PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem is jobban fekszik a 16:10 de egy darabig még kibírom a 16:9-et 😊

MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu

Lacee86
Jó, hát pont azért 16:10-est ajánlottam, mert 19-eshez az a képarány nem rossz, haveromnak is olyan van, láttam élõben. De 16:9 (amit mindenáron nyomatnak most) az tényleg elég szar lenne ilyen kis méretben.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

pxxl
vagy keresgélni a bélyeg méreten a játékot 😄

All hail the double x!

Lacee86
Ok. Legalább ekkora felbontásban még 3 év múlva is lehet játszani ezzel a karival. 😊

pisztácia
Köszi szépen. Nekem bõven lég ekkora is.

A pisztáciát ehető magja végett termesztik. Ültetése magokról történik. Jó vízelvezetésű talajba, kb. 2 cm mélyre ültetik.

pointer4
Huhúú, szellem a gépben 😄
Hali,

Egy ismerõs hivott, hogy egy pár éves Samsung TFT mostanában furcsán viselkedik: éjnek idején, amikor a gép be sincs kapcsolva, hirtelen feléled, a bal felsõ sarokban megjelenik egy "test good" felirat, aztán ki se nagyon lehet kapcsolni.

Hallott már vki ilyet?

Lacee86
Ahhoz a karihoz ilyen pici monitor? <#szomoru1>

Lacee86
Ez jó lehet extra olcsón.

pisztácia
Ja, a videó kártyám HD 5770.

A pisztáciát ehető magja végett termesztik. Ültetése magokról történik. Jó vízelvezetésű talajba, kb. 2 cm mélyre ültetik.

pisztácia
Üdv!

Ki milyen monitort ajánlana, ami játékra kellene, és olcsó legyen. Lehetõleg ipon-os. Szerintem 17 colos, is elég, de max 19 colos legyen. Köszi

neevous
Fõleg azért nempálya a TN.

REPS0L
bõven elég lesz egyenlõre a 7D is

i5-2500K; GTX560Ti; 8GB DDR3 http://bofox.hu

gurubefree
na megegyszer 😄

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

gurubefree

gurubefree
Ime <<<< Toshiba 26SL738B >>>> itt

Solten
Rendben, en maradok inkabb a sokkal ertelmesebb elektronikaval megaldott monitornal, ha a szoba masik felebol akarom nezni a kepernyot, akkor pedig inkabb maradok az 50" plazmamnal... 😊 Senki sem beszelt 22-es Full HD-krol, iroasztalra egy 24-27" az idealis. 23 meg belefer.

Saor Alba

neevous
Vegyél valami "olcsó" Dell IPS-t, ha valamennyire komolyan gondolod a fotózást.

REPS0L
az a baj hogy a kanapé úgy áll hogy csak a monitor helyére tudnék tenni tvt, az meg ugye nem pont kifizetõdõ 😊 (bal oldalt végig szekrény, jobb oldalt ablak, és nem is férne el máshol)

franc0
Hát ez így erre a célra drága lesz. Biztos hogy így akarod? A 27-es szerintem nem pálya, ha nem a munkád miatt keresel direkt ilyet.
TV-n nem jó a konzol?

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Krisztiam
köszi szépen a segítséget mkinek!

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

oneal1
nekem samsung 2770HD-m van, teljesen meg vagyok vele elégedve!

!Forza Ferrari!

REPS0L
sziasztok!
érdeklõdnék, hogy szeretnék venni egy monitort, ami egyrészt asztali használatra kéne, másrészt xboxozni is használnám, szóval kanapéról játszanánk ketten, osztott képernyõn.. Azt hiszem egy 27"-os megfelelne, de nem vagyok benne biztos hogy asztali használatra is jó lenne egy ekkora monitor, van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? elõre is köszönöm válaszotokat!

Feltoljam a képeket? 10-bõl 2x 0 ms, 7x 16ms, 1x 32ms késése van a tv-mnek, ami input lag tekintetében igencsak jónak számít. A TV-knél a kérdés, csupán csak az, h az elektronika mennyire kikapcsolható. Vannak kivételek és érdemes utána járni, ráadásul egy TV szolgáltatásai egy monitorhoz képest azért nem összehasonlítható. Picivel többet tud a bedugom és megy-nél. Ha pedig elragad minket egy TV egyéb szempontból, ne felejtsük el, h D-SUB kábelen az input lag elhanyagolható, a képe pedig nem rosszabb annyival még így se, h lesüllyedjen egy 22-24"-os DVI-HDMI-s TN-es élményhez. Az enyémen pl. különbség nincs, bár ehhez kellett egy 5k-s D-SUB kábel dupla zavarszûréssel.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

