PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narancs
Fater rosszul lát (30 év CRT megteszi a hatást), szóval lehet 19-esre kéne gyüjteni. Vszínû az lesz, hogy elmegyek egy boltba és megnézek párat mûködés közben. Köszi a segítséget srácok!

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

Nem szebb. Natív felbontásban (1280x1024) nagyobbak az ikonok/feliratok. Ennyi.

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

M@TriX
nálam is elhiheted, web/grafikai munkák, videózás és gém 😉

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
nyaszóval közben élveztem kicsit a 193P+-t elõször megijedtem, mert elég fényes volt az egész, egészen kétségbe estem, még a profilok nézegetése körül is, aztán a Color menüpont meghozta a várt erdményt, a GAMMA-t kihúztam minimumra 😊 meg warm2-es szín-re húztam így szinte CRT minõségû, nekem elhihetitek, mert mellette itt megy egy DELL 19"-es is. Bár eltörpül a Samu mellett, nem tudtam, hogy ennyire máshogy mérik a CRTket, 17"-esnek tûnik mellette a DELL.
CS:S alatt még nem nagyon találtam meg a tökéletes beállítást, vsyncel az eddigi beállításommal még akadozik, bár nemártana már egy oprendszer csere, mert a fél hardverkupacot kicseréltem már a házban, csak bazi lusta vagy 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Viewsonic VG712-t a grafikus szériából. Színhûsége überelt...
Gondolom nem kell ecsetelni, hogy nálam az az elsõ. ;-)

Narancs
Akkor tévedtem. Viszont még a gagyibb 19-eseknek is szebb a képe mint a 17-es Viewsonicnak? Miért szebb pusztán attól, hogy nagyobb?

25 ms alatt legyen a válaszidõ.
Ha FPS-orientált vagy, akkor inkább 16 ms és az alatt célszerû...

Punker
mit vettél? az qrvasok.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
19-esek is 1280*1024-ben vannak.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Narancs
Mennyi az a válaszidõ ami felett cinkes a fim és játék?
A natív felbontás a mérettõl függ? Tehát minden 17-esé 1280*1024? Gondolom a 19eseké 1600*1200. Ahoz, hogy ennyin játszak VGA-t is kéne cserélni, ami megint nagyon cinkes...😞

Ezzel nem nagyon értek egyet. Ki-ki a maga igényei szerint...
Én most invesztáltam közel 90 rongyot egy 17-es monitorba háromhetes rágódás és hosszas "tapogatózás" után. Õszintén szólva abszolút nem bántam meg, sõt kifejezetten jól döntöttem. Pedig végigfürkésztem a 19 hüvelykes csodákat is...

Breki33
ha nem akarsz játszani filmet nézni
Breki33
Hát nézz meg egy 17-est nativ felbontásban.

Nagyon sokan megbánják.

Érdemes egy 17-est és egy 19-est együtt megnézni.
Narancs
Ez már kicsit necces, de hátha belefér. Szóval Viewsonicot ajánljátok. Esetleg ha valamelyik régebbi modellt venném belõle használtan azzal sem fürödhetek be, igaz?

Aham ez még inkább ott van (az árával együtt)...
Alacsonyabb válaszidõ plusz sRGB színkalibráció! Cool! <#eljen>

Egyelõre nincs sok jelentõsége. (A késõbbi fejlesztések során lesz majd)
Abban az árkategóriában nem lesz DVI-s monitor, de ha általános felhasználásra kell, szerintem ne legyen szempont.

B@dsector
Viewsonic VE710s 17" 8ms 74.900.- Ft bruttó

Szerintem elég jó és elfogadható árban is van.
Ahogy szemlélgettem - szép képe van. Ahhoz képest, hogy "belépõ" monitor, szerintem nagyon korrekt.

Punker
én DVI nélkül nem vennék TFT-t 😊

Narancs
Kösz a választ!
15-pin mini D-sub, attached cable -> ez most akkor rossz? Mennyire számít ez a DVI?

Punker
17-esek között jó, DVI?

Ha valóban be tudod szerezni olcsóbban, akkor én elgondolkodnék egy Viewsonic VA702 monitoron. Ez cirka 60-63 rongy körül mozog. (a "VA" a Viewsonic alapszériája). to details
(Lehet, hogy ennél vannak jobb panelek ár/érték arányban, de én elfogult vagyok a Viewsonic felé.)

Narancs
Mennyi kéne kb egy rendes TFT-hez?

Punker
akkor ne vegyél TFT-t 60k-ért nagyon gagyi van csak

Colour adjust.
Számokat fogsz látni: ...5400; 6500; 9300

Narancs
Minél kevesebbet. Max 40 körül, de kb 30%-al olcsóbb minden PH!-n, ezt is ott szándékozom beszerezni. Szal olyan kéne ami boltban 55-60K...

B@dsector
Mennyit kívánsz rá szánni?
Narancs
Miért? TFT-kben nagyon nem vagyok otthon...😞

Breki33
jól meggondoltad a 17-est?
Color-Temp?

