14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#13122 Asszem a legjobb lesz, ha elfelejtem az egészet -
#13121 Bocs de lehet hogy fordítva írták ezta component to dvi t és nem is tudja , akkor viszont component to vga átalakító kell amiben viszont már van elektronika is úgy még drágább lesz. A kép valószínű szarabb lesz mintha DVI re alakítanád. -
#13120 Úgy néz ki minimum két kábel kell (ha nem három) neked ,egy amit alább belinkelt Sir QunoJedi ami a PS2 ből csinál komponenset és utána egy olyan ami a Y Pb Pr ből csinál DVÍ t component to dvi .Így csak az a gond hogy a videokártyád display portját kell majd pc re használnod ,viszont ha nincs dp s videokarid akkor venned kell még egy DVI to Display Port átalakítót a PS2 höz.
Ha szerencséd van 6ezerből megúszod. :D -
#13119 Na ez mind szép és jó, de akkor lényegében vegyem úgy, hogy monitorra kötni értelmesen nem fogom tudni?:) Mert direkt az lenne a cél, mivel nem tv-zek külön nincs tv-m, így a monitorra szeretném kötni a ps2-t. -
#13118 Nincsen sajnos -
#13117 Nincs értelmes megoldás. Ezek a VGA box-ok elképzehetetlenül szar képminőséget generálnak (gyakorlatilag az interlace analog kompozit kimenet képét konvertálják át élvezhetetlen minőségben). PS2-höz kell olyan TV amin van komponens, vagy RGB(euroscarton) bemenet és ezzel a két kábellel lehet emberi eredményt produkálni (a komponens még az RGB-nél is jobbnak tűnik). A komponens nem keverendő a kompozittal, mert az egy fosszarfos.
http://www.ebolt.hu/gateargep_product366329-Konig_GAMPS2_CA03_PS2_komponens_kabel.html
http://www.konzolvilag.hu/playstation2/rgb-pro-kabel/44 -
#13116 A PS2-nek elméletileg van VGA kimenete, nem? -
#13115 Sziasztok!
PS2 konzolomat szeretném rákötni Dell U2312HM típusú monitoromra, azonban megmondom őszintén azt sem tudom melyik oldalról álljak neki. Nézegettem leírásokat, megoldásokat de valahogy egyik sem teljesen világos nekem. Valamelyik leírásból azt szűrtem le, hogy elvileg csak egy ún. vga boxra lenne szükségem hozzá, de ebben sem vagyok teljesen biztos, abban pedig főleg nem, hogy melyik lenne nekem jó a rengeteg fajta közül. Szóval a lényeg, hogy a lehető legegyszerűbb, legolcsóbb, legjobb minőséget produkáló megoldásra lennék kíváncsi olyanoktól, akik jártasak a témában.
Köszönöm szépen a segítségeteket előre is -
kunta86 #13114 köszi nem érdemesebb 1dell vagy samsung monitort venni ??? -
#13113 Parancsolj. -
kunta86 #13112 halika 40 ezret szánok monitor vásárlásra és 22' szeretnék tudnátok ajánlani monitorokat ??elöre is köszi -
Robi546 #13111 Jó csak kérdeztem hogy van-e. Azért köszi. -
#13110 Tehát ahelyett, hogy beírod a google-be, hogy "monitortisztító" és vennél egy ezresért egy készletet ami évekig jó asztali gépre, laptopra, tévére, telefonra stb., egyből gorilla glassos monitort kerestél...
Bölcs.
-
Robi546 #13109 Értem köszi mindkettőtöknek. Egyébként a Gorilla Glass-os monitort azért kérdeztem mert: ami most van az olyan "Plast" féle vagy mi az tehát mind a többi monitor és arra ha ugye rámegy a kosz nem nagyon megy le meg ha Gorilla Glass -t letörölöd csak tiszta ronggyal akkor is tiszta marad mint az új meg nem karcolódik. De már értem. Köszi! -
#13108 1. Minden IPS TFT, de nem minden TFT IPS. Manapság csak TFT van eladó.
