PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Most komolyan, az említett Benq típusról jókat olvastam, biztos vagyok benne, hogy nem fogsz csalódni. Ráadásul töredékét fogyasztja a régi monitorodnak, annak ellenére, hogy sokkal nagyobb😊
szerintem a panelvitába nem kell belfolyni, egy hétköznapi felhasználónak tökéletesen elég a tn, én õsidõk óta ezt használok és mégsincs hiányérzetem...
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\
Megbocsáss, de az elsõ mondatoddal szöges ellentétben van az összes többi. A LED-es háttérvilágításról lentebb írtak, egy igazi LED-es cuccnál tényleg van ilyen elõnye, egy olyan monitor 3-500.000 forint! A TN 3x6 bitjén a büdös életben nem lesz 16 millió szin, így nem csak fotóknál de bizony filmnézésnél is eltûnhetnek részletek, hogy a blokkosodó színátmenetekrõl ne szóljunk. A DEL 3x10 bites panelje SEM tud fullos 16M színmélységet a valóságban technikai okokból, de legalább alulról súrolja. fekete részek meg megdöbbentõ módon nem csak két jelenet közötti vágásnál lehetnek filmben, de még játékban sem. Viszont ezt meg csak az OLED tudná kiküszöbölni. Vagy az új MicroLED, de az drága. A fényerõ meg nem érdemi adat, mert ha szar a kontraszt, a valós!, akkor kenheti a hajára az ember a nagy fényerõt ... amit meg ált. 30% körülire állít aki nem akar megvakulni. Azt meg meg kéne érteni, hogy a 2ms-es kamu adat miért nem mérhetõ a normális paneleknél megadott valós adathoz.
Kimondottan játékhoz keresek olyan TFT monitort amit meg is lehet venni itthon.
Tudnátok segiteni választani pontos tipust, esetleg boltot?
Ledesekrõl mi a vélemény sebesség szempontjából?
Elvárások:
- 22",23",24" méret
- FullHD (1900x1080)
- Gyors válaszidõ 2-5 ms
- HDMI bemenet
Eddig talált tipusok:
ASUS VW 246H
ASUS VH 226H
ASUS VH 246H
Samsung P2470H
Samsung P2450H
Samsung P2370H
Samsung XL2270HD
Samsung XL2370HD
Benq E2220HD
Acer H235H
Köszönöm elõre is a segítséget. SilverBox
A komoly hátránya, mivel, hogy az RGB ledek drágák, így ezek nem is nagyon kerülnek a kijelzõkbe, hanem egy-két kivételtõl eltekintve kék ledekkel operálnak (néha kicsit megszínezve). Értelemszerûen a kék ledes háttérvilágítást ellensúlyozni kell, aminek a következménye sokkal inkább mûanyag hatású színek. A fehérbõl kékkel megvilágítva soha nem lesz teljesen fehér, ezért a fehér részeknél gyönyörûen lehet látni a kékes elszínezõdést.
Nyílván ezek a hátrányok egyre kevésbé jelentkeznek, ahogy megyünk fel árban.
Ez alatt nem nagyon kéne LEDes monitor.
Vágom h van más külömbség is. Nem fröcsögök, csak nem értem, miért kell annyira fikázni a TN paneles monitorokat. Amit meg ez a Dell U2311H tud, szinte ugyan azt tudja a Samsung XL2370 is. Annyival kevesebb, h 250ccd a fényerõ, míg a Dell-é 300cd, viszont a LED-es megvilágítás kárpótolja ezt a hibát (nem is kicsit). Ugyanúgy 16.7M a szín is, 24bit-en. Tehát maradt az újabb technológia (ips) + a betekintési szög. Jah meg a fekete nem fekete. Mért ki néz csak fekete képet, mikor nem sok játékban, filmben van 1 mp-nél hosszabb ideig full fekete kép. Akkor meg pont észre fogod venni, meg azt figyeled, hogy húúú nem korom fekete a fekete. PF
Mivel meg nem S-IPS panelos, így aztán annyira nem is tökéletes játékra és filmnézésre sem. Nem rossz rajta játszani, de akkor már inkább a TN-es samsung. Ha meg játékra és filmnézésre kell mindenképp IPS, akkor meg inkább S-IPS.
Véleményem szerint ez a Dell és Samsung közül, inkább a Samsungot ajánlanám, ha játékra, film-re kell.
Nah nem is fröcsögök tovább, mentem.
Csipesz
www.smart-bus.hu
Saor Alba
Saor Alba
Saor Alba
- Sokkal szebb a képe, mint bármelyik TN panelesnek. Élethûbbek a színek, egy új világ. ( én most váltottam LG-rõl, hatalmas különbség van, fõleg kalibrálva )
- A válaszidõ "lényegtelen", input lag pedig nem rosszabb mint egy jobb TN paneles esetén.
- Nem utolsó sorban pedig sokkal szemkímélõbb.
