PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

franc0
Mert hitelbõl meg van.
Ezaz, hajrámatyar, gyerünk ájemefhitel, habzsoljuk még!

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Én elhiszem, de most van ott hitel akció. Sajna nincs most felesleges 50em monitorra....

strepsils
Nem ! Az a legdrágább hely a világon. 50 ért már dellt illik venni olvass vissza 😊
Helló !

Tudnátok az extreme digitalról egy monitort ajánlani max 50ig?
köszi

Tom3
Értem köszi. 😊

Viszont szerintem DVI -t fogok választani, mert úgy hallottam hogy a DVI és a HDMI képminõsége ugyanolyan (csak a dvi nem visz hangot) úgyhogy inkább DVI-t szerzek be rájuk, és a jövõbe a hdmi-t inkább "esetleges" tv kimenetre (majd ha lesz új), másik gépen meg "esetleges" tunerra fogjuk használni.
strepsils
Nem kéne hogy jobban terhelje ,de nem tök mindegy úgyis hdmi vel fogod használni ha egyszer már megvetted. Visszafele nem fejlõdünk.
Nem tudom hogy akarod kalibrálni.
Ha túlvilágos akkor leveszed a fényerõt vagy kontrasztot variálod vagy kikapcsolod a dinamikus kontrasztot . Ez még a vindovsban is megvan van ilyen képerncsõ beállításai és ott tudod igazítani a kontrasztokat.
A színekkel nem tudsz mit csinálni , akárhogy kalibrálhatod az azon monitoron szerkesztett film vagy kép mindig hamis lesz és túlszínezett mivel nem érzed mikor elég a színbõl ezért totál értelmetlen is színkalibrálással vergõdni ott .Az a monitor egy irodai +játék +tv nézegetésére alkalmas.
Tom3
Hát, nem tudom, nekem igazából nem tûnt fel sok különbség amikor próbálgattam. 😮

Szintén "hülye kérdés", ha dsubról (analóg) átváltok hdmire (digitális), az a vgat bármennyivel is jobban terheli(pl 1920ba játéknál), vagy tök ugyanannyira mint a d-sub, csak jobb a kép?
Azért kérdem mert próbálgattam néhány játékot "full hdba" d-subbal a hd 5770-el, és nem igazán vettem észre hogy rosszabbul futnának, így "szabad szemmel" nézve. Vagy legalábbis sokkal látványosabb lassulásra számítottam.

Másik amit kérdezni szerettem volna az a kalibrálás, megéri vele "szenvedni"? Mondjuk mint említettem kicsit mintha túl világos lenne, szóval ártani lehet nem ártana.. de a fenti linkbe spec. nem találtam a sajátom típusát, úgyhogy ha jól sejtem magamnak kell majd kikísérleteznem. 😊 (Ajánlott hozzá valami progi, vagy manuálisan célszerûbb?)
strepsils
Akkor lenne hülye kérdés ha nem elsõ ilyen monitorod lenne. Ezt a d sub kábelt mindenki beszopja.Elsõ hogy lecseréled egy hdmi re .
Igen nagy.
Azt azért nem tudom honnan vetted hogy van olyan jó képe mint a crtnek 60 hz en , max nagyobb a felbontása és akkor ezzel ki is merítettük a pozitívumait.
Ajánlom rakd mellé és úgy nézd meg .
Tom3
Üdv újra!

Mivel közölte velünk az aqua hogy az IPS235V-t már nem tudják beszerezni, vissza mondták a rendelésünket. 3 nappal a rendelés után kicsit felhúztak.. Ez viszont azt jelentette hogy valószínûleg a többi "nincs raktáron/rendelésre" boltba se lesz már több, gyorsan néztem másik monitort is, rá esett a választás: IPS234V / http://www.argep.hu/product_2022758.html (Leírás szerint pont ugyanazt tudja, és ahogy látom ebbõl se lehet már túl sok, mert mára az ipon nem árulja.)

Történt ez úgy csütörtök fele, ma jött meg a monitor, jól mennek, habár kicsit mintha túlvilágos lenne alapból. Van olyan jó képe, mint a szombaton kimúlt 9 éves 17" lg crtnek volt 60hz-en 😛, méretet viszont még szokni kell.

