PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Mersant
en is jelentkeznek 😊

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

MR ME
az a progi nekem is kéne, mivel 3.0.5 nekem se megy, ugyanazzal a hibával dob ki win7 64bit alatt :/

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

rambuu
Hali!
Láttam irkáltatok már errõl a MagicTune-rol, gondoltam akkor kérdezek, irok én is valamit!

Az lenne a gondom hogy win 7 64bites OS-t használok Samsung 2232BW mellett egy hd5770es video karival és ma megadta magát a MagicTune mert valamit szarakodott és ki kapcsolt, na mondom akkor frissitem erre én hüje... letöröltem a régit a géprõl, de magát a telepítõt is és nézem a magictune oldalon 3.0.5ös verzio van, na mind1 mondom leszedem, erre ugye hát baszik se mûködni... kijön a hibaüzenet hogy nem jo az operácios rendszer bla bla...
Tehát, ha valakinek megvan a 4.0.1es verzio plz irjon már rám egy PRIVÁTOT és adok mail cimet, amire elküldheti!!!

Másik kérdésem, már egy ideje van egy olyasmi gondom a monitorral mint említettem, Samsung 2232BW, az a gondom, hogy van amikor lát olyan szineket vagy nem értem, de legtöbször ez a sötét szinekre, fekete illetve szürkénél elkezd villogni, de elõtte elkezd ilyen zöld csikok villogni vizszintesen a monitoron majd elkezd villogni a monitor, na és ha ujra inditom a gépet akkor van amikor megjavul!
DE: DVI kábellal használom a gépet, mivel a VGA bemenet kell az xbox360-omnak! És xbox alatt nem csinál ilyeneket, de kb. 2 hónapja vadonat új gépem van, és azelõtt is csinálta, szóval nem a géppel van szerintem a gond, pontosabban a video kártyával, hanem szerintem a kábellal, lehetséges? volt már valakinek ilyen gondja???

pointer4
Kurva pixelek 😄 Hogy átb*sszák az embert 😄
Solten
<#alien>

Saor Alba

pxxl
bazzeg...majdnem szívbajt kaptam. azt hittem h pixelhibás lett a 2494HS <#wow3>
eltartott pár percig mire leesett hogy csak egy csillag viccelt meg.

(kb jobb felsõ sarok)

All hail the double x!

oneal1
LG Flatron E2350V 23" Full Hd Led Monitor

errõl a monitorrol van valakinek tapasztalata?

!Forza Ferrari!

neevous
Ha tetszik vedd meg. Játékra a képminõség majdnem mindegy (szerintem).

Nekem senki nem tud segíteni??
Calver
...és akkor még az input lagról szó sem volt...

"The trees move. Do you not see it?"

GamerAdams007
Akkor eltekintve a válaszidõtõl, a többi feltételt figyelembe véve tudnátok ajánlani valamit?

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

neevous
...jobb esetben.

És akkor az még csak G2G, úgyhogy simán van 12-14-16ms. 😊

neevous
A Samsung negyed fordulatot számol. 2*4=8.

Sziasztok!
Az alábbi kérdéssel fordulnék hozzátok!
Vettem egy használt samsung LTM230HT01 panelú monitort aminek a menüje le van zárva.
Csak a fényerõt tudom állítani semmi mást.Valaki tudhatja hogy miként lehetne elõcsalni a többi menüt vagy mi lehet a gond?
Elõre is köszönöm!
Kinek higyjek? Valaki meg azt mondta nekem, hogy IPS panelnél a 6ms az egálban van az olcsó monitorok (egyébként kamu) 2ms adatával.

GamerAdams007
Játékra lenne használva leginkább, aztán monitorteszteket olvasva azt állítják, hogy fps-re 5 ms a minimum, afelett már nagyon elmosódnak a hirtelen képváltások.

Config - Raidmax Sagitta | GB P35-DS3 | 2GB Kingston DDR2 800Mhz | C2D E6550 | Gainward GTX275 896MB

neevous
A panel válaszideje miért számít neked?

