PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TFT-vel egyedül az a bajom hogy csak 1280*1024 felbontást tudnak, valami értelmesebbet, mondjuk 1600*1200 nem. Jó, van 1-2 baszott drága burzsujmonitor, ami pár milláért tudja ezt, de halandó ember számára elérhetõ nincs. Egy crt-nél meg ez már alap.
Breki33
VÁLASZIDÕT NEM LEHET PROGRAMMAL NÉZNI !!!

csak mérni lehet azt meg házilag nem tudod
Breki33
nem én hegyeztem ki erre a két monitorra de azt állítani, hogy mindakettõ ugyanaz.
amúgy van más különbség is de én nem azt mondom, hogy az jobb vagy én azt veszek csak felhoztam, hogy az váltja.

Arra akartam célozni, hogy a több mint 153.000 nagyon sok érte.
Fõleg, hogy a MIklandnál akciós ugye és nem kevéssel.

Megmondom õszintén ha pesti lennék és lenne konkréten (hirek szerin nincs) énis vennék a MIkland-nál

DE 153 ezret sokkalom még ha sulinettel nézed is. És azt mondom fél év múlva ugyanannyin lesz sulinet nélkül és lehet egy még jobb kiforottabb típus.
És azt látom most sokan elkapkodják viszik a dolgokat mert olcsóbb.
DE szerintem monitor az ami a legfontosabb amit legjobban meg kell gondolni.

Persze én másképp nézem, hisz nan egy márkás 19-es monitorom amit pályázaton nyertem illetve vettem már sulinetben videokártyát.
És fogadjunk fél év múlva megkapony annyiért mint aki most veszi sulinettel.

TEhát sztem ez a monitor csak a MIklandnál éri meg jelenleg.
M@TriX
én se, de MAG CRT-m az volt, nagyon meg voltam vele elégedve, és elég jó áron is tudtam eladni. (a márkanév miatt is)

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
a monitorok válaszideje, jelen esetben a 8ms Grey to Grey-ben van megadva, szóval a ledek minimális igénybevételekor fellépõ válaszidõ. 😊
a white to black meg fordítva fellépõ válaszidõ a monitor legmagasabb válaszidejét jelenti, szóval a 16ms-ed jónak mondható 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Van valakinek információja a MAG tft monitorairól? Tudom, hogy crt-ben nagyon jó a gyártó, de lcd-tft monitorral kapcsolatban nagyon kevés infóhoz jutottam a neten. Mûködés közben pedig pláne nem láttam.
(17"-ban gondolkodom)

Ha bárki hallott valamit... pls help!

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

A csömöri Auchanban sikerült mecsípnem egy Samsung 913n monitort, melyrõl oly sokan áradoznak, hogy így meg úgy mennyire jó. Valószínûleg sokan tudhaták ezt, mert az összes Bp-i és környéki Auchanban elfogyott, de valamiért a csömöriben még volt. Mind1, a lényeg, hogy az alatt a 10 perc alat, amíg betettem a bevásárlókocsiba a cuccot, és beszéltem az osztály vezetõjével a sulinet intézésével kapcsolatban, addig még 3 ember érdeklõdött ugyanezen monitor iránt és rakták is be kocsijukba. Szóval valóban viszik, mint ha ingyen lenne.

Na de a legfontosabb kérdésem: Gondoltam letesztelem a monitort ezzel a TFT test programmal: ftp://hatvani.unideb.hu/tftpanels/progs/
A Mikland is állítólag ezzel tesztel.
Szóval a teszttel kiszûrhetõk a pixelhibák, amik nem is voltak szerencsére, viszont találtam egy felettébb aggasztó dolgot.
A teszt progi egyik elemével megnézhetõ a monitor válaszideje. Ebben az esetben egy fehér kis kocka rohangál a fekete képernyõn, miközben a sarokban a monitoron látszik az FPS és a válaszidõ ms-ban. A felbontás és a frekvencia elõre kiválasztható.

Itt jön a bibi: A 8 ms-nak hirdetett monitor, 1280X1024-es felbontásban, 60 Hz-en (az útmutató szerint ez az optimális) mindössze 16 ms-ot produkál !!

Mi lehet ennek az oka? Nem értek nagyon a TFT-k mûködéséhez, de valszeg lehet eltérés a valós válaszidõ és a gyári adt között, de ekkora???

Ja, és a másik: A haver 913V-je (mely 12 ms-osnak van hirdetve) ugyanezt mutatja.

Tud valaki erre mit mondani?
M@TriX
a szerinted a 970-es mennyi lesz? na látod.
ha valakinek csak a technikai paraméterek fontosak, mint a felhasználók többségének, akkor nem nagy különbség lesz a 2 monitor között, a 970P ebben az állítható talpban lesz másabb, profibb, de akinek ez nem fontos, mint sok embernek annak a 193P+ ajánlom, mert biztos lesz vagy 20-30 ezer a két monitor között, így Sulinetben ügye a 193P+-ból még 60e le is jön.

GanXstaZoleeWrk
Ja igen mediamarktban lattam Viewsonic 19" TFT-t szinten 8ms vélemény? tipusara nem emlexem de lehet ez lesz ha Samsung nincs. 99900.- mondjuk drágább kissé.

GanXstaZolee#2709

GanXstaZoleeWrk
yo lenne ha nem lenne hianycikk a 913N mindenki sir hogy nincs pénze báz de 19"os TFTre azert csak van beszeltem par uzlettel Auchan stb vitték mint a cukrot.