És rögtön lenne is egy kérdésem, a dobozba szokás szerint nem túlozták el a kábelezést, és csak egy D-SUB(vagy VGA) kábelt adtak hozzá, egyelõre mindkettõ azzal lett bekötve. Ezeket a D-SUBos kábeleket megérné lecserélni DVI-Dre, vagy HDMIre? Úgy értem, lenne különbség a kép minõség közt? Ha igen, mekkora? (Ha hülye kérdés, bocsi. 😊 )
Illetve ha megéri lecserélni, DVI-D vagy a HDMI érné meg jobban? (Mindkét gépen DVI-I kimenet biztos hogy van. Enyémen akad HDMI is, tesómén nem esküdnék meg, de úgy rémlik nála is van.)
strepsils
Az a ~97 dpi még semmi ,simán meglehet szokni. ..H-IPS en😊.
Én két nap alatt megszoktam a 109dpi t a fos dellemen 😄 A szöveg olvasás kb annyira fárasztó rajta mintha egy diavetítõvel vetített filmet olvasnál az órán vagy super amoledet bámulnál.

Az a retinás gazdag gyerek játéka viszont tényleg közellátást fog okozni ,az van vagy 200 dpi ha nem több loll.
desigo
Pár embernek felhúztad az agyát akik csak korrektül leírták a véleményüket hátha tudnak neked segíteni.
Ha csakazért sem hallgatsz rájuk az a te dolgod de ne keltsd a feszültséget.

21,5-colon hiába,hogy tudja a fullHDt nagyon kicsik lesznek a szövegek.
Vagy közelrõl kell majd nézned ami a szemednek árt vagy kisebb felbontásra fogod állítani.

retinás MacBook Pron is sok értelme van a 15.4”-on 2880x1800-nak natívban...
V43 1105
Akkor meg húzd el a beled innen ... vedd meg azt a szart aztán két hónap múlva szomorúan sírj s verd a fejed a falba mert nem hallgattál ránk.. az DELL jelenleg a BEST BUY kategória nem tudom miért kell az emberek idegeivel játszani ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Ne is! Vedd meg azt a szart amit kinéztél magadnak, aztán párologj el innen, mert kezdesz unalmas lenni...

www.smart-bus.hu

Akkor sem fogom azt a Dell monitort venni,meg úgy általában sem semmilyen Dellt.

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

strepsils
" látószög 170/160,mivel szemben ülök a monitorral így ez sem olyan nagyon fontos szempont."

Csak infórmáció gyanánt írom ide hogy a tn panel már pici szögeltérésre a 90foktól ,szín és kontraszt torzulást eredményez , talán észre sem fogod venni ha 1 m nél távolabbra ülsz. 😄 És nem azért hogy lebeszéljelek.
1920*1080 az Full HD .
Láttam már élõben is igen,hó közepe fele fogom megvenni.

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

Lacee86
Hagyjátok már békén, ezt veszi és kész. Õ tudja.

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

ok,hasznald egeszseggel.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

MR ME
21.5" és full hd? sok sikert

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

sapkafej
megnézted már élõben, vagy most minek írod le 20x ugyanazt? mé nem veszed meg?

György

-Méret 21,5 az a az a pici eltérés már nem hiszem ,hogy annyira számítana (1920*1080 -as felbontást tudja)
-DVI bemenet van DVI-D
-Válaszidõ 5 ms,panel na ok az tn,de eddig is tn-em volt nekem nem volt ettõl semmi bajom,fényerõ 250 cd/m 2 látószög 170/160,mivel szemben ülök a monitorral így ez sem olyan nagyon fontos szempont.
-Pixelhiba gari 3 nap

Lehet van szebb van jobb ,de részemrõl ezek a paraméterek bõségesen elegek és mégis csak egy Samsungot veszek.

Lacee86
Ennyi. <#eljen>

"Winning isn't important. It's the only thing that matters."

wantonly
Túl van már ez magyarázva!

Lehet bármilyen márka, 35-40 körül csodát nem kell várni.