GamerAdams007
Hali! Az alábbi feltételek mellett milyen monitort ajánlanátok?

- 1920x1080 FullHD
- HDMI és DVI csati egyaránt (lehetõleg OSD-bõl választható inputtal)
- 21-23" képátló
- 5 ms válaszidõ, vagy inkább jobb
- 45-60k közötti árfekvésben kéne mindezt

Én kinéztem egy LG E2350V-PN-t, de kíváncsi lennék ti mit ajánlotok?

Helló Srácok! A BenQ monitorokról szeretnék érdeklõdni,hogy mennyire megbízhatóak?

Különösen erre a monitorra gondolok: http://www.edigital.hu/Monitor/BenQ_GL2030M_20_LCD_monitor-p59583.html

Elõre is köszi a választ.

Cooler Master Centurion, Gigabyte EP35 DS3, Gigabyte NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB, Intel Core2 Duo E7300 2.66 GHz, CSX 2048 MB DDR2 1066Mhz, Corsair VX450, WD 500 GB, Logitch Driving Force Pro

Az jó lenne, majd rákérdezek.

Nem tudom, visszaadnák-e a pénzt, mert kamatmentes részletre vettem egy BenQ V2420-at. Az akció rövidsége miatt eléggé elhamarkodott döntést hoztam sajnos. "Szerencsére" pixelhibás volt és most a cseremonitor is pixelhibás, így inkább azt mondták, válasszak helyette egy másik típust.
neevous
Rendelésre sem tudnak?

(Amúgy, ha nagyon vered az asztalt, visszaadják a pénzedet, ha cserés téma van)

Még beleférne, meg úgy látom nagyon sokan dícsérik is, csak az a baj, hogy Dell monitorokat nem forgalmaz az Edigital. Szinte csak TN panelesek vannak a kínálatban. Ez a BenQ az egyedüli, ami VA paneles, de ez meg eléggé új modell és nem tudom, mennyire bízzak benne.
Dell U2311 olyan 73.000, az már sok lenne?
Vagy marad a BenQ VW2420H, nem egy Dell minõség, de nem is TN paneles.
Most jönnek az LG eIPS és LED-es cuccai, várhatóan a kettõ közötti árban ...

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni. Az Extreme digital kínálatából kellene monitort választanom(más lehetõség nincs). Minimum 23-as fullhd-s kellene. A Benq VW2420H-ról mi a véleményetek? Ez legalább nem TN paneles. Ha ez nem jó választás, akkor mit ajánlanátok? TN panelesért nem nagyon szeretnék 60 ezernél többet adni.

Köszönöm elõre is!
DonnieBrasco
Köszi az infót, közben tárgytalan lett a dolog, mivelmegjött a monitor, és van sima jack line-in rajta... szóval egybõl az X-Fi-bõl kapja a cuccot (+maradt a DVI).... de valóban, minek.
Gyenge hangra számítottam, de ez? Szánalmas egérköhögés. Egyedül a tv-bõl rippelt Szomszédokat tudom rajta élvezhetõen nézni, játékhoz, DVD-hez marad a füles.
Húúú de hiányzik az 5.1-es Megaworks-öm 😞((

A másik: Philips 244E1 monitor tehát, 1 este tapasztalatok után.
- tényleg szép színek, jó a kontaszt. Ice Age 2 1080p-ben egészen fantasztikus látvány.
- a Smartcontrast jó nagy parasztvakítás, sötét tónusnál leveszi, világosnál felnyomja a fényerõt, ha ezek váltakoznak gyorsan, villog ez egész vadul. Semmi értelme.
- a hang, amint említettem, minõsíthetetlen. Na persze, nyilván mást szoktam meg, az utcán is Sennheiser CX300-II precisiont hallgatok, de mégis... ennyire gyatrát nem vártam. Na mindegy, közös DVD-zésnél jó eséllyel úgyse a filmmel fogok majd foglalkozni 😛
- pixelhiba semmi, a monitor designja rendkívül stílusos, elegáns. Klasszul dönthetõ, forgatható, ergonómia teljesen rendben.
Összessségében elégedett vagyok, 189 EUR-ért ennyi bõven jó!
Azért aranyosak voltak, adtak egy sima VGA kábelt. Haha 😄

A ti kung-futok nem erős!

pxxl
de a fullhd felbontást bírja, az más hogy eredeti brutál filmeket nem nagyon xD

All hail the double x!

