14419
  • Lacee86
    A 2 közül mindenképp a Samsungot. LG az aztán "faszán" meg van csinálva: full HD, irdatlan nagy szám a dinamikus kontrasztnál, 2 ms válaszidő, 250-es fényerő, és nincs DVI, WTF?? :/
    De amúgy én továbbra is ódzkodom ezektől a 21.5-es full HD monitoroktól. :S
  • Blum
    E2240 felejtős,nincs rajta DVI csatlakozó.
    Samu inkább...:)
  • Peetboy
    Sziasztok!

"22-es LED monitort akarok venni. Milyet ajánlatok?
    Egyik jelöltem a: LG E2240S-PN 5ms TFT 22"
    Másik: SAMSUNG EX2220 5ms LED LCD
  • pointer4
    Hát Tévét Tévénézésre (jó, én is monitornak használom, de csak mert plazmásból 42" a legkisebb FullHD), na de erre pont alkalmatlan az LCD, mert egy rendes dolgozó ember este van csak otthon, nem napközben. (tisztelet az éjszakai műszakos kivételnek) Akkor meg szar az LCD képe. Innentől kezdve, alkalmatlan az alapfunkciójára.
    Ez pont olyan, mint a kompakt fényképezőgép esete. Gyenge az optika, mini a képérzékelő, tehát csak kint a napon van jó képe, cserébe meg nincs rajta kereső, csak LCD kijelző, de azon meg a napon nem látni semmit. Tehát hibás a konstrukciós alapelv :D Viszont el meg csak így adható, kicsi gép, nagy kijelzővel :D
  • pointer4
  • Blum
    Bár ha jobban belegondolok,akkor engem nem nagyon érdekel most az,hogy játékok hogy mennek. Maffia2 csak véletlenül fent maradt,nem nagyon játszok én már. GTR2-höz,meg LFS-hez bőven elég ez is. Egy 4850-et veszek majd tavasszal oszt kézcsók...:D

8500GT meg 1680X1050-re..biztos vicces lehetett :)
  • Lacee86
    Oh, hát akkor te még jó vagy, nekem 8500 GT-m volt egy darabig 22-es 1680x1050-es monitorra. :D
  • Blum
    Végülis Mafia2 FullHD-ban AA offolva minden más feltolva elmegy 28-30FPS-el. (256MB 3850-el..) Mondom bazd..:D
  • Lacee86
    Ugyanígy voltam én is 1 éve, CRT után első LCD, meg nem volt rendes videokarim de már lett. Majd idővel beszerzel egyet te is, aztán játéknál is fasza lesz. :)
  • pisztácia
    Üdv!
    Azt szeretném kérdezni, hogy az mitől lehet, hogy a monitorom néha, csak 60 Hz-en működik, néha meg a normális, 85 Hz-en megy, Normál esetben 85 Hz-en kell mennie, de átlagba 10 indításból csak 4-szer indul 85 Hz-en. A monitorom 17colos CRT Samsung. illesztőprogram van fent, frissíteni nem lehet, mert hogy a legfrissebb van fent. op rendszerem 64bit-es Win 7 Ultimate.
    Köszi
  • Blum
    Sziasztok!

Végre megszabadultam a CRT-től és hazahoztam egy LG W2253TQ-PF monitort.
    Gyönyörű képe van (Full HD),szép a feketéje is,adtak rá 3 nap pixxelhiba garanciát,azon kívül 5 év garanciát. Külsőre is nagyon szép a készülék. Adtak hozzá DVI kábelt,D-Sub kábelt,tápkábelt,driver CD-t. Amikor állítom a dőlés nagyságát,akkor nem jön sehonnan egy hang sem,szép nagy,stabil talpa van. CRT után megváltás ez a készülék előtt ülnöm. 45k-ért jutottam hozzá.
    Csak gondoltam leírom a véleményem,hogy eddig bátran ajánlom a monitort! :)

