PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na most mit higyjel?
Volt Samsung monitor teszt C-PVA panellel, és írták szemmel látható randa után-húzása van, azért eIPS panelrõl sehol nem írtak ilyet szerintem.
Solten, LED-es TN paneles szép képû, játékra alkalmas monitorral lassan Dunát lehet rekeszteni, csak a többség vagy 20-30 ropival olcsóbb. A videobemenetek nekem ennyit nem érnek ...
Volt Samsung monitor teszt C-PVA panellel, és írták szemmel látható randa után-húzása van, azért eIPS panelrõl sehol nem írtak ilyet szerintem.
Solten, LED-es TN paneles szép képû, játékra alkalmas monitorral lassan Dunát lehet rekeszteni, csak a többség vagy 20-30 ropival olcsóbb. A videobemenetek nekem ennyit nem érnek ...
Valami tesztet esetleg tud linkelni valaki rola? Ezek az "olcsobb" IPS panelek input lagosak, nagy az utanhuzasuk, nem kifejezetten alkalmasak jatekra.
Leginkabb jatekra az a jo amit linkeltem, elodjerol lehet nezni teszteket, gyonyoru feketet produkal, villamgyors, kifejezetten jatekhoz es "mozizashoz" ajanljak.
Leginkabb jatekra az a jo amit linkeltem, elodjerol lehet nezni teszteket, gyonyoru feketet produkal, villamgyors, kifejezetten jatekhoz es "mozizashoz" ajanljak.
Saor Alba
Sziasztok! Ha veszek a monitor hoz olyan kábelt hogy DVI 18+1 és a másik vége D-SUB akkor lesz változás? Mert most D-subal van összekötve
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
60Hz frissítésnél a folyamatos képhez ugye 16ms kell, de látod látod ...
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
És? Az legalább a valós, nem úgy mint az 5 és 2ms. Ez olyan mint a láthatósági szög, amit TN panelnél valami sose használt kontrasztra adnak meg, de valójában 135/135 fok körüli ...
Ráadásul az elõdjének 6ms volt, még is mindenki szerint ennek jobb a panelja, nem minden az az egy adat Imputlagot meg átlag senki nem adja meg ...
Ráadásul az elõdjének 6ms volt, még is mindenki szerint ennek jobb a panelja, nem minden az az egy adat Imputlagot meg átlag senki nem adja meg ...
Több csati (komponens, kompozit, HDMI), amik ha esetleg konzolozásra adod a fejed nem jönnek rosszul, forgatható a cucc (grafikai munkák, fotószerkesztés) kicsit jobb a panelje (eIPS), és jobban kalibrálható.
Kérdés, hogy ezeket kihasználod-e.
Kérdés, hogy ezeket kihasználod-e.
Szép design, de ez TN paneles ... a lent említett U2311 ennyibe kerül, és elég sok extrája van az IPS panel mellett.
Ezek nekem is bejönnének, de nem vágom a 40K különbségnek mi az oka azért az 1"-ért cserébe :(
Nem írtam, de az IPS-sel vetettem össze.
Azért írtam a U2311H-t, mert ár/érték arányban kurvajó, meg nem is egy kategória elektronikában a koreaiakkal.
Ha még árban belefér, akkor U2410, ami egyszerûen kibebaszott jó monitor.
Azért írtam a U2311H-t, mert ár/érték arányban kurvajó, meg nem is egy kategória elektronikában a koreaiakkal.
Ha még árban belefér, akkor U2410, ami egyszerûen kibebaszott jó monitor.
"A VA panelek meg baszottlassúak, nem színhelyesek, ..."
A 3x6 bites TN-nél minden szinhelyesebb. ;)
Azért 83K egy 23"-os Dell Ultrasharp IPS panelel, kb. ennyi egy LG/Samu 24"-ban, rég volt amikor egy 20"-os IPS monitor 150K volt.
A 3x6 bites TN-nél minden szinhelyesebb. ;)
Azért 83K egy 23"-os Dell Ultrasharp IPS panelel, kb. ennyi egy LG/Samu 24"-ban, rég volt amikor egy 20"-os IPS monitor 150K volt.
most rákényszerültem,hogy a tvn netezek
200 Hz-es 42'-os LG .Fél óra után már fárasztó ezen böngészni,olvasni hiába nagyítom fel a képet.
Ha választani kellene inkább vennék minõségi 24-es esetleg 27-es monitort mint ugyanazon az áron kétszer akkora tvt
200 Hz-es 42'-os LG .Fél óra után már fárasztó ezen böngészni,olvasni hiába nagyítom fel a képet.
Ha választani kellene inkább vennék minõségi 24-es esetleg 27-es monitort mint ugyanazon az áron kétszer akkora tvt
Elég szar dolog rossz minõségû képet nézni nagyban. A kép magasságát szorozd be öttel és megkapod az ideális nézési távolságot, szal nem biztos, hogy a nagyobb a jobb.
