14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#12281 Személyesen talán meg lehet nézni, ja. Amúgy az iponban el is fogyott a 2311. -
#12280 Persze. Zárásra értem oda, kibontottuk, megnézte ő is, majd én is, fizetés, örülés.
De hívd fel őket, ha nekem nem hiszed. Meg azt is érdemes lehet megérdeklődni, hogy van-e raktáron szürke és fekete is jelenleg, mert akkor egymás mellett meg tudod ítélni melyik lenne a jobb.
Nekem a szürke jött be, sokkal jobb mint a képeken, plusz jobban is illik a szobába. -
#12279 Nem hiszem. DE Pl. az Oázis Computerben lehet venni pixelgarit TŐLÜK, ez esetben kibontják, beüzemelik, letesztelik és elviekben pixelhibamentes monitort kapsz. Én is így vettem tőlük az enyémet. ÁMDE ez pénzbe kerül, néha nem is olyan kevésbe. Persze egy relatíve kis monitorra csak 3-4k, ki lehet bírni nyilván.
dell-ultrasharp-u2311h -
#12278 Itt lehet kérni, hogy megvétel elött teszteljék le, hogy nincs e pixel hibája? Csak biztos ami biztos alapon. (Nincs kedvem 2x menni, ha esetleg mégis van. :/ -
#12277 nincs mit . -
#12276 Okáj, várom majd, hogy milyen lesz az AC. Szerintem baba lesz nagyon! Ha Solten(el) összedob(tok) róla vmit az is hasznos lehet, mert sokaknak akiknek pl. meleg és hangos a 69xx szerintem jó alternatíva lesz.
Köszi, a BenQ-ról megint. Szerintem ennek a 24"-osnak az árát még ki tudja fizetni. 22"-est is meglesem majd, csak Ő is olyan, hogy néha meg-megnéz egy filmet(vagy epizód részt PC-n) és oda a 22" azért kevés.
De ez már apróság. A lényeg akkor, hogy okés a termék.
Köszi, még1x! Dánkesőn! :)
-
#12275 Persze hogy hulye vagyok .........
De meg a kerdesemre valaszt nem kaptam ...... az alltalad felsorolt dolgokbol mit gyart a Dell?
-
#12274 :DDDDD -
#12273 az agyzsugorito motorola xoom-rol vagyok ... a get szet van szedve varok a hutore. Lesznek kepek meg ha solten-nek lesz ideje a prohardveren valami szoszenet is.
Benq G2420hdbl .....3mat vettem egyszerre . Tokeletesen meg voltam elegedve . Az elso TN led monitor amit hasznaltam ...... amivel lehetett kiprobaltam bluray player , ps3 , es a pc ugye ( eyefinity ) van egy video is a youtube-on rola. Ha tenyleg szukos a keret akkor azt mondom vegye meg a 22"est ( itt valami vicc aron van ) Ha tenyleg ilyenben gondolkodsz akkor csalodni nem fogsz .... nekem kellemes meglepetes volt. -
#12272 Gondolom trollkodsz, mert ennyire hülye nem lehetsz.
Engem mostantól nem érdekel amit írsz, remélem akik ide jönnek tanácsért nem szopják be az okosságaidat. -
#12271 es ebbol amit te felsoroltal mit gyart a dell ? arrol nem is beszelve miert torvenyszeru az hogy az lg nem hasznal/hat minosegi termekeket. Ugyan mar .... regi lemez mar a ki milyen minosegu temeket gyart mert mar nem csak vevok igenyeinek hanem minosegi szbvanynak is meg kell feleni es ha ez nem igy lenne akkor nem kerulne fotgalomba.
Felhivom a figyelmed hogy a leheto legidiotabb peldat hoztad az auto iparral kapcsolatban ..... mert igen ugyan azt az anyagminoseget kapod a fiesztaban es a mondeoban ugyan csak. A legszigorubb anyagminosegi eloirasokat az autoiparbab talalhatod.
