14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
tompka #4103 De nincs vmi beállítás vagy gomb amivel meglehet tartani a 4:3képet?olyan mint a tv-n. -
#4102 btw a játékok többsége támogatja a widescreen megjelenítést, amelyik nem azt pedig lehet ablakban futtatni -
#4101 Széthúzza, 16/10 vagy 16/9-es felbontást kell választani (1440x900) (1920x1080) -
tompka #4100 Ha a Samsung SyncMaster 275T-nél kirakok neki egy 1024x768-as képet akkor azt széthúzza? vagy meghagyja 4:3 képpé úgy hogy oldalt fekete csík van? -
#4099 Esetleg szebb a háttérkép vistában, vagy más brightness/contrast/color van beállítva alatta -
Vuxy #4098 Hello egy kezdő kérdés...olyan előfordulhat hogy Vistán sokkal szebb a tft képe ugyanabban a felbontásban mint xp-n? tegnap próbáltam Vistán és xp-n is a monitort..és vistán szebb képet adott. Előfordulhat ez? -
#4097 5:4 vagy 16:10
elmegy üzletbe, sok monitort néz, választ -
#4096 A vertikális szinkron mit jelent?
Mert pl. Hitman 4 alatt TFT-n ha elsétálok egy szekrénysor előtt, akkor a függőleges vonalak befűrészelnek kb 80-as FPS mellett. (A TFT-m 2ms-os!!)
Vertikális szinkront bekapcsolva ugye csak 60 FPS-t ad, így nincs fűrészelés.
Ez most véletlen, vagy TFT-knél be kellene mindig kapcsolni ezt a funkciót? -
#4095 Mível most már a játékok is egyre inkább támogatják a 16/10 ill. a 16/9-es képarányt+a szemnek is sokkal kényelmesebb + filmnézére is ez a jó választás, én újból wide moncsit vennék,nem bántam meg.
Viszont szélesből 20"-nál kisebbet szerintem nem érdemes vásárolni... -
Kiru #4094 Melyik monitort érdemesebb venni? Normál képaránnyal (4:3) vagy széleset?
Többnyire játékra, netezésre kellene.
Válaszokat előre is köszi4 -
#4093 Egy ismerősöm vett egy Samsung 940N-t, az a baja, hogy villog a kép, nem erősen, de hosszútávon zavaró. 1280*1024 60/75Hz-en is ki lett próbálva, meg volt 1024*768-on is, de sehol sem normális. A driver fenn van. Mit kéne még állítani? -
Gabor12070 #4092 Köszi szépen -
#4091 Havernak ilyen van, láttam én is és nagyon jó kis moncsinak tűnik, telljesen alkalmas játékra, viszont ha szélesképernyőset keresel,akkor talán ez jó választás lehet...
-
Gabor940702 #4090 Sziasztok! Tudtok nekem olyan monitort ajánlani, ami: 19" colos, kevesebb, mint 8ms-os, és DVI porttal ellátott, jó monitor 50 ezer forintért? Előre is kössz -
#4089 samsung 931c van valakinek
-
#4088 Ezen persze kicsinyítettem.
Az eredeti kép,eredeti méretekkel Itt található. -
#4087 Itt egy jó kis méretösszehasonlítás:
-
Desert #4086 Mint ahogyan előző hozzászólók mondták kisebb helyen elfér és könyebb is mint egy crt és a szemet se bánja meg pl kevesebbet is fogyaszt nem termel annyi hőt :) szvsz -
#4085 Monitort vehetsz akárhányat, szemeket még nem Nekem a fejem fájt rövid CRTzés után is; bármennyire felvettem a képfrissítést-TFT óta semmi mellékhatás. Játékra is oké a cucc -
#4084 csendes
nem zümmög, nem sípol
20" és vékony, nem foglalja el az egész asztalt
nálam is van egy subpixelhiba, de kit érdekel, alig lehet észrevenni -
#4083 mondjuk geometria? -
lecsovirsli #4082 Háj!
Ha ilyen problémásak ezek a TFT-k, akkor mi a heréért vesz mindenki,hüm? Az oké,hogy szép vékony, nem piszkálja a szemet, de a tapasztalatok/tesztek alapján a régi CRT-k képe még mindig szebb és nem riogat minket holmi pixelhibával...
