14419
  • Her Laca
    Én néztem de szerintem nem jó a képe PC hez. Vagyis úgy mondom,hogy egy sima IPS monitor a dell vagy LG,van újabb is ugyanannyiért mint amit linkeltek sokkal szebb képet ad ha PC vel használod. Le is mondtam róla ahogy megnéztem ,de próbáld ki menj el asszem a hülye azért nem vagyokéknál van kirakva.
  • Blum
    Mondhatni Best Buy. ;)
  • SzirmosSzisza
    50k körül 21-23'' és fullHD-ra még mindig jó ez?
  • Davidus
    tv tuneres ips monitort szeretnék venni max 100K-ért
    szerintetek ez jó? valaki találkozott már vele?
    http://ipon.hu/webshop/product/lg_m2732d_pz/213317
  • Her Laca
    Urak. Kellene egy 23-24 " os TV monitor ,vagy monitor tv ahogy tetszik,IPS paneles.
    Tud valaki valami jót mondani? Előre is kösz.
  • strepsils
    játék monitor

ezeken már csak HDMI van
  • semo1
    Sziasztok. A véleményetekre lennék kiváncsi. 27" monitort szeretnék venni játékra.
    azt olvastam ,hogy amin nincs DVI csatlakózó azzal nem érdemes foglalkozni.
    100k lenne a keret rá.
  • strepsils
    De az x360 on tudod állítani nem? Szerintem ez olyan dolog lehet hogy ne keveredjünk bele a hangerők több eszközön való álligatásába, nekem pl rávan kötve egy szettopbox HDMI n keresztül így ha TVt nézek akkor a tv hangerejét a tv távirányítójával szabájzom ,de ha a monitoron le tudnám venni a hangerőt akkor most nem tudnám hogy miért nincs hang és ráadásul oda is kéne mennem a monitorhoz hogy felhangosítsam mivel távvezérlő nincs.Ugyan ez lehet ha pl egy PC van rákötve ott is a médialejátszón húzgáljuk a csúszkát és nem gondolunk arra hogy a monitorban is lehet állítgatni ,csak a kavarodás lenne ,szerintem ez logikus megoldás ,az viszont már nem logikus hogy a monitor nem képes átkapcsolni magától arra a bemenetre amin kizárólagosan jön a jel így marha bosszantó mivel távirányító nincs ,felállni odamenni és az irtó lassú gombokkal átkapcsolni pl a tv forrását vagy neked az x360 forrását ha legutóbb máson volt.
    Jó hír hogy a tesztek alapján az új dell modellek még erősebbek lesznek nem csak a csúcs premier color ok hanem az ócsó 45-50 ezres modellek is úgyhogy a tescós dömping konkurenciák felköthetik a gatyát .
  • Sir Quno Jedi
    Nekem egy problémám volt vele, hogy a kimenő/átmenő hangerőt nem lehet állítani rajta. Pl. rádugsz egy PS3-at, vagy x360-at HDMI-n, akkor a monitorból kimenő analog hangereje az eredeti maximum lesz, ami némely eszközöket simán túlvezérel, könnyen torz lehet. Ez szivacs.
  • franc0
    Ez Eizokban (mármint a megfelelő modellekben) komolyabb elektronika van, elképesztő képminőséget produkálnak. Emellett megbízhatók is, nem véletlen 5 év a garancia.
    Ez már tényleg a power userek terepe.

Magáncélra nyilván túlzás, de ha tárgyieszközről van szó, fél millió nem tétel.
  • kidboy
    köszönöm ;)
  • kidboy
    köszönöm :)
  • strepsils
    Semmivel nem tud többet egy félmilkós eizo a dell 2711 nél nekem is az van és tök jó most 180 körül van már a piacon.

De ha elmagyarázod mi a különbség a kettő név között azon kívül hogy kétszer háromszor annyiba kerül azt megköszönném .

Amúgy a dell hibái: Nehéz a kezelőfelülete és lassú , nincs távirányító, néha lefagy a képernyő egy monitor kikapcsolása állapotból való visszatérésre ilyenkor csak az on off gomb megnyomása marad de van amikor az is lefagy és csak a hálózati villa kihúzása marad ha nem akarod ujraindítani a gépet.
    Ezekkel az érintőgombos elektronikus szarral baszták el a monitort és marhára irritáló de használat közben soha nem történik hiba és a képernyő minősége is inkább a félmilkósok fölött mondható,ezenkívül rengeteg mód van ,szimulálja az srgb t 100% ban ,tudja az RGB t,YPbPr t, PC -MAC gammát, videó módban állíthatod az RGBCMY színek erejét , xv modot, hue ,gain,offset,saturation t,látszanak a 30bites csíkok is szóval szerintem zsír ennyi pénzért.
    De én is kíváncsi lennék mi kerül fél millióba egy eizón?
  • pxxl
    hát mondjuk az igaz, egy jó eizo fél milla minimum :)
  • franc0
    Szerintem 200-nál még nem érdemes Eizot nézni.
    Ennyiért jó lesz a Dell U2711.
  • pxxl
    Hali!

Mivel mostanában nem nagyon vagyok benne a monitorok világában, ezért gyors segítség kellene :)
    Ismerősnek kellene monitor grafikai munkákhoz (PS, AI, 3D, videó).
    Eizo-ra gondoltunk, az ár az 200.000 körül álljon meg kb. Persze ha van más alternatíva, akkor azt is szívesen fogadja.