A lényeg:
- 22" alatt nem érdemes monitort venni.
- Legyen rajta DVI bemenet.
- Fontos paraméterek: válaszidõ, panel típusa, fényerõ, betekintési szög.
- Pixelhiba esetén cserélési garancia.
franc0
Önigazolásért.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

strepsils
Nincsenek. A samu akkora multi hogy anélkül eladja neked az 5 éves technológiát hogy észre sem veszed. Minél drágább annál nagyobb ráfizetés példa: samu csúcsmodell 27" nagylátószöges síma monitor 250e ft "ugyan ez" dell 27" 180e ft ,a különbség csak annyi a kettõ közt hogy a dell egy az egyben megfelel egy 500-900e ft os tipikus szabvány grafikus szerkesztõ monitornak (amiért a fejüket verték a falba mikor kijött 200 körül akik fél milkós monitorra költöttek), míg a samu azon kívül hogy sokba kerül nem csinál mást mint ugyan azt a képi tudást adja mint a 35e ft os kijelzõjében,extra a nagy betekintési szög de az nem negyed millió ft. Multiknak ne higgyél el semmit.
sapkafej
valld be, hogy nem akarod megvenni, mert nem olyan szép csillogós a kávája, mint a samsungnak, és zárjuk le a témát 😊
vannak ám kurva jó samsung monitorok, csak nem ennyi pénzért.
a dellnek pedig az egyetlen elõnye, hogy nem egy hányadék a képe az árához képest (mondjuk nekem bejön a visszafogott designja is). még mindig nem értem, mi az hogy "nincs szükségem ennyire mindenre".

György

sapkafej
mi mindenre? semmi extrát nem tud a dell, sõt

György

Allj!

Te idejottel,hogy tanacsot kerj tolunk. Megmondjuk,hogy mit szabad megvenni,mit ajanlunk. Te ezt nem fogadod meg es ehelyett veszel egy ilyen TN paneles,kommersz hulladekot,azert mert az neked tetszik
Magyarul belinkeled a szart,megmondjuk tobben is,hogy ne-azt vedd es te ezen meg vagy lepodve.

Na most akkor felteszem megegyszer a kerdest: Ha neked van egy konkret elkepzelesed,hogy neked marpedig az tetszik es ugyis azt fogod megvenni,akkor tulajdonkeppen mi a fasznak is jottel ide?

Nem magaval a Samsunggal van bajunk -legalabbis nekem- hanem azzal a Samsunggal,amit te kineztel.

Szerk.: Nekem aztan edesmindegy,hogy mit veszel csak ha szarsz a velemenyunkre es a tanacsunkra,akkor koszonj el szepen es ne faraszd a nepet. <#wave>

Jövök igen.
Ajánlottatok valamit ,igen,megnéztem igen,nekem is van ami az elképzeléseimnek megfelel igen.
Én nem szaroztam a Dellt amit ajánlottatok csak nekem nincs szükségem ennyi mindenre,itt meg folyamatosan megy a köpködés arra ami nekem tetszik ,mert hogy a Samsung így meg úgy.

Na ezaz <#eljen>

sapkafej
elég bicskanyitogató, ahogy ide jössz segítséget kérni, aztán próbálsz meggyõzni másokat a saját rossz döntésedrõl. ki nem szarja le. ne önigazolj

György

strepsils
Utána sem nézel? LoL Hány napig ovastad azt a végtelenített szutykot ami ráadásul összevissza van számozva mire elértél a 70. oldalig hogy végre kiderüljön az amit odaböföghetett volna a termék alá a gyártó? Az hogy kinek mi a jó az magánügy de ha már idejöttél tanácsért akkor fogadd el azt a tanácsot hogy nem érték ár arányos 35 ért. Ha nekem sûrgõsen kéne egy ilyen tudású monitor hamarabb venném meg használtan 15 ért és ugyan ott vagyok+nem az áfát fizetem.
Egy sort kell elolvasni,jelkábel sor ott van minden ,nem hiszem ennél több kell,vagy dixlexiás vagy?<#nevetes1>
Jaa nem dellmániás <#nevetes1>
Látod utána sem nézel és fikázol meg leszarozod a Samsungot,pedig egy vezetõ márka a világon,én nem mondom ,hogy rossz lehet a Dell csak ha 35000 ft-ért tudok venni valamit ami jó akkor miért adjak többet érte,

strepsils
Úristen mi volt ez? Ezt a végtelenített zagyvaságot szánják a vevõnek ,biztos igazad van de nekem a felénél megfájdult a fejem .Nevetséges ez a samsung ha te ezek után erre akarod elkölteni a pénzed a te bajod.Mért nem tudják odaírni a kép alá a dolgokat?

