14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
zserrbo #3303 Megnéztem a Samsung 940B-t és BF-et a gyártó oldalán és a válaszidőn kívül (8ms, 2ms) még 1 különbséget láttam. A 940B-nél van Magic Zone extra a BF-nél nincs.
Mi az a Magic Zone? -
#3302 Mivel szemed nem rongálja (legalábbis annyira sem mint a legjobb CRT) itt már csak FPS-ben van értelme 60hz-nel 60FPS a max.
Nem érdemes 60nál feljebb tenni mert rövidülhet a TFT élettartama. -
Speedy86 #3301 Remélem ez nem kiborító kérdés lesz de ezt télleg nemtom.:D
Azt hallottam, hogy tft-nél a frissítésnek nemsok értelme van már. Miért?
Nekem 1280x1024-en 60 ra állítja magát de 72-vel is elmegy de aszonták ne állítsam fel elég az a 60. -
GPx8 #3300 Én most vittem vissza a tegnap vásárolt Samsung 931C monitort... Sehogy nem tudtam úgy beállítani a színeket, hogy jók legyenek. -
#3299 megjött a 215TW elsőre odabasz :) masodszorra játékban is :) 3xra forumban is :) -
#3298 Samu nem vmi előemberféle? -
#3297 te milyen lelkes vagy, én éppen most készültem ki az idióta kérdesektől egy másik topikban :) -
#3296 és azt hgy kell? (crt után télleg vakító) -
#3295 Amúgy itt a samu új 30"-es lowres monitora (amit tuti a tv-iből csapott össze): SyncMaster™ 320P-Black .
Amúgy nem is rossz (leszámítva az alacsony felbontását). Végre van benne normális, PC-hez is rendesen köthető DVI csati (az nagyon hiányzik a többi samun) és nincs úgy tűnik nincs benne hangberendezés! Szal. akár le is cserélhetném az R51-esemet! ÉS lehet idehaza kapni itt-ott (úgy hozzák)! -
#3294 Szívesen, ezér vagyunk! :D -
Speedy86 #3293 Jolvan nem kell hülyéneknézni rögtön az embert. Már megtaláltam. Köszi a jóindulatú segítséget..... -
#3292 Nem, ezeken nincs contrast, meg brightness, tudod, az LCD technológia erre nem képes... -
Speedy86 #3291 Télleg lehet ezeknek állítani az erejét? A fehérnél mindig megfájdul a szemem olyan vakító. -
Blaki #3290 Hi nincs bajom vele. Bár játékokon még nem teszteltem. -
GPx8 #3289 Mi bajod vele? -
Blaki #3288 Üdv ha valakit érdekel van egy eladó Samsung 931C-m 92000Ft-ért 2 hetes, hibátlan bolti állapotú, 3 év garanciával, papírok megvannak hozzá! -
Speedy86 #3287 Egyszerüen iszonyatjó:D
Lehet, hogy benne van azis, hogy eddig 15"-os 60hz-s monitorom volt de mikor ezt megláttam....
Nagyon szép a képe! Nem bántam meg egyáltalán. De persze majd idővel elválik! -
#3286 egyszerü: a világon talán 4-5 panelgyártó van, nem több
a különböző cégek ezeket a paneleket veszik meg és építik be a monitorjaikba, amit aztán saját márkanevük alatt hoznak forgalomba
(olyan ez mint a nyers CD/DVD gyártók/forgalmazók) A noname és brand-et az különbözteti meg milyen panelekhez jutnak hozzá, milyen elektronikát építenek be, milyen minőségű anyagokat használnak
tehát pl. a Philips 200W-ben és a Fujitsu/Siemens 20"-os monitorának panelje ugyanaz, de a hasonló Dellnek is. elég megnézni a TFT panel specifikációit -
zserrbo #3285 Én se szívesen, de nem nagyon olcsóak a digitális cs.-s monok (nem az olcsó szarokra gondoltam).
-
Speedy86 #3284 ezt a panelos részt nem vágom. Lécci segíts már a Samsung 920N-nek jó van?
Én analógot veszek mert nincs pénzem dvi-re.