"a d-sub is át tudja vinni a fulHD felbontást?"
Ha gyári HDDVD, BD filmrõl vagy netrõl vásárólt HD tartalomról van szó, akkor NEM TUDJA analógon átvinni, de még HDCP védelem nélküli DVI-on SEM! Ilyenkor lenegyedeli a felbontást az összes lejátszó. Ha a kérdés csak és kizárólag házibarkács vagy illegális cuccokra él, akkor azokat igen.

pxxl
át tudja vinni, de mindenképpen megéri lecserélni dvi-re, mert szebb képet ad

All hail the double x!

a d-sub is át tudja vinni a fulHD felbontást? szal menyire érdemes beruházni egy dvi kábelbe? az állóképben van különbség, vagy csak filmeknél érzékelhetõ?
pxxl
szar hangja van sajnos nagyon. 2494HS-re rádugtam a set top box-ot, és olyan doboz hangja volt, hogy borzalom. már majdnem elmentem venni kábeleket, hogy összehozzam a cuccot az 5.1-el, de aztán lecseréltük az invi tv-t tányéros digi-re. 😊

All hail the double x!

Hát attól függ milyen videokártyád van. ATI HD szériához (elvileg) eleve adnak DVI/HDMI átalakítót (már amelyik nem HDMI alapból), és a saját (de csak azon!) átalakítón kiviszi a hangot, csak a lejátszóba be kell állítani ezt. Aztán vannak GeForce kártyák, amiket a gép hangkártyájával lehet összedrótozni, és akkor a saját HDMI-n megy ki a hang.
A vicc az, hogy a DVI tud hangot vinni, de körülnézve a piacon nem sok minden használja ezt ki, vagy csak senki sem próbálta 😊
DisplayPort meg ugye szintén tud hangot, csak mert általában a DP is átalakítható HDMI-re.

A hangszorós monitorok 2x0.5-1W teljesítménye nem tudom mennyire használható filmnézésre, ha nem ülsz közel és/vagy nagy a hangzavar.

DonnieBrasco
Ja és X-fim van. Emellett egy Sennheiser füles, csak mondom, ezekkel kényelmetlen állandóan "bekábelezve" lenni. Fõleg ha nem egyedül akarok dvd-zni, ugyebár... 😄
Gagyi hangszóróra meg tényleg sajnálnám a pénzt, akkor már inkább a HDMI kábel, az még késõbb is jó lehet valamire.

DonnieBrasco
Namost, nekem egy Creative Megaworks-om van, de sajnos OTTHON, én meg külföldön élek. Pont azért vettem hangszórós monitort, hogy kényelmesen tudjak messzebbrõl DVD-zni, úgyhogy nekem sajna kell a HDMI.
Úgyhogy marad a kábelvásárlás 😞
Köszi a választ!

pxxl
nem, dvi-n nem megy át a hang. de sztem felesleges ezzel bajlódnod, és több ezreket kiszórni kábelre, meg átalakítóra. monitorból elég sz_r hang jön ki, inkább az alaplapi hangkártya (ha nincs másik) meg egy 5.1 😊

All hail the double x!

DonnieBrasco
Tehát, ha jól értem, DVI kábelen nem megy át a hang?
Jól megszívtam, mert a VGAmon csak DVI van, kábelem is DVI, de szeretném kihasználni az új monitor hangját, úgyhogy vehetek kábelt is, átalakítót is. Pff...

A monitor amit vettem amúgy ez.