(Már csak értelmes VGA hiányzik..:DD)
  • FlyHigh
    50-60%-nál több biztos nem kellene. Amúgy az emberek elég kis százaléka lakik üvegkalitkába.
  • FlyHigh
    Beget egy dolog ez az lcd, tv-ből csak plazma létezik.
  • Lacee86
    Jah, szóval akkor csak ilyen próba cseresznye alapon lehet bennük bízni. :)
    Amúgy a saját márkás rádiós órám meg a kenyérpirító még lekopogom működnek, bár még csak bő 1 évesek asszem. :)
  • BenceYCE
    Akkor szerinted a nappalimban mennyivel menne? Három oldalon ablak, déli fekvés...
  • FlyHigh
    Panelt nem gyárt, szóval akár még jó is lehet, viszont abból kiindulva, hogy a kisebb vackaik ismerősöknél elromlottak elég hamar, nem biztos, hogy a legjobb választás.
  • Lacee86
    Úgy tűnik, a tökéletes kijelző még várat magára. :)
    Amúgy a Teszkóban voltam ma, csak nézelődtem, aztán ha már ott voltam, meglestem a műszaki cikkeket is persze, az LCD TV-ket is (azok a gyengéim, 1x majd szeretnék egy szép nagyot, no nem a Teszkóból xD). Észrevettem, h aránylag sokféle van ezekből a saját márkás vackokból (Technika, talán ez a neve). Sztetek nagyon befürdik vele, aki meg mer venni egy ilyet? Képminőségről sokat nem tudtam megállapítani, mert az összes tv-n vmi szar felbontású kép volt. :)
  • FlyHigh
    Minden technológiának van gyengéje, itt-ott mindegyik vérzik. Mire akarod használni, az a legfontosabb,.
  • pointer4
    A backlightos ledes LCD-knél tényleg lehet alacsony fogyasztást elérni, főleg ha nem a sivatagi showt nézzük. Viszont azon meg már nagyon látszik a LED randa hideg színe. RGB LED-es árát meg fizesse ki aki tudja :D
    Viszont kíváncsi lennék, ha paintel rajzolnék a fekete háttérképre képre egy 1 pxl vastag átlós vonalat, akkor megvenné-e a vevő, alatta-felette lépcsőfok sziluettű holdudvarral.
  • FlyHigh
    Nappal megy 16%-on nálam a fényerő, van itt bőven tartalék, ipon így kalibrálta.
  • Solten
    Nem eg be, ellattak vedelemmel, nem 2001-et irunk...
  • FlyHigh
    Igazából az lcd nem ég be, konkrétan beragad és nem tud visszafordulni a cellában lévő kristály, de ehhez nagyon sok idő kell. Gázzal töltött panelok az érzékenyek igazából.
  • FlyHigh
    Van itt a közelembe led tv, mondjuk nekem már csak azért sem kellene, mert idióta kékes beütést ad a képnek, nem tudtam elég pirost után húzni, hogy jó legyen, kb kalibrálni is lehetetlenség, egyszerűen hideg a képernyő. Monitoromnál meg nem tudom miért, de tök jó képet ki lehet hozni, feketéje is faszább mint egy sima azonos panellel fénycsövesnek, és ezt a felfelé sötétedő képernyős, tn+film buziságot is orvosolja nagyjából.
  • BenceYCE
    Fényerő tekintetében valóban a háttérvilágítás teljesítményét nézném pl, de fogyasztásban nem. Elég rossz hozzáállás pl h mostanában a LEDeknél is megy a parasztvakítás, hogy csak ennyit meg annyit eszik. Az hogy hány lument ad le, az senkit nem érdekel.
  • pxxl
    képernő kímélő, monitor kikapcsoltatás, mozgó háttér (minimális plusz erőforrás) nemhiszem h ez gond lenne :D
  • somdav95
    csak nem igazán van kedvem vigyázni arra hogy nehogy beégjen.... ez gondolom érthető (:
  • pointer4
    Nem nem tévedek, de igen, félreérthetően írtam, bele lehet kötni.
  • Lacee86
    Legalább ismernéd be, ha tévedsz, és félreérthetően írtad. Többen észrevettük.
  • Solten
    Ha szorult beled nemi igenyesseg, plazmat veszel. Egy jobb full HD LED-es LCD ugyan mar kezdi megkozeliteni kepminosegben egy full HD plazma szinvonalat, csak kb arban ketszer annyi es kisebb meretu is. Viszont LCD eseten kaphatoak olcsobban az 50Hz-es vagy HD ready hulladekok. Fogyasztas kerdese marginalis, egy nagy meretu LCD is zabal rendesen. Ez amugy is kepi-tartalom-fuggo.
  • pointer4
    Nem én keresem így a boltban, hanem te meg a polgártársaid.
  • pointer4
    RMS, DIN általában ebben adják meg, de okoskodjál csak
  • Lacee86
    Ezért emlegeted a 7x100 W-os házimozit meg az 5-600 W-os tápegységet egymás mellett...
  • pointer4
    De mér, a TV sem megy egy normális családban napi 2 óránál többet. És az sem a maxot veszi fel. Annak sem üvölt a hangszórója, és annak sem tekered fel a fényerejét maximumra.
  • pointer4
    Köszönöm, látom a többiek fáradtak gondolkodni.
  • kifli
    szerintem arra gondolt, hogy hangrendszerből, tápból, porszívóból, mindig azt veszik aminek nagyobb a teljesítménye, gondolván, minél nagyobb annál jobb, tv-nél meg pont fordítva, mert mindenki a minél kisebb fogyasztást tartja jobbnak.
  • Lacee86
    Eladó/tulaj létedre kevered a hangteljesítményt az elektromos teljesítménnyel, anyám borogass...
  • BenceYCE
    Örülök, h egy elektronikai áruház eladója/tulaja is megtisztelt a postjával, de azt hiszem mint olyannak talán nem kéne elfogultnak lennie, mert még az 5 éves unokatesóm is tudja, h porszívózni kevesebbet porszívózunk mint amennyit egy TV megy, de Te tudod. A hajszárító felesen megy, a PC tápegységének a max leadható teljesítménye sem azt jelenti, h annyit is vesz fel a gép. Az én Bluestorm II 500W-osomban a gép üresen 135W-ot, terhelve 175W-ot eszik. Még ezt is elnézem. De hogy a házimozi 7*100W zenei teljesítményét fogyasztásnak nézed és feltételezed, h mindenki csutkán használja, az már vicc. :D Erre utaltam az E-on statisztikájánál is, mert azért erősen kilóg a lóláb.
  • BenceYCE
    58,1W
    Bár nekem 73W jött ki. Azért ennél alsó hangon 2x annyiról beszélsz.
    Idézem az egészet?
  • Solt
    Max, ha rám ülsz dagi! :D
  • pointer4
    Te meg a paraszt, akit elnyomok? :P