PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
CS:S alatt még nem nagyon találtam meg a tökéletes beállítást, vsyncel az eddigi beállításommal még akadozik, bár nemártana már egy oprendszer csere, mert a fél hardverkupacot kicseréltem már a házban, csak bazi lusta vagy 😊
..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.
Gondolom nem kell ecsetelni, hogy nálam az az elsõ. ;-)
Ha FPS-orientált vagy, akkor inkább 16 ms és az alatt célszerû...
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A natív felbontás a mérettõl függ? Tehát minden 17-esé 1280*1024? Gondolom a 19eseké 1600*1200. Ahoz, hogy ennyin játszak VGA-t is kéne cserélni, ami megint nagyon cinkes...😞
Én most invesztáltam közel 90 rongyot egy 17-es monitorba háromhetes rágódás és hosszas "tapogatózás" után. Õszintén szólva abszolút nem bántam meg, sõt kifejezetten jól döntöttem. Pedig végigfürkésztem a 19 hüvelykes csodákat is...
Nagyon sokan megbánják.
Érdemes egy 17-est és egy 19-est együtt megnézni.
Alacsonyabb válaszidõ plusz sRGB színkalibráció! Cool! <#eljen>#eljen>
Abban az árkategóriában nem lesz DVI-s monitor, de ha általános felhasználásra kell, szerintem ne legyen szempont.
15-pin mini D-sub, attached cable -> ez most akkor rossz? Mennyire számít ez a DVI?
(Lehet, hogy ennél vannak jobb panelek ár/érték arányban, de én elfogult vagyok a Viewsonic felé.)
Számokat fogsz látni: ...5400; 6500; 9300
Gondolkozom, hogy beruházok egy TFT-re, valami 17"-os kéne. Semmi extra igény, ne legyen rondább a képe mint a mostani CRT-mé (LG F700😎.
Mit ajánlotok? Illetve melyik az a moncsi amit kerülni kell?
még nem láttam, de kíváncsi vagyok rá.
20" Viewsonic VP201b
Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510
Ez esetben hogy reagál a monitor az auto image gombra? Változtak a színek? Próbáld így kalibrálni...
Milyen értéken van a színhõmérséklet?
Feltettem a TFT teszt progit ami behoz ilyen szines ablakokat.
A fekete az nem telejsen fekete.
Next PC upgrade: 2022
Vedd ki a desktopról a háttérképet (amennyiben van rajta). Színezd elõször egyszínû feketére. Ha full feketét látsz, akkor idáig rendben van. Ha sötétszürke, akkor máris valami malõr merült fel (bár ez adódhat a monitor hibájából is). Ugyanezt tedd meg a fehér, majd a full piros színnel, végül a közép kékkel.
Mit látsz, milyenek a színek?
DVI vagy analóg kábelen lóg a monitor?
(Elvileg a VGA beállításainál is van ilyen, de sajnos elég soxor elállítodik, általában játékokból való kilépésnél.)
Lenne egy kis gondom. Egy 730BF monitorom van, mult szombat ota.
Szombaton hazavittem, DVI-vel osszedugtam, bekapcsoltam, gyonyoru eles kepe, es remek szinei vannak. Felraktam a monitor driveret, a Natural Colort es a MagicTune-t. Allitgattam benne mindenfelet, mukodott tokeletesen. Natural Colorban kulonbozo profile-ok, mukodik. DVI-os osszekottetes miatt az autoconfig persze nem megy.
De tegnapelott es tegnap probaltam a fenyerot (brightness) allitgatni es azt vettem eszre, hogy akar a monitoron levo gombokkal, akar a MagicTune-nal allitom, a fenyero beallitasokra nem csinal a monitor semmit. Lathatoan nem valtozik a fenyero. Gondoltam ez is a MagicTune vagy a DVI miatt lehet. MagicTune uninstall, Dsub osszekotes. Szinten semmi. Normalis dolog ez??
(Munkahelyemen egy IBM ThinkVision L170-es monitorom van, azon sem lathato a fenyeroben torteno modositas. Most mind a 2 monitor szar, vagy ez TFT-knel normalis??)
A kontrasztarány pedig minél nagyobb, annál jobb.
Épp ilyen monitorokat nézek, és nem tudok pár dolgot: a fényerõnél melyik a jobb? (minél nagyobb az érték?) ill. a kontrasztaránynál melyik a jobb mondjuk a 400:1 vagy az 500:1.
Köszi.
Elõre is köszönöm.
Next PC upgrade: 2022