A lenyeg az hogy manapsag mar nem a minoseget fizeted meg hanem nevet a termeknek .... ez egy rossz szokas ami itt lathato is:) -
Inquisitor #12270 Ez mióta érv? Anno a Löwe sokkal jobb TV-ket gyártott bizonyos plazma kijelzőből, mint annak a gyártója. Én szívem a Dell felé húz, de csak a hackelhető 72/75Hz miatt (videózás), az LG-t is nézegettem viszont a tesztek szerint nem rossz, meg egy fikarcnyival kevesebbet eszik. -
#12269 Szia Guru!
Ez itt OFF, csak nem látom, hogy írogatnál RadeonHD topic-ba. Megjött az AC hűtő a VGA-hoz?!
És azért legyen némi ON is. :)
A BenQ monitorjaiddal meg voltál elégedve?! Amit korábban link-eltem.
(BENQ G2420HDBL ) Most 1ik ismerősömnek kellene vmi új monitor, de Ő nagyon ragaszkodik a LED-hez, de bérből keresetből él és ez a Samu-khoz viszonyítva azért nem kicsit olcsóbb. Meg lehet nem is HDMI-s a VGA-ja.
Vegyen ilyen BenQ-t szerinted?!
Mondjuk ha vesz akkor megnézem Én is és ha korrekt a jószág, akkor lehet váltok fölfelé 1"-t és LED-re.
-
#12268 Miért, ugyanaz a panel van benne? Vagy tökmindegy, hogy Fiestat vagy Mondeot veszek, hisz mindkettő Ford? Nem is értem, hogy ezzel mit akartál demonstrálni...
A Foxconn is tud faszát gyártani, ha olyan a megrendelő igénye.
Arról már nem is beszélve, hogy egy monitor nem csak panelből áll. Háttérvilágítás? Elektronika? Extra szolgáltatások? Design? Anyaghasználat? -
#12267 Azert annyit erdemes megemliteni ha mar IPS es a Dell a tema hogy a Dell nem gyart paneleket .......LG a Dell beszallitoja a Dell csak osszeszereli es ha mar ezt tudjuk nyugodtan vasarolhatunk LG temeket is lsd IPS236P -
#12266 Ahhj de várom a kis DELL-t , ma rendeltem meg -
#12265 Két szót kell ismerned: DELL és IPS. A többit felejtsd el egyelőre. (vannak még durvább varázsszavak, de azok sokszázezernél kezdődnek) -
#12264 A Dell U2311H jobb es raadasul olcsobb is. -
#12263 Ha már meggyőztetek az IPS panellek felsőbbrendüségéről (youtube-n is jó sok TN-t fikázós video van) , erről a 2 monitorról mi a véleményetek?
http://monitorguru.hu/bolt/termekek/lg_ips231p_bn?kereso=ips231p
http://monitorguru.hu/bolt/termekek/lg_ips236v_pn?kereso=IPS236v
Árukat tekintve ott vannak ahol a Dell és ezek is IPSesek... -
#12262 Igazad van csak egy kicsit nyers így
De ha 50-ért vennék most valamit tuti én is az IPS-est választanám. -
#12261 Válaszolok, teljesen alkalmas játékra (pl. az enyém is). Hogy a kisebb DELL-ek mennyire alkalmasak azt nem teszteltem személyesen, de nyilván azok is, ugyanúgy alkalmasak. Ez a válaszidő mizéria modern monitorok korában csak egy urban legend (10 évvel ezelőtt volt értelme), amivel a gyártók jobban be tudják hülyíteni a vásárlókat. Ennél sokkal fontosabb/meghatározóbb értékei/jellemzői vannak egy monitornak. -
#12260 A cs-sek véleményére azért nem kell hallgatni, mert azoknak az is probléma, hogy a 200Hz-es CRT-jükön 349.5FPS-sel vajon látni fogják az elágazásban átsuhanó ellenfelet avagy senem (és erről oldalakon át vitázni). Valamint minimumra butítva a grafikát szinte a korabeli 286-osok szintjén futtatják az okosságukat, hogy több FPS-t csikarjanak ki a fosukból (széteső képpel, vsync nélkül). Mind elmebeteg állat. Aki az ő véleményükre hallgat monitorvásárláskor, az...
