14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
TomStorm #14336 Vettem egy G9 Neo-t,kábel nem volt hozzá,leugrottam mediába ott volt egy 8k ultra high speed hdmi kábel de natív felbontáson 60hz a max.
Tudja esetleg valaki mi lehet a gond?Milyen kábel kell ehez? -
#14335 A G3 a budget kategória, a G5 minőségi, G7/G9 meg a tip-top, ami a díjakat söpri be. -
Dodo55 #14334 Na, én meg épp egy új G5-re neveztem be a napokban. Ugyanúgy 27" QHD, de ez sík, IPS és 165Hz-es.
A HDR-en kívül (amiről olvastam is előtte, hogy nem kell csodát várni tőle, de szempont sem volt igazán) eddig nekem várakozásokon felüli:
- Egy kis IPS bleeding van a fekete képeken, de a színek egyébként gyönyörűek és szépen elkülönül minden árnyalat.
- A 165Hz egyszerűen brutálisan jó (VSync OFF, G-Sync ON, FPS limit 162), az előbb próbáltam vele egy kör competitive CS:GO-t úgy, hogy az elmúlt években fél évente egyszer-egyszer ha felmentem 1-1 órára. Arra számítottam, hogy lesz talán 1-2 jó lövésem miközben amúgy jól elkenik a számat a gyakorlatból kiesve, erre az első pisztolykörben utolsó playerként kiszedtem az enemy maradék 4 playerét és utána is végig kb. úgy ment, mintha hard botok ellen játszanék. Hihetetlen, ahogy egy csomószor kiszúrtam az ellenfelek pozícióit amikor a fegyverük csöve csak egy pillanatra kilátszott a fal mögül helyezkezdés közben (a finom mozgásnak köszönhetően azonnal egyértelműnek hatott az agyam számára, míg alacsonyabb képfrissítésnél korábban sajnos sokszor csak utólag fogtam fel, hogy az a pillanatra bevillanó fekete csík bizony az enemy fegyvere volt), meg az is, amikor a fedezékből kitörve közelről ment a puffogtatás egymásra és láttam, ahogy folyamatosan mellém céloznak, nem bírják követni a mozgásomat, miközben én simán lekövettem őket. Korábban 60-75Hz-es monitorokkal ilyen helyzetekben pont a fordított felállást éreztem a saját káromra.
- Eleinte féltem a 27"-os mérettől a 23" után, mert 60-70cm-re tudom csak hátratolni magamtól az asztalomon, de meglepően kellemes, játékokban nagyon természetesnek hat amilyen arányban a látóteremet kitölti, desktop alkalmazásoknál meg szintén kényelmes a nagyobb terület.
Amit még megemlítenék, mert látom erről is volt szó nemrég itt, hogy 1080p-ről váltottam ezzel most 1440p-re és eddigi tapasztalataim szerint úgy tűnik egy 3060Ti tényleg megnyutatóan elég hozzá a legtöbb jelenlegi játékban (maximális grafikai beállítások mellé, kivéve RT, olyat még nem próbáltam most). -
TomStorm #14333 Monitort csak is natív felbontással vagy felesleges váltanod.
Jó 30 Fps visszaesés biztos hogy lesz a gépeddel.Esetleg csak 20%.
Másik lehetőség ha a FullHD neked jó akkor egy IPS 27-es monitor ott nincs ghosting.
Az 1440p-hez már szoktak azért gépet is fejleszteni -
#14332 Es ha visszahuzom FHD-ra? Nagyon mosodna? Amugy egy regi 1700-es ryzenem van meg egy GTX 1070ti-m,inkabb manager jatekokkal jatszok gepen,meg valami lovolde,pubg,cold war,ilyesmik. Nagyobb gamekre ott a PS -
TomStorm #14331 De azért figyeld hogy a géped mit bír mert ez már nagyobb felbontás. -
TomStorm #14330 Igen.A G5 széria már jó.
Annyi hogy 27-est jó közel kell húzni a hajlítás és a felbontás miatt.Ha nem úgyse lesz zavaró de jobb élmény közelebbről! -
#14329 Es a 27-es G5 is jo lehet? Nekem a 34 monitornak mar nagy :/ szoba limitaltsaga miatt max a 27-ig mennek fel -
TomStorm #14328 Ja sajna ezeknél a belépő Odyssey-nél ez van.
