14419
  • Blum
    Ha mar ennyiert nezelodsz,akkor ezeket felejtsd el,es vedd meg ezt:

LG IPS

IPS paneles,kenterbe veri ezeket a TN paneles kommersz darabokat minden tekintetben. DVI is van rajta.

Kicsit obbert 23"-os: LINK
  • Lora2006
    Hali!!Tudom hogy nem ide tartozik,de tudna valaki segiteni?Van egy lenovo r400 laptopom,de sajna elromlott,mert ahogy bejon a nyitokep,nem csinal tovabb semmit,es sajna maltan elek,es az itteni emberek sik hulyek hozza..van valakinek valami otlete??
  • adam first
    Értem, akkor valószínűleg BenQ monitor mellett teszem le a végleges döntésem, most utána is olvasgattam a DVI csatlakozóknak, HDMI kimenetnek. Igazság szerint a mostani videokártyán, VGA és összetett DVI csatlakozó található. De gondolok a jövőre is, ha esetleg a későbbiekben vennék új kártyát, tehát mindenképp olyat fogok venni amin mind a három kimenet megtalálható. Akkor kontrasztarány nagy része, csak marketing duma. Igazából válasz időnél nincs sok különbség minimum olyat vegyek ami 5ms, de hát ugye a jelenleg kapható monitorok 80%-a már ilyen. Most már csak e-között a két modell között vacillálok az egyik montor VA LED-es, a másik meg kimondottan gamer monitor http://www.edigital.hu/Monitor/Benq_GW2250HM_215_LED_monitor-p326488.html vagy http://www.edigital.hu/Monitor/Benq_RL2240H_215_LED_Gamer_Monitor-p326491.html
  • Blum
    Igaz. Akkor +1 a HDMI-nek.
  • SzirmosSzisza
    Laposokon nem nagyon szokott lenni DVI :c
  • Blum
    Jok a BenQ monitorok is. HDMI csak akkor tud hasznos lenni,ha a VGA-don nincs DVI,amit erosen ketlek. Kepminosegben ugyanazt kapod,mint DVI-al,a kulonbseg annyi,hogy a HDMI hangot is tud atvinni.

Ezt a kontrasztaranyos baromsagot nem kell bevenni,szinte minden monitorgyarto a dinamikus kontrasztaranyt adja meg,ami irrelevans. A statikus kontraszt a lenyeg,az meg ezeknel a monitoroknal mindig 1000:1 vagy 800:1. Szoval ebbol a tekintetbol sincs semmi kulonbseg.
  • adam first
    Nagyon szépem köszönöm az információkat. De pont most nézem a Benq monitorok még valamivel jobb tulajdonságokkal rendelkeznek mint Samsungos társaik. Ugyanabban az árkategóriába a Benq felszereli a monitorjait HDMI, DVI, DSUB csatlakozókkal, valamint szebb kontrasztarányuk van 5000:1. Ami ugye bár azért, is érdekes, mert Samsungnál két féle kimeneti párosítás van DSUB/DVI vagy DSUB/HDMI. Nektek erről mi a véleményetek/tapasztalatotok Benq monitorok?
  • strepsils
    " a kontrasztarány az ami magasan elhúzott a többi monitor előtt 5.000.000:1. "

http://i1266.photobucket.com/albums/jj537/equatorius/contrastdemo.gif

Felül egy plazma tv
    Balra egy 600eft os eizo LCD
    Jobbra egy 4000ft os CRT
  • Blum
    edigital se rossz bolt,bar en onnan meg soha nem rendeltem. Ellenben az iponrol mar par alkalommal rendeltem ezt-azt,soha nem volt veluk problemam,garanciaztatas is nagyon flottul megy. Ugyhogy en az ipont ajanlom.
  • adam first
    Ja igen a másik az általad is említett TN panelek és a gyártók üzletpolitikája... Pont most néztem 50e Ft-ért is 19colos Samsung monitorokat, de ami a vicc ott is TN panel játszik be, ráadásul 1280X1024 max felbontással, a kontrasztarány az ami magasan elhúzott a többi monitor előtt 5.000.000:1. Meg a másik azért mert a kedves gyártó tesz a monitor hátuljába egy HDMI kimenetet, ezért a kis kedvességért +5000Ft-al többet elkérnek, ugye hozzá tenném a VGA kimenet 1986-os találmány, a DVI 1999, tehát azért illene a gyártóknak alapból HDMI kimenetet rakni. Valahogy úgy csinálják a gyártók is, hogy ne legyen teljesen elégedett az ember. De nem háborgok a tavalyi meg főként a tavaly előtti monitor árakhoz képest, idén egész barátságos összegekért vihetünk haza monitort.
  • Laci82
    Már volt és azt mondták semmi baja,hát nekem sem úgy tűnik hogy ez jó lenne...
  • adam first
    Értem, akkor valószínű beruházok az általad is említett Samsung monitorra, de iponról vagy edigitalról érdemesebb vásárolni?
  • Blum
    Hat igen..raktarkeszleten ragadt darabok mindig akadnak. Amugy van TN paneles monitor 120k-150k kornyeken is. Ezek mar azert dragak,mert tudjak a 3D-t meg ravan irva,hogy gamereknek :|

