14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Alice Sabbat #4423 TFT 19 Samsung 932GW 2ms/300/3000:1 60 ezerért
erről a monitorról mi a véleményetek ??? -
#4422 ja és már szinte mindegyik márkás moncsi ami középkategória vagy alsó kinában készül:-(
indonéziába összerakott samsung jobbak minőségileg a kinaiaknál
ez saját tapasztalat -
#4421 ugyanaz a két mocsi csak az egyik új köntösbe
én kiskerbe vidéken 50eft-éert vettem
a 931c ára 66eft
de 79eft-ért kapsz a lordba 22coll samsung 226bw wide moncsit 2ms d-sub dvi minden jó tud és jó az ára persze akkor ajánlom ha megbarátkozol a wide wlönyeivel és hatrányaival -
#4420 olvass kicsit vissza -
lecsovirsli #4419 Nos, oké, hogy azt mondjátok, hogy "ne neten válasszunk monitort", ami persze teljesen egyértelmű...node ezek a fránya műszaki boltok se könnyítik meg az átlagpolgár amúgy sem túl rózsás életét. Ugyanis általában azzal szembesülünk, hogy vmi irtózatosan alacsony felbontású videóval prezentálják a monitorok képességeit, amivel azt érik el, hogy az ember már-már kiábrándul és heves hazakocogáz közepedte keblére öleli a jó öreg és sokat látott CRT-t...na persze nem adjuk fel ilyen könnyen, sasolunk, összevetünk, elégedett levonjuk a konklúziót..majd gyanútlanul áttotyogunk egy másik műszaki verembe és ott az imént éppen csak kiszemelt monitor vhogy nem az előbb látott képet mutatja :P
Asszem' kezd körvonalazódni az új hobbim :D
(de van még időm mazsolázni, hiszen az ösztöndíjamnak még nyoma sincs :) ) -
#4418 sziasztok Tudnátok ajánlani nekem egy monitort? kb 60.000
Samsung 931BF-re gondoltam.. De 931C jobban néz ki...Mivel jobb az tölle csak a dizájn miatt enyivel drágább?
2ms moncsi kellene jo kontraszt arány 19 " és játékra..Jah és olyan gari hogyha találok rajta pixel hibát kicserélik... -
PunkZoli #4417 nekem olyan moncsim van és ezt fogom lecserélni egy wide ra.. nemazért mert rossz lenne, ezt mutterom megkapja, nagyon is jó monitor, többmint féléve jól szuperál -
vpiros #4416 sziasztok!
egy tft monitort szeretnék 19-20 colosat, fpként rajzolok rajta és photoshop meg egyebek. tehát a színhűség lenne fontos. Pár helyen olvastam a PVA panel emiatt jobb (és drágább).
Így felmerült a Samsung 971P vagy a Viewsonic VP 930.
De olcsóbbak közt a Samsung 940Fn vagy 931BF. Kinek mi a tapasztalata és a véleménye?
köszönöm! -
#4415 hi ugy 70 k és 100 k közöt milyen TFT monitort tudnátok ajánlani ami jó játékra is ? -
lecsovirsli #4414 Há' nem tom...az világosan kitűnik, hogy jobban megéri a 22", de kell egyáltalán akkora? Én amúgy is mindig az orcámba húzom a monitort :P -
#4413 hát akkor inkább a 730bf hiába 17 colos de legalább jobb a képe kisebb a képpont ..végülsi az a lényeg nem az hogy hány colos -
pozsoka #4412 Mostanában vettem 22colos Yakumo monitort 60eft,3 év garanciával,és eddig meg vagyok vele elégedve. -
#4411 arra kel figyelni wide-nál hogy legyen egy jó vga ami meghajtja az ajánlott felbontásba
itt kapsz samsung olcson moncsik és sok más -
PunkZoli #4410 Samsung 206BW 20,1" wide
ennél 20colosban ismertek jobbat ??
a fontos hogy wide legyen és 2 ms es!
mire kell figyelni egy wide monitornál? ms ok, fényerő ok, de pl ilyen hogy szabvány, ennél a monitornál nem találtam pl...
játékra kell -
#4409 most jó árba wide 226BW monitor van tetszetős csillogó ezüst fekete előlappal akcióba 3évvel 76eft brutto lord.hu asszem de máshol is kapni ennyi körül
22colos -
#4408 mit mondtam?
azt próbáltam leirni hogy mikor d-sub on van a 730bf és a 930bf akkor a 730-as az 2fokkal jobb
azt hogy a kép élesebb az 17 és 19" miatti képontmérettől van
amúgy nagyon is fasza monitor főleg játékra persze ajánlott DVI-re kötni ahogy a többi lcd-t is -
#4407 hát mikor nekem az philips 17coll lcd volt 1 képhiba zölden világított 1 pixel én majdnem kész lettem tőle annyira zavart
igaz 10eft-ért vettem:-) filmnézésre volt nekem a 2. lcd
a samsung 730bf hoz képest a philips 1 katasztrófa volt 8ms 500:1 d-sub és még fehér is volt -
#4406 de miért nem érted meg hogy az lg-nek is csak dinamikus kontrasztba tud 2000:1-et? -
#4405 ha tovább is elolvastad volna akkor kiderül hogy DVI-re kötve megjavult:-)
ha összehasonlítasz 1 931bf és 1 731bf akkor kiderül mivel a kisebb a képpont így nem olyan zavaró és élesebb is a kép a kisebb monitoron ezmiatt
régebben mikor még a crt korszak volt akkor az volt minden szakértő célja hogy minél kisebb képpont annál kevésbézavarja a szemet
ezt úgy tapasztalhatod meg a legjobban elmész játékterembe ahol oldscool videojátékgépek vannak ésmegnézed őket jó közelről 1képpont ott 1-2mm -
#4404 elmész nézegetni monitorokat egy üzletbe
köztük a kiszemelt példányt is -
lecsovirsli #4403 Üdvözlet, Guru-urak! Az a nagy kérdés,hogy a 20" Samsung 2032BW LCD monitor elnyeri-e áldásotokat, vagy szerintetek mitvévő legyek?