Előre is köszi!
  • franc0
    Én csak ezt venném, a bestbuy a piacon.
    Ha többet akarnék monitorra költeni, akkor ebből vennék több darabot.
  • V43 1105
    Bátran. :)
  • kidboy
    sziasztok. Mondani valaki erre a monitorra véleményt? Megéri az árát és megéri megvenni?
    DELL
    köszönöm! :)
  • franc0
    Lényegét tekintve a Samsung így hívja a saját IPS-ét.
  • RYO21
    és a PLS?
  • franc0
    Minden más szar.
  • RYO21
    IPS monitorokról mi a vélemény?
  • franc0
    Ott az adatlapon a teszt linkje, ahol ezt írja:

"Ami a sebességet illeti, a kijelző ebben nagyon jó volt. Az 5ms-os specifikáció nem túlzás, mert a monitor tényleg ekkora válaszidővel rendelkezik, a próba során csak alig éreztük rosszabbnak egy átlagos TN paneles kijelzőnél. A készüléket bemeneti késés szempontjából sem érheti panasz, mert a közvetlenség megvolt, célzáskor nem éreztünk hiányt. A TN paneles monitorok tehát felköthetik a nadrágot, mert lassan semmi olyat nem tudnak felmutatni, amiben jobbak lennének az olcsóbb prémium panellel szerelt társaiknál (ez alól egyelőre csak az 1 és 2ms-os példányok képeznek kivételt)."
  • Hegi90
    hát akkor marad a 41 ezres
    köszi szépen :)
  • Calver
    az az igazság, h baromira nem tudom elmondani... fogj egy DVI-s monitort, és dugj rá analóg jelet (akár átalakítóval - modern videokártyákon nincs D-Sub kimenet) és nézd meg h mi a különbség aközött és DVI->DVI között. életlen, mosott színek, olyan lesz az egész, mintha szellemképes lenne, volt h úgy kellett használnom monitoromat (két gép volt rá kötve, de ugye csak 1 DVI és 1 D-Sub van - aztán megnéztem úgy, h mindkettőt saját videokártyára kötöttem), nekem jojózott kegyetlenül tőle a szemem, nagyon messze volt az ideálistól. lehet, h ezt alapból nem veszed észre, mivel az emberi agy kiszűri az ilyeneket nagyon faszányosan ha nem összehasonlítod, de hidd, ha egyszer látod a különbséget, elképesztően durva. ráadásul ez csak 1680x1050-es felbontásban, el nem tudom képzelni milyen szörnyűség lehet 1920x1080-al.
  • Hegi90
    amúgy most havernál van egy monitor ami hagyományos kábellel csatlakozik laptopról, de szép, tűéles kép van rajta nagyon, mit kéne rajta figyelnem ami miatt elmosódott?
  • Hegi90
    igaz nem IPS, de azon amit linkeltél 14 ms rt, nem tudom miért lenne jobb, de nem is értek hozzá
  • Hegi90
    akkor már ez, nem?
  • franc0
    Ezt vedd.
    23 colos IPS monitor 40-ért? Simán jó.
  • Hegi90
    oh :(
  • Calver
    elsőt nagyon gyorsan felejtsd el, nincs rajta DVI bemenet! (többek között ez adja az árkülönbséget)

használhatatlan lesz a kép amit ad, az egész egy ilyen mosott szarnak fog kinézni - analóg csatlakozó (D-Sub) még a 1024*768-as (vagy 1280*1024-es... förmedvények) idejében úgy-ahogy rendbe volt, afelett bottal se piszkáld meg.

ha spórolni akarsz, max nézz neten egy használt monitort, nem arról híresek, h hihetetlenül gyorsan elhullanak, de DVI (vagy HDMI) legyen rajta!
  • Hegi90
    erre gondoltam egyébként

a 2 ms-es párja pedig ez lenne
  • Hegi90
    királyak vagytok, köszi
  • Calver
    a válaszidőben. lehet egy monitornak 2 ms válaszideje, de ha van hozzá 68 ms input lag, akkor nem sokat ér, és az input lagot nem tüntetik fel. gyakorlatilag nem fogsz különbséget látni/érezni 5 ms és 2 ms között, nyugodtan veheted a kedvezőbb árút.

a monitor válaszideje igazából csak akkor számított, amikor még ilyen 16 ms körül voltak az értékek, ott már "nyomot húzott" maga után a kép. 8 ms-nél már nem fog ilyen a szemedbe tűnni, 5/2 ms-nél végképp nem, gyakorlatilag az egész többé-kevésbé parasztvakítás.
  • franc0
    Az 5 illetve 2 ms-ban.

Alapvetően nem ettől lesz jó egy monitor, de a buta embereknek könnyebb így eladni. De te most okos lettél :)
  • Hegi90
    mármint miben nincs benne az input lag?
  • Calver
    semmilyet. plusz abban nincs benne az input/display lag (akár 68 ms, bár tv-n én már hallottam ennél sokkal durvábbról is), nincs benne a vsync (ha benyomod, késik egy "frissítésnyit" a jel, kb 16,5 ms), plusz van még ezer meg ezer dolog, ami okoz pár ms-nyi késést (bill, egér), szóval ne aggódj miatta.

ha van fényképeződ, input lagot viszont tesztelném, wikin ott van hogy.
  • Hegi90
    5ms és 2ms között milyen különbségeket lehet észrevenni? Megéri a +10-15 ezer érte?
    Játékra is használnám.
  • orangutan
    Üdv,
    Van egy Benq G2220hd monitorom. Van DVI és hagyományos csatlakozója is. Az a problémám, hogy ha dvi kábelt használom, és a gépem közelében lévő lámpákat kapcsolgatom, akkor a kapcsolás pillanatában elmegy a kép, de utána visszajön. A hagyományos csatlakozásnál ez nincs, szal a digitális jelnél lehet vmi gubanc csak. Mi lehet a hibás? A táp, videokártya, kábel, vagy a monitor vajon? A videokártya driverét frissítettem, de nem segített. Mitöl ilyen érzékeny az áram ingadozására? Köszi bármi segítséget:)