14419
  • Mike at home
    nézd meg a Saturnban árulnak-e még Philips 200W-t 92k körül 20" wide, 1680x1050, 3 év gari, itthon gyártják, teljesen jó, nekem is az van
  • Mike at home
    A Dell-ben Philips-LG panel van a Samsungban meg Samsung :)
    és valszeg S-IPS, bár az 5 ms nem ezt mondja.
    nézz utána milyen panellel építik a monitort
    a samsungnál a 160° TN-re utal, azt annyira nem ajánlom
  • Shaman
    mindenképpen wide-ot szeretnék és 20 col vagy afelett,de legyen 100K alatt:-)

Szóval bármilyen ötletet szívesen fogadok.
  • Shaman
    SZiasztok,most akarok TFT-t venni,s ezt néztem ki:

Dell E228WFP 22`
    1680x1050@60Hz, 178°/178°, 800:1, 15-pin D-Sub, DVI-D with HDCP, 300cd/m2 fényero, 5ms, Kensington security port, döntheto állvány, 3 év garancia

Mivel ugye 178/178 ezért úgy gondolom ebben már egy jobb panel van. Igaz,hogy csak 5ms-es,de attól még játékra is alkalmas lesz? Vélemény?

Ezzel áll szemben:
    SAMSUNG 225BW 22`

• Méret : 22"
    • Max. felbontás : 1680x1050
    • Válaszido : 5ms
    • Kontraszt : 700:1
    • Fényero : 280 cd/m2
    • Képponttávolság : 0.282mm
    • Láthatósági szög (H/V) : 160°/160°
    • Ki/Bemenet(ek) : Analóg, DVI
    • Szín : Ezüst
    • Méret : 505 x 220 x 408mm széxmaxmé
    • Tömeg : 6,9kg

Sztem a Dell jobb,bár drágább valamivel. Vélemény?
  • Mike at home
    8 ms és ez alatt már bármi jó
    700-800 dinamikusan 1500-2000:1
    250-300 teljesen mindegy
    TN panel esetén 160 alatt 170-180° PVA/MVA - IPS (ezekből van S is vagyis S-IPS, SPVA)
  • teddymac
    Sziasztok ,jó reggelt
    válaszidő:
    kontraszt:
    fényerő:
    láthatósági szögek:

Szeretnék megtudni ezekről az adatokról valamivel többet.Mi az ami már jónak számít.
    thx
  • Mike at home
    bár ugyanakkor előfordul az is, hogy mondjuk nincs jól beállítva egy ilyen üzletben, de akkor szépen átállítgatod a fényerőt/kontrasztot, stb
  • Mike at home
    kicsit kifejtem mit is értek e NE neten
    természetesen nem azt, hogy ne rendeld meg neten, rendeld meg, ha mondjuk a pixelhiba gari olyan, hogy ki is cserélik neked ha pixelhibás, és nem mondjuk 3-5 pixelhiba után, bár végülis megteheted, hogy nem veszed át a futártól
    akkor mit jelent? azt hogy NE a neten nézelődj tft monitor után, és ne technikai paraméterek alapján válassz monitort
  • Mike at home
    ezerszer leirtam, kicsit most már unom is újra magamat ismételgetni:
    NE neten vegyetek monitort
    a technikai adatok másodrangúak
    el kell menni egy nagy műszaki áruházba (MM, Saturn, stb) ahol sok monitor van kitéve, és nézegetni melyik képe tetszik
    aztán lehet adatokat nézegetni
    csodák nincsenek, nincs sok panelgyártó, a technikai paraméterek szinte azonosak mindekinél
  • Mike at home
    vegyél egy 100+ centis TFT tv-t
    vagy tudod mit minap láttam hirdetni egy tft-t 15000:1-hez kontraszttal, bár most meg nem mondom ki a gyártó - nem is keresem meg - vegyél olyat
  • czky
    Köszi!
    Hát ennek még nagyobb a bevilágítása (meg lehet szokni), mint a 710t-nek, de nem foltos annyira (pl a szürke színen látszik).
    A kép élesebb és szebbek a színek, meg ugye nem elhanyagolható a méretbeli különbség.
    Összességében egyértelműen jobb és szebb!
  • Ioles
    Grat, és mennyivel lett szebb a kép?
  • RussT
    hát próbálgattam beállítani, de valammenyire fentröl kell nézni hogy kb jó legyen, megpróbálom kicseréltetni/vagy megnézni hogy a többi is ilyen..
    na, azért kösz a segítséget
  • RussT
    Azt gondoltam hogy itt-ott világosabb lesz a háttérvilágítás miatt, meg a kontraszt se lesz olyan mint a CRT-nél, de hogy ennyire rossz legyen...
  • czky
    Tegnap meg is történt a csere. Samsung 225BW lett.
  • Ioles
    Még mindig :), jól átkell gondolni a dolgot, de lehet hagyom a picsába azt nem vezsek semmilyet, végülis annyira le akarnám cserélni mintha nem lehetne nézni a képét olyan szar lenne, de lehet nézni mert szép képe van csak mondom sötétben nem vmi jó, de ez is csak néhány gémben
  • ShaiHulud
    azota is ezen lovagolsz? beszaras.
  • N0S
    226BW szerintem. en is pont most szeretnek egy uj monitorra bepalyazni, ugyanezt a 226BW-t neztem en is ki magamnak.. 2 eves a mostani 19" Acer AL1912
  • N3v3rland
    Ki mit választana?

