutban az Xtreme digitalban voltam nézelődni. lcd tévét akarok venni, de monitorként játék céljára főleg. amit kinéztem magamnak az a :
http://www.argep.hu/product_972586.html
vagy
http://www.argep.hu/product_972586.html
illetve aki tud jobbat ajánlani szivesen megfontolom. namármost a kérdésem az, hogy az eladó próbált elkápráztatni azzal, hogy 100 Hz-sat keresek-e, mert az jobb a játéknak, de nem tudta az okát mikor kérdeztem. azt mondta azért, mert kevésbé fárasztja a szemet.
Ennek van jelentősége lcd képernyőnél ? nem csak a crt-nél volt fontos a min 75 hz ? 6 éve vannak lcd monitoraim, 60 Hz-val gyártottak eddig mindent típust, de én nem vettem észre a szemfáradást vagy bármi hasonlót. -
#11351 Benq G2222HDL -
exert #11350 Nekem ez elég jónak tűnik! LG -
#11349 Üdv! 35-37k körül tudnátok ajánlani egy jó 22"-es monitort DVI csatlakozóval?