Ergó, ne butítsuk a népet ilyen hülyeségekkel please! :D -
#12258 Te milyen rongyrázásról beszélsz?!?!? Nooormális?!
Azt írtam, hogy AZONOS ÁRON. Azaz ha veheted a SZART, vagy a HIPERŰBERFASZÁT azonos áron, akkor szerinted ésszerű a szart venni?!?!?!?
-
#12257 A 8ms IPS esetén nagyjából 5ms TN-nek felel meg. Ráadásul ennek a monitornak alacsony az input lagja. Szóval akinek ez nem elég, az nem tudom mihez szokott...
Olvasd el ezt és ezt kommentekkel együtt. Ha ezután se kell, én feladom. -
#12256 Okok, még azért gondolkodom rajta, mert láttam olyan hozzászólásokat, hogy " a késését még szokni kell" meg hogy " cs-ben csak kicsit zavaró" " azért egy idő után meg lehet szokni" . Én meg azért tolnám fps-ekkel is :), de amugy tetszik a monitor. A kérdésedre meg: azért nem tv-n akarom tolni az xboxommal, mert az már egy elég régi tv, szal még csak nem is hd ready. A monitort meg még meggondolom most a másik ami a szememben még esélyes mellette az a samsung px2370. -
#12255 Egyébként ott vedd, amit linkeltem, mert kapsz hozzá 8 nap pixelgarit, iponnál ez nincs. Ebben a konstrukcióban ott a legolcsóbb. Én is ott vettem. -
#12254 Írtam, hogy teljesen fasza. Szerinted nem írtuk volna, ha játékra szar? Ez egyszerűen hülye kérdés, nem 2007-es *VA monitorról van szó.
Teljesen jó játékra, ebben még gurubefreevel is egyetértünk, ami nagy szó.
Azt viszont nem értem, hogy az xboxot miért nem a tévén használod... -
#12253 Na igen én is nézelődtem ips ügyben az egyetlen fenntartásom azzal a 8 ms mal van amiről azt hallottam, hogy szellemképet ad az fps-eknél. Nem tudom ez mennyire igaz és a youtube- on semmi ilyesmi nem látszodik (ha lenne se valoszinü, hogy kiszurnám), de ha valóban nincs ezzel a viszonylag nagyobb válaszidővel probléma akkor én inkább egy ilyen dell monitort vennék. -
#12252 nem fogod latni a kulonbseget ....... es az ilyen rongyrazos hsz.ekre reagalni sem kell. Majd pont az mondja meg a frankot aki kiad +150k egy monitorert. De amikor kifogynak az ervekbol akkor jon a titkosfegyver "viewing angle" persze azt elfelejtik hogy az emberek nagyobb %a nem a monitoron vagy a monitor mogott hanem elott ul. Jatekra a manapsag keszulo monitorok mind alkalmasak legyen az TN vagy IPS ....... 2ms vagy akar 8ms-os. -
#12251 Okok, én azt értem, hogy szebb képet ad egy IPS, de ha egyszer 8ms a válaszideje... Arról nem veszélve hogy a kérdésemre nem válaszolt senki, hogy van e látható, minőségbeli különbség a válaszdőből kifojólag (pl 2 és a 8 között) , ha főleg xbox 360nal és pc vel játszok ?! Mivel látom te is nagy játékos vagy erre a kérdésemre nyugodtan válaszolhattál volna ahelyett, hogy 5 sorban taglalod, hogy mennyire hülye az aki TN-t vesz. Kösz a segítséget. ( Ha esetleg tudsz linkelni jó főleg játékra alkalmas (!!!) monitort annak mégjobban örülnék.) -
#12250 Én már el nem tudom képzelni mit lehet ezen ennyit nyűglődni. A korrekt, modern IPS moncsikhoz képest az összes többi szarpaneles fos csak merő pénzkidobás. Aki közel azonos áron TN paneleset vesz IPS helyett, az szimplán TUDATLAN, ÉJSÖTÉT VADBAROM, de legalábbis technikai analfabéta. Ehhez tartom magam, mivel 1xű tény.