Samsung 226BW 22" TN Panel 2ms...
    Dell 2007 WFP 20" S-IPS Panel 16ms...

Mind2 ára ugyanannyi.
  • JTBM
    Szemből nézve nem lenne szabad ekkora eltérésnek lennie. Megnéztem a neten pár reviewt, ott semmi ilyesmiről nem írtak, tehát valószínűleg te fogtál ki egy selejtes darabot.

Esetleg nem pontosan szemből nézed. Már egy egészen kicsi eltérés is jelentősen megváltoztatja a képet, próbáld helyesen beállítani a te szemmagasságodnak. Ha ez nem segít, vidd vissza az üzletbe és nézz meg egy másikat, hogy produkája-e ezt a hibát.

Mindenesetre amikor átülsz CRT elől egy TFT-re, akkor egy ideig visszasírod a CRT-t, aztán megszokja a szemed a TFT hibáit.
  • Ioles
    Persze ez normális, hiszen TFT monitor és itt szoktunk beszélni betekintési szögekről és te is láthatod hogy a tiéden nem nagy(enyémen se sajna), de sajna TFT-nél ez van, de vannak már olyan TFT-k melyeken nem oylan zavaró, de azok már drágábbak
  • RussT
    Üdv.!
    LG L1752S monitorrol van szó, szemböl nézve felül sötétebb - alul világosabb, ez TFT monitornál "normális"? Lehet-e javítani rajta vagy érdemesebb viszavinni garis cserére?

(nagyobb kép)

Felülről nézve már nincs benne akkora átmenet (de túl világos is, meg amúgy se lehet úgy használni) :

(nagyobb kép)
  • FlyHigh
    LG L1753TR-SF 17"
    Ez már ugye jó lenne?
    Mert akkro már valami kissebbet de jobbat:)
  • FlyHigh
    Köszi srácok!
    Lehet hogy inkább valami tényleg jó 17"-os monitort veszek, nagyon 50e forint felett nem szánnék rá.
  • Ioles
    Aha értem, hát sajna ez van. Te milyenre cseréled? Ja és mitől foltos a fekete, a TN paneltól vagy mitől?
  • czky
    Hát sajna igen. Én is most fogom lecserélni a Samsung 710T-met...
  • JTBM
    Tavaly ősszel jött ki direkt gamereknek a 22"-es widescreen TN panel. Ezt a technológiát aztán rengeteg gyártó alkalmazza, a tesztek alapján nincs egetverő külöbség. Az árak is nagyjából egyformák.
    A frissítése papíron 5ms, gyakorlatban remekül lehet rajtuk játszani.

Pár hónapja vettem egy Samsung 225bw-t, valamivel 90K felett volt az ára.