Narancs
Srácok!
Gondolkozom, hogy beruházok egy TFT-re, valami 17"-os kéne. Semmi extra igény, ne legyen rondább a képe mint a mostani CRT-mé (LG F700😎.
Mit ajánlotok? Illetve melyik az a moncsi amit kerülni kell?

B@dsector
Bátyám tegnap ilyen monitort vett, azt mondta h nagyon durva <#wow1>
még nem láttam, de kíváncsi vagyok rá.

20" Viewsonic VP201b
grebber
színhõmérséklet? Mi ez angolul??

Next PC upgrade: 2022

Ja ja, ez az. Régen sokat használtam, mert döglõdött az ezer éves monitorom és csak ezzel nem volt kox sötét.

czky
Csak a nagyon nagy kontrasztarányú monitoroknak van teljesen fekete képe. Soha nem lesz a tiéd olyan. Az enyém se fekete...

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Meg kellene próbálni analógon - ha még nem tetted volna meg. (Nem aggódj az analóg miatt, ugyanis észrevehetetlen a különbség a kép minõségét illetõen.)
Ez esetben hogy reagál a monitor az auto image gombra? Változtak a színek? Próbáld így kalibrálni...
Milyen értéken van a színhõmérséklet?

grebber
DVI-ba van a moncsi.
Feltettem a TFT teszt progit ami behoz ilyen szines ablakokat.
A fekete az nem telejsen fekete.

Breki33
Akkor egyszerûsítsük a dolgot. Jobb klikk a desktopon -> tulajd. -> Asztal
Vedd ki a desktopról a háttérképet (amennyiben van rajta). Színezd elõször egyszínû feketére. Ha full feketét látsz, akkor idáig rendben van. Ha sötétszürke, akkor máris valami malõr merült fel (bár ez adódhat a monitor hibájából is). Ugyanezt tedd meg a fehér, majd a full piros színnel, végül a közép kékkel.

Mit látsz, milyenek a színek?
DVI vagy analóg kábelen lóg a monitor?

Például a Photoshop programok is felraknak egy kis segédprogramot, amivel elvileg korrekt szín és gamma/fényerõ valamint kontraszt beállítást lehet vele csinálni, és jól elmenteni. A neve most nem ugrik be.
(Elvileg a VGA beállításainál is van ilyen, de sajnos elég soxor elállítodik, általában játékokból való kilépésnél.)

grebber
Ezt akár kinaiul is irhattad volna mert sajna nem jött át nem értem 😞

Sracok!
Lenne egy kis gondom. Egy 730BF monitorom van, mult szombat ota.
Szombaton hazavittem, DVI-vel osszedugtam, bekapcsoltam, gyonyoru eles kepe, es remek szinei vannak. Felraktam a monitor driveret, a Natural Colort es a MagicTune-t. Allitgattam benne mindenfelet, mukodott tokeletesen. Natural Colorban kulonbozo profile-ok, mukodik. DVI-os osszekottetes miatt az autoconfig persze nem megy.
De tegnapelott es tegnap probaltam a fenyerot (brightness) allitgatni es azt vettem eszre, hogy akar a monitoron levo gombokkal, akar a MagicTune-nal allitom, a fenyero beallitasokra nem csinal a monitor semmit. Lathatoan nem valtozik a fenyero. Gondoltam ez is a MagicTune vagy a DVI miatt lehet. MagicTune uninstall, Dsub osszekotes. Szinten semmi. Normalis dolog ez??

(Munkahelyemen egy IBM ThinkVision L170-es monitorom van, azon sem lathato a fenyeroben torteno modositas. Most mind a 2 monitor szar, vagy ez TFT-knel normalis??)

Azt javaslom, hogy, ha nincs más megoldás, dobj fel a gépre egy "komolyabb" grafikai szoftvert és az RGB színkódok alapján csinálj egy kontrollt.

Szerintem nem sok értelme van, mert videokártyánkánt, sõt driverenként is változhat az összes paraméter szerintem. Meg mindenkinek más a szeme is. Nekem TFT-nél már 25% fényerõnél már folyi a szemem, és a kontrasztot is lejebb kell vennem mint másnál van, mert a szemem jojózik a túlkontrasztos szinektõl. 😊

A fényerõ szinte lényegtelen, egy CRT-nél a leggagyibb TFT is többet tud.
A kontrasztarány pedig minél nagyobb, annál jobb.
Sziasztok!

Épp ilyen monitorokat nézek, és nem tudok pár dolgot: a fényerõnél melyik a jobb? (minél nagyobb az érték?) ill. a kontrasztaránynál melyik a jobb mondjuk a 400:1 vagy az 500:1.

Köszi.
grebber
Akinek Samsung 930BF TFT-je van elmondaná hogy milyen értékekre van belöve a Brightness,Contrast milyen modba van a Gamma hogy áll a Color controlnál a Red,Green,Blue.

Elõre is köszönöm.

Punker
hol? 😊

M@TriX
tudtam hogy valami még nem stimmel 😊 de jó dögös, kissé megijedtem amikor a színeit megláttam, de a magictune-al a color funkcióval gatyába lehet rázni, dualba nyomatom mellette a CRT így aszerint állítom be 😉

Szerintem a felbontás lesz szokatlan, hanem a 4:3-as képarány helyett az 5:4-es 😊