14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#3903 22"-os monitorból van olyan,ami nem szélesvásznú? -
#3902 5:4 re gondoltam
hát igazad van de szerintem azon az áron nem lehet rossz gép ami árt én láttam az 750euro amiért biztosan nem éri meg akármilyen. pont azért jöttem és kérdezek,hogy melyiket még szerintem beleszólhattok abba is hogy milyet érdemes... főleg tv zek rajta, írogatok dolgokat,játék,szóval szerintem indokolt a 19-21 inches tft. te tudsz ajánlani valamit. szerintem nyár végére öszegyűllik 100ezer... szóval ha lehet ne ugorja sokkal túl ezt a keretet... -
#3901 interneten hogy néz ki az egy dolog
meg kell nézni működés közben -
#3900 wide vagy 5:4-es? -
#3899 ja igazad vana helyesírással és a pénzzel kapcsolatban is.
a samsung 214T tetszett meg,végül is nem feltétlen kell nekem 21 de 19 nél kisebbet nem szeretnék. és azért gondoltam,hogy itt kérek típus ajánlatotmert nem bízok az arukereso.hu ban sem,hogy menyire naprakészek az áraik... -
#3898 légyszi
nem létszi
ugyanis a lenni igéből származik, nem a létből
21"? sok pénzt gyűjts
milyen panel? samsung vagy lg-philips pl. -
#3897 sziasztok
mien tft gyártótól tudnátok ajánlani 21 inches monitort ami szerintetek jó és szép is. létszi ajánljatok párat árral együtt,hogy tudjam kb menyit gyűjtsek össze... köszi előre is -
#3896 meg ilyenekenek néznék utána: pixelgari, ki mennyi hibás pixel után cserél
kell-e nekem a monitorra hang, usb, egyéb
noname vagy brand
mondjuk én inkább vennék márkást -
#3895 nagyjából az összes hasonló paraméterekkel rendelkezik, és mivel neked extra igényeid nem voltak...
van a világon 4-5 panelgyártó, csodák tehát nincsenek
egy MM választéka bőven elég a döntésre
másrészről én csak a saját szememnek hinnék, és nem érdekelne mit ajánl vagy mit mond az eladó
de a te döntésed
esetleg azt mondom, nézz körbe, ird fel melyik érdekel, kicsit olvass utána a neten miket irnak róla az emberek
ja és én csak 3 év garival vennék monitort -
steweee #3894 ok, nem tudtam a opontos képarányt, de a lényeg ua. azért nem olyan egyszerű a dolog mint ahogy leírod. ahogy bármely más elektronikai eszköznél, itt is lehet nek nagy eltérések azonos árszint mellett, ezért érdemes utánajárni mit vesz az ember, a lehetőségeken belül. értve ez alatt a kaphatóságát is a dolognak
LG L1952H-BF itt jó lenne tudni mit jelent a -BF végződés, mert az olyan egy tizessel drágább, ezt is dícsérik, és szintél elérhető azonnal
az 1280/*1024-es felbontás azért kell mindenképpen, mert egy 7600Gs-nek az pont tökéletes, abban még tudja az összes jelenlegi játékot gyorsan futtatni. igazából a mostani 19"-es crt-n 1024*768-ban játszom mindennel, és nekem már az is tökéletesen megfelel szűrőkkel meg egyebek. de nemrég vettem, úgyhogy nem cserélem egy darabig erősebbre, magasabb felbontásban meg már gyenge lenne
hátha lehet másnak is segíteni aki hasonló árkategóriában akar venni új moncsit
nálam a következők maradtak talpon:
HannsG HX191DP 19" TFT-LCD monitor - erről jókat mondtak a boltban ahol érdeklődtem (sok típust kérdeztem)
-
#3893 5:4
de egyébként bármelyik kommersz 19" produkálja az elvárásaidat
nézz körbe egy nagyobb műszaki boltban, melyik képe tetszik neked, és vedd azt -
#3892 milyen panel van benne? mert ugye az acer nem gyárt -
#3891 Erről mi a véleményetek?! eBoltban már 193nettóért van!!! Ennyiért már elgondolkodnék rajta, mivel most is 26"-en tolom, de csak 1360*768-ban!
-
#3890 A Wide-os az 1440. a "rendesé" szerintem biztos, hogy 1280..de azért elbizonytalanítottál...:) -
josi #3889 Hy
Itt
találsz pár játékhoz widescreen támogatást -
steweee #3888 LG L1952H-BF igen , biztosan jó monitor mert mások is ajánlották. én ezt néztem ki. ua mint a tied, csak a végén van egy -BH, ami enm tudom mit jelent, de egy tizessel drágább. jó lenne tudni mi az, hogy megéri e a felárat. modjuk biztos vmiben többet tud, de hogy miben az én nem tudom
a monitor alakja meg szine nem érdekes számomra csak a képminőség. és tényleg csak normál képátlósan akarok, mert régi játékokkal is játszok. a natív felbontásban nem vagyok biztos hogy igazad van, mert amiket nézegettem most egy boltban 19" esek sima és wide is 1440* vmennyi volt a felbontásuk -
#3887 Ja, még vmi: a legtöbb játék még nem támogatja a vájdszkrínt (így elég nyomi/torz a képe széltében széthúzva), de gondolom ez változni fog. Amúgy a 19"-eseknek mindnek 1280x1024 a natív felbontása.
