PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mostanában úgy 50-60K körül milyen moncsit ajánlatok? Nem ártana, ha lenne DVI is rajta 😊 Azért kérdem, mert a 7 éves CRT-m már nagyon haldoklik, és megfogadtam, hogy ha veszek moncsit akkor az TFT lesz... 😊
Legutóbb egy ilyet néztem magamnak ki: Acer 1716s, de ezen nincs DVI és RGB 8 bites. [ link ]
Így jobban végiggondolva szerintem gagyi, de a TFT-khez sajnos szinte egyáltalán nem értek... 😞
Megj.: A késleltetés nem nagyon tud érdekelni, mivel nagyon ritkán játszom a gépen. (ergo a 12ms nekem bõven elég)
Remélem nem gond 😊
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
Egyik haverom HP 15-ös TFT-je olykor kéken meg lilán villódzik. Mi lehet a baj? Én a kábelre gyanaxom...
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
De nem tudom, hogy melyikbe bízzak, Xerox-t nem ismerem
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5
Ha van rá mód, nézd meg CRT-n hogy néz ki a videó, esetleg lehet még próbálkozni codec-cserével, driver-cserével, stb.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
2.: Analóg jelnél szórakozni lehet (kell) a képernyõ beállításaival (fel/le, jobbra/ballra, stb.). Plusz az esetek többségében szükség van driverre.
de ha arra rakom akkor túl vékonyak a betük.érdemes ilyenkor a cleartype beállitást használlni?
ti hogy használljátok?
Mihez kell, 3D szemüveghez?!
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Döbbenet képe volt az LCD-nek.
De miért van ez igy?
Otthon a monitoromon ha nem is tökéletesen,de élvezhetõ minõségü ugyanez,a bolti LCD ami vagy 4x drágább,ott meg élvezhetetlen a minõsége.
Fene sem érti.
De érdekes volt linux alatt is a tft frissítése.
60mhz az egész kép ide oda ugrált szó szerint,mikor 75-re állítottam tökéletes lett.
Gyári Nvidia drivert használtam,amit az oldalukról töltöttem le.
Nem értem
3-4milis nagyságú pixelek szaladgáltak mindenhol.iszonyatos minõségben jött be rajta a TV adás.A boltban dolgozó kollegát kérdeztem,hogy nem e lehet álljtani valamit ezen, de azt mondta hogy nem.
Na most én is be lennék izgulva erre a monitorra,de a tv nézés nálam 80-20% felbontású a sima TV nézés javára.20%-ért tököm vesz ilyen TV-ét.
A DVD film minõsége csodálatos...
Az már nekem is feltünt, hogy az agyontömörített videók valahogy jobban néznek ki CRT-n, mint TFT-n...
Na van nekem egy videóm,ami 60mhz-nél a filmben az égbolt képnél bekockásodik,enyhén olyan fodrosnak tûnik.Na ugyanez 75mhz nincs.
Ez akkor hogy van,ha nem számít a frisstési ráta?
ÁMDE (!) találtam az Intelnél még az alaplap gyártója által ajánlott drivernél is újabbat, ami majdnem pont ehhez a 865GV-hez vanik ÉS azt feltéve láss csodát máris megjelent a jóak kis natív felbontásom! Voilá! Ájemhepi!
Persze az X800pro-mnak még így is klasszisokkal nyugodtabb, szebb képe van, de videózásra ez már elmegy...
A TFT-nél van egy háttérvilágítás, és elötte végülis durván fogalmazva egy pixelrács. A pixelek egyenként képesek befolyásolni, hogy a háttérvilágítás fényébõl mennyit és milyen tartományban engedjenek át. A pixelek csak arra reagálnak, amikor valami változás áll be a megjelenítendõ pixel színében/fényerejáben, tehát nem villognak a CRT-s értelembe véve, ezért kíméletesebbek a szemnek. A képfrissités itt azt jelenti, hogy másodpercenként a TFT elektronikája hányszor képes a pixelek színét változtatni, 60Hz-nél legfeljebb 60-szor, 75Hz-nél 75-ször. Itt viszont bejött az a tétel, hogy az adott pixel milyen gyorsan képes átváltani az egyik színbõl a másikra, ez a reakcióidõ, azok a bûvös "ms" értékek.
Az adott típusú monitor kb. megfelelõ ár/érték arányú a tudását tekintve, de egyébként nem ismerem / nem volt még hozzá szerencsém. A lényeg különben sem az, hogy én mit gondolok róla, hanem az, hogy te elégedett vagy-e vele, vagy sem. 😊
Kösz a segítséget, tudod nekem 6 évig CRT-m volt és ahoz többet értek 😄, de akkor ezt átrakom 70hz ra mert így jó a kép!
Kösz a SEGÍTSÉGET!Szted jó monitor?
A TFT-nél a képfrissités már teljesen mást jelent, a CRT monitoroknál volt fontosabb a magasabb képfrissités, a TFT már nem rongálja a szemet 60Hz-en sem.
Van 1 Philips 190V monitorom és azt vettem észre, hogy néha-néha barna-szürke színeknél nagyon picit villodzik a kép 75HZ-en átálítom 60 vagy 70HZ-re és ezt nem csínálja!Mitõl van?Rakjam 70HZ re?Az nem rongálja jobban a szemet?
eom$
ClearType