PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Máté94
Megjött a döglött monitorom. Inverter-tápot cseréltek benne. Mit tettem vele ami sok volt szerintetek?😄
<#eljen> Szerintem erre még érdemes egy kicsit várni, legalább ameddig lesz pár teszt róla. Én is monitort keresek egy ideje és ez igencsak megfelelõnek tûnik😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Bezony bezony... TN-s monitort már butaság venni 40-50 ezer felett...

Ahol én veszem, ott 78900.-Forint az U2311H... pixelgaranciával! 😊

www.smart-bus.hu

Jó, de a belinkelt monitort én 82-83K magasságában láttam, igaz pixelgarival. Nyilván egy árban nem éri meg jobban a Dell-nél. Teszt még csak kínai nyelvû van. érdekes, hogy csutkára tekert fényerõvel sem közelítette alulról a max. fogyasztást. Eredetileg a Samsung cPVA csodáját is egy árban adták a DELL Ultrasharp csodájával, de mivel elég messze volt tõle sok mindenben elég csúnyán esett az ára. Szerintem pár hét múlva az egész új VA széria is esni fog. Minden esetre ennek fényében a 70K körüli TN-es monitorok viszont már viccnek tekinthetõek.

A ledes háttérvilágítás max fogyasztás szempontból érdekes... másból nem nagyon, ha jól tudom. Ennyiért meg zsákbamacskát... te is írod, hogy még teszt sincs róla... akkor már nem inkább plusz pár ezer és egy garantáltan kiváló vétel, egy nevesebb, jobb gyártótól? 😊

www.smart-bus.hu

Mondjuk máshol 68K, és ugye ez azért ennyi, mert nagyon új, az egyszerûbb verziói olcsóbbak lesznek ugyan ilyen panellel, ja és persze jelenleg más gyártó nem mutatott be ilyen panel + LED kombót mág. Talán a Dell U2407W némelyik típusában volt hasonló, de ott ugye más volt a háttérvilágítás ... meg az árkategória.

Basszus, máshol az U2211 ennyi ... nem írták el? Ja és adnak rá pixelgarit?

Igen! 😊) Epekedve várom...

www.smart-bus.hu

neevous
Hétfõn mész a tiédért?

Ennyiért tuti nem vennék BENQ-t... szerintem is #10880

www.smart-bus.hu

neevous
Ez annyira új monitor, hogy sehol egy teszt róla, ha a felét tudja viszont annak, amit az adatlapján írnak, akkor ennyiért nagyon tuti. Az tuti, hogy a "felhõsödés" nem olyan durva rajta, mint a CFT-s háttérvilágításnál, az is biztos, hogy a színei és képe szebbek, mint egy TN paneles monitornak. Azért nem ver egy IPS paneles HP-t vagy DELL monitort, viszont azokból ennyiért kb. 22"-ost kapni.

MR ME
nem ragaszkodok én hozzá, te írtad lentebb ezt a monitort 😄
a 24"hoz ragaszkodnék inkább, mivel a 22-est szeretném lecserélni 😊

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

neevous
Ebben az ársávban miért ragaszkodsz a LEDeshez?

MR ME
na megtaláltam ezt a BENQ BL2400PT monitort akkor szted ez jó választás lenne? BENQ mennyire megbízható?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

MR ME
na ezt a 2 cikket köszi, így kicsit tisztábban látom majd a dolgokat 😊

neevous
Olvasnivaló:

http://www.geeks.hu/technologiak/090629_tft_paneltechnologiak

http://www.geeks.hu/technologiak/091209_lcd_tevek_led_vs_ccfl

A Dellet ajánlom, de te döntesz.

A 2ms a Samsungnál úgy jön ki, hogy egy negyed fordulatot számolnak. Ez igaz a tévékre is. 7-8ms-os Panelnél nincs gyorsabb reálisan, bárki bármit mond. A legújabb faszság a Phillips 0,5 ms válaszideje.

Már ezzel a három mondattal is túl sokat írtunk a válaszidõrõl, hiszen nem ez számít, hanem az input lag, aminek csak egy része a panel válaszideje. A leggyorsabbak a gamer monitorok, de mivel nagyon minimális rajtuk a képfeldolgozás, hihetetlen fos a képük. Célszerszámok, na.

Tudni kell, hogy a fotósok is IPS-es monitorokat használnak vagy CRT-ket pont a színhûség miatt.

