PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NSTSpider
Az elõzõ 19"-os CRT viewsonicot 1024x768-ban használtam.Ezt 1280x1024-ben elõszõr furcsa volt de már kezdem megszokni.

M@TriX
na csak miattad kibontottam, mivel 7kor jön a meló 😊

BAZI nagy! ezen simán lehet majd videózni az tuti a Del19"-osom méretben elbújhat mellette. mondjuk ezt is majd vagy 40cm-re pakolom a szememtõl mert így bazi nagy a kijelzõ. 1280x1024-be röffentettem be, mondjuk a jó öreg 1024x768 hiányzik, de majd lehet megszokom ezt is

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Breki33
Hogy lesz ebbõl kipróbálás?
Breki33
Ha ennyire fontos kérdezd meg a Wetendben
M@TriX
nekem már van 😉
még dobozban, mert sajna melózok még az este (jön egy megrendelõ)
csak holnap du tudom megkukkantani.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

NSTSpider
Miklandnál mikor átvettem a monitort épp agy csóka érdeklõdött a sulinetes 930 bf vásárlása felõl.A válasz az volt,hogy még a beérkezett igényeket is csak nagyon nehezen lehet teljesíteni.

Punker
HRP-ben még mindig nincs 193P+ 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

grebber
Kösz így már jobb már csak a szinekkel kéne valamit kezdenem azt jó is lesz.

Next PC upgrade: 2022

Jobb gomb a desktopon -> Tulajdonságok -> Megjelenítés -> Hatások, majd ott találod: " a képernyõn megjelenõ betûtípusok simítása"...

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

grebber
Kapcsold be a ClearType élsimítást, és akkor nem lesznek olyan rondák a betûk!
Jobb Klikk a Desktopon -> Properties -> Apperance -> Effects !

Ezt hol találom mert én ilyet hirbõl sem látok?

Breki33
linkeljétek már ki neki azt a drivert P
GanXstaZoleeWrk
nemtom nekem az egész monitor csomagolástul mindenestül abszolute 100%os hibátlan, igényes meg minden. Legutolsó sorban pedig nem farad a szemem 4-5 óra gép elõtt ülés után sem 😊

GanXstaZolee#2709

grebber
1280ban is ugyanugy néz ki semmivel nem jobb.

grebber
1280ban is ugyanugy néz ki semmivel nem jobb.

Laalee
ne is csodálkozz 😄

eleve torzitja a képet a 2 felbontás más képarányt ad, perszehogy ronda.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Kapcsold be a ClearType élsimítást, és akkor nem lesznek olyan rondák a betûk!
Jobb Klikk a Desktopon -> Properties -> Apperance -> Effects !<#zavart2>

In the beginning, the Earth was without form, and void...

NSTSpider
1280x1024-ben vagyok ez az ajánlott úgytudom.Próbáld ki.

grebber
1024x768 75hz.

Breki33
valószinû nem az ajánlottban
NSTSpider
Milyen felbontásban használod?

NSTSpider
Ja nekem a gyári cd úgy nézett ki mintha a sütõbõl vették volna ki hullámos volt,ezért a netrõl szedtem le hozzá drivert😊

grebber
És neked a betük nem kockásak mert nekem kibaszottul?!!

GanXstaZoleeWrk
gratz.

Ha en veszek vmit elso hogy felteszem drivert, de lehet en csinalom rosszul. 😊

60Hz powa! 😄D

GanXstaZolee#2709

Na és ha csak 70 Hz? Úgyis 60-on ajánlott használni...
Amúgy, a színhõmérsékletet próbáltad már változtatni? Az én AG-Neovo-mom 9300, 6500, User és Auto Color közt lehet változtatni. A 9300 ronda, a 6500 ronda, viszont az Auto Color szép...<#hawaii> Ez ilyenkor a User-t állítja R : 78, G : 78, B : 78 -ra, talán próbáld meg te is ezt állítgatni...<#fejvakaras>

In the beginning, the Earth was without form, and void...

NSTSpider
Nekem is Samsung 930 bf-em van pénteken vettem át.Az AUTO gomb nekem is csak Analog módban mûködik.

grebber
Dehogynem kaptam.
Csak olvastam ha felteszik a drivert 75 hz helyezz csak 70hz-en fut igaz ugyse látom a különbséget.

GanXstaZoleeWrk
en feltettem a driverét ami utan ugye felismerte hogy sasung 913N es nem sima monitor ugye. Lemezt nem kaptal hozza?

