14419
  • MaSzKa
    hát gondolom a jó vastag kézikönyvbe azért le volt írva ez
  • Alblink
    Mert nagykerbol egy 22-est noverem altal tudok szerzni afa nelkul...
    Ez is nagykerbol volt,de most valtok nagyobra.
  • Mike
    és miért adod el?
  • Alblink
    Hi,elado LG TFT:19 L194WT-SF 1440 x 900 Wide,2000-1,5ms..35000ft-ert.
    Pixelhiba metes,garis,a monitor also tartoja szin kopott..
  • lecsovirsli
    22-es böszmeség, mert megérdemlem :) (igaz, hogy most éhezhet a család :P)
  • Mike at home
    másrészről meg ez az a téma, amiről nincs értelme vitatkozgatni
  • Mike at home
    persze, egy monitor nem csak panelből áll
    de az a legfontosabb
    csinálhatzs bármit az elektronikával ha szar a paneled
  • Inquisitor
    Az lehet, de a képminőség halál nem csak a panelen múlik, azt hiszem Prohardveren utolsó 22"-os tesztben is voltak ilyen meglepődések, hogy X gyártó a saját paneljével rosszabb volt, mint valaki aki ugyan azt a panelt használta. Meg lásd azon szériahibás Dell monitorokat, amiknél fura képhibák voltak DVI cstain keresztül összekötve, pedig elötte és utánalévő modellben is ugyan az a panel volt ... csaka fránya elektronika.
  • Mike at home
    azzal

most mekkora monitorod van?
  • lecsovirsli
    Köszönöm a sokadik kiokítást, még a végén egész járatos leszek a témában:P Nagyon tetszetős ez a 22", csak a sokat látott gépem nem szívlelei túlzottan a 1680x1050-es felbontást...:) Amúgy ha nem natívban futtatja az ember a dolgokat, akkor csak minőségromlással szembesül vagy vmi egyéb is mocorog a háttérben?
  • Mike at home
    azóta, hogy mindenki egy-két gyártó panelját használja, max rányalja a saját márkajelzését, de ettől még a fizikai paraméterek ugyanazok
  • Mike at home
    akkor
    - játszol 1280x1024-ben ablakban
    - elnyújtva, nem vészes az sem, meg lehet szokni
    - van amelyik tudja a kisebb felbontásokat is nativban, értelemszerüen akkor a kép a képernyő közepére körül, a maradék fekete
  • KoPf04
    Hello,egy widescreen lcd monitor vásárlásán gondolkodom és van egy nyitott kérdés számomra a témában.
    Mi van abban az esetben ha egy adott játék nem támogatja az ilyen arányú felbontásokat?Mi történik a képpel,illetve hogy fog egy ilyen monitoron kinézni?
    Középre lehet állítani vagy kinyújtódik-e?

thx
  • Inquisitor
    Monitorokat jókat is csinálnak, de elég unszimpi, hogy sok tévé vásárlót szivattak be vele a legtöbb modelljük nem tud natív felbontást digitális cxsatlakozón. Másrészt mióta számít ki milyne panelgyártó? Anno Loewe tévéből volt olyan modell ami sokkal jobb volt, mint a képcső gyártójának saját csúcsmodeljei.
  • MaSzKa
    minőségjabulással.:-)

Samsung megint a legnagyobb képernyőgyártó(panel) lehet mint nem is olyan régen

szinte minden 2. mocsiba samsung panel van
  • Inquisitor
    Nem túl meggyőző, az Acer modelje pl. nyár óta hiánycikk, állítólag nem is gyártják. Persze ha a 2416WAS-el hasonlították volna össze, az meg sokkal olcsóbb.
    Minden esetre többen állítják, hogy az Acer 2423W nem rosszabb a 244T-nél, pláne mert ugyan az a panel, másrészt mert a BenQ beolvasztása járt némi minőségjabulással.
  • MaSzKa
    ezt olvasgassátok Samsung:-)
    [URL=http://www.ipon.hu/?art=104&page=6]24"-os kijelzők tesztje[/URL]
  • MaSzKa
    ha DVI kábelre kötöd akkor minden képpont odakerül ahova kell, ezért nincs szükség AUTO gombra