sok sikert. -
#3886 A HannsG monitoroknak elég jó a panelja, menüje, csak a kinézete ízlés dolga, mindezek mellett elég (nagyon) olcsó. Ha kimondottan szépet akarsz, akkor LG, vagy Samsung egy kis felárral (a név, ugye...) AMúgy nekem LG 1952T-m van, nagyon szuper, DVI-n hajtom, tűéles kép, homogén megvilágítású, és F-engine kontrasztemelés... -
#3885 Jo is legyen, meg olcso is? -
darkling #3884 Ezt tudnám javasolni. A 17"-os kistestvérét használom kb. 1,5 hónapja (igaz játékra kevésbé, irodában nehéz lenne elmagyarázni a főnöknek mi köze van a Half-Life 2-nek a költségvetésekhez), pixelhiba nincs, nagyon szépek a színek. De olvasd el az értékeléseket is. -
steweee #3883 szeretnék venni moncsit, de mivel fél évvel ezelőtt volt aktuális nálam a dolog, de csak most van rá pénzem, ezért gondolom azóta sok minden változott
kritériumok_:
normál 4:3 képarány (de végső esetben lehet widescreen)
19" os képátló
max 1280*1024 es felbontás ,hogy a vidkari jól vigye a nagy erőforrásigényű játékokat is
csak játékra lesz használva, tehát nézhetőségi szöge nem számít
válaszidő 8ms alatti legyen
és nyilván a feketét is viszonylag szépen tudja , a működési frekije úgy tudom nem számít meg ilyesmik.
árban lehetőleg alacsonyabb kategória, 60.000 alatt már láttam jónak tűnű dolgokat -
M0RN1NGST4R #3882 már megoldódott. ha vkinek hasonló gondja lenne itt nézzen szét:
http://www.jscreenfix.com/#JScreenFix
ez tényleg helyrerakja a beragadt pixelt -
M0RN1NGST4R #3881 Viewsonic VX924es monitorom van. még garanciás. elég látható helyen beragadt egy pixel. pirosan világít. lehet vele vmit kezdeni? úgy értem, hogy a szabvány szerint vonatkozik erre garanciális csere? -
#3880 LCD monitorok alapfrekije 60Hz, érdemes abban hassználni őket. -
#3879 megvan a hiba: 75 hz-en csinálta, 70en már nem. -
Code92 #3878 annyira eggyiket se ismerem de ahogy ismerősöktől és tesztekből hallom/olvasom a samsungokkal kevesebb a probléma... -
JTBM #3877 Gyors kérdés azoktól, akik láttak már ilyet v. tesztet valahol a neten:
TFT 22" Viewsonic VG2230wm 5ms/280/700:1
amin még gondolkozom:
TFT 22" Samsung 225BW 5ms/280/700:1
A Viewsonic kívülről jobban néz ki, de még sehol sem láttam róla egy tesztet. -
#3876 windows vista témában az ablakban a baloldali kék szin. de most nem csinálja..csak néha. nem értem, de végülis mindegy -
Code92 #3875 passz nem értem mért csinálja nekem is ugyanolyan monitorom van (940BF) de még 1szer sem volt ilyen problémám vele fél év alatt..... -
Roll #3874 Úgymond, már kinőttem a játékokból, nem kötnek le. Csak 1-et néztem meg próbaként a Settlers 2-nek a felújított 3d verzióját. A játék tudta a wide screen felbontást, baromi jól mutatott rajta. Viszont, ha natív felbontásban akarsz játszani, akkor nem árt egy erős videokártya, ami bírja is a dolgot. -
#3873 az miért lehet hogy egy bizony kék árnyalatnál csikozodik ? csak ennél a szinnél, olyan remegésszeruen csikozásszerusegeket produkál:S
Samsung 940BF -
#3872 Akkor bocsi csak azt hittem budaoesti vagy . -
foldi6 #3871 Bár a posta költséggel+ a Bp. céggel lassan ugyan ott vagyok, mert szegedi vok és ha vmi gond lenne akkor csak a herce hurca van vele és 60ért itthon is megkapom... de azért köszi a tájékoztatás ;) -
foldi6 #3870 Én is a filmnézésre használnám, de a játékok megjelenítésével hogy boldogul? Bár szt nem lehet vele gond, mert 5ms-os -
Roll #3869 1 hónappal ezelőtt vettem egy ilyen tft-t. Meg vagyok vele elégedve, főként filmeket nézek rajta. Ha van valami konkrét kérdésed, szívesen válaszolok. -
Drizzthsz #3868 Hát nem igazán láttam még ilyet. Mx440-hez legújabb hivatalos driver van fent? Monitor menüjében valami állítható? -
#3867 Szerintem jó de láttam 56000-ért is itt -
foldi6 #3866 LG L194WT-SF 19" LCD TCO 03 mi a véleményetek erről a monitorrol??
Ezt szeretném megvenni, jó ár árte 60e?? -
polly80 #3865 axeos csajok ebresztenek... -
ZÓÓÓcsi #3864 Kösz a segítséget!