GanXstaZolee#2709

grebber
Nem telepítettem én semmit.

czky
Ha a monitor DVI-vel van csatlakoztatva, akkor az AUTO gombra nem reagál. Nekem csak akkor mûködött, amikor analóg úton volt csatizva...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

GanXstaZoleeWrk
fel van telepitve a tft rendesen?!

GanXstaZolee#2709

GanXstaZoleeWrk
hát igen sötétben vakit a fénye a tftnek eléggé élénk 😊 sokkal élénkebb szinei vannak mint crtnek nallam ez pozitivum 5percig kerestem az allam wow-ban milyen szépek a szinek pl. Sõt nem csak en akinek mutattam minden ember csak lesett. A not available érdekes nallam ha autot tolok neki akkor szepen beallitja magat kihuzza kép széleit a határig, stb.

GanXstaZolee#2709

grebber
Na szóval az van hogy a fehér szín szinte megvakít.
A betük furcsának tünnek.

Auto gombot ha megynomom a monitoron az ég világon semmi sem történik kiirja NOT AVAIBLE.
Igen a Boltban szûz csomagolásban volt a moncsi.Nem probáltattam ki.

De lehet hogy ezek a dolgok csak nekem durcsák a 15"-os CRT után.

1. igen
2. CD-rol
3. nem ertem. marmint a monitor?? he he, nagyon vicces. kulonben hogyan tudnam a MT-t csesztetni?

Ha elösször bekapcsolod a monitort akkor elvileg a monitor mindent beállítt magán autómatikusan.
Nem kell azon állítani semmit... Maximum megpróbálhatod a monitoron az AUTO gombot.

Igazából yólenne, ha leírnád a tapasztalatod a monitorral kapcsolatban, hogy milyennek látod a színeket, milyen a kép (világos vagy sötét), stb... Mert igy látatlanban nagyon nehéz segíteni.
Milyen csatlakozáson használod? Analog vagy DVI? Próbáltad másik kábellel, másik csatlakozással?
De még akkoris azt mondom, hogy a monitor autómatikusan bekonfigurálja magát, és nem kell azon semmit sem állítani...

Persze az is lehet, hogy egy hibás egyedet kaptál. Boltban szûz csomagolásban volt a moncsi? Boltban kipróbáltattad?

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

Punker
nem lehet hogy a CRT-d volt eddig durván elállítva?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

grebber
És azzal aztán kurva sokra megyek.
A szinek szarok de nemtudom hogyan kéne állitani mert már minden 50 alatt van Contrast ,brightness de olyan fos.

Én a Monitor Calibration Wizarddal állítottam be a színeket és elég jól sikerült. Neten keressetek rá.
GanXstaZoleeWrk
leteszteltem 70en hz-n hibatlan a cucc eddig se lattam hibat rajta. De jo ez a program.

GanXstaZolee#2709

1280x1024-ben nyomd az alap felbontást winfos alatt

grebber
Valaki help küldjön valami beállítási okoságot a Samsung 930BF-hez mert alapból ahogy van katasztrófa 😞

Breki33
czky
Paint-be csinálj fekete, fehér és szürke képeket. Kirakod õket teljes képernyöre és úgy keresd a pixelhibákat!!!

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

szerintem annyi elég elég, hogy az asztalon a színt váltod (fekete, fehér, sárga, zöld, piros) és közben alaposan áttanulmányozod a látványt...ha találsz oda nem illõ pontokat a képen ,akkor pixelhibás a moncsi. Ha van más variáció a tesztre, engem is érdekel 😄
grebber
Sulinetben igen! Westendben a MediaMarktban.
Pixeltszt??Azt meg hol találom?

Breki33
Sulinetben?

Hol sikerült?
Pixeltesztet lefutattad?
grebber
Na végre megvettem Samsung 930BF.
Valaki mondana fasza beállítást hozzá?

M@TriX
1. monitorhoz driver fenntvan?
2. netrõl szedett MT vagy a CDrõl?
3. be van kapcsolva? 😉

Samsung 730BF monitorom van, DVI-n van a gépre kötve. Felraktam a MagicTune-t. Amikor abban allitom a fenyerot a monitoron nem tortenik semmi. Vajon miert??

GanXstaZoleeWrk
egyertelmu hogy 930BF

azert neztem az ár miatt mert ugya 85-90-ert van normalisan 913N. 930BF az nem sulinetben is 100 felett van.

GanXstaZolee#2709

grebber
Kösz!!!