PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha mást is gyárt, akkor már nem lehet tapasztalata? 😊 Ez inkább csak azt jelenti hogy nagyobb cég.

A kemény munka a későbbiekben megtérül. A lustaság viszont azonnal.

Köszi skacok a véleményeket. Amúgy a Viewsonic meg 3ms-es frissítéssel bír. Nem használ itt valaki ilyen VX924-et? Csak azért kérdem mert BF930-ról már hallottam és csakis jókat. Az érdekelne, hogy vajon a Viewsoinc mit tudhat valójában. Mivel én is arra gondoltam mivel, hogy a Viewsonic kimondottan monitorokkal foglalkozó cég, ezáltal van tapasztalata e téren.

Szóval várnám az észrevételeket.

Thx!

\" örökké nem eshet.... \"

Baloldalt az a kis csatlakozódoboz fixen a monitortalpa van applikálva, vagy egy levehetõ kiegészítõ? Elég igénytelenül néz ki.

Amúgy a monitor maga nem rossz, csak a felbontása lehetne nagyobb 19"-es létére. 1600*1200-as felbontásban még mindig csak a FuSi P-20-2 az egyedüli elérhetõ? Kicsit húzós az ára, 170 ropi.

NSTSpider
930 bf-em van én még szerencsére megtudtam sulinetben venni,gondolom tudod ,hogy 4 ms-os moncsi DVD-re játékra kiváló én október óta nyúzom és nem bántam meg a választást.

NSTSpider
Menjen 60 Hz-en nyugodtan nem lesz vibrálás,többel hajtani felesleges.

[NST]Cifu
Plusz ráadásul 1000:1 kontraszt arányú, ami szintén nem jellemezõ a TN+Film panelekre (bár éppen az új Samsung TN paneleknél igérték ezt az értéket, szóval lehet, hogy ebben semmi meglepõ nincs). Ráadásul az eddigi leírásokból, a boltok által közölt adatokból és a PH! fórumából az jött le, hogy elvileg egy PVA paneles TFT-rõl van szó...

Valami kib@szott nagy kavarás van ezen monitor körül...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

PVA az, csak el van írva az ausztrál oldalon. Máshol ahol feltüntetik, pl német, vagy amerikai oldalukon, ott rendesen PVA van, és a katalógusokban is ez szerepel. Ennek ellenére ditherel 😛
Különben nem lenne rossz, nagyon jó kis monitor még így is.

[NST]Cifu
Spidernek 930BF-je van, nem rossz TFT, játékok alatt engem meggyõzött.

A 970P a gyártó szerint a-si TFT/TN paneles, nem PVA. Viszont érdekes hogy 178 fokban nézhetõ, a hagyományos TN olyan 140-160 szokott lenni.

Tapasztalatom nincs konkrét, de a Viewsonic csak monitorokat gyárt, fõleg profi célokra ...

Sziasztok Lenne még 1 kérdésem: a Philips 190V6 19" LCD monitor jó?

Üdv!

Srácok tanácsot szeretnék kérni tõletek TFT vásárlás ügyében. Kinéztem két 19"-es TFT egyszer egy Samsung 930BF-et illetve egy ViewSonic VX924-et. Kérdésem az volna, hogy kinek milyen tapasztalata van e két TFT-t illetõen.

Elõre is nagyon köszönöm!!!!

Thx!

\" örökké nem eshet.... \"

Punker
ja és ez 2005 még, hogy a kiskerek mennyir etartják be azt nem tom.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
na akkor idézet:

"Kedves Partnereink, vége, vége, vége!

Vége a világító és sötét pixelek, valamint a teljes és subpixelek összehasonlítgatásának, a vitatkozásoknak: al- vagy teljes pixelrõl van szó……
Február 11 péntektõl az LG ISP divíziója, és szervíz osztálya deklarálja, hogy az LCD monitorok esetében az 1 szubpixel hibát is jóváírja partnerei számára.
Reméljük, hogy ezen intézkedésünk is bizonyítja és demonstrálja számotokra, hogy mi itt az LG-nél mindent megteszünk annak érdekében, hogy Partnereink méginkább biztonságban érezzék magukat, és továbbra is teljes megelégedéssel vásárolják az LG monitorokat.

