14419
  • gurubefree
    Ja .... tan ha az xbox-t dugod ra akkor van hang ? ugyan mar :)

• kifli
    hogy rádughassál xbox-ot is pl?
  • gurubefree
    Ja .... szar marketing minden sarokban. Mi a tokomnek HDMI ha nincs beepitett speaker a monitorban ..... btw igazad van az VGA-rol is lehet hangot kivinni a DVI csatival.
  • pxxl
    jah, HDMI, DVI esetén csak a hang az amivel többet tud a HDMI, mind2 ugyanúgy szép képed ad. (digitális jel mind) d-sub-nál érezhető csak minőség romlás (analóg jel miatt)

de ha minden igaz a dvi-t is rá lehet bírni hangátvitelre nem?
  • MerlinW
    A VGA-n van minden:) DVI, HDMI, MD. Monitoron pedig D-Sub és HDMI)

A kérdés pusztán annyi volt, hogy számít-e, hogy mit használok - HDMI-HDMI, HDMI-DVI, esetleg HDMI-MD (nem tudom létezik-e ilyen - nem vagyok képben mire is jó a MD - gondolom eyefinity-hez kell)

Ezek szerint mindegy, Ha jól értem a különbség csupán a digitális/analóg jel, illetve a HDMI hangja.
  • franc0
    Nem értem a mi itt a kérdés :)
    - A monitorba DisplayPort csati megy (vagy DVI vagy VGA...), nem mini. Az hogy a kábel másik vége milyen legyen, a VGA-tól függ. Olyan kábel kell venni, ami passzol.
    - Jó lesz úgy is, csak a hangot bukod.
    - Kb mindegy.

Tehát gondolom most tervezel ilyen monitort. DVI úgyis van a kártyádon, a monitoron is, kábel is jár. Teljesen jó, nekem is így van.
    Rákötheted a VGA-d HDMI portjára is az átalakítóval, de minek. Én oda a TV-t kötném.
    A Displayport akkor lenne fontos igazán, ha még nagyobb felbontású lenne a monitor, vagy Eyefinity-t csinálsz. A harmadik monitornak Displayport kell.
  • MerlinW
    Akkor én is kérdezek párat, mert ez még sötét folt:)

- Az a kábel hogy is néz ki? HDMI ==> MiniDisplay?
    - Most HDMI-HDMI-vel vagyok összekötve, viszont van HDMI-DVI variációm is (adtak átalakítót). A hangon kívül van különbség a kettő között?
    - Ha nem számít a HDMI hang, van legjobb megoldás?
  • Avenger
    Köszi, így utólag rá is jöttem, hogy hülye kérdés :D Bár ha nem tudom elpasszolni a régi 19es monitoromat akkor lehet egy hdmi-dvi-d-sub adaptert veszek csak :)
  • franc0
    Hogyne lenne jó a DisplayPort, az a legfejlettebb. Csak nem jár ilyen kábel a Dell-hez, külön meg kell venni.
  • Avenger
    Üdv!
    Dell U2311h Display port bemenete használható e jól mindennapos dolgokra? Játék, internet, minden. Mivel a tegnapi vihar miatt kiégett a videó kártyám DVI csatlakozója :D
    Illetve ajánlhattok 45 körül fullHD lehetőleg ledes vagy jobb, hdmi bemenettel rendelkező monitorokat általános használatra.
  • Bogdogege
    p2450
  • kifli
    azért a megadott érték gray 2 gray
  • CzKrys
    Sziasztok!
    Szeretnék venni egy új monitort. Számítógépezéshez, meg Xbox-ozáshoz használnám... Nem kell beépített hangfal.
    22 colos körül lenne jó, és kb 50E forintért.
    Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm szépen!
  • gurubefree
    Termeszetes.

1 sec. = 1000 ms

Pelda : 50 fps eseten a vga 20ms-kent jelenit meg 1 kepet ( ha 100 fps nezunk akkor is 10ms )
    Persze ezt igy le van egyszerusitve de lenyeg benne van.
  • BoneDragon
    Akkor játékokra is tökéletes gondolom. Rendben, köszönöm.
  • MerlinW
    Nem, de hasonló. Lásd az aláírásomban:)

A döntés dolog engem is zavart, de alátettem valamit:)
  • Lunki88
    Köszi a tanácsokat! Ezek szerint neked is ilyen monitorod van/volt? Amúgy az érintőgombokkal én nem foglalkozom mert ott a távirányító hozzá. :)

