14419
  • kispancs
    Ajánlom mindenkinek a az uj LG L246WH szélesképernyőst.Sztem nincs jobb jelenleg nála.(de cáfoljatok + nyugodtan:)) Itt 1 video rola->
    Play wide Play LG
  • MaSzKa
    netre biztos jó akkor :D
  • kirol
    Úgy néz ki, mintha függőlegesen lenne szélesvásznú. :)
  • MaSzKa
    fasza bár érdekes kinézet

amugy 931BF az 50eFt igaz nem ennyire desinon de többet tud
  • Palinko
    Mivel tudnak többet mint az eddigiek?
  • Lipi1980
    Asszem megvan a kiválasztott...
    Samsung Syncmaster 932BF

Igen sokáig válogattam, de külsőre is nagyon tetszik, és tulajdonságai is jók, és még a keretbe is belefér!
  • Lipi1980
    Őszintén megmondva a Fujitsu Siemens-t azért választanám, mert az Fehér és az megy a gépház színéhez (viszont ez a CHIP tesztje alapján a három közül a leggyengébb), az LG-t azért mert egy prohardveres teszt alapján elég jó a képe, stb. (viszont elég puritán a kilakítása), a Samsung meg mindamelett, hogy jól néz ki, ő lett a CHIP magazinban a tesztgyőztes!
    Úgyhogy szerintem maradok a Samsung 932BF mellett!!!

Amíg valaki meg nem győz (ész érvekkel) valamelyik másik monitorrrol (ebben a mertben 19"-os nem wide, és ebben az árkategóriában max. 60eFt)
  • WiZZ
    én is ilyen árkategóriában nézek 19"-os monitort (nem widescreent), és nekem is a Samsung 932BF jött szóba...Szóval vélemény?
  • Lipi1980
    Már odáig jutottam, hogy sikerült a következő 3-ra leszűkítenem a kört:

Samsung SyncMaster 932BF
    Fujitsu Siemens L19-2
    LG 1919S-SF

Vélemény???
    Nem akarok nagyobbat venni. Wide-ot meg semmiképp sem!
    Előre is köszi a véleményeket!

A mérethez és az árkategóriához is kötve vagyok...
  • veresdaniel

Sziasztok!

Új monitort tervezek venni, de bármennyit böngészam a netet nem tudok a következő kettő között dönteni:

EIZO S 1921 SH BK
    Dell 2007WFP

korábban játszott még a Samsung 971p és a ViewSonic VP930, de kiestek…

Kb. 100.000 Ft körül tudok gondolkodni

Elég sokat dolgozok nyomdára és fotózok, fontos lenne a minőségi ugrás.(jelenleg egy TN-es Syncmaster 940N-t használok)

Az új monitort kalibrálva használnám - nem szemre -, fontos a “színhelyesség”.

Akinek van ebben a témában tapasztalata, légyszi írjon…
    Köszönöm előre is.
  • Tidérium
    Értem, köszönöm szépen a válaszokat. Lehet, hogy csak meg kell szoknom, ezért tűnhet furcsának kicsit,a régi 17'-es CRT-hez képest...:)
  • virs lee
    Hiába állítod akár 5000 Hz-re is, ugyanannyira fog "vibrálni" mint 60 Hz-en: SEMENNYIRE. Ez nem CRT. A frekvencia itt csak a maximálisan kirajzolható fps-t jelenti, vagyis hogy 60 vagy 75 fps-t fogsz-e látni game közben (feltéve hogy eléri azt a szintet egyáltalán).
  • davidka003
    Ha analóg kábellel van csatlakoztatva a géphez, akkor 60 Hz a max.
    Ha dvi kábellel kötöd a géphez, akkor 75 Hz lesz a frissítés.
    Egyébként a TFT monitoroknál a Hz nem számít annyira, mint a régi CRT-knél.
  • davidka003
    Miért szaggatnának a játékok? Nem terheli jobban a gépet, mint az 1280x1024.

"vedd lejjebb a felbontást"
    Tudhatnád, hogy egy TFT monitort csak a natív felbontásán ajánlott használni, ami jelen esetben 1680*1050.
  • G18XM8
    Szerintem ne kockáztass, inkább vedd lejjebb a felbontást. Ezen a felbontáson nem szaggatnak a játékok?
  • Tidérium
    Hello

Most vettem egy Acer X203w típusú monitort. Meg vagyok vele elégedve,de 1680*1050-es felbontáson 60Hz-re tudom csak beállítani.

Elméletileg nincs sok különbség TFT monitornál a frissítési gyakoriság között, de nekem mégis zavarja a szememet, és 75 Hz lenne az ideális, viszont 1680*1050-es felbontáson, nem kínál más lehetőséget, csak ha kiveszem a pipát a " Monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtése" pontból. Szóval ha így állítóm 75 hz-re valóban megsérülhet a monitor vagy valami kihatása lehet valamire?

