14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
juzosch #4543 OK, köszi. Samsung elvileg jó ebben úgy tudom:) -
Inquisitor #4542 Garancia érvényesítéshez sok köze van a boltoknak. Ha a naygker akitől veszik szarrágó, akkor ők sem tudják szebben, jobban vagy gyorsabban megoldani, ha meg adott termék forgalmazója jó fej (ami kishazánban állatira nem jellemző), akkor tudja a bolt is relatív normálisan megoldani. Na most ha X márkájú monitort veszel aminek gyökér a forgalmazója, vagy ugyan azon boltban Y márkát, aminek normális, akkor miből állapítod meg, hogy a boltos normális? -
juzosch #4541 Lehet, de ha már van egy rakás bolt és rendelkezem a választás képességével, oda mennék ahol nem kell fellépni sehogy, hanem szó nélkül tudják a dolgukat:) -
Inquisitor #4540 No meg az sem mellékes, hogy "pöttyet" több szint tud, mint a TN panel a hatalmas 18 bitével ... -
Inquisitor #4539 Noname, noname, de nem szutyok TN panel van benne!
Tegnap nézegettem egy csomó kirakott TN paneles 20-22"-os TFT-t és már kis elfordulás esetén is elég rona a kép két széle :(
Meg hát a real 1000-es kontraszt a kamu 3000-es DC-hez képes, ami valójában 600-700, se piskóta. Ráadásul 5 év gari van erre a szutyokra. Ha nem pixelhibás, akkor ennyiért nem biztos, hogy rossz. Csak nincs róla infó. -
#4538 fellépés kérdése a garancia és jól informáltnak kell lenni -
#4537 noname 60eft-ért -
Inquisitor #4536 Mike, mi véleményed erről a Sungoo 20"-os MVA paneles cuccról?
Elég gyanus, hogy a Saturn/MM a hazai egyetlen forgalmazója. A gyártó nem tudja a saját monitorjáról, hogy 800 vagy 1000 a kontrasztja, valamint adnak hozzá a leírás szerint YPbPr kábelt, pedig nincs is rajta(?) ilyen csatlakozó.
Állítólag 60K körül van. -
Inquisitor #4535 "1. pivot - függőlegesen is használhatod a monitort"
Egész pontosan azt jelenti, hogy el lehet forgatni, és ilyenkor automatikusan elfordul a kép. Elforgatást minden normális VGA driver tud, és elvi akadálya nincs, hogy nem Pivot monotort elforgasson az ember, csak állati macerás :) -
juzosch #4534 Bp-n melyik boltban érdemes monitort venni, illetve mely boltokat kell meszire elkerülni? (kiszolgálás, garancia érvényesítése és hasonló szempontok alapján, magyarul ne akarjanak átbaszni) -
#4533 ha ennyi pénzed van felejtsd el a TN panelt, csakis PVA/MVA vagy S-IPS
nézz körül az LG, Philips, Samsung, Dell, Nec-nél
ha nem írnak paneltipust, akkor onnan ismered fel, hogy a betekintési szög pontosan 178 fok
ne érdekeljen hogy csak 6 ms, az teljesen jó -
#4532 Samsung 223BW a sláger 60eft 2ms stb. 3év
vagy a tesója 226BW 2ms 70eFt -
hunkenny #4531 sziasztok!
szeretnék egy widescreen monitort venni, játékra és film nézésre elsősorban. tudnátok ajánlani 80-90e. körül valamilyet?
a Samsung SM2032BW 20"-t néztem, de nem igazán értek az egészhez...
illetve melyik "jobb" a 20-as vagy a 22-es
köszi!! -
#4530 Aham, kb annyi külömbséget látok, hogy most világosabb a kép és csak minimálisan sötétedik felfelé. -
#4529 analóg 75, digitális 60 -
#4528 google és wikipedia
1. pivot - függőlegesen is használhatod a monitort
2. TN Film - erre tényleg ott a wiki
3. pixel: igen, válaszidő: nem. meg minek, elhsized amit a gyár mond, ennyi
4. 100k alatt már kapsz MVA/PVA panel, vagy S-IPS 20" wide monitort pl. Dell Ultraakármi 200nemtommi :)) már nem emlékeszem,
5. igen a nativ a max
6. 16:10 mint ahogy a sima sem 4:3 hanem 5:4 (illetve akad még 4:3-as is de az elavult) -
#4527 Van egy LG L1918s analóg monitorom, hány hertz-es frissítésen kellene használnom? Olvastam olyat hogy 75, aztán azt is írták, hogy az sok neki és bőven elég neki a 60. Képernyő öregedésével volt függvényben. -
PunkZoli #4526 hali, lenne pár kérdésem, mint nááb nak
pivot-funkció
TN panel
ezek mik?