Erre amugy tokeletes ellenpelda az LG IPS szeriaja,ami mar 4xk-ert elerheto es abban tenyleg rendes IPS panel van es teljesen elfogadhato minoseg.
  • adam first
    Köszönöm a segítségedet. Mondjuk valóban a Samsung monitor 3 év garanciával szimpatikusabb. Ez még egy teljesen normális árkategória, ekkora tudásért. Mondjuk ami számomra durva, az az hogy még a 70-80E ft-os Samsung monitorokba is TN panelt raknak bele, ez valahogy érthetetlen számomra. Igen nézegettem az általad említett BenQ-t gyakorlatilag ugyanolyan tudású, volt mint a Samsung monitorok és árban is megegyeztek.
  • Blum
    Ez minden,csak nem normalis. Probalj meg kicsit jatszani a beallitasokkal ha ugyse jo,akkor mehet vissza gariba. Esetleg D-Subon meg megnezhetned.
  • Blum
    Egy monitor nemtud tul nagy lenni. Az elso max. 2 het utan teljesen elmulik az a "bazze,mekkora! :O" erzes.

Altalaban a Samsung,LG,BenQ triobol szoktunk valogatni,ha mar TN panel de ha jobban belegondol az ember,igazabol az eg vilagon semmi lenyeges kulonbseg nincs koztuk. Szoval nyugodtan megveheted a Philipset is,ennyi penzert csalodni nem fogsz -bar az en szememet kicsit bantja a 2ev garancia. (DVI-vel kosd ossze mindenkepp)

Samsung ugyanazzal a tudassal,ugyanannyiert 3 ev garanciaval - igeny szerint 5-tel.
  • adam first
    Most nézelődöm és egy ilyen Philips monitoról mi a véleményetek? Bár félek, hogy túl nagy lesz.
  • Laci82
    Sziasztok ez normális egy digitális monitornál?
    Hdmi-dvi kábellel van összekötve és ne ma vga a ludas mert integrált vga-val is ezt csinálja meg másik videókártyával is.
    Ja és mikor pl itt linkeltem a videót akkor közben a háttérben meg függőleges csíkok látszottak halványan.
    A probléma maga.
  • adam first
    Szia, 35e Ft-nál többet nem nagyon szeretnék monitorra szánni. Én, csak internetezésre, olvasásra, zenehallgatása, valamint nagy ritkán filmnézésre használnám. Hardver geforce 6100 nforce 405 videokártya integrált, valószínű 128MB-os, 4GM rammal, AMD 3800 Processzor 2,4GHz a gép lassan 6 éves lesz. Túl nagy monitor nem szeretnék venni, mivel a mostani 24 colos, számomra nagyon nagy (régi Apple monitorrol beszélünk), sőt sokszor zavarja a szememet, nekem személy szerint idegesítő a túl nagy. Ezért gondolkozom egy kisebben.Tudom a csak D-SUB csatlakozósat már nem nagyon érdemes venni. De a gond az hogy az egyik samsung monitor amin van DVI csatlakozó is, az pont nem dönthető monitor, ami még ki tudja lehet jól jönne a közeljövőben, hogy dönthető. Ár kategóriában a a S19B300N 26eFt, a S19B300B 30eFt.
  • V43 1105
    Mekkora keret, milyen feladatokra használod a monitort, milyen hardver van mellette ?
  • adam first
    Sziasztok, üdvözlök minden fórumtársat
    Monitor vásárlás előtt állok és a segítségeteket és véleményeteket szeretném kérni. Szeretnék vásárolni egy Samsung monitort 18,5 colosat (47cm-es) két modell között vacillálok egy S19B300N vagy S19B300B gondolkozom. A különbség a két modell között, hogy az egyik monitor dönthető Samsung S19B300N, míg a másik Samsung S19B300B nem dönthető, fix állványú viszont van két oldali hangfala, valamint található, rajta egy DVI csatlakozó is. Na már mint most nekem, szimplán csak internetezésre kellene, nálam a minél nagyobb méret nem döntő. Ami fontos mind a két monitor 18,5 colos, mind a kettő kontraszt aránya 1000:1, a felbontásuk 1366X768 pixel, maximális fényerejük 250cd/m2, színmélységük 16,7 millió szín, válaszidő 5ms, látószögük 170/160fok tehát szinte mindenben megegyezik a két monitor, csupán a fentebb felsorolt (dönthető-nem dönthető, DVI csatlakozó, valamint beépített hangszóróban) térnek el egymástól.
    Szerintetek melyik monitort érdemesebb választanom?
    Válaszotokat előre is köszönöm.
  • Blekk Síp
    Rendben, köszi! Továbbítom az ajánlatot, majd eldöntik többet szánnak-e rá. (=
  • Blum
    Az a baj,hogy ennyi penzert,csak TN panelt kapsz. :/
    Aszongya,hogy:

