14420
  • pxxl
    vga-dhoz kellett hogy kapjál.
  • TomBond
    Nézz szét a Vaterán. 500 Ft-ért már láttam valamelyik nap.
  • tibi206
    Kössz! Nagy a különbség a kettő között és tudnál ajánlani egy dvi kábelt hozzá?
  • Joel2
    Szia!Nincs hozzá DVI kábel,csak D-Sub!
  • tibi206
    Üdv!

Ehhez a monitorhoz: BENQ G2420HDBL van alapból dvi kábel?
  • Joel2
    Sziasztok! Van egy alig 1 hónapos Benq 2420HDBL típusú led háttérvilágítású monitorom.Eddig szép egyenletes volt a háttérvilágítás,semmi foltosodás se bevilágítás sehol nem volt.Ma reggel viszont ez a kép fogadott.Mind a két oldalt jól látható "csúcsok" vannak.Nagyon zavaró!Mitől van ez? Garanciába megcsinálják?Ilyen lett
  • Blum
    Attól függ,hogy mennyiért szerváltad! :)
  • belapeter
    Hali :)
    Ilyen monitorom van : LG Flatron W2486L

Szeretném megtudni,hogy jó döntés-e volt,és hogy jó monitor-e szerintetek..
    Hali
  • Dopti
    Üdv
    Sajna van kis érdekesség a samsung P2470h monitorral amit tegnap vettem.
    Kiírja hogy ANALOG, utána 1 másodpercig van kép, és utána feketeség (nem kapcsol ki)
    Ha kikapcsolom-bekapcsolom akkor ugyanez.

Laptoppal ugyan ez a helyzet, annyi a különbség hogy ott nem kell DVI átalakítót használnom.

Érdekesség, hogy mikor hazahoztam egyből ezt csinálta, utána rádugtam laptopra, működött, visszadugtam asztalira ott is működött, de most már mindkettőn ezt csinálja hogy 1 mp után sötétség.

Egy külön dolog amit nem értek, hogy a monitorhoz kapott kábel egyik vége d-sub a másik fele dvi. gtx460-as VGA-mon van 2db dvi, a monitoron 1 db dvi... tehát a vgahoz kapott átalakítóval tudok próbálkozni, laptopon nem kell átalakító mert van d-sub de ott is ezt csinálja .thx előre is
  • Gubberx
    Hát ha már most hibád van egyértelmű hogy feljebb semmiképp, lehet egy sima vga driver frissítés is megoldaná a gondod.
  • Katarn576
    Hmm, érdekes. Amúgy nem tudom, szerinted az segítene ha a catalyst control centerben, az ATI overdrive menüpontban a GPU MHz-jét lejjebb venném? mert most jelenleg 775 Mhz-en van. 885 MHz-ig lehet fel vinni, és 300 MHz-ig lehet lejjebb vinni. Azt olvastam a neten, hogy általában ez is meg tudja oldani a problémát, csak nem tudom, feljebb vigyem a csúszkát, vagy inkább lejjebb?
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy nem a monitor akarja frissíteni magát, hanem a VGA-d reset-elődik és indul újra a kezdetektől, mintha lekapcsoltad volna a gépet és újra be (csak rosszabb). Így a monitornak pl. újra fel kell ismernie az adott videómódot.
  • Sir Quno Jedi
    Azaz, VPU recovery. Próbálj meg olyan szoftvert feltenni, amivel mérhető a VGA hőmérséklete pl. MSI Afterburner ilyen. Meg tesztelni is tudod mit bír a kártya pl. Furmark-kal. DE a Furmark-kal vigyázni kell, mert ha már halódik a kártya, akkor az végképp kinyírhatja. Vizsont ott lehet látni, hogy megy fel a hőmérséklet, szépen grafikonon és mikor előjön a hiba, már tudni fogod mi a probléma (általában amúgy VRAM hűtése szar, így azok purcannak ki először a karikon). Ki lehet pucolni a hűtést is a kártyán.

Gyere át a Radeon HD Series topicba, ott is mond el mi a problémád és a srácok tudnak segíteni szvsz. (bár könnyen lehet, hogy másik VGA után kell nézni)
  • Katarn576
    valami olyasmi szöveg jött ki hogy az amd képernyőillesztő össze omlott, de aztán helyre állt. Ablakos módban futtattam a játékot, és még így is frissíteni akarta magát a monitor :D
    Tiszta röhej. Van erre valami gyógymód? mert már lassan fel sem merek rakni semmilyen játékot, mert mindegyiknél ezt fogja csinálni. Az a poén hogy amíg az az őskövület 6 éves CRT monitorom volt, ilyen hiba üzenetek nem fordultak elő. Csak most hogy ez a lapos monitor lett nekem.
  • Sir Quno Jedi
    Lehet VPU recovery. Valami drivered hibás, vagy csak túlmelegszik a VGA karid. Tipikus ATI faszság, ilyenkor hogy ne legyen kékhalál újraindítja a GPU-t, így ugyan nem fagy szét a géped, de agyhúgykövet kapsz legalább. Igaz, általában ilyenkor be szokott jönni egy VPU recovery-s ablak (ezért váltana képernyőüzemódot és ezért a feket képernyő), de ha a játék visszavált a saját felbontására/üzemmódjára, akkor látni sem fogod.

Próbáld meg ablakos üzemmódba (windowed) futtatni az adott játékot, akkor lehet észreveszed a VPU recovery-s ablakot.
  • Katarn576
    más monitornál nem volt ilyen. Előzőleg egy kivénhedt, 6 éves CRT monitorom volt, annál nem volt ilyen fagyás tapasztalható. Csak ennél az új lapos moncsinál.
  • N1ggA
    Biztos, hogy a monitorral van a baj? Más monitornál nem jelentkezik a probléma?
  • Katarn576
    Hello mindenkinek.

