14419
  • Solten
    A P2770HD LED-es.
  • Blum
    Bőven jó az!
  • Tatyla
    jónak néz ki de ez az 1000:1 kontrasztarány nem túl karcsú?
  • V43 1105
    Mit szólsz hozzá?

• Tatyla
    22"-os monitor érdekelne ami olyan 30-35k körül a legjobb választás?
    főleg játszani mert gamer PC-hez venném!
  • dirrdurr
    Elnézést, elfelejtettem megírni: maximum 100 ezret szánnék rá.

Amit te ajánlottál, akkor az egy TV-tuneres LCD monitor.
    Miért nem ajánlanál LED-eset, vagy TV-t?

Több hozzászóló véleményét is szívesen várom.
  • gurubefree
    nem tudom mekkora osszeg amit ra akarsz szanni. samsung P2770HD
  • dirrdurr
    Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni.

Szeretnék venni egy új monitort és nem tudok dönteni, hogy milyen lenne jó.

Az elmúlt hat évben egy 15"-os "Samsung 152v" volt mindig használatban. (Igen, elég kicsi)

Főleg játékra használnám és általános dolgokra (filmnézés, Office Word, internet-youtube).

Eddig ajánlottak nekem a 23"-tól a 27"-ig minden félét;
    sima monitort, LED-eset, TV-tunerest, TV-t ami géppel is összeköthető.

Most a hétvégén ki is próbáltam őseim 32"-os TV-jén ezt az összekötést és nekem megfelelt, csak egy kicsit nagynak bizonyult.
    (Játéknál "jó" volt a legnagyobb 1920x1080-as felbontás, Word-höz és internethez pedig levettem 1024x768 -ra, hogy lássam is a betűket)
    Játékoknál volt lagg rendesen, de ahhoz gondolom elég lenne ha vennék egy új gépet, nem? (Mert a gép is 7 éves :P)

Azt még mindenképp ki szeretném hangsúlyozni, hogy a 27"-os TV-m is elromlott, úgyhogy talán a legjobb az lenne, ha vennék egy 27"-os LED TV-t,
    ami csatlakoztatható a géppel és akkor tudnám TV-ként és monitorként is használni? (És majd 1-2 év múlva talán vennék egy nagyobb TV-t)
    Vagy legyen TV-tuneres monitor? Vagy valami más?

Úgy vagyok vele, hogy ha most már veszek egyet, akkor mindenképp legyen rendes és "tartós".
    Vagyis, ezt az új monitort is több évig szeretném használni.

Kérlek titeket, írjátok meg, hogy mit ajánlanátok nekem.
    A válaszokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel
    DD
  • priluki
    üdv,olyan kérésem lenne tegnap vettem egy monitort vaterán,rákötöttem a gépre de a gép nem ismeri fel,azt irja általános nem pnp képernyő,próbáltam win reinstallt driver frissitést mindent. A gon az hogy igy nem tudom beállitani a hd felbontást mert a játékban nem jelennek meg. Aki tud segitsen pls..
  • pxxl
    EIZO monitorteszt
    most találtam régi programok között :D gondoltam hátha valakinek kell :)
  • Láma!
    nem feltétlenül az árfolyam miatt, hiszen pl pixelgari nem árfolyamfüggö ha egyszer ingyenes volt most meg 2.000.
    az ok inkább az hogy nincs már ebböl a monitorból elég, amikor én megvettem a sajátom aug. végén akkor mondták a monitorgurunál hogy ök már nem adnak kiskereknek egy ideje, a dell pedig leállt a gyártásával már májusban, szóval ausztráliából valami elfekvö készletet kapnak a delltöl még és aztán kifujt...
  • MerlinW
    Írtam a másikban
  • bakvarnyu
    #12360 jól felmentek az árak a szar árfolyam miatt :(
  • xxxpaulxxx
    Sziasztok monitort szeretnék venni. 50K körül szánnék rá és 23"os legyen. Milyet ajánlotok? :)
  • bakvarnyu
    E-inkest.
  • SzocsA
    milyen kontraszt beállítás jó a szemnek? fényerős és a color temp érték? és van egy olyan funkció hogy remeg a kép vagy a szövegek ez is hasznos a szemnek?
    és milyen típusú panel kevésbé árt a szemnek? milyet érdemes venni?
  • TopGun
    Sziasztok! Nekem egy olyan kerdesem van, hogy egy hazimozi scart csatlakozojat ossze tudom kotni valahogy egy LED-es monitorral? nincs tv a gep kozeleben, de szeretnek DVD filmeket nezni a hazimozin keresztul.
  • Dzsí Pí
    sziasztok, kinéztem két árban majdnem ugyan akkora monitort, de nem tók dönteni:/