4-5 évig tuti nem lesz cserélve. A gép se nagyon. Majd utána "fillérekért" veszek.:D -
#3283 ezerszer elmondtam, elmondom újra: menjetek el egy nagyobb műszaki boltba (vagy számtech bolt is jó) ahol ki van téve 50 db monitor, és nézzétek meg melyik képe tetszik, és csak utána nézzétek meg az adatokat. Láttam olyan 7vision TFT-t aminek jobb képe volt mint némely márkásnak. Meg nézzetek meg a TN panelek meleltt PVA/MVA illetve S-IPS paneleket is. Aztán lehet dönteni pénztárca szerint. Nem interneten összevadászott adatok alapján kell monitort venni, mert ezek az adatok vaóságban túl sokat nem jelentenek, max irányadóak -
#3282 LG kétféle monitort gyíártott anno is, igen jót, és gagyit
szal LG monitorok nem rosszak
ha emlékeim nem csalnak (de lehet hogy ez téves adat!) szal, minth az LG Philips paneleket használna -
#3281 én ma már nem vennék analóg csatis monitort -
Drizzthsz #3280 A legolcsóbbnál jóhogy nem, mivel az nem overdrive-os... :-P
Én spec. a 770P-t, ami elvileg a Samsung profi szériája sokáig meg akartam venni, mindaddig, amíg ki nem próbáltam élőben... Mondjuk csak a bejelentkező képernyőt engedték nézni a Saturnban, de az egérmutatónál már ott is egy teljesen inverz követte.
Tesztben is írják, pl.:
tomshardware -
GPx8 #3279 Mit a 931C -t?
A legolcsóbb Samsungnál sem látsz zavaró overshoot-ot... -
Drizzthsz #3278 Azt már volt Ph-n valaki, aki inkább visszavitte, annyira zavarta az overshootja Battlefield alatt, s vett inkább egy 21"-os crt-t. :D -
Drizzthsz #3277 Az 1400:1 kontraszt ezeknél a monitoroknál nem több, mint egyszerű kamu. Dinamikus kontrasztjuk van, ami annyit jelent, hogy a külső körülményeknek megfelelően tudják állítani a kontrasztot, ezért írják rá ezt a számot. A valós kontrasztjuk valahol 700:1 lehet? -
#3276 énis :D -
Speedy86 #3275 Én annyiért tuti SAMSUNG SM 931BF ezt venném!
(lehet hülye vagyok:D) -
Drizzthsz #3274 Overshoot a 8 ms alatti tn+filmes monitorok nagy többségénél is van elvileg. -
izb #3273 itt nézelődj
focus -
#3272 Sziasztok kb 75 max 80 ezerért milyen monitort érdemes venni? Tanakodom többön is, de nem tudok választani. Tudtuk valamit ajánlani? -
GPx8 #3271 Nekem is tetszik az LG 1952, főleg a mozgató mechanizmusa igényes, szerintem. De, azért a technikai paraméterek miatt, inkább Samsung 931C -t veszek... -
zserrbo #3270 Majd írd meg, hogy milyen, már kíváncsi vagyok rá.
Még nem döntöttem melyik monitort veszem meg. Ha nem Lg lenne, még meg is venném, de így vannak kétségeim.
-
Speedy86 #3269 Megrendeltem a monitort.
Ha gondolod megírom majd hogy milyen. Vagy te már az LG mellett döntöttél? Már alig várom. Ugynézki szerdán itt lesz a picike:D -
Code92 #3268 elég hülyén fogalmaztam de az a lényeg h. "a 940bf DÖNTHETŐ!":D -
Code92 #3267 jajj leesett hát forgatni is csak ay palpával együt.De dönteni lehet a 940 bf nem az a "hátulról tartós" a tartója alulról tartja mint a 920 -bf-et tehát uzgíyanúgy néz ki a gombok alakja más (kör) és teljesítményben nagy ász:Dháhá -
zserrbo #3266 Nem úgy értette, hanem nem dönthető maga a monitor csak forgatható tudtommal. Igaz? Nem a teljesítményére gondoltam.
-
Code92 #3265 dede már megdöntötte kontrasztban a 940 bf-et a 931bf de én elvok a 940bf-emmel nbagyon szép a képe:D -
zserrbo #3264 Ha kéred beírom mire gondoltam.