Ilyet lehetne a Samsungnál is bvezetni, és nem csak Dél-Koreában.
Szerintem...
;-)
"

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Noninnyó
A képe szép, nem furcsa. A 75 Hz csak tipp. Amíg crt-m volt, 1024x768x85 volt az etalon. Itt alapból feltettem a max frekire, gondoltam, jó az. Rosszul gondoltam? A tft-kben nem vagyok akkora guru. Mit ajánlasz, min célszerû hajtani? Amúgy van rajta 2 hibás pixel is, de asszem csak 3-tól cserélik be.

Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |

Nem tudom a választ. Eléggé garanciális problémának tûnik. 😞

Hááát, ha nem néz ki furcsán a képe, akkor tök mindegy, játékban lehet fontos, hogy kisebb felbontásban menjen, ha nem bírja a géped. És minek a 75Hz? Csak azért kérdem, mert nagyobb képfrissítés esetén hamarabb csökkenhet az élettartam.

Noninnyó
Ja, meg még annyi, hogy miután beadja a képet, pár másodperc múlva villan egyet a kép, mintha akkor állna be a helyes frekire, és után marad végleg úgy, ahogy kellene.

Asus P5K Pro | E8200 @ 3.6 GHz | 2 x 1GB Geil Ultra DDR2-800 | Gainward 8800GT GS 512MB | 24\" Samsung T240 | 550W Chieftec | XBOX360 Elite |

Noninnyó
1280x1024 a max, amit tud, igen. Azon kéne hajtanom?

"1024x768, 32bit, 75 Hz, amin használom."
Nem 1280 a natív felbontása? 😮

"A Samsung 19" 913N LCD 8ms es monitor mennyire jó/megbízható?"
Énszerintem igen, de ha jól tudom nem sokkal több a 930BF ... vagy tévedek?

"LG 1 pixelre cserél"
Ez valami spéci magyar marketing fogás akkor, mert a Samsung az egyetlen aki cserél 1 pixelre, de az is csak a Koreában eladott példányokra érvényes.

Noninnyó
Üdv!

Karácsonyra kaptam egy 17"-os ACER AL1717 típusú TFT monitort. Az lenne a problémám vele, hogy január elejétõl azt csinálja, hogy mikor bekapcsolom, akkor vagy jó 20-25 másodperc eltelik, mire képet ad, addig csak az acer felirat villog. Ez csak 1-2 hetes mûködés után csinálja. Már a menüjébe se merek belépni, mert már az is lefagyott egyszer, és egy idõ után tûnt csak el az osd ablak. 1024x768, 32bit, 75 Hz, amin használom.
Valakinek esetleg van valami tippje, hogy mi lehet a baj? Esetleg találkozott már valaki hasonló esettel? Eddig nem hallottam rosszat az acer-rõl, de most valahogy nem vagyok meggyõzve.

Breki33
Az LG1915S 12ms valós válaszidejú
550es fényerõsség

nincs rajta DVI interfész ha jól tudom, csak sima RGB csati,viszont szép és szinekkel telt a képe
1280x1024@75hz a nativ felbontása.
Sziasztok légyszives válaszoljatok:

A Samsung 19" 913N LCD 8ms es monitor mennyire jó/megbízható?

Punker
elméletielg cserélnie kell, mikor melóztam így volt (b@szogattuk is miatta a samsung-ot, de érdemben soha nem válaszoltak)

[NST]Cifu
Igen? Ezt nem tudtam. <#wow2>
Akkor lehet megéri az LG háza táján is szétnézni?

Punker
LG 1 pixelre cserél

[NST]Cifu
Pardon, nem 7, hanem 5 subpixel hibától kell foglalkozniuk a dologgal.

[NST]Cifu
Az LG-nél ha jól rémlik nincs spéci garancia (mint a Samsungnál például), tehát az ISO szabvány érvényes, ha class 2-es moncsid van (átlag), akkor 3 pixelhibától (teljesen fekete, vagy teljesen fehér), vagy 7 subpixel hibától (a pixel egy vagy két színt nem ad / folyamatosan ad) kell foglalkozniuk a dologgal.