Tapsztalatok:
    - Az összes játék amivel én játszom, támogatja az 1650*1050-es felbontást, csak legfeljebb utána kellett olvasni, hogy hogyan lehet beállítani. Olyan régi játékok is, mint pl. a Simcity4.
    - Film nézésnél a magas felbontás miatt már sajnos látszanak a normál 1CDs v. 2CDs Xvid-es filmek minőségi hibái. De az ember gyorsan rászokik az x264-s HDDVD filmekre, mert azok viszont csodálatosan szépek ezen a monitoron. A régi 17"-es monitoromon nem jött le, hogy mennyire szép egy HDDVD film...
    - Az összes TN panelre jellemző háttérvilágítás sajnos itt is megvan. Játéknál nem zavaró, filmeknél az tud lenni, amíg az ember meg nem szokja. Mindenesetre a kép minősége sokkal jobb, mint az én 2 éves 17"-os Benq FP71-es monitoromnál.
    - Eredetileg főleg a filmek miatt vettem a 22"-es widescreen monitort, de a játékok is sokkal jobban játszhatóak, élvezetesebbek mint előtte.
    - Nem tudom, hogy mennyire kell egy jó grafikus kártya, az én Ati Radeon x1950Pro 512MB kártyámmal nem érzek különbséget a nagyobb felbontás miatt. Lehet, hogy az fps csökkent, de minden játék jól játszható maradt. Kivétel a Supreme Commander 20km-es pályán, de ott nem a grafikus kártyával van a gond, hanem az 1GB RAM a kevés... Hasonló felbontás mellett kb. 30%-al több pixel van a widescreen képernyőn, mint a normál képernyőn, tehát ennyivel többet kell dolgoznia a videokártyának.
  • Ioles
    Jaja sötét helyeken foltos, meg zöldes. Akkor új moncsi lesz a megoldás?
  • Ioles
    Nekem VA703b van és én azt mondom hogy ne vedd meg. Játékokban főleg sötét helyeken annyira egy hányás képe van hogy már én is megbántam hogy megvettem. A tiéd csak annyiban fog különbözni hogy 17 helyett 19" lesz, meg max egy 100-assal nagyobb a kontrasztja, de ez nem segít, szar a panel benne, ez van sajna.
  • czky
    Hát igen, rosszabb. Szerintem megéri a plusz költséget egy DVI-s monitor. DVI-vel élesebb a monitor képe, főleg ami a betűket illeti.
  • FlyHigh
    Értem! és ez így rosszabb mint a DVI? Bocsi de nem vagyok otthon ebben!
  • czky
    Az sajnos csak analóg csatlakozású, tehát a DVI felejtős. Azt hogy ez mennyire jó monitor, azt passzolom. Viszont nem szokták nagyob szidni a ViewSonic moncsikat, tehát még jó is lehet...
  • FlyHigh
    Sziasztok!
    Monitor vásárlás előtt állok és egy ViewSonic VA903b 19" TFT néztem ki magamnak, szerintetek ez jó lenne játékra és sima mindennapos használatra?
    Meg még egy kérdésem lenne, tartozékok közé csak a vga kábelt írták, honlapján is megnéztem és dvi-röl szó sincs sehol, most ez azt jelenti hogy nincs is dvi-s csatlakoztatásra mód?
  • czky
    Ha foltos és bevilágít, azon nem lehet segíteni.
    Amúgy itt nézz körül, hátha...
  • Ioles
    Sziasztok!
    Van egy ViewSonic VA703b TFT-m és nemnagyon vagyok megelégedve a feketéjével. Mivel tudnám rendesen bekalibrálni?
  • Ioles
    Sziasztok!
    Van egy ViewSonic VA703b TFT-m és nemnagyon vagyok megelégedve a feketéjévrl. Mivel tudnám rendesen bekalibrálni?
  • PunkZoli
    hogy lehet az fiuk ,hogy digitálisra kötöm a monitort, és cs source alatt nem lesz elérhető az aspect ratio, analogon meg igen? samsung 740bf
  • reaper4
    azér a sósav körömkefe kombinációt ne próbáld
  • TommoT
    hi
    tft monitor képernyőjét ugye bármivel lehet tisztítani?
  • sb1
    Nem rossz minitor, de vess azért erre is egy pillantást: [URL=http://www.arukereso.hu/monitor-c3126/lg-l1753tr-sf-p10272702.html]LG 17" L1753TR-SF LCD [/URL]. Pár darabb ezressel drágább csak, cserébe kapsz dvi-d bemenetet, 2000:1 kontrasztot, és mindössze 2ms-os válaszidőt !