14419
  • Calver
    ez kell neked ha input lag érdekel
  • SalsaTeacher
    21:9-es arányú monitorokkal kinek vannak tapasztalatai játék közben?
    A kérdésem lényegében az lenne, hogy ez az arány tökéletesen passzol ugye mozifilmekhez, sőt, mondhatni talán arra lett kitalálva, de mi a helyzet a játékokkal?
    Azok ideális esetben ugye az 1920x1080-as vagy 1920x1200-as felbontáshoz vannak szokva, de hogy néznek ki 2560x1080-ban? Nem húzza szét a képet?
  • Deviome
    Persze! Néztem neki. Kb 30K-val drágább. Viszont a hasonló vagy drágább IPS-ek között sem találtam olyat ami meg is közelítené ezt a monitort.
    Háááátt.... A DellUxxx-t nem nevezném általánosnak, mert tudtommal ez a felső kategóriás monitora a Dell-nek. Mindenki istenesíti. Persze nem vitatkozom vele, mert csak dicsérik.
    Viszont egy másik fórumon leírtam a véleményem, hogy az TN sokkal jobb játékra és kaptam is a hülye vagy meg stb hozzászólást. Meg mindenki csak azt válaszolta, hogy a GtG azért mert 7 sec az jó, mert ez az IPS-nél olyan mint a 4 sec a TN-nél. ( Persze az input lag ott is kimaradt ) Meg élből vágták a " milyen monitort vegyek játékra " kérdésre, hogy DellUxxx. Senkitől nem hallottam az Eizo-t.
    Amúgy az a 23" pon jó. Se kicsi se nagy. A 16:9-es arány pedig tökéletesen megfelel. Az Asus monitorom is olyan volt. :)
    Szóval akkor az Eizo lesz. :))

Blum: Köszönöm szépen a boltot. Legalább meg is lehet nézni, hogy mit veszek.
  • Sir Quno Jedi
    Az árát is nézted neki? Amellett hogy kisebb, jóval drágább is. Persze hogy jó amire kell neked, hiszen direkt erre kifejlesztett gamer monitor, de épp ezért érdekes összehasonlítani egy sokkal olcsóbb általános célú IPS monitorral, ami még nagyobb is.
  • Blum
    Monitorgurunal meglehet oket nezni vasarlas elott.
  • Deviome
    Üdv!
    Egy gyors kérdés. Játékra szeretnék venni monitort. Mindenki ezt ajánlja DellU24 Viszont kövezzetek, mert lehet én vagyok a hülye. Ennek a monitornak meg az összes IPS-nek horribilis Input lag-ja ( persze az input lag-t nem merik feltüntetni sehol ) van. Már a GtG is rohadt sok. (persze a 400K Ft-os már jó, de hát azért nem anyuci-apuci pénzel. :P )
    Viszont Én amit kinéztem Eizo . Ez szerintem bőven agyon veri a Dell-t. 0 input lag. A GtG-je iszonyat jó. A többi pedig a névből már következtethető.
    Melyik lenne jobb vétel? Én nagyon az Eizo-ra hajlom. Úgy érzem, hogy ott már nem nagyon van csíkozás. A csíkozáshoz meg annyit, hogy kb 10 éve játszom FPS-t.
    Szóval Ti melyiket ajánlanátok? És mért? :)

Még annyit, hogy van-e olyan megoldás, hogy kipróbálni a monitort? Mert a boltok nem hajlandók ilyet kialakítani. Viszont én vakon nem szeretek monitort vásárolni. Egy Asus 19" TN-em volt, de azt nagyon kifogtam, mert iszonyat jó monitor volt. Viszont nagyon, de tényleg nagyon pici húzása volt.
    Szóval van olyan lehetőség, hogy kipróbálni és, ha nem tetszik akkor ok és mindenféle ökörség nélkül visszaküldeni és megköszönni?
  • Blum
    Igen,ez mar az a kategoria amire boven megeri penzt kolteni. Vegyed batran :)
  • Blekk Síp
    Hopp, ezt beneztem :D
    Erre gondoltam.
  • Blum
    melyik?
  • Blekk Síp
    Hali, ez a monitor jo valasztas lenne?
  • Adam Jonas
    Sziasztok!