Menjetek vegyétek a sok szart nyugodtan... -
#12249 Másképp működnek a panelek, a válaszidejük nem összehasonlítható. 5ms TN =/= 5ms IPS.
Egyébként sem mindegy, hogy g2g vagy milyen egyéb érték van megadva.
Lényeg ami lényeg, előttem itt van már pár hónapja és kurvafasza. Vegyed amíg lehet. -
#12248 Illetve az mennyire látszik egy monitoron, hogy mennyi a válaszideje pl látszik xbox 3606pc játéknál az ha mondjuk 8ms vagy 2ms?)? Pl itt van egy Dell:
http://ipon.hu/webshop/product/_dell_u2311h/157555
ami a teszben kiemelkedő pontszámot kapott (90/100) és nekem is tetszik, de a válaszideje 8ms panel típusa IPS szal jobb mint a TN, ára is jó, de a válaszidő miatt nem vagyok benne biztos :/
Kösz a segítséget. -
#12247 Az S24A350H az ugyanaz mint a T24A350H csak tv-vel? Ma láttam a Saturnban a képét a T24A350nek egy SAMSUNG PX2370 mellett és háát.. a Px2370-nek sokkal szebb volt a képe, pedig ugyanaz a panel stb..., ez miért van ?
Szerintetek melyiket vegyem a S24A350H-t vagy a Px2370-et?
Illetve a Px2370 nincs 24" verzioban? Vagy valahogy más néven csak ugyanebben a minőségben?
Kösz a segítséget. -
#12246 -
#12245 God damn it ..... lemaradtam . Amugy a szomszed tenyleg annyiert vette...
Krana:
Abbol a Benq-bol volt nekem 3 is .......... nem mindenhol van szukseg pixel garira:) -
#12244 A lényeg, ha jól tudom, hogy az IPS az újabb és hogy jobbak a betekintési szögei, de sajnos a válaszideje az nagyobb és álltalában drágábbak is. Az olyen monitorok nagyon jók pl filmezésre, de játékra már sajnos kevésbe. -
#12243 Őőőőőő, ugyanúgy 23"-ra nem igazán cserélnék - ha cserélni fogok. Ebből nincs 24"-os?!
Panel típus: e-IPS
(OK)!
Válaszidő: 8ms g2g (jellemző), 8/8ms fekete-fehér váltás
Ez nem túl kevés. Bár nem tudom, hogy IPS panelnél mi számít jónak.
-
#12242 monitor -
#12241 Hi!
Látom buli volt.
No, két kérdés:
Ez milyen monitor: BENQ G2420HDBL
KÉPERNYŐ ÁTMÉRŐ: 24"
FELBONTÁS: 1920x1080
KONTRASZTARÁNY: 1000:1
FÉNYERŐ: 250
VÁLASZIDŐ: 5ms
DVI CSATLAKOZÓ: Igen
FORGATHATÓ: Nem
SZÍN: Fekete
SZÍNEK SZÁMA: 16,7 millió
MULTIMÉDIA: Nem
3 NAPOS PIXELHIBA GARANCIA: Nem
TV TUNER: Nem
HDMI: Nem
LED KIJELZŐ: Igen
Ahogy nézem nincs rá 3 nap pixelgari. Ez annyit jelent, hogy pixelhiba esetén lehet szidni a BenQ-sok jó édes anyucikájukat?! (esetleg ha kiskerből szerzem be, akkor Ők milyen kondíciót vállalnak rá?!)
Ill. van ez a két Samu:
SAMSUNG S24A300B Webshop Ár: 48.139Ft
DVI; 5ms; Led
SAMSUNG S24A350H Webshop Ár: 50.683Ft
HDMI; 2ms; Led
HDMI-vel minden okés?! Azt olvastam (már nem emléxem hol - vmelyik PH topic-ban), hogy elcsúszott a képe, de vmit PC módba kellett állítani, ami nem abban volt.
Csak szimplán érdeklődöm, semmi több...