14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Árnyvadász #3463 TFT kontra CRT (rövid) olvasmány
Szerintem itt elég jól, érthetően és nem túl hosszan le van írva, hogy mik az előnyők és a hátrányok.
Jómagam is azon töröm a fejem, hogy váltani kéne. Főleg a szemem kímélése miatt. -
#3462 A tudás maga! -
orkenyid #3461 Samsung 940BW (teszt)
LG L191WT
Hanns.G HW-191DP (teszt,vélemények)
Sajnos az LG-ről semmi teszt nincs... a 2000:1 kontrasztaránya amugy csak egy trükk, igazából 700:1.
A samsungnak meg elég gyenge a kontrasztja.
Mások a Hanns.G-t ajánlják, és szerintem nem véletlenül adott rá mindenki 4-5 csillagot :)
Ezért valószínű ez lesz nekem :) -
dashed_ #3460 vki tudna ajanlani nem tn paneles 19" os moncsit?
esetleg szeleskepernyos is johetne.. thx -
#3459 ilyen kérdésektől leszek öngyilkos
hali, kocsit akarok venni, milyen márkát tudtok ajánlani? -
#3458 hinni a templomban -
#3457 de lehet
csakhogy ez a topik nem az elméletről szól, hanem a gyakorlatról
gyakorlatilag nem fox játszani 800x600-ban, hanem csak 1280x1024-ben
arról nem beszélve, hogy az egyik 4:3 míg másik 5:4 arányu -
Inquisitor #3456 Szóval akkor ezekszerint sima DVI-D csatis VGA-ról (bár ritka) meg se lehet hajtani egy ilyen TV-t, mert igaziból csak DVI-A van rajta? :O -
#3455 hali most akarok venni tft-t
milyen márkák jönnek számításba? -
#3454 Pászmeg:
D-SUB = analog VGA
HDMI/DVI = szutyok átvágás, csak HD felbontásokra jóak (lásd. konzolok)általában (tisztelet a kivételnek), PC-hez nem
DVI-D = digitális DVI csati, ami a sima DVI-os moncsikon is van -
Inquisitor #3453 Mint lentebb írtam pont a HDMI/DVI csatin nem, csak analógban (D-Sub/Komponens csati) megy natívban. Legalább is többen állították. -
#3452 Azé írtam, hogy DVI-D, merthogy van amelyiken az is van és azon megy tutker. -
Inquisitor #3451 "Annyi pízért veszel lazán 32-37"-es LCD TV-t (samu, LG stb.), amin van D-SUB, vagy DVI-D és használja is natívban, aztán használod azt. Jobban jársz."
Egy másik témában többen írták, hogy HDMI/DVI csatin keresztül legtöbb TV pont nem használható natív felbontásban. Írtak kivételeket is, újabb LG-ket például ... -
pauly #3450 Igen,de ha valaki elovassa,akkor azt hiheti hogy mindent csak 1280-ban lehet futtatni,játékokat is... -
#3449 Passz. Majd egy TFT guru megmondja. :D -
XRV #3448 Vastag káva nekem mondjuk nem jön be, de ha megéri a plusz bővített kontraszt, akkor esetleg.
Mit javít az a bővített kontraszt? -
#3447 931bf. szebb is, jobb is... -
XRV #3446 Szerintetek melyik az újabb monitor ezek közül?
Samsung 940BF vagy 931BF? -
#3445 Lehet bármilyen szabványos felbontáson hajtani, amit ki tud nyomni a moncsi, csak pl. lehet, hogy homályosabb lesz a kép, mert fel kell skálázni (és összemosni). Szal. legalább a desktopot érdemes natívon hagyni, mert különben kellemetlen olvasgatni. -
pauly #3444 "1280x1024, ebben a felbontásban kell futtatnod mindent (vagy ablakban), birni fogja a géped?"
Miért 800-ban vagy 1024-ben nem lehet játszani?? minek kell már megint hülyeséget írni...Mert ebből azt lehet leszűrni hogy csakis 1280-ban lehet játszani pl... -
#3443 Nyilván a legtöbb LCD TV-nek nincs olyan profi képe, mint egy jóak monitornak (bár már ez sem igaz), de cserébe őrült nagy a mérete és lepadlózol az új gammáktól! -
#3442 A D-SUB az a sima VGA csati, ami a kártyádon van, a DVI-D, az meg a digitális, már ha van rajta. -
revolit #3441 Elöször is köszi az infót.
Nem igazán izgat a márka különösebben, ha a tré márkáknak ugyanolyan a minsősége (bár elméletileg nem merthát azért no-name:P) Amúgy meg az "LCD tv-t monitornak" dolgot illeti, akkor lehet rosszul tudom h tv-t nme ajánlanak monitorbeli felhasználásra, merthogy rosszabb képet ad vissza, mert ugyebár nme arra van kitalálva. Melesleg "D-SUB , DVI-D" ez mind szép és jó de én hülye vagyok ehez, nem igazán tudom mit értsek ezalatt, annyi tippem van h ezek segítségével tudom a pc-vel öszekötni, csakhogy a pc-men nincs ilyen csatlakozó (ill a videókártyán van S-video kimenet nme tudom az jó e) -
#3440 Annyi pízért veszel lazán 32-37"-es LCD TV-t (samu, LG stb.), amin van D-SUB, vagy DVI-D és használja is natívban, aztán használod azt. Jobban jársz. -
#3439 Vannak akciók, pl. Hanss G, meg hasonló tré márkák, amiket 50 körül hozzádvágnak 19"-esben már. Ha nem utazol a márkára/minőségre (márpedig ennyi pénzért nem lehet), akkor bőven jóak az neked otthora. ÉS a szemed meg fogja hálálni. -
revolit #3438 Üdv!
