14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
zummlencs #4143 sziasztok
lenne egy kérdésem.
mi a különbség az LCD és a TFT között?
azon kívül hogy az egyik folyadékkristály a másik vékony film tranzisztor
a működési elv egyforma, csak más a technológia?
valaki...
esetleg link is jó -
#4142 Mert jó vékony aért :D
Meg a tft-vel nemvagyok megelégedve majd az oldeddel hátha megleszek csak mire elterjed pff :( -
#4141 Mi a francnak neked ilyen?
Akkor már inkább legyen valami 3D-s holovízió ha már álmodozunk, nem? -
#4140 Ehe
Remélem jővőben erőteljesen rágyúrnak erre és lesz majs sokféle méretben fincsi vékony monitor! -
#4139 Hali srácok, régebben járogattam ide olvasni a kommentjeiteket, de már nem emléxem, h hogyan is kell letesztelni egy tft-t, h minden okés-e vele? 1 pixel kék, ha a képernyő fekete... gondolom ez az a bizonyos pixelhiba, vagy az akkor van, ha mindvégig 1 színű? (végre megvettem az elsőt 740N, ha minden igaz július-augusztusban lesz mégegy, 941MP) -
#4138 ja akkor másik kábelt próbálj ki -
birno #4137 Átalakítóval?
Át lett rakva egy másik géphez, másik kártyával, ott nem csinálta, de az én kártyámmal sem csinálta egy másik monitornál.
Csak az a monitor és azzal a kártyával. -
#4136 próbáld ki egy másik grafkártyával
dvi-vel is meg sima analóggal is
vagy esetleg egy másik átalakítóval -
birno #4135 Sziasztok!
Nemrég vettem egy LG 1735TR-SF monitort s azt az érdekes problémát tapasztalom, hogy ha DVI csatlakozóval van összekötve akkor pár óra után elkezd szemcsésedni a kép, meg piros csíkok jelennek meg a moncsin.Egy ati 9200-es kártyával használnám a hozzáadott DVI-D kábellel.D-Sub-nál nem tapasztaltam ezt.
Megcseréltük a moncsit egy napra egy ismerőssel, neki egy Belinea 10 17 51(11 17 33) van, a kábelek maradtak.
Nálam is meg nála is mentek egész nap a moncsik, de egyiknek sincs semmi baja, pedig olyan 4-5 óra után mindig elkezdte csinálni az enyém.
Elöszőr azt hittem, hogy a videokártyám régi, de ha a másik moncsival jó akkor már nem értem az egészet.
Neki egy X1600-as kártyája van, szintén DVI-D kábellel lett rákötve.
Szerintetek ilyenkor mi van?
Videokártya-moncsi nem szeretik egymást vagy mi a csoda? -
#4134 vettem egy monitort: LG L203WT
Következő a gondom, h GF4 kártyám van azon van VGA kimenet(csak az van).. Erre vettem egy átalakított ami VGA-ból csinál dvi-t De
úgy nem hajlandó megjeleníteni a moncsin a képet!:(
szerintettek mi lehet a gond? -
#4133 Milyen felbontásban nézed? -
MartinIsti #4132 Sziasztok!
Jobb híján ide írom be a kérdésemet:
múlt szombaton vettem egy Samsung 932b monitort. A színek oltári szépek rajta, de valahogy a betűk hülyén mutatnak. Próbáltam a kontraszton meg a színeken változtatni/állítani, a ClearType-ot is bekapcsoltam, de nem az igazi.
Ha valakinek esetleg szintén ilyen van, szívesen venném a segítségét, hogy miként lehet igazán jól beállítani. Nekem ez az első TFT-m itthon, és a jelek szerint még nem túlzottan értek hozzá:-(
Itt egy kép a képéről:o)
Samsung932b képe nálam
Előre is köszi!
MI -
Shader #4131 Csao! Egy olyan problémám lenne hogy Samsung 940 BW monitornál, dvi kábelall lett összekötve, 8800 gts 320 as kártya, ha felrakom az nvdia drivert akkor utána elmossa a képernyöt és nagyon homályos. Miért van ez hogy lehet megcsinálni? analog kábelnál éles a kép! -
#4130 ha tudnánk nem itt irogatnánk hanem millerek lennénk -
#4129 Vajon az OLED monitorok elterjednek majd olyan szinten mint a tft/lcd-k? -
#4128 Ha hibás akkor nem kötelesek cserélni, különben pedig egyértelmű, hogy ha valahol beszámíttatod, akkor az aktuális piaci áránál JÓVAL kevesebbért fogják bevenni. Tehát ha manapság már csak 70k-t ér a moncsid, akkor jó ha 40-50k-t adnak érte talán...
Ezt mindig az adott cég/kereskedő dönti el, nincsenek szabályok rá. -
#4127 sziasztok
azt szeretném kérdezni, hogyha én tavaly októberben vettem egy monitort 90ért és azt én most szeretném becserélni egy másikra, akkor csak a mai eladási árán tehetem meg ? :( -
mue #4126 Az Acerröl letettem. Igaz, 137-ért jonak tünt (Bluefishnél), viszont csak egy év garanciát adnak, ami elég gyanus mert az összes többi hasonlo kategoriás monitorhoz 3 év jár. -
#4125 Magyar, hivatalos, bruttó kiskerárat, term. -
#4124 Mondjuk ha linkelnél is, okulnánk... -
#4123 Dell 2407WFP 24" TFT
A pontos ar 145.000-
De most talaltam Acer AL2423W 119.000-ert ( szoval nem dragabb , amit talaltam elso oldalt ott £700 volt) -
#4122 Kedves Jedi ......