#11968: pl. ami kicsit zavar hogy nem lehet rendesen előre dönteni a monitort, csak hátra engedi jobban.
  • MerlinW
    Ja bocs, addig nem követtem vissza a társalgást:)
  • Solten
    Ez igy van, de Xbox-ot kot ra, ennek a figyelembevetelevel lett ajanlva. Szoval nem art ha van digitalis hangkimenet a keszuleken, minimum hangszorok.
  • MerlinW
    Engem az érintőgombok zavarnak, sötétben esélyed sincs eltalálni őket (nappal sem mindig).
    Pár tanács tapasztalataim szerint:
    - Menüben a válaszidőt állítsd menüben, egyébként csíkot húz.
    - Magic Bright-ot is normal-on legyen alapesetben, aztán max állítgatod ha kell.
    - DVI-t HDMI-ből alakítsd, ne D-Sub-ból. Sokkal szebb lesz a képe.
    - Driver-t telepítsd a CD-ről, válaszd a Digital verziót.
    - Én a fényerőt 45%-on használom, színek.
    - Magic Color-t intelligens-re állítottam.
    - Gamma-t pedig 3. módban használom.
    - VGA driverben FullRGB módra kapcsoltam.
  • MerlinW
    Öööö.. 24-es is ennyibe került volna DVB nélkül:) No mindegy:)
  • pointer4
    Nem az hogy nem fontos, csak nem tudják jobbra csinálni csillagászati árak elkerülése nélkül :D
  • pxxl
    "pár apró hibáját leszámítva" pl?
  • gurubefree
    Igen .... az IPS panelek valaszideje valamivel lassabb. 8ms ( akar 12ms) tokeletes mindenre.
  • BoneDragon
    Köszi az értelmes választ. Konkrétizálok. Sok esetben 8ms-t látok IPS paneleknél...
  • gurubefree
    Azoknal is fontos a valaszido ...
  • BoneDragon
    Hali, lehet hülye kérdés, de IPS paneleknél miért nem fontos a lassabb válaszidő? Köszi
  • Solten
  • Lunki88
    Köszi a segítséget, beruháztam az általad ajánlott monitorra és pár apró hibáját leszámítva teljes mértékben elégedett vagyok vele.
  • blackfire001
    Sziasztok, szeretnék venni egy új monitort kb 30E Ft értékben. Azért, mert a mostani eléggé durván pixelhibás lett (mondjuk már 6 éves...).
    Lehetőleg olyat szeretnék, amin tudok TV-t nézni is (úgy, hogy nem kell mennie a számítógépnek), és 2 bemenete van.
    Eddig ez tetszik, csak nem tudom, hogy megfelel-e az "elvárásaimnak".LINK
  • BenceYCE
    A DVB-T a földi digitális sugárzás vevő tuner,
    a DVB-C a kábeles,
    a DVB-S meg a parabola.
    A DVD lejátszó kábelét nézd meg legközelebbre :)
  • Solt
    Ok, köszönöm.

Beépített hangszórót tuti nem használnám, van vagy 10 hangszóró a buszban szanaszét...

Nem tudom mi az a DVB tuner, és azt sem, hogy mivel lenne összekötve. Így fejből meg nem mondom milyen kábel jön ki a DVD lejátszóból! :)
  • gurubefree
    Vedd meg a LED-st bar a SAMSUNG P2370HD-vel kapsz egy TV-t is :)
  • Lunki88
    Köszi ez elég jónak tűnik, még ezen is gondolkodtam csak ledes a kijelzője.
  • Solten
    Hi.: link.
  • Lunki88
    Sziasztok! Xbox 360-hoz szeretnék venni egy hdmi bemenettel rendelkező monitort. 23"-nál kisebbet nem szeretnék. Árban max. 60 ezerig mennék el. Ti milyet ajánlanátok?
  • BenceYCE
    Én is csak addig jutok el mint Te a gép előtt. Itt kiszűrtem Neked párat, de a képet mindenképp látni kell előtte, összehasonlítva a többivel. Sajnos TV-nél nem szeretik feltüntetni a képernyő típusát. Monitoroknál más a helyzet, ott döngetik a mellüket ha jobb panel van benne. Itt egy LED-es IPS paneles monitor ha nem akarsz TV-t (vagy nem találsz) vagy itt egy másik. Egyikben van beépített hangszóró, bár egy buszban inkább feltennék valami jóféle külső hangszórót, mert ezeknek a hangereje/minősége nem túl jó. A másikon van HDMI bemenet. Milyen összekötő kábellal használnád? Ha TV-re esik a választás, használnád a DVB tunerjét, távirányítóját?
  • dalmar
    Köszönöm a válaszokat,át kell gondolnom..
  • Solt
    Köszi az infót... ha esetleg lenne konkrét ajánlatod, szívesen venném.
  • BenceYCE
    Hát egy kis TV-t simán kielégít egy 150-es inverter. Azért is ajánlottam, mert nem közelről fogod nézni és nem 6-os betűket fogsz rajta olvasni, így a felbontás lényegtelen. Másrészt TV-ből hamarabb kapsz jobb panellal, h azért akik a TV mellett ülnek és szeretnék nézni a képet, azok ne egy inverz sz@rt nézzenek. Így bemész az első műszaki boltba és a kistévéket besasolod oldalról. Amelyiknek legkevésbé torzul a képe azt vedd. Előnyös lenne ha LED-es háttérvilágítása lenne, mert az kevesebbet eszik. A bemenetek száma is klasszisokkal jobb mint egy monitoré. Az árat azért csekkold le ha sikerült kiválasztani, ne vedd meg egyből, lehet ha hazaérsz argep.hu-n vagy hasonló keresőoldalon olcsóbban is kijössz. Azért ne légy telhetetlen, egy MM-os vagy EDig.-os garival jobban jársz ha nem sokkal drágább.