Csak összehasonlításul a dell oldalával:
Csatlakoztathatóság

1 digitális (DVI-D) csatlakozó HDCP technológiával
1 DisplayPort (DP)
1 VGA
1 USB 2.0 feltöltési port
4 USB 2.0 letöltési port
Egyenáramú tápcsatlakozó Dell monitorra csatlakoztatható hangszóróhoz
De van itt.
70.oldal ott van részletesebb felsorolás igaz ,hogy jelkábel van írva nem bemenet de mellé ez van írva "Leszerelhetõ DVI-D – DVI-D csatlakozó" és ugyebár gondom ha dvi-d a kábel akkor a csati is dvi-d és ebbe más bele sem megy.

strepsils
Te küldted át samsung .com annál hivatalosabb nincs. Ez van ott:Interfész

D-sub x 1 ea
DVI x 1 ea
Igen a dvi-a az analóg jeleket továbbítja.
És te honnan szereztél ilyen hivatalos vevõtájékoztató paramétereket?

strepsils
A képen egy dvi dual link látható ennek nagyon örülök hogy kinyomoztad. Én viszont a hivatalos vevõtájékoztató paraméterek alapján próbáltam eligazodni amiben sem az lg sem a samsung nem közölte hogy dvi d csak hogy dvi sõt a samsung fejlécében így volt kiírva ,dvi/analóg, ja hogy itt a per jel azt jelentené hogy felsorolás.. na jó haggyjál már én eleve menekülnék egy ilyen márkától ahol arra nem méltatják a vevõt hogy a használati paramétereket megadják így megveszed a monitort és ha nem nyomoztál utána zsákba macska mert az a dvi lehet alnalóg is tudod ezek a gyártók ilyen vicces kedvûek utána mehet a reklamáció. Jó nyomozgatást és pénzfecsérlést még véletlenül se hallgass ránk és ne olvasd el a linkemet a dell rõl amin részletezi hogy mit fogsz kapni a 48-57 ezer forintodért.
Milyen dvi analóg bemenet ne hülyíts már.<#wow1>
Egy analóg dsub és egy dvi-d bemenet van a hátlapján.
Nem tudom felétek milyen Samsung monitort árulnak ebbõl a típusból?

V43 1105
Nagykeráron van a dolog, nem tudom jelenleg van-e raktáron, és lehet pár ezer forint különbség ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Hol kapsz ennyiért,mert akkor engem is érdekelne?

ASRock 4CoreDual-SATA2,DualCore Intel Pentium E2220, 2400 MHz,GeForce 9600 GT (512 MB) Creative Audigy,SAMSUNG HDD(160 GB, 7200 RPM, SATA-II),ST380012ACE (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)

strepsils
Másodszorra mondom el hogy segítsek ne vegyél hülyeséget ,azokon a samsung és lg n amit kinéztél csak DVI_Analóg bemenet van viszont az Asus on valószínû digitális mivel hdmi is van de az már 42ezer. És érték ár arányban még nem jó fõleg hgy 14 ms srgb képernyõje van.
Érték ár arányban a dell u22 vagy 2312hm ami piacon van és tökéletesen ki tudod használni de úgy látszik itt többen is a falnak beszélünk.
V43 1105
DVI vagy HDMI csatlakozót fogsz úgyis használni, ez legyen a videokártyádon is oszt készt, faszért szórakozol már itten 😄

A dvi azz digitalis bemenett akkor milyen digitalisabb kkell meg?
Fosakodok igen feleslegesen nem akarok senmit megvenni amit nem tudok kihasznalni.

V43 1105
http://www.dell.com/hu/p/dell-u2312h/pd

41.000,-

ne fosakodjál már ennyit b+ -_-

strepsils
Te most minden áron valami drága és kommersz monitort akarsz venni?

14ms
srgb

még egy picit gyûjtsél
Na ha már ez akkor hasonló árban pl ez mondjuk?

strepsils
Nem ! Azon csak analóg d sub és analóg DVI bemenet van okés? oda is van írva samuhoz , LG hez meg azért nincs oda írva mert az otthon lesz a meglepetés mikor kinyitod a dobozt.
strepsils
veboldal

Hasonlítsd már össze ezt a veboldalt a samsung meg az lg vel itt 100% termékinformációt találsz amott meg 90% mellébeszélést és 10% termékleírást.

Egyszerûen nem lehet komolyan venni egy olyan gyártót ami nem tiszteli meg azzal a vevõket hogy részletezze mit kap a pénzéért.

És ez még csak a magyar dell oldal mert láttam már olyat is ahol oldalakon keresztül vezeti le az elektronikai bemeneti és kimeneti paramétereket áramokkal feszültségekkel katonás sorrendben.
Meg mi az hogy dvi analóg,most vagy digitáls valami vagy analóg nemde?