Jövõ héten Auchanban indul elég komoly akció Philips 19" TFT 8ms 79990.-

Talan ma meglesz nekem a 913N igertek 1et vhonnan 😊

GanXstaZolee#2709

Miért nem mondod vissza, és veszed meg máshol? <#fejvakaras>

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Breki33
neked lehet
wander01
Samsung 913N a jooo <#eplus2><#eplus2><#eplus2>

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

grebber
ÁÁ már lassan 4. hete nem képesek elõrukkolni a megrendelt TFT-mel.

Next PC upgrade: 2022

semmit de olyan jóóóóóóóóó😊)

Breki33
nézd meg a képeket és megérted

"Mit tudsz megcsinálni ennek az állványával, amit az elõdével nem?"
Breki33
Ha neked ez ugyanaz szemüveget is vegyél P

A 130 ezer meg sulinettel elég sok csak a Miklandnál éri meg
Breki33
Megint pontatlanok az információid

Itt látható egymás mellett

A 193P+ és a 970P semmi másban nem fog különbözni, csak a 8vs6 ms-ban.
Illetve mivel a 970P-t újnak titulálják, ez majd feljogosítja a magyar kereskedõket, hogy újabb 20-30-al többet kérjenek el érte.

A 193P+-nak is kb ugyanez az állványzata, és kinézete van. Mit tudsz megcsinálni ennek az állványával, amit az elõdével nem?
Breki33
azis sok

meg az árában is reméljük

És jobb a beállítása

Stem fél év múlva 100.000 alatt lesz az ára én meg simán tudok annyit várni a mostani Brand moncsimmal :-)
A 253e valóban sok, de ez csak 153e 😊
Ráadásul most eksönben van *ELVILEG* és csak 139e 😊 Sulinettel.

Amúgy a 970P mindössze annyiban fog különbözni, hogy 8 helyett 6 ms g2g.
Szal lényegtelen lesz, hogy kinek melyik van, a különbség elhanyagolható.
Breki33
Nem tudom a 253 ezer nagyon sok még sulinettel is fõleg, hogy 3-4 hetes pályafutás után átadja helyét a Samsung 970P-nek itthon.

Philips moncsiról semmi infó?
Na, közben máshol már a nevemre is irattam egyet sulinetre 😛
Jövö héten megyek érte...
Punker
nagyon remélem én vagyok a 39. 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hát gyerekek rábasztam én is. Nemhogy holnapra nem lesz, de lehet egyátalán nem lesz 193P+-om.

A nagyker szerint a hét elején még volt neki, ma már nincs egy se. (Technotrade + HRP)
Azt mondják, hogy már most 40db-ra van foglalásuk, és október végéig valszeg még ennyi sem jön be nekik már.
Mindegy, én vagyok 40., vagy lesz, vagy nem. Jövö héten kiderül. Ha nem lesz, akkor max marad a 173P+. Aminek az érkezése megintcsak bizonytalan.

Azért milyen jó, nem, hogy beteszik a sulinet listába ezeket...

Csak azért írom, hogy aki sulinetben 193P+-t akar, az inkább felejtse el...
Lehet manapság olyan tft panelt kapni ami 75Hz nél többet is tud?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Punker
Borg nem volt raktáron, ezen a héten nem lesz 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
ez sajna ilyen 😞

Breki33
Ja fenébe, hogy csak pesten van boltjuk
Punker
náluk a 930BF is le volt akciózva, pöröghet a bolt nagyon.

Breki33
Philips 190s6 -rõl tud valaki vmit?

80.000
Breki33
Sulinetes oldalon van
Gondolom az akciós ár sulineten kívülre vonatkozik.
Breki33
Mikland

19" SAMSUNG 193P+ TFT monitor + DVI

Alap sulinet bruttó ára: 153.990Ft

AKCIÓS ÁRA: 139.990Ft
Breki33
DE azt mondom, hogy így 30.000-el olcsóbban vehetem tehát kb 12.000-ért

Lehet fél év múlva sulinet nélkül ennyi.
M@TriX
az lehet, de fél év múlva nem vehetsz egy videókarit/monitort sulinetben
ha meg most veszel, azt meg nem adhatod el fél év múlva 😊

Breki33
Jó csak arra gondolok hogy vettem egy videokarit

ha azt leveszem akkor 30.000-el olcsóbb

a mostani crt-t gondolom szintén annyiért tudom eladni

szval lehet fél év múlva annyivasl olcsóbb lesz, mint most így
Gabesz amd64
akkor jó lesz neki 😛P

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Punker
munkára jó volt, filmet nézzni, játszani nem tom.

Gabesz amd64
sulinetbe venné haver!csak azé kérdem

szal megvoltál vele elégedve?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Punker
TN-es, kicsi, lassú, hónapokig azzal melóztam szerettem.

Gabesz amd64
És errõl mi a véleményetek?
samsung 710n

katt

Punker
ha találsz olcsóbbat szólj 😊

Breki33
Mondjuk elég húzos az ára
Punker
ez egy sulinet pályázat, a többit ott keresgéld 😊

Breki33
EZ oké de eddig nem ezt az oldalt mondtad :-)

Köszi a segítséget
Punker
fent van értékesítési pontok fül.

Punker

Breki33
193P+ of course

de pl a 930 BF sincs itt