2. Nem tudok róla, de a monitort nem szokás védeni, mert nem tapizod, nem ütögeted, és jellemzően le sem esik. -
#13107 Az ips a jobb mert nagyobb a látószög és szín torzulás sincs ,ő áll közelebb a képcsöves monitorokhoz , amire nincs ráírva hogy IPS az egy kaki olyat ne vegyél.
Nekem volt egy xerox monitorom aminek vastag gorilla glass ból volt az üvege ,ez csak egy edzett üveg ami megvédi ha nekidobsz egy kis alkatrészt amúgy semmi értelme ,komolyabb monitorokon biztos nincs mivel szellemképet okoz (mennél vastagabb) ill a tükröződés elleni bevonat lesötétíti a képet és meghamisítja a színeket. Egy telefonnál van értelme. -
Robi546 #13106 Üdv!
Lenne két kérdésem még pedig:
1. Mi a különbség az IPS és a TFT Monitorokban ?
2. Létezik olyan monitor ami üvegből van a képernyő esetleg Gorilla Glass ? Mivel nagyon érdekelne mivel a telefonom SGS Plus, azon van Gorilla Glass és monitorba nincs ilyen ?
Előre is köszi! -
Rothstein #13105 Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy ha Win7 alól rgb, vagy s-video porton keresztül szeretném a képet kirakni egy hd tv-re, a win 7 nem ismeri fel a tv-t másodlagos megjelenítőként.
XP alól tökéletesen működött a dolog, csak Win 7 alól nem.
Volt valakinek esetleg hasonló problémája?
-
#13104 Külső monitor tökéletes képet mutat, úgyhogy megy vissza gariba, mert a kijelző lesz a ludas.
Köszönöm a választ. -
#13103 IMHO HW hiba. Told rá egy külső monitorra a notit, és nézd meg azon is. -
#13102 Szevasztok!
Zsír új Lenovo G570 laptopot telepítek. FreeDOS volt rajta.
Ahogy betoltam a w7 telepítőt, már valami fura volt, de nem tudtam, h mi az, de amikor
megjelent az asztal rájöttem.
A kijelzőből egy sáv hiányzik, de összetolódott. Alul pedig zöld függőleges csíkok töltik ki a maradék helyet.
Mi lehet a gubanc?
Nagyobb kép
köszi -
#13101 Kíváncsi lennék arra a tesztre én csak ezt olvastam:
u2311
A monitorok belső színkezelése és effektíve a megjelenítése 3x10 bites (ennek hasznáról lásd bővebben itt). Maguk a panelek (az NEC EA231WMi-ben, HP ZR22w-ben és ZR24w-ben megtalálhatóakhoz hasonlóan) 3x8 bitesek (leginkább ennek tudható be az "e" az eH-IPS-ben -- persze ez is hozzájárult a költségek csökkentéséhez), melyet ugyancsak az említett típusokhoz hasonlóan statikus dithereléssel bővítenek 3x10 bitre. (Ez a ditherelés közelről is alig látható.) Az Eizo Monitortest program Gradient fill lapján látszólag az összes lépcső megvan és (a 3x10 bites színkezelésnek köszönhetően) kontrasztállítás vagy RGB finomhangoláskor sem kezdenek vadul táncolni és összeolvadozni. Nagyrésze szép egyenletes, csak a sötétebb fertájon tapasztalható némi egyenetlenség (kalibrációval orvosolható).