A VA panelek meg baszottlassúak, nem színhelyesek, továbbá a sötétebb tónusú helyeken torzulnak a színek (az amúgyse húdejó színek) és szembõl nézve a legalacsonyabb a kontrasztarány, szal inkább nézd oldalról:D
A VA panelek meg baszottlassúak, nem színhelyesek, továbbá a sötétebb tónusú helyeken torzulnak a színek (az amúgyse húdejó színek) és szembõl nézve a legalacsonyabb a kontrasztarány, szal inkább nézd oldalról:D
TN panelek között is van a drágább kategóriában ami elég szép képet ad, ha a VA meg egy fokkal jobb akkor annyira fos nemlehet, én személy szerint nem adnék ennyit egy 24"-es monitorért, dehát ez ízlés kérdése :)
Ennyiért egész jó monitort lehet kapni, illetve szar TV-ket. Ha mégis egy szar TV-t akarsz, akkor inkább vegyél kevésbé szart, mondjuk egy SHARPot. Ugyanúgy VA paneleket használ, mint a Samsung, viszont az elektronikája sokkal jobb. A Samsung fanatikusok meg nézzenek tesztképeket.
Azt tudni kell, hogy ennyi pénzért 50 HZ-es TV-k vannak, amik hiába full HD-s képet tudnak állóképben, mozgásban 3-400 sort. De ezt te is látni fogod, ha mellette van egy 100hz-es jó elektronikával.
Ahogy az elsõ bekezdésben írtam, azok a gyártók, akik ebben az árkategóriában TV-t gyártanak, azok VA paneleket használnak. Egy fokkal jobb, mint a szarfos TN panel,, de még mindig nem egy IPS.
Ha monitort akarsz és én azt is javasolnám, akkor vegyél IPS paneles Dellt. (Dell U2410)
Azt tudni kell, hogy ennyi pénzért 50 HZ-es TV-k vannak, amik hiába full HD-s képet tudnak állóképben, mozgásban 3-400 sort. De ezt te is látni fogod, ha mellette van egy 100hz-es jó elektronikával.
Ahogy az elsõ bekezdésben írtam, azok a gyártók, akik ebben az árkategóriában TV-t gyártanak, azok VA paneleket használnak. Egy fokkal jobb, mint a szarfos TN panel,, de még mindig nem egy IPS.
Ha monitort akarsz és én azt is javasolnám, akkor vegyél IPS paneles Dellt. (Dell U2410)
Ne a boltba vidd, mert csak anynit csinlnak, hogy 2hét múlva tovább küldik a szervízhez. Az oktogon környékén van asszem szervíz.
Például ez, ha meszebbrõl nézed tökéletesen használható monitornak, és ha tv-zni szeretnél azt legalább nem 24"-on kell nézned. Személy szerint én nem látom akkora értelmét a led tv-nek, szerintem túl drága, de persze ez ízlés kérdése :) A többiek még szerintem tudnak segíteni, hogy hogy is dönts
ejj hétvégén nem voltam itthon és arra kell hazajönnöm,hogy a 2333SWm nem mûködik
mindkét bemenetrõl hajtva ugyanúgy megy kb 2 mpig halványan aztán sötétség
ki kellett volna húzni mint a tvt :/
1 év 4 hónap után vajon visszavihetem iponhoz (36 hó garis) vagy van korrekt samsung szerviz?
valakinek tapasztalat?
mindkét bemenetrõl hajtva ugyanúgy megy kb 2 mpig halványan aztán sötétség
ki kellett volna húzni mint a tvt :/
1 év 4 hónap után vajon visszavihetem iponhoz (36 hó garis) vagy van korrekt samsung szerviz?
valakinek tapasztalat?
Nem értek hozzá! :) Mutatsd mire gondolsz és miért!
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Monitort szeretnék vásárolni kb 80-120 ezer forint értékig. Lehetõleg LED háttérvilágitású legyen és leginkább játékra használnám bár ha jó minõségben tudnék filmet nézni rajta az sem hátrány. Valami 24"-os méret érdekelne és nem lenne baj, ha ha esetleg TV-nek is tudnám használni (beépitett tuner), bár ez nem fõ szempont. Nagyon hálás lennék, ha pár ötletet irnátok ami egy kicsit megkönnyitené a választást. Elõre is köszönöm...
