PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Na annyit tudtam csinálni hogy kiegyenlítettem a réseket, jobb oldalra ahol vastagabb csík volt elhúztam a képet, nagyon minimális hiányzik belõle, de így most egyforma a csík vastagsága a két oldalon. mindenesetre ez inkább tünetkezelés volt, érdekelne hogy lehet megoldani ezt a problémát.

Ez az én monitorom a képen faszán eléri a képernyõ képe a keretet (a sajátom nem tudom miért nem), és itt egy másik monitor, a jobb szélen itt is van egy fekete csík, míg a bal szélen a kép eléri a keretet. Lehet hülyeség ilyennel foglalkozni, de zavar a dolog.

Üdv ! Újabban nagyon szembevágott egy dolog, a monitor képernyõje nem éri el a monitor tényleges keretét. Ez alul meg felül nem is lenne probléma, de a két szélén igazán zavaró. A bal szélén egy olyan 3 mm -es fekete csík van, a jobb szélén meg ennél szélesebb csík helyezkedik el a képen. A képet próbálom beállítani, de ha húzogatom eltûnik ebben a fekete csíkban a kép. Állítgatok én a freqvenciáktól a felbontásig mindent, de ez olyan mintha belülrõl szigetelõszalaggal fedték volna el a képernyõ széleit...

neevous
mea culpa.

FlyHigh
Milyen edge led? Ezek sima ledesek, annyi, hogy a fénycsõ van lecserélve. Van elõnye a fénycsöveshez képest.

Thrash \'Till Death

Magiszter
Nekem még nagyobb baj hogy csak ennyit tudok rászánni, hidd el. 😊
Nekem semmi bajom a TN panellal, mert nap-mint-nap látom/használom õket és tökéletesen elégedett vagyok vele. A LED-rõl meg annyit hogy saját tapasztalatom szerint szebbek a színek, jobb a kontraszt és nem utolsó sorban hidegebb a monitor hosszas mûködés után is.
Gondolom IPS panelest ajánlanál, de számomra nem sok elõnye lenne, ellenben drágább. Az hogy 180 fokos a betekintési szöge meg egy kicsit szebbek a színei (raktam egymás mellé IPS és TN paneles monitorokat, ugyanazzal a képpel/videóval), nálam nem akkora elõny hogy 20-30 ezrekkel többet kiadjak érte.

De ez az én véleményem.

neevous
Az a baj, hogy ez megint az az árkategória, amire egy kicsit rádobva már nem TN paneleset veszel. Az edge leddel meg többet veszítesz, mint nyersz.

Magiszter
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A legjobbakkal is elõferdül. Fogjuk a reggelre 😊

pxxl
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
egyelõre

All hail the double x!

Magiszter
Srácok kíváncsi vagyok a véleményetekre:

Jövõ héten kapok pénzt, de egyenlõre nem tudom hogy pontosan mennyit és a következõt terveztem. Ha megkapom azt az összeget amire számítok akkor ezt a monitort fogom megvenni:
Samsung BX2331
Ha a második eshetõség jön be akkor ezt:
Benq GL2440HM

A második eshetõséggel viszont vannak problémáim. Nem ismerem a Benq típusú monitorokat, nincs rá pixel garancia se, szóval kicsit félek tõle. Mi van ha megveszem és egy bazinagy pixelhiba virít a monitor közepén? Bár egy két helyen írták a márkáról hogy nem szokott pixel probléma lenni, de amilyen az én formám nekem tuti az egész monitor egy gyári hibás pixeltemetõ lesz.
Szóval tudtok ajánlani egy 23-24"-os monitort hasonló árban (értsd: 52.000. és alatta) ?
3 feltételnek teljesülnie kell:
- HDMI csatlakozó
- LED megvilágítás
- Minimum 23"

Vagy ha van közeli ismeretségetek a Benq monitorokkal, esetleg pont ezzel a típussal, akkor oszlassátok el/erõsítsétek meg aggályaimat.

Elõre is köszönöm a segítséget!

Sharks
A hallgatásból ítélve te sem láttál rajta...