A 24" sem dragabb 140.000-nel . Szal ne vesszunk ossze 30.000- Ft meg a mereten .
Megis csak olcsobb vagy 100.000-el mint az altalad emlitett ACER.
-
#4121 Jelzem, a nettó ára is 130 fölött van annak, amit te 137-ért láttál, szal. igencsak jó ajánlat lehet, vagy kamuznak. -
#4120 Ügyes vagy. De nagy általánosságban nincs egy tizes a két model között. Ha sikerült ilyen jó helyet találnod, akkor term. vedd meg nyugodtan. -
mue #4119 "pár ezerrel drágább":
Azzal van a bajom, hogy nem.
Mert mig DVI nélkülit (AL2416WS) találtam 137.000-ért, addig a DVI csatlakozosat (AL2423W) legolcsobban csak 166.000-ért, DELL 2407WFP-t pedig 165.000-ért.
Ha csak arra kell a DVI, hogy ha hozzám kerül egy gyári HDTV film, akkor le tudjam játszani, hááát... határeset.
Azért mindenkinek kösz a választ.
-
#4118 Te figyu! A 22" szerinted egy árkategória a 24"-esekkel?!! LOÁL! :D -
#4117 a Dellekbben Philips panel van -
#4116 Es van rajta DVI , sot meg kartya olvaso is .
Monitor size and type : 22" active matrix TFT
Resolution : 1920 x 1200 / WUXGA
Response time / Brightness / Contrast Ratio : 16ms (black to white) or 6ms (grey to grey) / 450 cd/m2/ 1000:1
Weight : 8.3 kg
Inputs : Analog DVI-D (Digital) with HDCP / S-Video / Composite / Component
Height adjustable stand / Audio capability : Yes / Optional AS501 soundbar
VESA mounting compatible / Security slot : Yes (100mm) / Yes
Integrated powered USB 2.0 hub / 9-in-2 card reader : 4 downstream, 1 upstream ports / CompactFlash type I/II Card, MicroDrive, Smart
Media Card, Memory Stick Card, Memory Stick Pro Card, Memory Stick Duo (with Adapter), Secure Digital Card, MultiMedia Card, Mini Secure Digital (with Adapter) -
#4115 Elnezest de biztos vagy a tipusban , ilyen arban mar HDTV-t lehet venni nem TFT monitort .
Kozel £700.
Itt a Dell 22" tft monitorja mar beszerezheto /uj/ £300-£320 ami 112.000Ft .
-
Inquisitor #4114 HDTV filmekhez (ha csak nem ilyen "rippelt" cuccokra gondolsz) egy HDTV adások fogadására alkalmas TV tuner vagy műholdvevő kártya kellhet. Gyári HDTV filmek esetén (HD-DVD, BluRay) meg elkelhet DVI vagy HDMI csati a monitoron (és a VGA-n!), aminek tudnia kell HDCP-t is. -
#4113 Vagy Dell 2407WFP moncsit, ezen még komponens és video, svideo csati is van konzolokhoz, azstali DVD-khez ideális. -
#4112 Vegyél Acer AL2423W moncsit, ez csak párezerrel drágább és máris van rajta DVI is.
-
#4111 Hát, hamár egy ilyen szép kis moncsit veszel, ne vegyél DVI nélkülit. Azért olcsóbb a Dell-nél pl. mert szinte mindent kiahgytak belőle, ami a Dell-ben benne van extraként. -
mue #4110 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Van egy monitor amit kinéztem: Acer AL2416ws.
Nagy baj, hogy a monitor nem tartalmaz DVI csatlakozót?
Mire kellhet az nekem a jövőben?
DVD lejátszom nincs, és nem is lesz, kizárolag a gépröl nézek DVD filmet.
Nemtudom, hogy esetleg a jövöbeni HDTV tévéadást ha szeretném nézni ezzel a monitorral, akkor az lehetséges lesz-e, vagy ahhoz mindenképp külön HDTV készülék kell, és nem tudom egy kalap alatt 2 funkciora használni?
Elöre is kösz -
tompka #4109 Hogy lehet a második monitort úgy beállítani hogy külön asztal legyen? eddig csak a tükrözés és a bővítés ment. A bővített asztalon hogy lehet elérni ha berakok egy bd filmet akkor azt csak a 2. monitoron jöjjön be?mert az fullhd! -
#4108 régebben kérdeztem h jó-e a Dell márka...most lenne egy kérdéem megint
melyik a legjob választás
a
Dell 22" E228WFP, Widescreen LCD, 1680x1050, 5 ms, 800:1, 300 cd/m2, Black Monitor
vagy
Asus MW221U 22 Inch WideScreen 2ms, 700:1, WSXGA+ 1680 x 1050 TFT Monitor
és amugy melyik a jobb ha kontraszt arány nagyobb vagy kisebb(gondolok itt a 800:1 vagy a 700:1-hez)?
jah és még egy dolog: mit a WSXGA+ ? ez jó?
amugy az asus olcsobb
köszi -
#4107 külső tápos monitorhoz hol találok tápot és mennyiért? -
#4106 általában lehet kisebb felbontásokat is nativon használni, ha ez a kérdés -
tompka #4105 Olvastam hogy a 4:3-as képet meghagyta 4:3 képpé szélén fekete csíkkal.ott 1280x960-as képet tettek be neki. -
#4104 Nem lehet alapból futtatni minden 4:3-as gammát ablakban sajna. DE nem is érdekes.