Egy hatalmas problémám lenne. Karácsonyra kaptam egy Samsung SyncMaster E1920-as sorszámú lapos monitort, és az a gondom, hogy játék közben egyszerűen fekete képernyő ugrik be. A legmagasabb felbontásban van a képernyő, és így csak 60 FPS a monitor frissítés. Szóval miközben játszok, 2-3 percenként meg áll a játék, és mintha frissítené a monitor magát, aztán utána tovább megy a játék. Mi lehet a probléma? A legújabb vidi kártya driver van fent, illetve a legújabb direct-X. Amúgy hiába veszem lejjebb a képernyőfelbontást, ugyanaz történik. 2-3 percenként le fagynak a játékok, a monitor frissíti magát, és utána minden vissza áll. Ha az még segít, le írom a gépem paramétereit is, hátha ott lesz a bűnös.
    Radeon HD 3870 videó kártya 512-es belső memóriával, 2 magos 2,66 GHz-s Pentium processzor, 3 giga külső memória, és egy 550-es tápegység.
    Előre is köszi a választ.
  • franc0
    Mármint DVI/75Hz esetén. Többit nem próbáltam.
  • franc0
    A módosított driver esetén, ha sleepből hozom vissza a monitor kikapcsolása nélkül, olyan durván szétfagy (már ha egy monitor tud ilyet...) hogy áramtalanítás nélkül nincs tovább gépezés :)
  • franc0
    Keríts még egy kis dohányt és Dell U2311h.
    Évekig fogod bámulni, ne ezen spórolj.
  • Inquisitor
    Hogy a fenébe van, hogy az U2311h most 54K pixelgari nélkül, addig az U2211h meg 60.800 forint? :O
    És nem csak a méret miatt, de ugye a 72/75Hz mókát csak az U2311 tudja ...
  • tibi206
    Oké. Kössz.
  • Sir Quno Jedi
    Akkor sajnos nem tudoks egíteni. Majd az itteni TN filmpanelkedvelők klubja esteleg ajánl valamit! :D De amúgy nem rossz moncsi amit írtál (tesztek és vásárlói vélemények alapján) és bazi olcsó. LED-esek közül kb. ez a legolcsóbb.
  • tibi206
    De nem nagyon lenne rá most plusz 10k-m.
  • Sir Quno Jedi
    10k-val drágább a Dell U2311H pl. és nyilván össze sem lehet őket hasonlítani.
  • tibi206
    Sziasztok,
    Kinéztem egy monitort, főleg játékokra és filmnézésre használnám:
    BENQ G2420HDBL
    Mi a véleményetek erről a monitorról? Megéri az árát? Ha esetleg tudnátok ebben az árban jobbat mondani azt is írjátok le.
    A választ előre is köszönöm.
  • Serpa
    Sziasztok,

Kinéztem 4 monitort (elsősorban játékhoz), de nem tudok jelenleg dönteni köztük.
    Háthat ti tudtok segíteni a választásban.

ASUS VW227D
    Samsung E2220N
    Benq G2220HD
    Benq G2222HDL LED

Mind a 4 kb azonos árban van, 2-3e ft eltéréssel.
    Mivel eddig is Samsung monitorunk volt, azt pártolnám.
  • Peetboy
    Végre lehet kapni az LG 23" IPS LED monitort. 178/178 betekintési szög, nincs színtorzulás és nagyon fekete színt tud. A LED háttérvilágítás miatt, keveset fogyaszt. 58.650 Ft. Szerintem jó ár ez a LG W2220P-hez képest, az csak 22 colos és a felbontás is kisebb.
    LG IPS231P
  • Calver
    ajánlanám egy szivarvágó vásárlását, az könnyen el tudja tüntetni felnőtt egyedek monitortapizási vágyait, esetenként egy ujjpercükkel együtt
  • Jakuza001
    Istenem, ti most ezen kepesek vagytok vitatkozni ? :D
  • Inquisitor
    Ehhh. Jó kisgyerek kivétel. De nálam sem a fiam volt az aki összetapizta állandóan a monitort, hanem a felnőttek ... csak nem értem MIÉRT? Na ezér' se lesz soha érintőképernyőm.
  • Solt
    Nem azt mondta, hogy beszéld meg vele.... törd el a kezét és kész... mit kukacoskodsz!? :D

• kifli
    törd el a kezét és kész XD

Nekem nagyon ritkán kerül rá ujjlenyomat, max nővérem miatt -.-"
  • pxxl
    "másrészt annak aki elhelyezi a monitoron, töröm le kezét"

jó ezt beszéld meg a 1.5 éves gyerekkel is :)
  • kifli
    semmiféleképpen nem olyan rongyal, amit ha kicsit megnyomsz ömlik belőle a víz. Kissé nedves, jól kicsavart rongy. Vagy veszel lcd tisztítót.
  • Inquisitor
    A víz az utolsó dolog amit egy elektromos cucc közelében szeretnék látni. Esetleg NAGY engedménnyel a külső műanyag burkolatra, de semmiképpen képcsőre vagy TFT panelre ...
    Ujjlenyomat meg egyrészt meglepő módon lejön monitor/szemüveg tisztítóval jól, másrészt annak aki elhelyezi a monitoron, töröm le kezét.
  • Solt
    Röptében ki is herélném, ha ilyet tenne az én kis drágaságommal! :D
  • kifli
    nekem még soha nem szarta le a légy a monitorom, azér kérdeztem :D

Amúgy langyos víz azt is viszi :D
  • pointer4
    Na ez nem elég zöld hozzáállás :D