Okítsatok! Kiváncsi vagyok...:P -
Desert #4081 köszi :)
-
#4080 finoman elkezded az újaddal masszírozni a pixelhibát
túl sok reményt azért ne fűzz hozzá -
Desert #4079 ez igen szép dolog :) én meló helyen egy DELL CRT-t ejtettem asztalról a betonra:D semmi baja nem lett még egy karc se:) -
#4078 Van egy 3 éves Acer monitorom, eleinte néha feltűnt egy vertikális zöld pixelcsík ami a monitor megmozgatása segítségével eltűnt, 2 hete azonban sárgává vált és hiába mozgattam csak rosszabb lett sőt megtriplázódott a csík vastagsága. A gari lejárt nvm, vettem egy szélesvásznú Fujitsu-Siemens TFT moncsit, egy hét múlva felborult az asztalon és egy 2centi súgarú csodaszép csillag alakú képhiba pecsételődött a felületére... ezekután eldöntöttem hogy veszek egy 3 tonnás CRT monitort tized annyiért amit akár kalapáccsal is üthetek akkor sem esik semmi baja, sőt jobb lesz -
Desert #4077 hogy érted azt hogy pixelhiba maszírozás? első tft monitorom .) -
SpLoSiVe #4076 Persze, meglesem a héten még vétel előtt.
Látom közben, hogy amit linkeltem direktben nem jön be, szorri érte:S.
Köszi a válaszokat! -
#4075 el kell menni megnézni életben milyen -
#4074 pixelgari átolvasása, hány pixelhibánál cserélnek
esetleg a pixelhiba masszírozésa
illetve van vmi program, ami esetleg segíthet
-
Desert #4073 sziasztok :( van egy 19" TFT-m és 2 pont nem ad képet... van erre valami megoldás? ha valaki tud segítsen köszi:) -
SpLoSiVe #4072 Arra gondoltam, hogy ha a teljes szélességében mérik a képátmérőt, akkor a 22" nem is olyan sok, mivel széles a képernyő. ^_^
Játékok szerencsére nem mozgatnak meg (mivel utálok fejleszteni, így a régi darabokkal játszom csak:) ), tervezni kell igazán.
Mostanában tényleg olyan jók a monitorárak, hogy a lent említett darabhoz teljesen legálisan 80e Ft bruttóért hozzá tudok jutni, vagy keressem a hibát benne? (gyártó oldala) -
#4071 miért, mi másban mérnék?
hátrányok? sok játékban nincs natív támogatás, illetve az 1680x1050-es felbontás erősebb grafkártyát igényel
másik átmeneti dolog az, hogy iszonyat hatalmasnak fogod látni mondjuk az eddigi helyett, illetve később a 4:3-as crt-ket fogod kis keskeny "vackoknak" látni -
SpLoSiVe #4070 Sziasztok!
Régebben nem kacérkodtam a témával, hogy monitort vegyek, de mostanában elhatároztam, hogy megteszem. Ki is néztem párat, ami megfelelne, 19"-22"-ig. Egy szerintem árban nagyon jó Asus-t (MW221U LCD) találtam is. Azt szeretném megkérdezni, hogy Wide képernyőnek mik a hátrányai? A 22" szélességet itt is ugyanúgy képátlóban mérik, mint a 'sima' monitoroknál? Mennyire lehet kihasználni ezt a szélességet ablakolt alkalmazásoknál? (gondolok itt arra, hogy mennyire tud egy ilyen wide monitor kiváltani egy dual monitoros rendszert)
A válaszokat előre is köszönöm! -
#4069 oksa köce -
#4068 Én nem tudok ilyneről. -
#4067 Ok, az LG oldalán nem találok semmi infót erről, de ezt a progit kipróbálom. Ha esetleg nem válna be, olyan progi nincs ami (a szervíz által nem megállapítható szándékossággal) tönkretesz úgy 5-6 pixelt hogy biztosan kicseréljék? -
#4066 Az a kék egy subpixel. Lehet még zöld és piros színű is. Viszont sajnos az LG nem cserél 1 subpixel hibáért.
Azért kérdezd meg ahol vetted, mert hátha.
Amúgy itt egy jó kis oldal: http://www.jscreenfix.com/basic.php
Az oldal alja felé van a "Launch JScreenFix" gomb. Behoz egy kis ablakot amiben villognak a pixelek. Azt az ablakot vidd oda, ahol a pixelhiba van, és hagyjad h megdolgozza. Talán neked is eltűnteti! -
#4065 ha kék akkor az subpixel
subpixelnél nem jellemző a csere, de lehet hogy az LG kicseréli, meg kell nzni a pixelgarit -
#4064 Sziasztok, tegnap vettem egy LG L194WT 19'' wide TFT moncsit, és már az első bekapcsolásnál is, egy pixel folyamatosan kéken világít rajta. Nem fekete vagy fehér mint pixelhiba esetén, csak ha sötét képet mutat a moncsi, akkor feltűnő a kis kék pötty, de olyankor eléggé zavar. Vajon ebben az esetben 3 napon belül kicserélik?
És vajon most a 3 nap = szerdán vettem a moncsit -> csütörtök -> péntek a harmadik, vagy a vásárlás utáni első nap csütörtök -> péntek -> (szo-v-h-k szünet) -> szerdán még lehet reklamálni csereügyben?