Jelenleg egy Samsung S22B300 típusú monitorom van, amin csak DVI és VGA kimenet van.Szeretnék a közeljövőben venni egy PS3-at, illetve van egy DVI-HDMI átalakítóm. A kérdésem az lenne, hogy ezzel az átalakítóval + HDMI kábellel mind a számítógépem, mind pedig a PS3 kifogástalanul fog működni? Vagy pedig kell majd valamit trükköznöm?
  • TomStorm
    Ez igen,tetszik nagyon.Meg is veszem,köszi!!
  • Blum
    Hi!

LG IPS237L-BN
  • TomStorm
    Üdv!Max 50 e.ft-ig(inkább alatta)melyik IPS monitort érdemes venni ami legalább 23"-os?Lehet tükröződő(glossy) is ha azon jobbak a szinek
  • szutyi93
    Már minden beállítást megnéztem mire megtaláltam be volt kapcsolva a "Super Power Save Mod" ami ezt a háttér világítást állítgatta hogy mindig energia takarákos legyen.
  • Calver
    dinamikus kontraszt opciót keress monitor menüjében.
  • szutyi93
    Lenne még egy észrevétel ugyanennél a monitornál. Egyfolytában magától állítja a fényerőt attól függően hogy éppen milyen a háttér sötét vagy színes vagy nemtom mit néz. Ez néhol idegesít pl film nézés közben elég zavaró mert elég feltűnő amikor állítja máskor viszont jó hogy amikor pl olvasásnál látja a fehér hátteret és leveszi a fényerőt. Kérdés hogy ezt hol lehet kikapcsolni hogy amikor nem kell ne csinálja?
  • Calver
    pontosítás, megnéztem közben monitorod használatiját, DVI-D kábelt vegyél (de úgyis olyat fogsz találni), amin nincs a 4 kis tű bal oldalt, mert DVI-I-t nem nyelné le a monitorod használatai alapján.
  • szutyi93
    köszönöm a válaszokat mindjárt vadászok is egyet.
  • Calver
    a legolcsóbbat, csak DVI-D vagy DVI-I legyen. a DVI digitális adatátvitel, itt nem analóg jel és társai futkároznak a kábelen h ilyen-olyan szigetelés meg aranyozás kelljen neki, hanem egyesek meg nullák, ha nem baszomnagy távolságra akarod elvinni, teljesen lényegtelen a kábel milyensége.

HDMI gyakorlatilag megegyezik a DVI-vel, annyi extra, h hangot is szállít, de ugyanúgy digitális jel fut rajta. ha van elfekvőben ilyened, nyugodtan belőheted, sok videokártyához szoktak adni átalakítod, bajod nem lesz belőlem. ha nem, szúrd ki legolcsóbb DVI kábelt és csapj le rá.

ja még annyi, h single link DVI-nél 1920x1080@60 Hz a max, de tekintve h ez a monitorod max felbontása is, így még az is tökmindegy single vagy dual link kábelt veszel.
  • szutyi93
    A monitoron van HDMI de sajna a VGA-mon nincs viszont láttam HDMI to DVI kábeleket az jobb lenne vagy a sima DVI?
  • Lacee86
    Hm, az érdekes, h nem adtak. De akkor sztem vegyél inkább egy HDMI kábelt, aztán kész. (Már ha van a VGA-don ilyen kimenet.)
  • szutyi93
    Sziasztok most vettem egy LG 22EA53VQ-P IPS FullHD monitor LED-et és nem adtak hozzá DVI kábelt tudnátok ajánlani egy jót mert annyi féle van csak az a lényeg hogy vigye a full hd-t.
    Köszi.
  • Blum
    Lenyegeben igen.
  • D4nY
    Köszi a választ! Ez érdekelt csak, hogy jó dolog vagy sem.