ha D-sub-ra kötöd akkor meg ha beállítottál mindent és alötte is akkor nyomj mindenképp 1 AUTO gombot
  • Mike at home
    "melóhelyen rákötöttem a gépre sima monitorkábellel. Teljesen szép képet adott (...) ezelötti erősen szellemképes monitorom kábelével + átalakító (...) És eléggé szellemképes képet ad most"

elég egyértelmű, nem? vegyél egy dvi kábelt, ha monitoron van ilyen csatlakozó
  • Skyline
    Nincs...Tehát az átalakító miatt gáz?
  • Mike at home
    ez egyértelmű
    nincs dvi csatlakozója a monitornak?
  • Mike at home
    ha jól emlékszem az pont az analoghoz kell, dvi-t be tudja szépen állítani, mivel az digitális
  • lecsovirsli
    jah-jah, DVI-re kötöttem...amúgy nem hiányzik az AUTO gomb, mert szép a kép, csak hátha vmi csodát tenne:)
  • Skyline
    őőőőh lenne egy bugyuta kérdésem de hátha..
    van egy 17-es philips moncim,melóhelyen rákötöttem a gépre sima monitorkábellel. Teljesen szép képet adott..Hazahoztam rádugtam a szgépre az ezelötti erősen szellemképes monitorom kábelével + átalakító mert a vidkarin már csak dvi van...És eléggé szellemképes képet ad most ez ammonitor is...Lehet ennek a kábel vagy az átalakító az oka? Thx!
  • Mike at home
    DVI-re kötötted?
  • lecsovirsli
    Nos, drága sorstársak, jelentem, hogy több hónap tépelődés után végre sikerült letennem a voksom egy 226 BW előtt...sztem csajozós a kicsike, és 73 jó magyar pénz reális érte....
    csuhajja' (csak tudnám,hogy az AUTO gomb mé' "not available":P)
  • Mike
    20" wide-ban mit tudtok nekem ajánlani, cc 100k környékén?
    TN kilőve természetesen
  • MaSzKa
    javaslom neked a 226BW samsung igaz ez is olyan, de 75eft brutto-ért lehet kapni filmnézésre jó lehet meg játékra is
  • MaSzKa
    ez semmit se jelent vagyis nem sokat a 931c is tudja ami a 931bf utodja
  • MaSzKa
    nálam a kocka samsung a menő
  • Mike at home
    feladtam, egyszerüen nem találok 19" wide-ban mást csak TN filmest
  • Mike at home
    köszi :(
  • oroy_
    én meg nem láttam. 20" mar van.
  • reaper4
    google...
  • Mike
    szerintetek létezik nem TN paneles 19"-os wide tft monitor?
  • Mike at home
    S-IPS panel való neked
  • BlastR
    Köszi a választ...
    Még töröm a fejem hogy megér e nekem 16 ezer forintot az uj köntös...
    De van benne valami ujdonság. Valami továbbfejlesztett háttérvilágitásu panel ntsc 97% lefedi mig az átlag monitor csak 83 %... Ez szép és jo de ez konkrétan mit jelent ? Ettöl szebb a képe mint a 931 BF nek?
  • Alice Sabbat
    az nemrossz .. nicsn valam iteszt linked ...?? egyébknét kinézetre is egész szép ...
  • lecsovirsli
    Látom-látom, hogy a 80e körüli kategóriában nagyon jó monitorok vannak, csak én kissé sokkalok annyi pénzt egy monitorért (félek, hogy a kocsmázás rovására menne :) ) De majd még morfondírozom..
  • lecsovirsli
    Magam is ezzel a típussal szemezgetek, de a 20"-os kiadással, ugyanis az is csak 61 pénz. Amúgy sztem a képe pont olyan, mint a többié :P De talán az még nyomhat a latban, hogy 2007-ben vmi díjakat is bezsebelt.