Az lenne a problémám amiben a segítségetekre számítok, hogy szeretnék új monitort. 2 fő elvárásom az hogy a legkevésbé rontsa a szemet, és hogy szép képet is adjon, no és perse hogy ne legen nagyon drága, 50ezr ft körül. No igen ez 3, nesze neked matek. Szóval azt se tudom h lcd tft vagy milyen monitor felelne meg nekem. Olvasgattam a hozzászólásokat, de h őszinte legyek nme lettem okosabb, nem a csúcsminőségű hiperszuper monitort akarom megvenni, arra nincsen keret:( -
#3437 Srácok bocs a kérdésért de ahoz ,hogy játék jól mennyen egy lcd-n miket kell nézni .Mármint minek kell soknak ,és minek kell kevésnek lennie? Mármint ,hogy ne legyen ilyen akadós semmi rajtaOlyan 20-24 colra gondoltam 200-300 ig. -
Inquisitor #3436 Érdekes dolgokat figyeltem meg, csak nem tudom nem e káros a TFT-re? Van melóhelyen LG L1717S ó'csó TFT. Ha sokáig van egymás mellett nagy kontraszt kölönbségű dolog, akkor a világosabb rész "beég" a képbe. Jelenleg az SG logó van halványan mindíg a képernyőn, de egyébb táblázat (pl. excell) vagy fórumos nézelődés után függőleges meg vizszintes "fehér" sávok vannak beégve (itt világosabb a kép ugyebár) és ugyan 1-2 nap alatt elmúlik, de addigra az aznapi dolgok "égnek" be. Azéletben nem halottam ilyet soha, múlthétig meg fel sem tünt. Tud erről valaki bármit is?
(A fényerő 22%-on van csak ...) -
#3435 SQJ szerint aki vele egyetért az normális ember
aki meg nem, az mind full idióta, baromáállat
:) -
#3434 menj el egy nagy műszaki boltba és nézegesd mega tft-ket, hogy tetszenek
ami a lényeg, a tft-nél egy felbontás van, a nativ felbontás, ez ma már 17" esetén is 1280x1024, ebben a felbontásban kell futtatnod mindent (vagy ablakban), birni fogja a géped?
igazi feketére ne számíts, a kontarsztja messze elmarad a crt-től, de sokkal kisebb helyet foglla el, nincs sugárzás (bár az MPRII óta ez nem sokat számít, egy crt monitort is nézhetsz akár 2 centiről is, nem lesz tőle bajod) a színvisszaadás türhető, geometriai hibák pedig nincsenek
és sípoló hang sincs, amit crt-k hajlamosak egy idő után kiadni
tehát azt mondom, meg kell nézned, és szubjektíven eldöntened
persze ha az otthoni cucc egy 1024x768-at 120Hz-en lenyomo, 200Mhz-es csúcsmonitor, akkor azt ki ne dobd
-
djukel #3433 Azt elfelejtetted közölni, hogy a neved pedig Kim Yakumo. -
#3432 Normális emberek szerint megéri, a többi szerint a 17-es noname CRT is jobb bármelyik TFT-nél, ami valaha is készülni fog. :D -
Madmano #3431 Sziasztok.Egy kérdés:most lehetőségem lenne váltani egy 17colos CRT-röl egy szintén 17colos tft-re.Érdemes szerintetek?Mi szól a csere mellett és mi ellene?Pl a tft állítólag nem rontja a szemet,élénkebbek rajta a színek stb.Nem igazán vok otthon a témában.Ezért kérem a véleményetek.Játék,net,film.Ezekre kéne főleg.Előre is köszi. -
#3430 meg kell nézni élőben mind a kettőt
-
Alblink #3429 Hi,En az LG L194WT-SF rendltem meg,mert nagyon jonak tunt az arhoz kepest.De tesztet en se talatam rola,pl: a kontrasztarány kulonbseg mennyiben latszodik majd,pl filmeknel? -
orkenyid #3428 Az LG-nek 2000:1 a kontrasztaránya, a Samsungnak 500:1
Ez szerintem azért számít...
Az a baj egyikről se találok semmiféle tesztet :( -
#3427 Samo -
orkenyid #3426 Szerintetek melyik a jobb?
LG L194WT-SF vagy Samsung 940BW? -
Ez szerintetek milyen monitor?? játékra kéne főleg / később majd az egy xbox360 t is rá szeretnék kötni . -
Code92 #3424 nem mivel a crt technikailag sokkal jobb mint az lcd az lcd egy új dolog még tehát a crt-t még nem érte utol a crt monitoroknál pl nincs váélaszidő mivel ez az elmosási probléma egy normális crt-nél nincs egy crt ha megnézed nagyobb felbontást bír mint egy vele azonos árú lcd.....de ennek ellenére az lcd/tft monitorok is nagyon jók