DELL U2413 és U2713H között csak a méret és a felbontás a különbség ugye? Szóval az utóbbi max csak "jobb".
  • Blum
    Az jot jelent :)

Az a jo monitor amiben nincs PWM. Bovebben
  • D4nY
    Sziasztok!

Mit jelent a "NO PWM"?

Köszi
  • Calver
    jajj...

először is, fogadni mernék, h D-Sub/VGA kábelt használsz hozzá, nem pedig a DVI-t. eddig stimmel? ha igen, cseréld dvi-re, azonnal.

aztán: nem natív felbontásban használod. lcd SOHA nem lesz éles natív felbontásán kívül. sehogy. szóval pöccints csak át 1680x1050-re. a monitorról kilógás oka az imént említett d-sub volt, ugyanis analóg csatlakozót használtál, aminél kellene még egy kis finomhangolás (DVI-nél nem), ha ragaszkodsz ehhez a nem túl kifinomult szabványhoz, akkor keresd szépen meg auto adjust gombot a monitoron, megnyomása után várhatóan *viszonylag* éles lesz a kép. persze utána még manuálisan kell finomhangolnod, mert a d-sub gyűlöl téged is, mindenki mással együtt.
  • Borzaskutya
    sziasztok!
    Van egy egy Samsung SyncMaster T220as monitorom. A problémám a következő: Borzasztóan életlen a kép (a betűk elmosódottak és 15-20perc után szét akar robbani a szemem annyira homályos a kép. Ezen lehet valahogy segíteni? (Win7 64bit oprendszer). A másik, hogy minden indításnál kiirja h "Not optimum mode, recommended mode 1680*1050 60hz". Nvidia panelban beállítottam manuálisan ezt a felbontást, de olyan képet kaptam h azt inkább nem kommentálnám (3/4ig kilógott a monitorrol a kép piros lila árnyalatokban), ezért inkább 1680*1200ban használom, de így viszont folyton benyomja a kiirást. Hogy lehetne megszűntetni ezt? Előre is köszi a válaszokat.
  • Her Laca
    ITTEN:)
  • SzirmosSzisza
    Szerintem lemaradt a link :D
  • Her Laca
    Itt nézelődj.
    Van ami alatta van egy pöttyet ,van ami fölötte.
    A Dell ek jók ,de az LG cuccai is hasonlók.
  • SalsaTeacher
    Sziasztok!

Sajnos a monitorokhoz teljesen hülye vagyok, de most szeretnék venni egyet.
    Mindössze 40.000 Ft-om van rá, de ebből szeretném a legjobbat kihozni.
    Játékra és filmre egyaránt kell.
    Segítsetek légyszi, hogy melyiket lenne érdemes megvenni!

Köszönöm!
  • kifli
    mert szebb kép lesz előtted.
  • doggy888
    miért járok jobban ? győzz meg :D
  • kifli
    dell-el jobban jársz!
  • doggy888
    Samsung monitort keresek főleg játékra mivel a mostani is az csak éppen már túl kicsi, 7 éves kb. és még mindig tökéletes, szóval kritérium: hdmi csatis legyen, FULL HD-s és Samsung !!
  • Lacee86
    Aztaaaa: :O link
    23" Full HD, IPS panel, DVI, 3 napos pixelhiba garancia, 3 év garancia, forgatható, mindez 43.400 Ft+postáért. Hol az átverés?? :D :)
  • Calver
    ha input lagok érdekelnek, errefelé nézelődj
    illetve tesztekben szokták még leírni néhanapján h melyik mit tud
  • crosscut
    Köszi szépen! remélem nem nagy az input lagja, elsősorban ettől félek, no meg a pixel hibáktól, de van 3 napos garancia rá.