Samsung
    LG
    BenQ

Erre erdemes lenne beruhazni:
    LG-IPS
  • Blekk Síp
    Ez tényleg jó ajánlatnak tűnik, de esetleg vmi bolti? Más lenne ha magamnak nézném akkor biztos először hardveraprón nézelődnék, de így nem szeretném ha bármi miatt felesleges macera lenne.
  • Blum
    Mondjuk ezt:

LINK
  • Blekk Síp
    30K-ból milyen monitort érdemes venni? (Tudom nem nagy összeg, de csak ennyit szán rá ismerős)
  • SzirmosSzisza
    No megjött a monitor, de van egy ilyen fura probléma. Nem nagyon tudom leírni, de mintha furán frissítene vagy valami. Van kép, de mintha "futna" vagy valami :D Lehet a VGA miatt van?
  • franc0
    A HDMI-DVI, mert olcsóbb és ugyanazt a minőséget kapod.
  • SzirmosSzisza
    És mi éri meg jobban, hdmi-dvi vagy hdmi-displayport ?
  • Calver
    előbbi, DVI és HDMI ugyanazon az "elven" működik, digitálisan lövi tovább neked a képet, a monitorodba keményen bele, míg VGA (aka D-Sub) analóg jele egy mosott szar lesz. (#13217)
  • SzirmosSzisza
    Még annyi, hogy a gépemen csak VGA és HDMI van. Ilyenkor érdemesebb venni egy dvi->hdmi átalakítót vagy jó lesz a vga is ?
  • franc0
    Igen.
  • Crokin
    A DELL U2312HM-et elforgatva is lehet dönteni?
  • Blum
    Akkor legyen a 235V. Azon van HDMI csatlakozo,fejhallgato kimenet es az allvanya is kicsit komolyabbnak tunik nekem.
  • LoSA
    IPS235V és IPS231P

Köszi!
  • Blum
    Mert azt szoktuk ajanlani mindig

Pontosan melyik 2 LG-rol lenne szo? Mert az osszehasonlitos linken nekem nem jon be semmi.
  • LoSA
    Miért is? :)
    LG közül melyiket mondanád?
  • Blum
    DELL U2312HM
  • LoSA
    Segítségetekre lenne szükségem! 23 colos IPS panelos monitort szeretnék venni, de nem tudok dönteni, nem tudom, hogy milyet/melyiket vegyem meg!?
    Összehasonlítás

Most ezt nézegetem, de ez se teljesen világos... :) Ha jól látom, akkor a IPS235V csak a fullHD, a másik nem? Ti esetleg tudtok nekem egy jó 23 colos monitort ajánlani? Köszönöm!
  • Just B
    Sziasztok... van egy LG IPS224V-Pn monitorom nem régóta. 45 - 60 perc után Power saving módba kapcsol. Mi lehet a gond ? DVi kábellal használom
    Táp : FSP Hexa 500w , VGA : Sapphire HD 7850 2GB OC