A döntés nyilván a tiéd, én úgy gondolom a hozzászólások stílusa is segítségedre lehet! Egy biztos, én soha többet nem vennék TN paneles monitort... olyan ez, mint ahogy ssd után sem venne soha többet normál vinyót az ember...
www.smart-bus.hu
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Rosszul gondolod, és mindenki más is, aki a 6 és 8ms-es adatokat hasonlítgatja egy TN paneles monitor félkamu adataihoz. Ahogy egy értelmes monitor topikban leírták egy 6ms-es monitor egy 2ms-es TN panel sebességével vetekszik. Jó esetben meg az input lagja még jobb is lehet ...
Szóval nem biztos, hogy akkora nagy difi van ott, mint egyesek képzelik.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
Nem kell lekezelõnek lenni.
Spread De Love!
Nah mind 1, ha rám hallgatsz, olyat veszel, amiet akarsz.
Miért? Mivel lenne szebb a képe, mint pl egy Samsung LED-esé? Mert IPS panel-os? A látószögön kívül semmivel sem szebb a képe. Sõt. Ennek a led-es "fos"-nak akkor is 1000x szebb a képe. De menj el inkább és élõben nézd meg mit veszel! Ne a netrõl rendeld, azt küld vissza, mert semmivel se jobb, csak a panel modernebb, és oldalról is látod mit játszol! (jah, hogy te nem szembõl gamelsz)
Spread De Love!
Én például te monitorod árából DELL 2209WA-t vennék, az biztos. És szerintem ezzel nem vagyok egyedül.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
Még mindíg nem értem, miért kell annyira fikázni a TN paneles moncsikat? És isteníteni az IPS-eset. Mert ha netán weblapszerkesztõ, vagy CAD tervezõ vagy, nem egy hátrány, de akkor is tök felesleges.
Végignéztem (nem net-en, élõben) vagy 30 monitort, lg, samu, dell, de a választásom a samsung mellett állt meg.
Megvettem ezt a monitort, de nem caslódtam benne.
Csodálatos a képe, fényerõ, kontraszt. Játszok rajta, filmet nézek, eszméletlen szép a képe. Ami meg ips-es volt, semmivel se láttam szebbnek, csak drágábbnak. Jó betekintési szög, azt annyi. PFf. Azért miért fizessek többet? Lg-knek közel se volt ilyen szép a képe. dell-eknek meg a kinézete se nagyon fogott meg. (de ez mind csak magánvélemény). Megvárhatod, míg nem csak a háttérvilágítás lesz led-es, és hátulról is tudod nézni a monitort színhelyesen. xD
TN kuka, mehet a darálóba. Led fos, csak háttérvilágítás.
Tartsd meg a crt-t, az megy 120Hz-en. Vagy vegyél IPS-eset, igaz 19"-os, de IPS, és csak 100k. <#taps>#taps>
www.smart-bus.hu
www.smart-bus.hu
Kettõ, amit kinéztem:
LG W2363V-WF
Samsung XL2370 (ez ugye ledes)
Melyiket ajánljátok, esetleg valami mást? Nem vagyok márkafüggõ, a lényeg, hogy jó legyen.
Az ár annyira nem számít, de örülnék, ha még 5 számjegyû lenne 😊 Bár amiket néztem azok jóval olcsóbbak.
Elõre is köszi!
Spread De Love!
monitort szeretnék vásárolni 21-22 colosat olyan 35-45ezer forintos kategóriában. Filmnézésre, játékra lenne.
2 monitort néztem ami szerintem szóba jöhet:
BENQ G2222HDL
LG W2253V-PF
Az LG az HDMI-s, de mivel hangot nem akarok továbbítani ezért ez nem sokat befolyásol szerintem. BENQról jobbakat hallottam eddig és az LEDes is.
Nektek mi a véleményetek? Illetve ezek mellett tudnátok e esetleg másikat ajánlani.
minden választ elõre is köszönök
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
All hail the double x!
Szerintetek, mi a jobb...
1 LCD TV vagy 1 monitor vagy több monitor(nem vicc, komolyan kérdem)
Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don\'t care, I\'m still free.
Monitor hiba
Samsung Syncmaster 732n friss driver,eddig remekül mûködött.
Take my love, take my land. Take me where I cannot stand. I don\'t care, I\'m still free.
wapolok
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014
egyelõre még crt-t használok szóval semmilyen szinten nem vagyok képben tft ügyben, elsõsorban játékra kéne, másodsorban filmnézés/programozás/design/irodai melók, szóval az ideáls nyilván itt is a tökéletes lenne 😊))
lényeg a lényeg ezekrõl a tn, meg ips, meg válaszidõk meg isten tudja mi számít még témákról nincs valami fasza összefoglaló cikk? angol is tökéletesen megfelel
thx elõre is 😊
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Ebbõl a szempontból kiváncsi leszek a ledesekre, elvileg nem kell bele inverter, szóval eggyel kevesebb hibaforrás..
\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\