A pixelméret miatt látod gagyibbnak, pedig pont a nagyobb pixelek kellenek hozzá, h ne egy 22"-os FullHD-n keresgéld a betûket. Természetesen kell hozzá az ideális nézési távolság, de ha a kis méretû FullHD-kat nézzük, ugyan kinek van kedve egy 22"-os elõtt az ideális távolságban görnyedni, a szemeinket lefárasztva azzal, h közelre fókuszálunk, ahelyett, h 1.3m-rõl kényelmesen olvasható minden. Ám én ettõl függetlenül 0.8m-rõl is tökéletesen átlátom a képet. Játéknál meg nem elhanyagolható a képátló, mivel nem kell a célkeresztet nagyítón át lesni. A közelharci jeleneteknél az arra érzékenyeknek lehet gáz, mert ha közelrõl nézed, annyira élethû, h az egér rángatása miatt hányingere lehet. 😊 Én azért valahogy csak legyûrtem ezt a problémát 😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Az egyik nappalit rendeztem be 😊

bajgunar
Háát nemtudom, nekem DVI-vel van összekötve, és lekapcsol, amíg auto-ra volt álíltva, nekem is ezt csinálta, de átállítottam kézi -re és azóta lekapcsol.
Igaz it valami olyasmit ír, hogy hdmi-nél csinálja zet a gyikságot.
Itt errõl vitáznak, és kb azt írják, h rakd manual-ra. És lekapcsol.
"Állítsd a MENU -> BE- ÉS VISSZAÁLL -> Automat. forrás beállítást Automatikus állásból Kézi állásba, majd állítsd be a használt csatlakozótípust - a hagyományos (15 tüskés D-Sub, kék) csatlakozó használat esetén Analóg, a DVI (fehér) csatlakozó esetén Digitális, HDMI esetén HDMI.

Innentõl nem fog Jelkábel ellenõrzése hibát adni a monitor, a számítógép kikapcsolásakor energiatakarékor üzemmódba áll és teljesen elsötétül, a jobb alsó sarkában pedig villog a fehér bekapcsológomb/LED."
Legalján írja. Passz. Még hdmi -vel nem próbáltam, nekem DVI-vel van összekötve. Csak monitornak használom.
Sgtfathi
Annyit váltotott a dolog,hogy D-sub kábellel lekapcsol Source manuálon, Hdmi kábellal ellenõrizgeti a bemeneteket..

Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi

Sgtfathi
Ha az az Auto Source opció akkor azt próbáltam manuálon de úgy sem jó!

Gigabyte DS3P, Core2Quad Q9550 +Hyper Tx 2x2Gb Corsair Xms2 DDR2-1066,MSI TF2 Gtx480,Thermaltake Blue Evo 650W, Samsung XL2370 Moncsi

bajgunar
Te meg állítsd be a monitor menu-jén, az AUTOMATIKUS forrást KÉZI-re, és elvileg ki kell h kapcsoljon, ha kinyomod a gépet. És bekapcsol ha benyomod.
bajgunar
Ha a HDMI -s hangot használod, akkor mûködik.
De én pl letiltottam a HDMI -s hangot a gépen, h ne a VGA-n keresztül menjen a hang. Így nekem ott nincs hang, csak a gépen levõ jack-ben.
De ha box-ot kötsz rá, akkor menni fog, mert hdmi-vel dugod rá, az meg hang-ot is közetít.
kifli
elég valószínû hogy jó lesz 😊

Amúgy elég jó kis monitor, 70.ért van belõle tv tuneres változat XL2370HD néven, akkormár 3 az egyben 😄
(pc, box, tv)
Krisztiam
hát ha a füles mûködik, akkor nekem is kéne, hogy mûködjön az erõsítõre van kötve 2 hangfal.. akkor gondolom szólni fog..

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

Szia
Pontosan ilyen monitorom van, most vettem én is. Annyit tudok mondani, hogy én egy sima fülest dugtam az audio outba és van hang a fülesben. HDMI kábelt használok én is a box és a monitor összekötésére. Sztem mûködni fog az erõsítõvel is amennyiben van hozzá csatlakoztatva hangszóró vagy valami hasonló. De hátha van okosabb nálam mert ez csak sejtés.

Krisztiam
sziasztok légyszi segítsetek.. venni akarok egy monitort, a samsung XL2370-est és az xbox-t összekötöm egy hdmi kábellel és a monitorra rádugok egy 3,5 jack dugót ami egy erõsítõbe megy.. szerintetek így mûködni fog a hang? audio out kimenet van a monitoron..

sugga
Tudom, a Compaq is ilyen volt 😄 A kérdés az volt, mire van az USB a monitoron. Hát erre is lehet 😄

Sgtfathi
Még annyit ,hogy mikor lekapcsolom a gépet mintha lekapcsolna a monitor is,de kb 5-másodperc múlva bekapcsol és kis ablakba irja Analóg,utánna Digital,utánna HDMI. ezután ismét kb.5-másodperc fekete képernyõ (mintha lekapcsolna) és újra kezdi az egészet.csak a fõkapcsolóval tudom lekapcsolni!