Köszöntem -
#4402 kicsit visszaolvasol, akkor olvashatod, hogy nem igazán jó a dinamikus kontraszt, mert villog
cc 700-800:1-hez lesz dinamkius kontraszt nélkül
de az is teljesen jó
menj el, nézd meg működés közben
de ne csak azt, sokat
aztán nézegesd az adatokat -
#4401 2000:1 dinamikus kontraszt, nem fogod használni és ez mit jelent????nem jobb egy pl 700:1 kontrasztnál? -
#4400 olvasd el amit én irtam és járj el aszerint :)
ha kevés pénzed van csak Tn
elmész a vmelyik nagy boltba, nézegetsz
a technikai adatok egy szempontból lényegesek: ne valami elavult vacakot vegyél
a 2000:1 dinamikus kontraszt, nem fogod használni
az 5 ms akár jó is lehet, de ki kell próbálni
nem internet, és műszaki adatok alapjáán kell tft-t venni
márkások helyett meg ajánlom a noname gyártókat, nem rosszabbak mint a neves gyártók, max a garancaifeltételeken bukik meg a dolog (soxor az olcsóbb a drágább)
tehát körbenézni, pixelgarinak utánajárni -
#4399 nem mondtam hogy hülye vagy..csak nem akartam elhinni..de most már elhiszem és ez TRAGIKUS mást nemtok erre mondani..most már télleg nemtom mien monitort vegyek 40-45 körül..
a 19"os Samsung 930bf maszka azt mondta hogy szar és még 730bf is jobb nála meg a kontrasztja se tul nagy 1280*1024 et bir max
és vmi más monitort nem tudtok ajánlani legyen ez 17-19"-os de akkor PIXEL garival:D:D:D -
#4398 milyen monitort ajálnátok(minél olcsóbbat :D) -
#4397 Ez a #4393-ra akart menni! -
#4396 Ha szerinted ez hülyeség, akkor rajta vegyél LG-t, és ha pixelhibás, vidd vissza és próbáld kicseréltetni! Ha az jobb érzést kelt benned, ha a bőrödön tapasztalod, hát sok sikert...
Ezt tanulmányozd!
LG-t, mint sok más monitort csak úgy szabad megvenni, hogy a helyszínen leellenőrzöd, hogy van-e rajta pixelhiba. -
#4395 ja és még én vagyok a hülye. lol -
#4394 azért, mert nem foglalja bele. a pixelhibát szabvány szerint garozzák. szal 1 világító pixel még nem garhiba. asszem 3ig engedélyezett, de ez nem biztos. nézz utánna és rájössz, h igazam van. de ha nem fogadod el a jó tanácsot akkor csinálj amit akarsz. unom ,h segíteni akarok és kajak győzködnöm kell,h ne b@sszon rá az illető.... -
#4393 annyi pénzem nincs:D és ha pl adnak rá 3 év garanciát az miért nem foglalná bele a pixel hibát is????ha pl megveszem a monitort 3 év garira aznap bedugom a gépbe pixel hibás és nem tudodm vissza vinni mert nem cserélik ki? és rögtön elbasztam 40 ropit????EZ HÜLYESÉG MÁR BOCCSSSS..:) -
#4392 az lg re nincs pixelhiba gar. szal én nem vennék :) de te tudod... amúgy a 931bf (fekete)brutto 56.100 ft ja és 2ms es. nem 5. de vegyél lg-t :) -
#4391 de akkor már szerintem jobb egy 17" os 5ms és 2000:1 kontrasztu LG monitort 40ért...nem érdemes 60 alatt venni 19"osat szentem -
#4390 nekem volt 930bf em és qrva jó volt szerintem. nem volt kockás (mitől lett volna) nem volt kevésbé éles. hiába a nagyobb a képpont. én nagyon szerettem... -
#4389 Visszaolvastam....és kicsit mást irtál pár oldallal arréb remélem nem akartál átbaszni...vagy te ezt élvezed ha már te megszivtad ezzel a monitorral mást is megtudj szivatni...hát akkor kösz szépen szép kis forum oldal ahol embereket basznak át..
EGÉSZ PONTOSAN EZT IRTAD:
megvettem a samsung 931bf(china)-et
szerintem szarabb mint a samsung 730bf (indonesia)pedig szinte ugyanaz
19coloson nem élesek a betűk, kockás kissé kép mert nagyobb a képpont:-(
ennek a monitornak a teteje kissé zöldes meg sokkal fényesebb a mint régi volt
ezt tudom marad a 730bf az kurva jó moncsi volt ehhez képest
-
#4388 hát lehet hogy jo:) lehet hogy veszek egy olyat csak gyözz meg:) ha 19"os miért nem bir el nagyobb felbontást???és csak 700:1 kontrasztú??:O az nem oylan jo nem??? -
#4387 azért mondtam neki amit vettem monitor tökéletes lenne neki is -
Inquisitor #4386 Attól függ, valami normális panelnél a 8ms se sok, TN-panelnél meg az 5 is túl nagy ... -
#4385 az jó pont elég ha nagyobb a felbontás akkor hogy ugyanugy fusson a játék ahhoz erősebb gép is kell -
#4384 5 ms az már sok???:) és hogy hogy csak 1280*1024 et bir?