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

bpeti72
köszi

Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz Radeon RX 480 8GB 16GB ram

neevous
U2311.

bpeti72
sziasztok Gépcsere elõtt állok, amivel együtt monitor csere is. Tudnátok ajánlani valami jó monitort 22-24 es full hd 60e ig. Vagy érdemes olyant venni ami egyben TV is.
köszi

Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz Radeon RX 480 8GB 16GB ram

Sharks
Hát, itt én nem vettem észre ilyesmit.

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

neevous
Mozgás közben visszaesik a sorfelbontás 1080-ról.

Sharks
Ok, akkor "taknyol"... akármit is jelentsen...

neevous
Jupp...local dimming. 3éves korod után újra auralátó leszel a használata közben.

FlyHigh
Hátulról van megvilágítva ez is nem?

Thrash \'Till Death

neevous
Szép és jó, csak kurvadrága és ugyanúgy taknyol, mint az összes LCD.

Sharks
Azért megnéznék egy philips 9705-öst, hogy van e rajta fekete vagy nincs...

FlyHigh
TV-ben nem érdemes lcd-vel baszakodni, ez egy betegség. Nincs fekete, így kezdõdik, ellenben plazmával...

Thrash \'Till Death

FlyHigh
100 alatt is vannak normális tn+film paneles 27"-os monitorok, kicsit laggal, elfogadható szellemképpel. Ezek tökéletesen alkalmasak játékra, speciel engem csak ez a része érint.

Thrash \'Till Death

Sharks
Jah, ezt fejtsd ki bövebben légyszi... input lagra gondolsz vagy mire?

neevous
Nem a pénzre értettem, hanem arra, hogy az LCD-nél a szép képnek ára van.

Sharks
úgy 300 eFt körül 32"-es... annál nagyobb meg tényleg nem kell...<#vigyor4> De egy "fasza monitor" is belekerül majdnem 200-ba (27")

neevous
...de milyen áron?

Sharks
A "fasza monitor" meg az "egy lcd tv" eléggé általános, márpedig 99%-ig biztos vagyok benne, hogy tudnék olyan tv-t, aminek jobb a képe sok monitorénál...

somdav95
Túl nagy... Most jön meg hét végén a 42"-es philips lcd tv-m, csak másodlagos monitornak lesz használva, meg 2,5 méterrõl, de még úgyis iszonyat nagynak tartom.. (:

Lacee86
Õszintén szólva nem szeretném, ha 1 m távolságban (vagy még annyi se) ekkora dög vigyorogna a képembe. Nemtom, h itt a képen pontosan ez mekkora képátlójú, de sztem monitornak 24-es bõven elég, és azon már aztán tényleg faszán lehet tvzni/filmezni is.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

FlyHigh
Nálam is így volt egy darabig, de nem a legjobb. Sokkal jobb képe van egy fasza monitornak mint egy lcd tvnek, fõleg mozgás közben jön ki a különbség.
Amúgy szervizben van a benq xl2410t-m, elbaszták gyárilag a szoftverét és alul egy vonalban rikítóan világítottak a képpontok, ha 120hertzen használtam ama-val. De most frissítik firmwaret és jó lesz szerintük.

Thrash \'Till Death

Az a billentyûzet...😄DD vagy az miaz ott az asztalon? :S

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Solten
Az LCD TV-re gerjedoknek:

<#alien>

Saor Alba

Risu Führer
köszi szépen.a kettõ között mi jelenti az 5000ft-os árkülönbséget? mert a specifikációknál nem látok eltérõ dolgokat.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

franc0

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Peetboy
Vegyél samsung ex2220 ledest Full HD-sat 40-ért. Vagy a kisebb változatát "19 colosba 1440:900, 16:10-es képaránnyal 30-ért. Egyiken sincs hdmi.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

pointer4
Én is pont ilyen vagyok, csak akkor veszek meg valamit ha már körbejártam jól a kérdést, megnéztem róla mindent a neten elõre, ismerek róla mindent.
Viszont el nem hinnéd, hogy milyen kevesen vagyunk evvel a hozzáállással.
FlyHigh
Én viszont vásárolói szemszögbõl nézem és vannak olyan helyek, ahol simán visszaveszik az akár nemtetszõ termékeket is mosolyogva. Mondjuk idáig csak akkor vittem vissza valamit, ha hibás volt, tudom, hogy mit akarok vásárolni.