Tanácsot szeretnék kérni. Monitort szeretnék vásárolni kb 80-120 ezer forint értékig. Lehetõleg LED háttérvilágitású legyen és leginkább játékra használnám bár ha jó minõségben tudnék filmet nézni rajta az sem hátrány. Valami 24"-os méret érdekelne és nem lenne baj, ha ha esetleg TV-nek is tudnám használni (beépitett tuner), bár ez nem fõ szempont. Nagyon hálás lennék, ha pár ötletet irnátok ami egy kicsit megkönnyitené a választást. Elõre is köszönöm...
a hsz-edel csak annyi volt a gond, hogy olyan tulajdonságát szidtad a monitornak, ami a te monitorodba nincs is, ha ezt nézzük, akkor a samsungba még mindig jobb minõségû a tv képe mint a tiedben, mert hogy ugye a tiedben nincs is tuner. (Ehhez képes te mégis összevetési alapnak vetted)
A kijelentésed kb olyan, hogy vettél egy kocsit klíma nélkül, ültél egy kocsiban amibe be volt rohadva a klíma és rohadt büdös volt. Erre te aztmondod hogy jó hogy nem vettél lékondis autót, mert ültél egyben és rohadt büdös volt.
Elmagyarázom ezen a példán keresztül:
1. Ha neked amúgysem kellett klíma, akkor a klímásba se lenne muszáj hogy használd.
2. Ha egy kocsiban ültél ami nem mûködött megfelelõen, és nem a klíma hibájából, hanem mert nem takaríttatták ki a légkondit, az nem a klíma hibája. (Ezen keresztül azt mondom az is lehet, hogy a kábellel van a hiba)
Szal mielõtt valamit értékelsz, gondold végig...
Amúgy valszeg be volt kapcsolva valami "képjavító" funkció, én egybõl nyomtam ki mindent, a nappaliban lévõ lcd tv-nél is kapcsoltam ki, mert lehet élesebb a kép/jobba kontrraszt, de összességében rosszabb a kép. Haverén minden offon van, és foci vb-t ott is néztük, az tökéletes volt. Pc-re állítva pedig ezek a képjavítók asszem nem is mennek csak tv-nél.
A kijelentésed kb olyan, hogy vettél egy kocsit klíma nélkül, ültél egy kocsiban amibe be volt rohadva a klíma és rohadt büdös volt. Erre te aztmondod hogy jó hogy nem vettél lékondis autót, mert ültél egyben és rohadt büdös volt.
Elmagyarázom ezen a példán keresztül:
1. Ha neked amúgysem kellett klíma, akkor a klímásba se lenne muszáj hogy használd.
2. Ha egy kocsiban ültél ami nem mûködött megfelelõen, és nem a klíma hibájából, hanem mert nem takaríttatták ki a légkondit, az nem a klíma hibája. (Ezen keresztül azt mondom az is lehet, hogy a kábellel van a hiba)
Szal mielõtt valamit értékelsz, gondold végig...
Amúgy valszeg be volt kapcsolva valami "képjavító" funkció, én egybõl nyomtam ki mindent, a nappaliban lévõ lcd tv-nél is kapcsoltam ki, mert lehet élesebb a kép/jobba kontrraszt, de összességében rosszabb a kép. Haverén minden offon van, és foci vb-t ott is néztük, az tökéletes volt. Pc-re állítva pedig ezek a képjavítók asszem nem is mennek csak tv-nél.
jolvan, inkabb menjel, nyomkodd az entert, ha mar a gepen kivul ugyse erdekel teged semmi mas.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Gondolom véleményed csak neked lehet itt az SG-n,mert gondolom te vagy itt az atyaúristen vagy mi a tököm.
Elmondtam nekem nem tetszett ,mert azt láttam amit.Mi rá a garancia hogy nálunk nem lett volna olyan? Semmi .Akkor mirõl beszélünk!
Elmondtam nekem nem tetszett ,mert azt láttam amit.Mi rá a garancia hogy nálunk nem lett volna olyan? Semmi .Akkor mirõl beszélünk!
Next PC upgrade: 2022
komolyan mondom, meglatom egy-egy postod itt az sg-n barmely topikban es rohoghetnekem tamad rogton, annyira ertelmes vagy.
mi koze egy monitornak ahhoz, hogy szellemkepes a kep ? (plane szgepes kep teszt nelkul ?!)