http://ipon.hu/webshop/product/_asus_vw199d/185856

http://ipon.hu/webshop/product/_lg_w1942s_pf/26675

sokat dob rajta h az egyik led-es? pls help!
  • gurubefree
    koszi ..... most mar vilagosabb.
  • Solten
    Csak annyit irtam mindkettoben ugyanaz a panel van.. ;) Az esetleges kulonbsegeket profin osszefoglaltad.
  • franc0
    Olvasmány
  • gurubefree
    "only FirePro cards have that feature enabled."
  • gurubefree
    Modt olvastam hogy a 10 bit valojaban nem is igazan fontos mivel a vga-k nem is tudnak tobbet 8 bit-nel
  • gurubefree
    Van a HZ27WA 10 bit-es de az ara sem olcso ( valamiert az oldal nem elerheto )

Ha jol emlekszem akkor £580
  • franc0
    Attól hogy két monitor H-IPS, még lehet köztük jelentős különbség.
    Ott van például az elektronika. Az Eizok ebben nagyon erősek, nem csak a márkanév miatt olyan bazidrágák... Fontos szempont a hátérvilágítás is. Egy W-LED monitorral például nem nagyon fogsz 100%-os vagy aközeli AdobeRGB lefedettséget elérni (ehhez RGB LED és 10bites színmélység kell, ritka és kurvadrága egy ilyen monitor)... Míg például a CCFL-es U2711 ezt tudja.
    A Hazro és Apple féle H-IPS 8 bites, a Dell 8 bit+A-FRC.
    Egymás mellé téve jelentős különbséget láttam a 27-es iMac és az U2711 között. Az iMac-en nagyobb volt a fényerő és jobb egy kicsit a kontraszt, viszont a színei kicsit hidegek, mesterkéltek.
  • Solten
    Elvileg mindkettoben ugyanaz a panel van (H-IPS).

A Samsung sajat IPS-e, a Super PLS mozgatja a fantaziam, amely allitolag jobb kepminoseget produkal eddigi IPS-eknel, es olcsobb gyartani. Tomegtermeleset ez evben igertek.
  • gurubefree
    ez furcsa mert az U2711-ben is h-ips van. Mar csak azert mert ugya az LG szallit mind a kettonek. Tesztekben azt irjak hogy kalibralas utan tokeletes es a gyarto oldalarol letolhrto hozza.

A tobbi tipus joval dragabb lsd. A,B,D ........ ha azt nezzuk a pozicionalas hianya es a single DVI csati engem kulonosebben nem zavar.
  • Sir Quno Jedi
    Na ennek a dellnek brutálisak a színei. Konkrétan hihetetlen. Mikor nokia monitortesztet futtattunk rajta próbaképpen, hát nem kicsit beszarás amit tol. Elképesztően színes minden, ami más moncsin fakószar.
  • franc0
    Úgy értem mindegy mi van feltüntetve, mert szokták keverni.
    Az LG-nek kétféle 2560x1440-es 27" IPS panele van.
    Az egyik van ebben és az Apple készülékekben, a másik pedig például a Dell U2711-ben.
    A hétvégén volt szerencsém megtekinteni a kettőt egymás mellett egy barátomnál (iMac 27+U2711 setup), nem semmi az biztos. Ha munkához kell a tökéletes színhelyesség akkor a Dellt ajánlom, egyébként ezt.
    De gondolom ez ott a szigeteken kb feleannyiba van mint a Dell, szal nem is kérdés.
  • gurubefree
    azt irjak hogy van kulonbseg az s-ips es a h-ips kozott. Bar igazad van ennyiert amennyibe kerul edes mindegy hogy melyik is valojaban.
  • franc0
    Az mindegy (amúgy az oldal nálam nem jön be), néha megy a kavarás.
    A lényeg hogy fasza monitor, jó áron.
  • gurubefree
    A gyarto oldalan S-IPS van feltuntetve.
  • Solten
    link

Panel: 8-bit LG.Display H-IPS
  • gurubefree
    ezt kifelejtettem
  • gurubefree
    Haliho

Velemenyt szertnek kerni a Hazro HZ27WC monitorrol.

• gurubefree
    nem ....kenytelen vagy oda vissza kuldeni ahol vetted. Amugy jobb helyeken ki mennek erte es nem kerul semmibe.
  • bertino
    bakker, csak ha valami baja van a tv-nek, akkor azt oda visszakuldeni nem a legegyszerubb, mindenkepp nekik kell visszakuldeni vagy vannak mas szervizek, ahova be lehet allitani a bajjal ?
  • Solten
    Amazonrol a legolcsobb.
  • bertino
    hol a banatba erdemes hdtv-t venni ezen a szigeten... ?
  • kifli
    az out of range hibaüzenek hz gondoknál is előjöhet asszem, szóval magasabb hz-n akarja a képet frissíteni, mint amennyit a monitor tud.