Thrash \'Till Death

Risu Führer
sziasztok.
elromlott a monitorom és vennék egy újat.30e-40e ft közöttit keresnék 19 vagy 22"-osat.jó lenne
ha hdmi kábelt tudná kezelni de jó az is ha csak a dvi-t tudja.samsungban vagy lg-ben gondolkodom de ha mondtok más jó márkát is azt megköszönönném.

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Magiszter

Ez ugyan fehér, de van fekete verzió is ugyanennyiért (igaz két ünnep között nincs raktáron), az a Benq V2210 Eco. Errõl a monitorról csak jókat olvastam, meg azt hogy a Benq monitorok roppant kis arányban pixelhibásak. Mondjuk úgy hogy kisebb arányban mint a többi.

Szóval ha ez még belefér az árba, akkor én ezt ajánlom. Persze a végén te döntesz úgy is.

pointer4
Az én szemszögembõl ez úgy tûnik, hogy a vevõk meggondolatlanok, és el vannak kényeztetve.
Egy szalon, ahova bejöhet, megnézhet mindent. Kipróbáljuk ha valami kacifántos kérdése van, kb nincs olyan kérdés, amire nem tudnánk válaszolni. Elmesélheti minden kínját baját (meg is teszi), megpróbálunk rá megoldást találni. Van amikor annyira lusta, hogy kinyissa a leírást, inkább bejön fárasztani. Vagy otthonról telefonon várja, hogy megmondjuk milyen gombot nyomjon, mert lusta.
Ha ezek után meg visszahozza, hogy õ nem erre gondolt, akkor copjon le 😄
Segítsen valaki!
neevous
Ismerem mindkét oldalt, hidd el.

Sziasztok!

Monitort szeretnék venni és egy kis segítségre lenne szükségem.
22" -os monitorra gondoltam. Kb. 40e körül.
Ezt a két monitort néztem
Acer V233HQABD vagy Acer S222HQLAbid
Mi a véleményetek ill. tudnátok -e ajánlani valami jó monitort.
A segítséget elõre is köszi!
FlyHigh
eleg jol benne vagytok a szotyibot kategoriaban.

Thrash \'Till Death

zvaragabor
Mert a hagyományom képarányú moncsik drágábbak? Ha nem 19 colost, akkor mit ajánlasz?

Chaos Anno Domini

"Sztem simán megéri onnan rendelni: olcsóbb is, meg ha 1x van is a 16:10-es változat. Én is onnan rendeltem a monitorom, tök hamar megjött, kifogástalan állapotban. És még a +2500 Ft házhozszállítással is közel 10k-val (!!) kevesebbe került, mint az itteni kisboltban."
Nekem mondod? Több mint a fél gépem onnan van. 😄 De még elég sokan szeretnek helyileg venni, meg multikban, azért kell õket felvilágosítani. Bár most öcsém haverja is Iponból akar rendelni, azt hittem már én vagyok csak egyedül a faluban akinek van esze. xD

Nemrég vettem céges monitort, az egyik orosházi boltba az eladónak csak 19 colos moncsija (16:9 persze) volt raktáron, aszondja holnapra hozat nagyobbat. Na csõ.

pointer4
Ha, visszavesszük.
Te megvennél teljes áron egy már visszavett terméket?
Amikor kifizeti, és aláírja a számlát, az jogilag olyan, mintha egy adásvételi szerzõdést írna alá. Ezt nem lehet csak úgy felrúgni, merthogy bocsi hüjevoltam.
FlyHigh
3 napon belul az emberektol -10%on veszitek vissza a termekeket ?

Thrash \'Till Death

pointer4
Ebben pont az van leírva amit én mondtam.
A bolt hozzáállásától függ.
Pl nálunk bontott készüléket sokan nem vesznek meg. Ráadásul garancialevelet is rendelni kell hozzá, az megint 1 hét állást jelent a raktárban.
Most a két ünnep között épp elég ilyen cserével jelennek meg nálunk, általában -10%-al vissza is vesszük, ha tényleg jó állapotban van.
Az hogy egy multi szarik bele a dologba, és visszaveszi, mert majd visszaadja a beszállítójának aki amúgy is le van szarva, arról meg megvan a véleményem. Kívánom, hogy te legyél beszállítója egy ilyen multinak, majd meglátjuk meg tudsz-e élni belõle 😊