Két lehetõség van:

- valami kiskapu amirõl nem tudunk
- mind hibátlan, így lazán bevállalják

www.smart-bus.hu

"Szerintem így kéne ennek valahogy mûködnie!"

Én mint vevõ ennek örülök, de azért arra kíváncsi lennék, hogy ha a gyártó nem ad, mert nem ad, pixelgarit, akkor õk hová dugják a kibontás után pixelesnek mutatkozó atomdrága eladhatatlan monitort, mert a nagyker nem veszi vissza, vevõ meg nem viszi el.
Jobban örülnék ha egy drága monitorra lenne 72 órás pixelgarira, mint egy LG vagy Samu esetén, és nem kéne ráfizetni egy halom pénzt érte, mint Asusnál.

Nem akartam belenyugodni ebbe a fizetõs pixelgaranciába, így kutakodtam egy kicsit... PH-n keresztül jutottam el IDE!

Rákérdeztem, hogy náluk ez, hogy mûködik, majd közölték, hogy helyben tesztelhetõ, ha nem jó, hozzák a másikat, ergo garantáltan pixelhiba mentes monitor vihetõ haza... díjmentesen!!!

Szerintem így kéne ennek valahogy mûködnie! Természetesen kalibrálást is csinálnak, a leírtak alapján elég korrekten:

"a kalibrálást én végzem, profi és többször bevizsgált/ellenõrzött koloriméterrel vagy spectralfotometerrel, amirõl kalibrálás elõtt és után is készítek egy tesztet és pdf-ben is ellenõrízhetõ kimutatást adok, továbbá egy generált ICC színprofilt is a VGA kártyád ismeretében!"

Megrendeltem az U2311H-t! <#finom>

www.smart-bus.hu

"de nem gáz ez a 8ms válaszidõ?"
Csak akkor, ha elhiszed a valós körülmények között szinte soha nem teljesülõ 2ms-esválaszidõt, a TN panelek esetén vagy a 160-170 fok látószöget ami a valóságban olyan 90-135 fok. 😉
Azt hiszem pl. az input lag sokkal többet számít.

exact6
Nah, elég hülyén fogalmaztam néhány helyen... ígyjár az aki nem olvassa át amit leírt, mielõtt beküldi <#lama>

exact6
Sziasztok! Nem tudom, jó helyre írok-e, de van egy kis problémám a monitorommal (Asus VW202). A sztori röviden annyi, hogy eddig egy 9800GTX-es kártyám volt HDMI kimenettel amelyhez járt egy átalakító, hogy a sima csatlakozós monitorokat is rá lehessen kötni. Ezzel minden rendben is volt, csakhogy pár hete ki lett cserélve a videókártya egy GTS 250-re mivel amaz kipurcant. Csakhogy mikor erre rákötöttem a monitort a (a sima csatlakozójára, mivel ennek már van az is a HDMI mellett), a kép egy kicsit össze van "nyomódva". Szóval a kör az inkább tojás alakú. Próbáltam a windowsban állítgatni a felbontásokat de egyik sem az igazi (eredetileg 1680x1050-et tud). Gondolom magát a monitort át lehet állítani a menüjében, de annak meg a gombjai el vannak romolva, így nem tudok belépni. Szerviz meg minimum 2-3 hét mire megcsinálja (igen, garanciás, és küldözgetni kell az országon át <#zavart2>). Nah de a kérdésem az lenne, hogy ha vennék ehhez is egy ilyen átalakítót és a HDMI-be dugnám be mint ahogy a réginél is volt, akkor vajon helyreállna a kép? Köszi elõre is a segítséget.

MR ME
de nem gáz ez a 8ms válaszidõ? én elég sokat játszom, és úgytudom h 5 felett venni monitort nem nagyon érdemes, de igazából nem vagyok otthona témában, nameg ezt üzletbe kéne h linkeld, így nem nagyon tudok vele mit kezdeni 😊

MR ME
most akkor mi van? 😄

Tetsuo
A legjobb gyartokkal azert ez nem esik meg.. :S Szep is lenne! 😛

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

neevous
Jah, csak most senki nem rinyált, azért nem értettem, hogy ezt most miért. Csak arra írtam az avatar dolgot, hogy kék ledekért vagy tájékozatlan, vagy ecobuzi aki plusz pénzt ad. Meg igazából nem is értem a 65-70körüli, majdnem IPS-árú, TN-es vagy PVA-s monitorokat úgy konkrétan.