Nekem is volt.
Lecseréltem G5 34"-ra hát nagy az ugrás!
Itt már jó is a VA panel,jó a felbontás és az 1000R hajlítás nagyon tetszik. -
#14327 Nekemis g3 van,a 24 inches,novemberben vettem,nagy remenyeket fuztem hozza a regi 75 hz-es ips-em utan amitol kiegett a retinam 0 fenyero mellett is,na mondom most ramegyek a VA-ra,144 hz…hat nem volt jo vetel,bongeszni,videot nezni okes,vagy valami szoszolos lassabb jatekhoz oke,de fps,vagy openworld tps-nel olyan szintu a ghost hogy megfajdul a fejem -
nxs #14326 Visszakaptam a régi monitoromat,elvileg javítva...a munkalap egy 2 mondatos román szöveg. A különbség ég és föld (bár a stand-ről sikerül lebaszniuk a festést) és igaz,hogy ha hozzászoksz a jóhoz el is várod,az én esetemben majdnem hozzászoktam a szarhoz is :)
Szerencsére ez a csoda kb ingyen volt,amit nem értek miért van ez a 2 monitor egy árkategóriába. -
nxs #14325 Noh az Alza "jóvoltából" lett nekem egy Samu odyssey g3 (pénzért 60 napos elállás) és azt kell mondjam ilyet csak az vegyen aki bántani akar vele valakit. Ez a monitor egy köpet,ipari hulladék. A ghosting egy dolog,de a panel képtelen kezelni a sötét és világos árnyalatokat egyszerre...konkrétan egy stroboszkópot nyomnak a pofádba ami olyan intenzíven villog,ilyet még nem láttam. Mit csinál a paraszt? Kalibrálja a szart...na azt itt nem lehet. Egy jobb irodai monitornak szebb,folyamatosabb képe van mint ennek a szemétnek.
Ne vegyetek ilyet,van működő 144Hz 1ms monitor több is. Alza loophole miatt vállaltam be de gariba is visszamenne.
A Samsung Odyssey G3 SZAR! -
nxs #14324 Megoldottam a problémát,rájöttem,hogy egy szégyen vagyok ha kell az a monitor. -
#14323 Nem tudsz senkitől kölcsönkérni? Vagy csak szaladj el egy szervízbe és kérdezd meg van-e egy felesleges monitor elfekvőben, akár kölcsönbe, valami jelképes összegért.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2022.03.31. 14:05:33 -
#14322 új terméknél jelentős az értékcsökkenés, használt esetén elhanyagolható, ugyanúgy elpasszolhatod, csak kevesebbet/semennyit sem fogsz bukni rajta. -
nxs #14321 Az a 10k inkább 20k és azt is kidobom az ablakon,vagy én látom rosszul? -
#14320 1 hónapra? Vegyél 10 ezer Ft-ért egy használt valamit oszt annyi. -
nxs #14319 Sziasztok.
Holnap viszem gariztatni a monitoromat,és révén a régit elajándékoztam nincsen átmeneti monitorom. Szerintetek ha veszek egy budget kategóriás monitort pl Samsung Odyssey G30A,vagy hasonlót legrosszabb esetben 1 hónapra és megpróbálom eladni...mennyit bukok rajta?
Vagy válasszam a kertészkedést és házfelújítást mint hobby? :D -
#14318 LG TN paneles... már ezért kihagynám...
Ennyi pénzért, akkor már inkább ez (sztem):
Samsung Odyssey G3 F27G35TFW
-
Dzsí Pí #14317 és miért az asust? (am szoftveresen már ha jol olvasom támogatják egymást, legalábbis esetemben az nvidia a freesync-et igen)
https://www.pcgamesn.com/nvidia/what-is-freesync
Utoljára szerkesztette: Dzsí Pí, 2021.12.25. 20:19:03 -
#14316 Mindkettő FreeSync-et támogat. Én az ASUS-t választanám e kettő közül. -
Dzsí Pí #14315 Sziasztok, szeretném ha segítenétek választani az alábbi két monitor közül:
https://ipon.hu/shop/termek/asus-vp249qgr/1805476?pbkeyword=asus+vp249qgr&ref=pbproductsug
https://ipon.hu/shop/termek/lg-24gl600f-b-basic-garancia/1718868?pbkeyword=lg+24gl600f-b+%28basic+garancia%29&ref=pbproductsug
Full hd-ban játszok mindent max grafikán, a lényeg h a g-sync is müködjön rajta(más oldalon az LG-nél írták is hogy tudja), egy Geforce 3060 Ti hajtaná...