ill, ha veszek boltban egy monitort, azon kívül ,hogy megmutatják nem színhibás e, lehet kérni, hogy a válaszidejét is teszteljék le?!
ha igen pl, milyen programmal? ha nem szintén, milyen programmal tom otthon megnézni?!:D
226bw -t szeretnék venni,ha tudtok 100 alatt jobb widescreent ajánlani légyszives! //játékra kell
még vmi, hogy a felbontások maximuma ugye a natív csak?!, 16:9, vagy 16:10 es ek ált a widescreenek? :)
egyelőre ennyi:D kösz -
#4525 akkor kicsit távolabbról, több fénnyel, mert a képeken nem látni semmit -
#4524 Helosztok!
Na szereztem egy RCA-RCA kábelt de így sem jó!
Lefényképeztem a monitor két részét ahova lehet valamit bedugni!
ITT VANNAK!
Ezeken kívül még a vidi kártya bemenete van meg az áram é de az nem lehe kihuni mert az elve ott van!
A válasz előre is kösz all!
-
#4523 Ebben igazad van.Még két szervízt hívtam föl emiatt és ott is ajánlották ezt a megoldást.De lényeg,hogy működik. -
#4522 Samsung OLED
hozhatnának nekem is egyet:-)
nagyon jól nézkee
-
#4521 pedig ez a kihúzom bedugom, közbe ima, hátha megjavul, nagyon annak néz ki
a szervíz is helyzet magaslatán állt rendesen -
#4520 Ez nem varázslás.Szervíz ajánlotta.Én se nagyon akartam elhinni. -
#4519 a képernyőfelbontást állítsd át arra amit javasol, és a képfrissítés is 60 Hz legyen
másik megoldás, hogy elindítod a windows safe módban, és leveszed a felbontést kicsire, mondjuk 640x480, 800x600 és a képfrissítést is a minimumra
jobb monitorok nagyobb képfrissítéssel is elmennek (pl. crt-t lehúztad, és egyből rádukta da tft-t, és mondjuk megy 85Hz-en) egy ideig (pl. 10 perc) hogy azalatt át tudd állítani
ugyanis a tft max a 75Hz-et bírja, afölött nem működik huzamosabban
az előttem szóló varázslási technikáját nem nagyon vágom -
#4518 és valszeg 3,5 minijack a csatlakozó -
#4517 Nekem volt már ilyen.Mást nem tudsz csinálni csak azt,hogy bekapcsolt állapotba kihúzod a konnektorból a monitort és aztán vissza.Aztán reménykedj ,hogy magától megjavul.Nekem szervízbe kellett vinnem.Egy idő utánn hiába huzigáltam ki állandósult a hiba.Ja és a szevízbe 3 nap után azt mondták,hogy semmi baja.Azóta is működik[kop kop kop] -
bandeszbiro #4516 Hi ALL!
Off, de légyszi segytsetek. Nemrég kaptam egy vírust, újraraktam az Xp-t. De mikor lemegy a telepítési kép, újraindul az egész, tehát z első indításnál amikor a teljesen szűz xp-t kellene kapnom, egyszerűen elsötétül a képernyő és egy ilyen felirat ugrál egy téglalap alakú buborékban: Not optimum mode. Recommended mode : 1280 X 1024 60HZ. És nem megy tovább semmi. Most a gépet összekötöttem a tévével, így megy. sztetek mi a gond? Mit csináljak?
Előre is köszi a tippeket!
Csá. -
#4515 oksa köszönöm -
#4514 az audiokábel :)
párszáz forint -
#4513 Jah már értem! Akkor kell egy RCA-RCA kábel hogy a gépházból eltudjon menni a monitorbol a hang, és a monitorból pedig a fülesembe! Mostmár világos, köszönöm szépen!