Előre is köszönöm a válaszokat.
  • wobdj338
    nem dvi, sima analóg! kipróbáltuk másik kábellel, azzal jóvolt így vettem egyet és hétfőtől semmi, felbontást is felnyomtam 1680x1050-re most így használom, nemtom mi lehetett... hátha csak egy kábelhiba volt, de alig 1 év alatt "elöregedett" volna?? nemsokat volt mozgatva maga a monitor, szal kábeltörés se... vagy nemtom...
    te mire gondoltál?
  • MaSzKa
    dvi?

ha nem..........
  • wobdj338
    hali

nekem olyan gondom van, vibrál a monitorom, ha a kábelt mozgatom hol csökken hol pedig növekszik a vibrálás, találkozott már valaki ilyennel? Fujitsu L22-2W monitor, lehet hogy csak kábellel megúszom? valakinek vmi ötlet?
    mondjuk van még bő 2 év gar szal nempara, csak mégis macera

köszi az esetleges válaszokat!
  • Troyan
    Asszem inkább maradok a 206BW-nél. 20 col nekem bőven elég!
    Asszony mit tol vele? :) Hogy mennek a régi gamák wide-on? Nekem ez lesz az első. :)
  • MaSzKa
  • MaSzKa
    Samsung 223BE 60eFt wide 22" javaslom
  • teddymac
    Az asszonynak ilyen van szerintem ebben az árban tuti jó :) nekem is kene egy de nincs rá jellenleg pénz :(
  • Lipi1980
    Mi a véleményetek a következők monitorokról:

Fujitsu Siemens L19-2 47.990
    LG L1919-S 51.990
    LG L1953S-SF 54.990
    LG L1953TR-SF 54.990
    Samsung S940 54.990

Esetleg valami más javaslat ebben az árkategóriában?
    Wide-ot nem akarok venni...
  • MaSzKa
    223BW bocs

amúgy most jöttek ki ennek a moncsinak az újított drágított verziói is

• Troyan
    Köszöntem!! Nem 223BW-t akartál irni? Ilyet nem találok.
  • MaSzKa
    Samsung 223BE 60eFt wide 22" javaslom
  • Troyan
    Üdv,
    Van véleményetek a SAMSUNG - 206BW monitorról? Főleg játékra meg filmre kellene. 54-57 körül van és ezen áron keresgélek.
    Köszöntem
  • MaSzKa
    mérd le pontosan

samsung.hu ott vannak a pontos info

amúgy 223bw-ből van 2 és 5ms verzió is
  • Lipi1980
    Az LG honlapján a kontrasztarány sorban...
    Ha marketing, akkor azt jelenti, hogy jó ha azok is tudják a 800:1-et???

Csak az a bajom a 22"-al és a 19"-al is, hogy nem fér oda, ahova terveztem...
    De azért köszi!
  • MaSzKa
    DFC 5000:1-et! Mi az a DFC? ezt hol olvastad?

dc az dinamikus kontraszt és csak marketingre jó

amúgy Samsung 931BF 19" 50eFt vagy Samsung 223BE 60eFt wide 22" javaslom
  • Lipi1980
    17"-os monitort szeretnék vásárolni... A 19"-os (nekem) már nagy, így elég a 17"-os is!
    Konkrét márkákat tudnátok ajánlani? Szeretnék 50eFt alatt maradni...
    Amiket eddig nézegettem:
    LG L1753S
    LG L1753TR
    Samsung 721N

Az egyik amit nem értek, hogy az egyik (Samsung) 800:1-es kontrasztot tud, a másik kettő pedig DFC 5000:1-et! Mi az a DFC?

Hol találnék összehasonlító tesztet a 17"-esekre?

Előre is köszi!
  • NeoMaN
    talán mert dvi-n van...
  • MaSzKa
    costum beáálítás

de a legfrissebb magictunet rakd fel és moncsi drivert
    más nem kell a cd-ról meg főleg nem !!!!!!!!!!!
  • reaper4
    örülök :) ,de a vista tényleg jó :) szvsz
  • PLackó
    Miért van az, hogy a samsung monitorom MagicTune programja sok állítási lehetőséget nem enged, "Not availabe"-et ír hozzájuk.
    (color,contrast, stb.)
    223BW moncsi, XP oprendszer.
  • dashed_
    hat kozbe mar megoldottam:)
    eleg piti volt a hiba , de en nemis gondoltam erre.
    omega driver helyet rendes catalyst driver kellett. igymar minden okes :)
  • reaper4
    használj vista-t. nem olyan rossz az, mint ahogy néhányan lehúzzák :).
  • dashed_
    csinaltam de ugyan ez... hiaba allitom be a nativ felbontast nem rakja fel csak ugy ,hogy 1600x1200ra rakja a monitort ,a nativ (1680x1050) felbontast pedig megjeleniti de mindig hianyzik a kep szele.. ha balra kihuzom az egeret akkor a jobb szele- ha jobbra akkor a bal szele az asztalnak:)
    viszont meg azis be van love hogy szethuzza a kepet a panel meretere, bar ez valszeg csak akkor ervenyes ha kisebb felbontast hasznal az ember mint a nativ..
    a fura az hogy analog kabellel siman megy a nativ felbontas, szal a panel birja ezt a felbontast, fura is lenne ha nem birna:)
    vkinek otlet meg? en tanacstalan vagyok
  • Zoli007
    Csinálj drivert Powerstrippel.