Sgtfathi
SZiasztok!
Vettem egy Samsung T260-as moncsit, minden szép és jó, csak a gép kikapcsolásakor a monitor nem kapcsol ki, hanem fut egy ablakocska hdmi felirattal....
A régi 2032-es monitorom úgy mond ki kapcsolta magát nem kellett külön a fõkapcsolóval kapcsolgatni.
A kérdésem ez most hiba,vagy természetes dolog?

pointer4
Az más, az az USB Hub, olyan már volt 8 éve a képcsöveseken is 😄
sugga
Nekem a régi Compaq V75-öm jutott eszembe: azon is volt USB bemenet, magát a talpat egy kábellel lehetett összekötni a gép USB csatlakozójával és annyi haszna volt, hogy nem kellett lehajolni a géphez (pláne ha csak hátul volt USB csati), hanem csak a talp oldalába betoltad a pendrive-ot vagy miegymást 😄

Anyám borogass... öreg vagyok már... 😄

www.smart-bus.hu

pointer4
Gép bekapcsolása nélkül jácca a filmeket, képeket, mp3, stb 😄
Ennyi fantáziád van... hehh 😄 foSõr bácsi 😊
Urak! A monitoron mégis mire jó az usb csatlakozó? 😊

www.smart-bus.hu

sugga
Köszi mindenkinek 😊 Akkor megszületett a döntés: van egy eladó monitorom 26 rugóért 😄 (Bocs a hirdetésért, de karácsonyra mindennek mûködnie kell, különben jön a duzzogás és napokig nem kapunk itthon kaját 😄)

pointer4
Csak a dvi csatlakozó olyan, hogy átmegy rajta érintetlenül az analóg jel, a hdmi nem olyan. Mivel a hdmi a forrás, ezért abból nem fogsz egyszerû átalakítóval analóg jelet kapni.

Ráadásul azt írtad dvi-d kimeneted van, azon ki sem jön analóg jel. (digital only)
Solten
😄D Tehat HDMI-DVI-DVI-DSUB... 😄 Na ez szep, ha mukodik, vendegem vagy egy sorre... 😄 Amugy nem tudom mikor vasaroltad a monitort, egyszerubb lenne kicserelned egy DVI-sre? Bar az is plusz koltseg, de ugy tunik tenyleg ilyen opcioid vannak... 😊

Saor Alba

sugga
Na ja. Szóval akkor a DVI->VGA egyátalakítós megoldás kilõve. És mi van akkor, ha a HDMI-t elõször DVI-be alakítom és azt alakítom tovább VGA-vá? 😄 Hogy képet ad-e, azt a háttérismereteim alapján nem tudom megmondani, de az biztos, hogy össze tudnám dugni (HDMI-bõl tudtommal egyfajta létezik, a HDMI->DVI átalakítónál arra kéne figyelni, hogy a DVI részének meglegyenek az analóg lyukai is, onnan meg már jó lenne a már meglévõ DVI->VGA átalakító is). Ha ez nem mûködik, akkor meg a jelenlegi ismereteim alapján még három megoldás létezik: veszek 20 rugó körül egy konvertert / veszek egy normális kimenettel rendelkezõ videókártyát / veszek egy másik monitort. Ááá, miért mindegyik opció úgy kezdõdik, hogy "veszek"? 😄

Solten
Igazad van, nem neztem meg alaposabban a lapod kimenetet (my bad), DVI-D-s, tehat nincs a lapnak analog kimenete, a plusz 2-2 "pocok" valoban az analog tuk - letordelni oket meg hulyeseg, mivel nem fogja akkor sem atalakitani a jelet az analog monitorodnak.
A HDMI-VGA konverter pedig koltseges cucc (~20k).

Saor Alba

sugga
Szia! Köszi a választ, de pont az a gond, hogy az általad linkelt átalakítón is (ahogy az enyémen is) megvan szépen a 3x8 kis érintkezõ jobb oldalt és bal oldalt az a széles, lapos érintkezõ, azonban e fölött és alatt egyaránt található 2-2 kis pöcök, amiknek viszont nincs kialakítva lyuk az alaplap DVI csatlakozóján. És nem tudom, hogy most azokat le merjem-e tördelni vagy hülyeséget csinálnék ezzel, mert pont azon a négy apró érintkezõn menne át érdemi információ (elméletileg ott "mászik" ki az analóg monitorra - amilyen az enyém is - az RGB és a vízszintes szinkronizáció jele, tehát gondolom, analóg kimenetnél ezt használná, az meg, hogy egy ilyen - feltehetõen egyszerû belsõ felépítésû - átalakító a kimenõ digitális jelet az analóg monitor számára is emészthetõvé tudja-e tenni, számomra kérdéses, bár én csak az elmúlt egy napban összeszedett és meglehetõsen hiányos tudásom alapján okoskodom és egyáltalán nem tartom magamat tévedhetetlennek, úgyhogy ha félrebeszélek, nyugodtan javítsatok ki).

Solten
Hello. Egy ilyet vasarolj: link.

Saor Alba