Ezt most nem értettem, igaz fáradt vagyok. Eddig mindenki rinyált, hogy csak TN paneles monitorból van olcsó, erre kijöttek az eIPS monitorok 100K alatt. Akkor meg azért rinyáltak páran, hogy sokat fogyaszt, erre itt van cPVA-s panel LED háttérrel, 0.2W készenléti, és 42W max. fogyasztással. Ha ez se jó, akkor lehet kapni 450.000-ért RGB LED-es IPS paneles übermonitort. 😄

neevous
Nenene, LEDes TN-est ne, fõleg ne ennyiért.

neevous
Természetesen színtorzulás lép fel szembõl nézve és Avatárt is kurvajó nézni vele, csak egy idõ után uncsi.

BenQ most dob ki egy halom LED-es és PVA!!! paneles monitort, ebbõl a legfelszereltebb pont befér az árrésbe. Itt az adatlapja: BL2400PT
A többi verzió még nem kapható, ez tudtommal 68.000+/-1K.
Természetesen 178 fokos láthatósági szöge van, meg nem csak papiron 16millió a szinek száma. (Lásd TN panelek kemény 3x6 bites színmélysége, és kamu láthatósági szögei.)

MR ME
köszi ez a SAMSUNG BX2431 ez tetszetõsnek tûnik, sztem ez lesz majd 😊

Solten
Bar 23"-as, es kicsivel tobb, de nagyon ajanlott az agyonhypeolt (nem veletlenul) Dell: link.

Amugy: link vagy a "nem LED-esek" egyik kiralya: link.

Szvsz full HD eseten siman bevallalhato egy 23-as is: link.

Saor Alba

pointer4
Az mondjuk csak akkor van, ha interneten rendeli 😄
MR ME
nah akkor kérdés

milyen 24" monitor ajánlotok úgy max 70ig? nameg ez a ledmonitor cucc ez most akkor jobb vagy ahogy alant olvastam csak parasztvakítás? igazából nekem lényeg h jó legyen, és lehetõleg iponból 😊 elõre is köszi, ha olcsóbb akkor nem fogok megharagudni 😄

Panel?

www.smart-bus.hu

Igen, én is ezt néztem, de, hogy õszinte legyek az Oázis szimpatikusabb... mondjuk ekkora eltérésnél már...

www.smart-bus.hu

DonnieBrasco
Ez miért ilyen drága?
24''es Ilyama-át. tudok (2ms), 189 EUR-ért. Mitõl kerül ez másfélszer ennyibe, mikor kisebb és lassabb is? Ne értsd félre, tényleg érdekel.

A ti kung-futok nem erős!

pxxl
minek? 8 munkanapig él a vásárlástól való elállás joga. visszaviszed, aztán jeh.

All hail the double x!

pointer4
Ha én hazavinném, és találnék pixelhibát, amire nincs garancia, akkor 230at vezetnék a vga bemenetbe, majd 72 órás azonnali cserével mindjárt adnák az újat. Ha nincs nekik, pénz vissza.
neevous
Nem tartanám korrektnek...

www.smart-bus.hu

MR ME
azt h oké, de akkor az ára +5k <#idiota>

Na jó... csak tudod, hogy van... Szerintem van egy szint, ahol ilyenekkel már nem kéne ...odni... ( mármint a részükrõl )

@Solten: Írtam nekik, hogy mikor átveszem, ott helyben teszteljük le... persze díjmentesen... azért én nem fizetek, hogy egy pixel tesztet lenyomjanak rajta, plusz három napig anyázás nélkül visszavihessem... szóval kíváncsi vagyok mit írnak...

www.smart-bus.hu

Solten
Ez az, az Oazis is felarral...

Saor Alba

neevous
3 napig akkor is visszaviheted, ha nem tetszik a színe, persze a csomagolásában.

Mondjuk az erõsen meglepett, hogy a DELL nem ad 3 nap pixel garanciát! Plusz 4ezer az Oázisban... :S

www.smart-bus.hu

Solten
Hello. Gyartotol fugg es a bolttol fuggetlen.

Saor Alba

Így is elviszi a srác, max, ha baja van, akkor megy garanciába... Köszi...

www.smart-bus.hu

üdv szerintetek a pixelhiba garanciát a bolt szokta adni, v ha ott nincs feltüntetve a honlapon, akkor is van , mert a gyártó adja, és bolttol független?