minden építő jellegű ötletet szívesen fogadok és előre is köszönöm a segítséget! -
#14314 G7 -
#14313 előbbi -
#14312 Ezt vagy ezt érdemesebb megvenni játékra?
Utoljára szerkesztette: shaba23, 2021.10.13. 18:31:43 -
#14311 -
#14310 -
#14309 Nem gyártanak már 3D megjelenítőket. A VR most a nagy szám. Már akinek. Viszont a fejlesztők erre fejlesztenek, a 3D-t meg hanyagolják. Ami teljesen érthető. Nincs benne pénz. Élményben meg közel nem hozta azt, amit várt volna az ember.
A VR sokkal tutibb élményben. -
#14308 Fogalmam sincs, soha nem foglalkoztam 3D-vel. Azt tudom, hogy pár játék natívan támogatja, biztos van rá wiki, keress rá. Meg mintha régen lett volna Nvidia fícsör is erre. -
xido #14307 srácok furát kérdeznék...nemrég újította monitort és egy régen kinézett darab lett,ami mára sajnos elavult technológiát is tartalmaz..ez egy
Asus vg248qe...konkrétan azért akartam,mert 144hz,forgatható és 3d..na mára a 3d ugye évek óta halott,akár driver akár kamu szoftverek segitségével..de mégis nincs valami,amivel tudom kicsit élvezni ezt a lehetőséget akár anaglyph módon? nézegettem az ilyen utánrenderelt progikat,de már mind halott project.. -
Dobronski #14306 koszi! :) mast nem talalok hasonlo adottsagokkal ebben az arfekvesben
ami fontos
- vesa
- fhd
- 24 de inkabb 27inch
- legyen gyors, sokat fps-ezek
ami meg tetszik ebben de nem fontos
- hangszoro ha mar nyomja a fulem a fejes
- usb-k -
#14305 Én csupa jókat hallottam róla. -
Dobronski #14304 hali! errol valakinek van tapasztalata?
munkara masodlagos monitornak hasznalnam es neha jatekra
Utoljára szerkesztette: Dobronski, 2021.09.06. 18:34:10 -
#14303 Nem.
1. Display Port 1.4 ennyit tud: 8K@60Hz, 4K@144Hz, 1440p@240Hz, lévén 32.4Gb/s adatátvitel a max.
2. Nem létezik hardver, amivel 4K-ban 240fps-t érnél el :)
3. 4K monitoron tök felesleges, 1440p bőven elég (a lent linkelt monitorok is 1440p-sek).
4. DLSS :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.09.06. 11:18:02 -
#14302 240 Hz-en ki lehet pörgetni a 4K-t? -
#14301 A tesztek ezeket hozták fel negatívumként: alacsony fényerő, némi szellemkép és nem ergonomikus. +€100-ért sokkal jobbakat lehet kapni, pl. ilyet. Utóbbinál személyesen is meg tudom erősíteni, hogy az Odyssey család szuper jó, hármat is nyúzok lassan egy éve (annyi hogy fel kell dobni hozzá a legfrissebb firmware-t). Plusz hogy Samsung által gyárilag kalibrált (jól), tehát nem kell foglalkoznod a színekkel. Ha pedig még több pénzmag áll rendelkezésre, akkor a jó öreg díjnyertes G7, ami GSync, 240Hz és minden egyéb csoda.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2021.09.04. 19:40:15 -
haflac #14300 Használ valaki ilyen monitort?Ez jó cucc? -
#14299 -
xido #14298 láma voltam..stornó a kérdés :) -
xido #14297 sziasztok..szeretném kérdezni...hogy ha egy frissen üzembe helyezett monitor menüjében némely funkció szürke,inaktiv..az monitor driver telepítést igénylő történet,vagy mi az esetleges bibi?