Nem tudja valaki menyiért lehet kapni egy ilyen adatkabit?
-
#4512 Aha, köszönöm szépen!
3 bemenet van rajta... van egy fülesnek való, ugye mondtam hogy az biztos h annak van ott, van egy ilyen furcsa jeles, olyasmi mint az infráé, egy kör jobb és bal oldalt pedig 2-2 hanghullám féle és ezen egy egér mutató!
A 3 dik meg a videókártyának a kábele.Az előbb ahogy elmagyarázta nem igazán értettem, ha lenne olyan kedves és kifejtené hogy én is megértsem nagyon megköszönném! előre is köszönöm
-
Inquisitor #4511 HA van rajta audio ut, akkor kéne lennie egy bemenetnek és kéne egy RCA-RCA kábelel összekötve lennie vagy a hangkártya elülső sztereo kimenetével vagy (ha van ilyen) a fülhallgató kimenetel. Amennyiben ez a kábel be van dugva jól, akkor meg kell nézni nem e rossz a kábel, valamint azt, hogy a TFT menüjében nincs e lehalkíva vagy letiltva a kimenet? -
#4510 kedves uram! :)
arra gondolt, hogy a hang hogy megy bele a monitorba?
(ha mondjuk tuneres a monitor akkor ezt most beszoptam :) -
#4509 hellosztok! kéne gy kis segítség!
Vettem egy használt LCD TFT monitort az egyik ismerősömtöl, de most hozzták ki a szervízből ...rendbe rakták kicsit!
Na szóval az lenne a kérdésem hogy én látok ezen a monitoron egy füles bementetet, és fölötte van egy füleses kép, szval az biztos h oda való...amikro benyomom a fülesem semmit nem lehet hallani! Mindennel kiprpbáltam, minden lejásztóval, de sehogy nem jön rajta zene meg hang! DE! amikor bedugom és figyelmessen halgatom lehet hallani h van alapzaja! Szval szerintem nem a fülessel és a monitorral van a baj hanem nem lehetséges h valamit bekell állítani?
a választ előre is köszönöm szépen! -
#4508 azt vedd meg amlyik éppen van az üzletben -
Zsolti0603 #4507 Sziasztok!
TFT monitort szeretnék venni de csak egy kicsit értek hozzá úgyhogy szeretném a tanácsotokat kérni. 19"-os kellene a válaszideje 5ms vagy jobb a kontrasztja pedig 800:1 vagy jobb. Samsungok között néztem szét a 940UX , az előzőekben leírt 931 BF és 961BF monitorokat szemeltem ki de nem tudom melyik igazából a jobb vagy melyiket éri meg megvenni ami FPS-ekhez is nagyon jó! Kb. 55 ezrem van a célra de Decemberben vagy Januárban veszem meg addig biztos lentebb megy az áruk. Ha tudtok jobbat ajánlani még LG-t nézetem de sztem jobb a samsung! Plz segítsetek eldönteni melyiket vegyem meg !!!!! Előrre is kösz -
leonaprofi #4506 Sziasztok!A DELL 2007WFP-vel van valakinek tapasztalata? -
#4505 Olcsó húsnak high a leve:-)
Samsung ból van olcsó típus is amit a 3év gari miatt és a 3nap pixelhiba garancia miatt érdemesebb megvenni
Samsung 931BF 2ms DC2000:1 dvi d-sub 49eft körül van -
luluska #4504 Sziasztok!
Visszaolvastam egész sokat,de nem esett szó a HannsG monitorokról.
Kinéztem magamnak az extreme digitalról két 19"-os,nem szélest,de nem tudok választani. Az egyik a HX191DP ,a másik a HQ191DP. A dizájnon kívül mi a különbség?Melyik a jobb?Mert ez egyik 3000-el drágább, így 43e Ft,de még így is sztem verhetetlen az áruk. Van vkinek tapasztalata velük?
45-nél nincs töb pénzem rá, tudjátok ajánlani? Vagy vkinek vmi más ötlet? 19" és 5:4-es képarány kell,5 ms ja és 45ezerig?
Üdv: PT