Van átalakító (csak nem mindegy , hogy DVI-HDMI vagy fordítva!), de abból kábelt érdemes venni, mert a sima átalakító alig olcsóbb. A HDMI akkor jó, ha van valami médiajátszó, BD vagy konzol amit még rá akarsz kötni, esetleg digitális set-top-box. Ja meg ugye HDMI-nél elvileg 1920 a max. felbontás, DVI-nál meg 2048, dual link DVI esetén meg 2520.

franc0
Teljesen mindegy melyikkel kötöd rá, átalakítóval is menni fog.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

hali
1920x1080 felbontásnál van érzékelhetõ különbség a között, h DVI-D vel vagy HDMI vel kötöm a gépre? mert 40,000 alatti kategóriában elég ritka a HDMI, viszont nem tom, h akkor érdemes e ez a felbontás ha DVI-D t használok.
Illetve ha van 1 HDMI kábelem, akkor ugy azt minden további nálkül rá tom kötni 1 DVI-D átalakítóval a monitorra, ha azon nincs HDMI, és akkor annak müködnie kell, vagy más jelek jönnek a csatlakozókon, igy a monitoron nem fogok látni semmit? köszi
tiburon26
sziasztok.par napja olyat csinal a monitorom (samsung syncmaster 710N)hogy 2-3 masodperc utan hirtelen elsötetül.ha ki majd bekapcsolom 2masodpercig van kep utanna sötet.ötlet?

Sosem szabad alábecsülni a hülyeség hatalmát...

Annak idején nagy sláger volt a Trinitron képcsöves monitor, gyönyörû ámde kamu hideg színei voltak. Ez olyan, mint amikor pl. RTL klubbon fel van nyomva a fenébe a színtelitettséget és minden olyan marhára színes, csak a valósághoz nem hasonlít.

pointer4
Mûszaki/elektronikai.
Kikapcsolt állapotban kellett volna lehúzni, szétmehetett a bemenet a TV-n.
Irány a szervíz.

Sziasztok
nos velem az történt , hogy ment a tv-m lehuztam a laptopról a hdmi-t és abban a pillanatban húzott 1 ilyen rózsaszines\piros filtert a képre(mintha ilyen piros 3d-s szemüvegen keresztûl nézném) és elég színhibás is lett a kép bármelyik üzzemódban.Nyomtam rá öndiagnosztikát hát az se segített 😞 Viszont ha bekapcsolom az xbox-ot annak a logója teljesen színhelyes és a filter is eltûnik 1 pillanatra de amint bejön a menû megint szar lesz ... :S Ez milyen probléma lehet?

neevous
Soha nem írtam, hogy a LEDesnek nem látványosabbak a színei, csak a színhelyességhez nincs közük.

No, ezért várjuk a LED-es VA paneles BenQ monitorok tesztjét. Bár gyanus, hogy azok csak 3x8 bitesek.

Solten
A CCFL vs LED vitahoz annyit hozzatennek hogy rakjatok egymas melle ket ilyen monitort (utobbi lehet az "olcsobbik fajtabol"), maris szepen lathato utobbi elonye... 😊 Loturot kell hozza 300k-s monitor.

Saor Alba

Akkor én nem figyeltem, mert igazán vita csak arról szólt, hogy 60K fölött miért vegyen valaki TN panelest, ha van jobb?

Én elhiszem, de abban az árkategóriában, amiben keresett, csak tn van. Egyébként csak az zavar, hogy ennyire egyoldaluan állitjátok be. Régen még több tn-es volt, sõt a laptopok többségében is az van és lehet, hogy nem tökéletes a szinük és a betekintési szögük, de használat során ez annyira nem feltûnõ.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Azért a szem kímélés mellett jól elsuhantok... marhára nem mindegy mit bámulunk hosszú órákon át. A panelvita meg az a kategória, hogy látni kell. Érdekes dolog ám, amikor olyan dolgokra leszel figyelmes, amiket eddig nem láttál... mert mondjuk egybefolyt. Amíg nem látod, persze, hogy nem számít...

Ha valaki megengedheti magának, hogy 70-80 ezer környékén költsön monitorra, akkor butaság TN panelest venni.

www.smart-bus.hu