"meg jo, hogy nem olyat vettem!"
tenyleg jo, igy legalabb talan egy ertelmes emberhez jutott az a tv-tuneres samsung, ami majdnem nalad kotott ki!
mi koze egy monitornak ahhoz, hogy szellemkepes a kep ? (plane szgepes kep teszt nelkul ?!)
"meg jo, hogy nem olyat vettem!"
tenyleg jo, igy legalabb talan egy ertelmes emberhez jutott az a tv-tuneres samsung, ami majdnem nalad kotott ki!
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Igazad van, csak fáradt voltam és rosszul olvastam. :)
Semmi pánik négerek vagyunk! Azért jöttünk, hogy kölcsön kérjünk egy kis füvet!
Hát, mivel a te monitorodban nincs tv-tuner, így nálad ez nem probléma, hogy a tv adás szellemképes. Amúgy valszeg nagymuternál van a probléma, mert ilyen monitort rendeltünk havernak és nálla nincs szellemkép, és nekem sincs 2333HD-val.
Nagymamámnál láttam a Samsung P2370HD-s monitort.Õ TV-zni vette.
Pár adást néztem rajta nem tudom mibõl adódott de elég szellemképes volt.Olyan volt mintha le lenne lassulva a monitor.Jó hogy nem olyat vettem!
Pár adást néztem rajta nem tudom mibõl adódott de elég szellemképes volt.Olyan volt mintha le lenne lassulva a monitor.Jó hogy nem olyat vettem!
Next PC upgrade: 2022
Jaja. A Samsung legjobb TN panelja. A legjobb TN panel a piacon szvsz. "Utodja" a PX 2370:

Saor Alba
Megvettem Samsung XL2370 !!!
Háát amiket láttam mûködés közben, az LG sztem meg se közelítette a samsung-ok képét (szerintem).
Lehet h kimondottan a fekete szebb az lg-n, de ezen a monitoron én "b3sz@rtam", olyan képe van.
Csodálatos, kristálytiszta, fényereje is gyönyörû, kontraszt is bámulatos. Egyszóval megérte az árát.
Igaz a TN panel miatt a betekintési szöge nem egy IPS-esé, de (ki a [email protected] nézi oldalról a monitort, mikor játszik, filmet néz, dolgozik rajta???) Ha többen nézik, menjenek moziba, max 2en asszonnyal nézünk egy filmet az ágyból, de akkor meg kb 3m-re vagy tõle, ahol meg már "az összebújás" miatt a betekintési szög szinte semmit se változik (kb egy szögbõl, szembõl nézzük. Tehát számomra totál érdektelen a betekintési szög, meg az IPS panel, meg az egyebek. Ezt a pénzt megérte.
Szerintem nagyon jól jártam vele, nekem nagyon tetszik, másnak is csak ajánlani tudom.
A fekete meg itt is fekete. (legfeljebb 1-2 ccd vel világosabb "naés?!) Ki méregeti otthon koloriméterrel? Én biztos nem.
Am köszi.
Csipesz
Háát amiket láttam mûködés közben, az LG sztem meg se közelítette a samsung-ok képét (szerintem).
Lehet h kimondottan a fekete szebb az lg-n, de ezen a monitoron én "b3sz@rtam", olyan képe van.
Csodálatos, kristálytiszta, fényereje is gyönyörû, kontraszt is bámulatos. Egyszóval megérte az árát.
Igaz a TN panel miatt a betekintési szöge nem egy IPS-esé, de (ki a [email protected] nézi oldalról a monitort, mikor játszik, filmet néz, dolgozik rajta???) Ha többen nézik, menjenek moziba, max 2en asszonnyal nézünk egy filmet az ágyból, de akkor meg kb 3m-re vagy tõle, ahol meg már "az összebújás" miatt a betekintési szög szinte semmit se változik (kb egy szögbõl, szembõl nézzük. Tehát számomra totál érdektelen a betekintési szög, meg az IPS panel, meg az egyebek. Ezt a pénzt megérte.
Szerintem nagyon jól jártam vele, nekem nagyon tetszik, másnak is csak ajánlani tudom.
A fekete meg itt is fekete. (legfeljebb 1-2 ccd vel világosabb "naés?!) Ki méregeti otthon koloriméterrel? Én biztos nem.
Am köszi.
Csipesz
Mindegyik kínai OEM panel van, viszont sem az LG, sem a Samsung nem áll a helyzet magaslatán elektronika területén. Valahogy én inkább az LG-t választanám, ha ragszkodsz a 2höz. Vigyél be magaddal a boltba egy fekete tesztet. Meg fogsz lepõdni a samsungon.