PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Csak akkor azt tudnam,hogy megis mi a bubanatert jottel ide...<#ticking>#ticking>
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Most miért vegyek egy nagy budi full hd-t ha kicsi a hely a szobában ,a vgam sem egy bivalyerõs cucc 1920*1080-ban nem tudom mennyire bírná rendesen futtatni pl az új gta-t vagy bármilyen más nagyobb gépigényû játékot,az meg hogy visszaveszem a felbontást,hát akkor meg megint minek a full hd ha nem tudom használni.
Egyébként pedig ott van a leírásban hogy dvi-os.
Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit
Még õt vettem számításba mikor nézelõdtem.
Ennek semmi köze a monitor méretéhez ,te ott kezdted hogy a 22colos monitorokon szétnyúlik a full hd amikor eleve majdnem minden monitor manapság 16:9 es oldalarányú a 19 estõl a 27 ig és a szóban forgó dell meg fõleg , ezért mondtam hogy a más oldalarányú monitoron nyúlik vagy hízik szét a full hd anyag. Pl amit eladtam samsungot az natíve 16:10 volt és nyúlott rajta a full hd film full képernyõn.
Ezt a nativ dolgot megmagyarazhatnad...tehat akkor egy 22-es LG monitor 1920X1080-a nem ugyanaz,mint a DELL-e? Az LG-e csak kamu es valojaban valami mast nezek?? 😮 Jo tudni,thank you captain...<#bohoc>#bohoc>
"Ha a 22'' ra teszem a full hdt akkor a kép szétnyúlik"
Igen szétnyúlik a tingtangchao lg monitoron ami nem natív full hd viszont én végig natív full hd panelrõl beszéltem minthogy a Dell ajánlásom 22" full hd így azon nem nyúlik szét a kép vágod? azon ugyan olyan 16:9 mint ami elõtt most ülsz lg 23" full hd de azt is mondhatnám hogy elõveszed a 6" os full hd zsebtv det és az is aránytartó remélem érthetõ voltam.
Te gyakorlatilag nem full hd 22" monitorrol beszélsz ,nem tudom mikor esik le neked nekem az elõbb esett le , de jobb lett volna ezt mondod a "torzult" helyett.
Levezetem megegyszer: Ha a 22"-ra teszed ra a FullHD-t,akkor a kep egyszeruen SZETNYULIK. Megnyujtja a kepet es ettol hulyen nez ki.
A 23" viszont magassagabol adodoan az 1080 pixelt valahogy jobban hozzaileszti az 1920 pixelhez,ergo sokkal jobban nez ki az egesz. Javaslom ucsorogj par percet egy 23-as monitor elott utana pedig huppanj at egy 22-es ele. A szelesseg beli kulonbseg szinte fel sem fog tunni,de a magassagot hianyolni fogod es azt fogod mondani,hogy "baszki...nem jo ez igy :/"
"nincs ilyen hogy a magasságához képest a szélessége kicsi mert az nem 16:9 már. "
OMG....epp errol beszelek,hogy VAN! 😄DD
Egyebkent is azt irtam,hogy a szelessegehez kepest a MAGASSAGA a kicsi. Nem forditva.
Ez a nativ felbontasos szoveged meg nem tudom honnan jon es nem is tudom hova tenni. Dafuq? <#wow3>#wow3>
Ha most nem mondod,hogy az a dell,amit linkeltel 22"-es akkor ra sem jovok. 😮
Mintha nem is errol szolna a vita.
Jézus a kereszten én a natív felbontásáról beszéltem a monitoroknak nem arról hogy milyen alfelbontások on hogy torzul a kép lol.
A 16:9 az a zsebtv den is ugyan olyan oldalarányú mint a 120cm es plazmán ,nincs ilyen hogy a magasságához képest a szélessége kicsi mert az nem 16:9 már.
www.smart-bus.hu
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
Mi van a kérdésem második felével?
www.smart-bus.hu
Arra probaltam utalni,hogy a monitor magassagahoz kepest a szelessege kicsit sok. Mondom ezt ugy,hogy 22-es monitor elott ulok es nem bullshitet beszelek. Egyszeruen a 23" -roppant meglepo modon- magasabb,ezaltal ez a widescreen cucc (16:9) sokkal jobban mutat rajta. Meglehet szokni a 22" FullHD-t is,de a 23" egeszsegesebb. Nem veletlenul mondtak anno,amikor megjelentek az elso 22"-es FullHD-s monitorok,hogy ez bizony baromsag. Ott van az 1680X1050,mindenki szerint -szerintem is- ekkora meretre az JOBB.