Na, vettem egy LG1915S 19" 66e-ért. Electro Worldben ugyanez a típus 86e, érdemes ott vásárolni😊)
Jobb, mint amire számítottam, játékokkal nincs gond és más felbontásban is jó a kép. (legalábbis sztem)

Amúgy ez a 3év gar. hogy mûködik? Ha pl. 2év után a gyári elõírtnál több pixel kimegy, visszaviszem, kötelesek kicserélni? (javítani ugye nem lehet)
EmThor
ez az auchan féle,korábban media marktban volt, ott vett haver, elsõre pixelhibás volt, visszavitte 3 napon belül, azóta zsír, call of duty 2 + videó alatt is szép képe volt!

M@TriX
gondolom 19"-eset...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Breki33
Csak úgynevezett natív felbontásban tökéletesen éles a kép

A többi szubjektív hallottam olyanról aki 25-öst se vesz észre van aki a 2-es is meglátja a sarokból :-)

Sztem saját szemeddel nézd meg ha tudod és érdemes elolvasti a TFTpanelen lévõ cikket.

Amúgy mekkora monitort akarsz veni aminek nativ-ja 1280x1024?
HI!

Monitor vásár elõtt állok, kéne egy kis info!

Játékoknál mennyire észrevehetõ a különbség 8ms és 12ms között, megéri az ártöbbletet a 8ms-es?
Kontraszt, fényerõ szintén elsõsorban játékokhoz menyi az ajánlott?

És a legfontosabb, az igaz, hogy TFT-knek adott a felbontása, és ha az alkalmazásokban más felbontást használok rosszabb lesz a képminõség?

Mert ha ez így van az elég gáz, pl. ha arra gondolok, hogy újonnan megjelenõ játékokat vszínû nem fogja vinni a gépem 1280x1024-ben szaggatás nélkül.
Gabesz amd64
slaggal levereted<#hehe><#hehe><#vigyor2><#nevetes1><#nevetes2>

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Sziasztok ! Monitort szeretnék vásárolni, ki is néztem egyet, mi a véleményetek errõl ?

Philips 190V6 TFT
19"
felb:1280x1024
fényerõ: 240cd/négym.
kontraszt 500:1
válaszidõ: 8 ms
Punker
vag ylehet venni külön TFT tisztító kendõt is.

Nem jó neki, lentebb írtam, hogy optikusnál kapni szemüvegtisztított, ami nem tartalmaz veszélyes oldószereket, meg mikroszálas kendõt, ami nem karcol ... drága, de évekig elég.

tyler82
Mivel tisztítsam a TFT monitorom?
Sima ablaktisztítóval és puha papírtörlõvel szoktam. Az jó neki??
<#wow3><#vigyor2><#conf>

A smooth sea never made a skillfull sailor

Breki33
szuper

szval ezért veszek ezentúl helyben monitort........

így lehet akár két három hét is míg javítják
Punker
nem

Breki33
ennyi pézt csak komplett gépért

az ár és az érték között logikai és van

amúgy egy kérdés
ha elviszik a monitort javítatni kötelesek arra az idõtartamra cseremonitort biztosítani?
Tehát akkor semmiért nem adnál 200-at?😊
Számítástechnikában nem nagyon van olyan, ami ne veszítene rohamosan az értékébõl.
A 193P+ is október végén 130-150 rugó volt, most meg...
Breki33
de a nagyker ár és a kisker ár közötti különbség a haszna

meg itt úgy megy, mikor mész pestre

szerdán?

akkor csütörtökön jövök érte
Punker
nagykerbõl elhozza akkor még csak vesztesége van rajta, szállítás raktározás stb jön még rá.

Sir Quno Jedi
A TFT monitorom is olyan, mégis megvettem, sõt a porcim és a videókarim és a zalaplapom, ez egy ilyen sport.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Breki33
visszatérve a témára ha tényleg nincsen normális bolt rendeld
Breki33
nem a tudásához képest drágállom-illetve ahhoz is ha külföldön nézzük

én nem fizetnék ennyit vmiért ami egy év múlva a felét se éri
Breki33
hát fura

ha elhozzák nagykerbõl akkor megvan a hasznuk és akkor még arra raknak az elég szemétség

volt mikor vmit vettem csodálkozva láttam hogy olcsóbb a pesti árnál kicsivel

én mindig viszek egy árlistát, hogy ennyiért tudnak-ezt és ezt hozni