Betekintési szögeik, színtartásuk és képstabilitásuk hozza a H-IPS-től elvárt szintet. Mint ahogy színeik is szépek, természetesek. Színterük teljesen lefedi az sztenderd sRGB-t. Így a fotók is, filmek is igen jól festenek rajta. A szövegek nagyon jól olvashatók. -
Inquisitor #13100 "nem gondolod hogy full hd n az egy kicsit darabos lesz ? "
Darabos is, az már az elektronika tudásán múlik mennyire. Lásd pont u2311 tesztje, ahol kibukott a 18 bit, még ha ez is a legjobb képű az ilyenekből. :)
Ettől én még elfogadnám így is. -
#13099 - 3x12 bites belső feldolgozás és LUT
- 3x10 bites kép fogadása és megjelenítése DisplayPortról és HDMI-ről
Lehet hogy így van ahogy mondod de a felhasználónak tök 8 hogy hogy állítja elő a 24 vagy 30 bitet ha egyszer a végeredmény olyan tökéletes átmenet nélküli színkép amibe nem lehet belekötni .Az a tényleges 30bites videokártya el nem tudom képzelni hogy milyen szakterületen ad valami pluszt mikor a 24 bites kép nagyítás nélkül összefüggőnek látszik legalábbis az enyimen jódurván bele kell nagyítani a tesztszíncsíkba hogy előjöjjenek az árnyalatok.Szóval aki nem valami ultra higtech nyomdai grafikus ,totál nem érdekes hogy hány million color van ráírva mert ez csak egy elterelő hadművelet az Lg részéről is mivel a laikus embör van olyan együgyű hogy azt mondják neki ezen 16millió szín van meg azon is akkor a kettő ugyan az mikor pont nem így Laci is joggal tette fel a kérdést hogy hát a Dell en is 16 milka van ami igaz csakhogy az nem színességét jelöli a monitornak hanem hogy azt a csoffadt szűk fényspektrumot hány részre osztják még fel. Vagyis a Dell akkor is színesebb lenne az Lg nél ha az lenne ráírva hogy 256 color. Darabos de színesebb. -
#13098 Nem kötelezően, hanem csak akkor, ha a monitor támogatja a 10bites bemenetet. Előfordulhat, hogy a bemenet 8 bites, de az elektronika 10. -
#13097 Amúgy a tied sem valós 10 bites, hanem 8bit+A-FRC.
Ehhez valóban elég egy mezei 6770, egy valós 10bites monitorhoz valóban dukál a FirePro, ahogy mások mondták. -
#13096 U2311h:
"The Dell U2311H utilises an e-IPS panel, capable of producing 16.7 million colours. The panel itself actually uses a 6-bit colour depth with advanced frame rate control (A-FRC) to produce the 16.7m colours. This is different to regular 8-bit IPS matrices, but this is likely a measure taken to achieve a lower price point for these so-called e-IPS displays. Originally the panel was listed as true 8-bit based on the manufacturers spec, but studying detailed information from LG.Display's datasheet confirms the panel is in fact 6-bit+AFRC." -
#13095 Mi 18? Mert hogy nem a megjelenített színek száma az fix.Be is b@aszna ha 2012 ben ne tudnának 24bites kijelzőt csinálni. 18 bit az kemény 64 db árnyalat színcsatornánként,nem gondolod hogy full hd n az egy kicsit darabos lesz ? Még a vindows98 ban is választhattál 16-24 bites színek közül később 32 amit a crtk gyönyörűen meg is jelenítettek .Ha emlékszel még milyen mozaikos színe volt a 16 bitnek eleve nem mondanál ilyet hogy manapság egy lcd nem tud 18 nál többet. Az más kérdés hogy minek gyártanának 24 nél nagyobb tudásút ebben az alkategóriában mikor szín sincs rajta 70% így attól nem lesz eladhatóbb hogy nézze hölgyem milyen sima az átmenet a szürkés zöldből a sárgáspirosba. De azért az már ordítana az e digital polcán ha ez az lg 18bites lenne ,azt még Laca is észrevenné és kifordulna gyors. Az 64*64*64=262144 szín a 80 as évekbe talán. -
Inquisitor #13094 "Magyarul elmondtam hogy 24bites a dell is mint minden más kommersz monitor a piacon ..."
A legtöbb TN paneles kapásból 18 bites elektronikát tartalmaz, hogy abból hogyan próbál 24 bites képet előllítani és milyen sikerrel, arról regéljenek a tesztoldalak.
És igen, az IPS paneles nagy sikerű Del U2311H is "csak" 18 bites. -
#13093 Ez nem marketing basszájba .. valós tények, nem tudom mért jó itt trollkodnod , rég meg kellett volna már vedd, nem hülyeségből mondogatjuk .. -
Laci82 #13092 Mondom én hogy a csákó a Dellnek dolgozik,tuti valami beépített ember,marketinges
Képzeld nekem meg olyan Samsung mosógépem van ami képes kimosni egyszer 5 kiló színes ruhát,úgy hogy utána élethűek maradnak a színek is és még ips panelje sincs csak sima ledes kijelzője,green ledes.