Az LG minoseget pedig csupan azert nem kirtizalom,mert en nem a fasztuggya milyen statisztikai oldalak marketinggel megtuzdelt baromsagai alapjan itelkezem egy-egy marka felett,hanem a tapasztalatom alapjan. Nekem soha semmi gondom nem volt se az LG monitorjaimmal,a Samsunggal meg plane. Sot,kepzeld el,EIZO meg DELL monitorokat is lattam mar pixelhibasan. Akkor az EIZO meg a DELL nyilvanvaloan szar es az erkelyrol kellett volna oket kidobni,nemde? Es hat peeeersze,hogy ezert ajanlom az LG-t.
De nekem aztan baromi mindegy,vegyel 22"-t,aztan egeszsegedre. Egyebkent sem azert irtam,mert beled szerettem volna kotni,hanem a kerdezo szamara volt jotanacs.
Akkor írta volna hogy kicsi de akkor sem torz .
Kettõ, ez is csak ANALÓG ugyan úgy hullámos homálycsíkos lesz a képe.
Három , Mi a túrónak teszel fel egy kérdést ha aztán homlokegyenest az ellenkezõjét csinálod .Volt 40 000 ed rá ,most meg kijelented hogy neked ez a gagyi kell a lehúzós extrémdigitálltól ,ami ráadásul nem is full hd.
De természetesen te tudod én viszont már le is írtam hogy el lehet könyvelni nem sokáig lessz nálad az a monitor ha megveszed gyorsan túl adsz majd rajta és akkor többe fog kerülni mint ha vártál volna egy hónapot a dell re... Nem egy ilyen emberrel találkoztam.
Egyébként pedig jól értelmezem, hogy eladtál egy monitort aminek rejtett hibája van?
www.smart-bus.hu
Egyáltalán mit nézel ha szabad kérdeznem, olyan monitorról még nem hallottam hogy ne square pixel ekbõl álljon.
Kérdésem ha az LG olyan nagy sztár hogy a Dell nek gyárt panelokat ugyan azt nem árultad el hogy milyen panelokat akkor mért van ott a színvonala ahol van. Jó van neki superamoledje meg minden aláírom de az még fényévekre van magyarországtól, így az nem számít nekünk az lg megítélésében.
Aki meg magára veszi hogy hajítsd ki az az õ baja, nyilván el is adhatja, én is eladtam a samsungot 30 é pedig legszivesebben az erkélyrõl hajítottam volna le miután 3x vittem vissza a szervízbe ahol mindíg megnyugtattak hogy mostmár jó.4x e majd visszaviszi aki megvette. ez van.
1: a technika rohamosan fejlõdik, ami ma fasza cucc, lehet, h 3-4 év múlva gagyi lesz, mert sokkal jobbat találnak ki
2: azt hiszem nem sokunknak van pénzt termõ fája, ahol a régebbi mûködõ cuccainkat csak úgy kihajigáljuk...
3: eleve ez a stílus...
ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h
Szo se rola,a DELL is nagyon fasza. En csak azert nem javaslom a 22"-t mert ekkora meretben az 1920X1080 egy kicsit "torz". Meglehet szokni,de a 23 akkoris jobb.
Meglehet venne az LG t is de leírom hogy a srác egy hónap múlva itt fog sírni hogy mér nem a dellt vette meg...
dell monitor 48
És akkor a költõi kérdés 40000 ft-om van egy digitális monitorra,milyet ajánlotok?
Van egy olyan gondom,hogy elkezdett hullámzani a monitorom képe és extra érdekesség,hogy akkor mikor letöltök valamit pl a steamrõl,a szürke háttérnél jól láthatóan erõsen hullámzik ha lenne sirály a közelben tuti landolna a monitoron mert tengernek nézné...<#wow1>#wow1>
Most a monitort hajtsam ki vagy máshol nézzek a probléma után esetleg a net okozhat ilyen gondot?
Egyébként ez egy analóg samsung syncmaster 943 nw típusú monitor és dvi-dsub kábellel van összekötve mindenféle átalakító nélkül.
Nem hatrany ha jo valaszidovel rendelkezik😄
!Forza Ferrari!
Kepminosegben szetalazza a BenQ-t. Semmivel sem megbizhatatlanabbak az LG monitorok,mint barmelyik masik marka termekei.
http://www.argep.hu/main.asp?suche=BenQ+G2420HDBL&x=0&y=0
Illetve találtam egy LGt de nem tudom mennyire megbízhatóak. :S (IPS panel, és LED 41,1ezerért) Viszont csak 23", és nemtudom megérne-e többlet 5 ezret, pláne 2 monitornál.
http://www.argep.hu/product_1746750.html
Véleményt kérnék errõl a monitorról :S :
BenQ G2420HDB - http://www.argep.hu/product_1243377.html
35 ezer körül keresnék 2db 23"-24" monitort, mivel 2dbot vennénk nem igazán van rá sokkal nagyobb keret mint a fent említett példány. (2db 17" crt monitort cserélnénk le vele, feltételezem azokhoz képest áldás lenne ez is..)
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Nem kimenet hanem bemenet.
Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014