Az ugye kiszámolva egy régi Junost típusú színes tévéhez viszonyítva (nekem piros színű volt ) ami nem tudta a Full hd-t meg nem volt rajta hdmi csati se dvi,csak egy sima szobaantenna mondjuk egész jó vételnek számít
Hozzátéve még azt is ,hogy mindezt egy kommersz műszaki cikkeket árusító boltban vettem egy prűd,maradi kereskedőnél és csak 70000 ft volt,jó mondjuk nincs hozzá pixelgari...... -
#13091 "Egyébként van olyan megjelenítő ami tud real 30 bites színmélységet. persze bazi drága és ehhez való VGA sem olcsó"
Valóban épp egy ilyen előtt ülök:D és egy radeon 6770 kártyával nyomom de hogy ez nem a bazi drága kategória az is biztos 28 volt a kártya és 150 a moncsi (dellu2711) annó .Amúgy a legszarabb kártya is 32 vagy 34 bites bocs. Itt a monitor számol újra 3x10 bitet és meg is jeleníti viszont tegyük hozzá hogy van is mit megjeleníteni mert ez 110% színes tv színnel rendelkezik.Itt a 16milliós felbontás már látható kockákat eredményezne. Ez egymmilliárd feletti színfelbontás ha kiszámolod 30 bit.:) -
#13090 Ne zavard már össze szegény Lacát:) Áruld már el hogy számoltad ki azt a 18 bitet ? Magyarul elmondtam hogy 24bites a dell is mint minden más kommersz monitor a piacon csak ez 82% át tudja egy régi színes televízió készüléknek színben visszaadni míg az lg sama benqú stb inkább nem is merik odaírni mert a 70% át nem tudják. -
Laci82 #13089 Hát van ips-e,de amit néztem az marha drága.
Számít igen 40000-ret szántam volna rá ez picit drágább a házhosszállítás miatt de még szűken belefér. -
Inquisitor #13088 Samsungnak van értelmes IPS paneles monitorja?
Most igaziból lehet kapni nagyon tuti szuper monitorokat zsák pénzért HP-ből vagy Eizoból is ...
Egyébként én Dell párti volnék, csak tudom milyen az amikor minden ezres számít a végösszegben. -
#13087 Kit érdekel a 3 napos pixelgari, online rendelésnél 8 nap elállási jogod van. -
Laci82 #13086 Höhööj az Inquisitor a szövetségesem
Én is úgy voltam vele,hogy vagy Lg vagy Samsung. -
Inquisitor #13085 "dell garantál 82% ot ugyan csak 24bittel mert ez a 16,7milla bőven elég rá."
Amit 18 bittel old meg, mi? ;)
Egyébként van olyan megjelenítő ami tud real 30 bites színmélységet. persze bazi drága és ehhez való VGA sem olcsó. Pl. sima radeon nem tudja, de Fire kártya már igen. Ez átlag embert nem nagyon érintő probléma.
Amúgy nem olyan rosszak az LG olcsó IPS monitorjai, igaz a Dell valamivel jobb, de előbbihez meg nem kell külön pixelgarit venni. -
#13084 A másik a válaszidő hiába kevesebb ha kétszer akkora moiré interferenciát produkál a panel mint a dell ,akkor még homályosabb fárasztóbb az 5ms ot bámulni mint egy 10ms ost .Erre jók a monitor test programok vásárlás előtt ha van rá lehetőséged.Az nem számít hogy az eladóbácsi lepörget egy színes csíkos tesztet a kedves vevő elkápráztatására:D Tudni kell hogy mit kell figyelni. -
#13083 Az csak a felbontása hogy 2 a 24.en db színt különít el vagy 8bit piros 8kék és 8 zöld azaz 16,7 millió de ez nem a szín spektruma.Ha szerencséd van akkor tudja a régi tv k színének a 72% át de ez a plafon és az olcsóbb vagy laptop lcd k 60 at ha tudnak. A dell garantál 82% ot ugyan csak 24bittel mert ez a 16,7milla bőven elég rá.