PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Legjobb a képernyõ mögé, attól kissé távolabb (a melegedés miatt) elhelyezni egy világítótestet, ami a (világos színû) falat világítja meg, így visszavert fényt kapsz a képernyõ köré, ami a legkímélõbb a szemnek.
Pl. már van olyan plazma TV, aminek a kávája sötötétben lumineszkál, ami nem egy hülyeség, csak még kevés.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
a többirõl nemtok mit mondani, de mielött megveszed azért azt is nézd meg milyen fajta pontoan az mva panel, mert az enyémben is régen samsung panel volt ami 12ms-es volt és rondább is volt..
ha jol sejtem a te helyemben te egy ilyen belineát vennél...
de a gyártó honlapon biztos leirják
ASUS A7N8X-X|AMD Athlon XP 2500+|1.5GB RAM|ATI Radeon 9800 Pro|200GB+120GB HDD|ASUS DVD±RW|400W táp
csak minimum fényerõnél nem olyan szépek a szinek.
Nekem is be van állítva 4 üzemmód a LCD-men, van egy pipecnyugis fényerõ/kontraszt arányos hideg verzió, amin most is írom ezen sorokat, van durván kiemelt a sötét filmekhez, gammákhoz, egy átmeneti beállítás és egy gyári "normál". Ezek elégségesek.
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
viszont mostmár 4.éve ülök 19es crt elõtt valami váltás kell..mert szemüveges nem leszek az tuti!
mit tanácsolsz?😊
5év múlva azon lesz a vita hogy 0.8-as vagy 0.4-es-e...
mi a szar ebben mégis? lassúságra annyit hogy még nem láttam hogy elhúzódott volna bármi is, a báttyám a cs közben sem vett észre külömbséget a crt-s monitorral szemben, pedig az aztán egy pörgõs játék.
Láttál már amúgy ilyen mva paneles monitort? mert a boltok 90%-ban csak a tn paneles van kiállitva, igy nem tudsz hasonlitani.
Haveromnak van egy samsung tn-es monitorja és ég és föld a kettõ. És mit mondtam,a haverom most hozta haza a luxuskategóriájú laptopját, mindenféle jó tulajdonsággal ellátva a kijelzõjét, és mikor a kettõt egymás mellé tettük õ is csak csodálkozott hogy ez mennyivel valósághûbb és szebb képet ad.
Aztán utána néztem a neten és kiderült, hogy idén Május óta már 8ms-os panellal szerelik.
Találtam egy BP-i boltot ahol garantálja az ürge, hogy amit árulnak az már új panelos.
Egyébkén van rá valami lehetõség, hogy leteszteljem, és megbizonyosodjak róla, hogy ténylegessen 8ms-os?
Gondolok itt valamiféle progira.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Köszi a felvilágosítást, szóval akkor nem járok rosszul az említett darabbal?
Szvsz az "A" Grade panel akar lenni, vagyis a legjobb minõségellenõrzési jellel ellátottal szerelték. A panelek legyártása után egy minõségellenõrzési teszt következik a gyárban (a panel gyárában! Csak pár cég gyárt panelt, AOC, Samsung, FujitsuSiemens, meg talán a Hitachi), az "A" az, amelyik minden teszten átment, amelyik pár teszten megbukott, az "B" és így tovább a "D"-ig. Az "A" panelek elvileg pixelhibamentesek.
Ráadásul nekem annyira fényes volt a kép, hogy egyenessen zavart.
Én most rendeltem meg a Benq féle T905-öt, már az új panellal ami 8ms-os.
Annyira nem értek hozzá, nem is találtam komolyanbb leírást, de tényleg milyen is az a A-Grand panel?
Belinea 101920 (No. 111902)
Belinea 101920 (No. 111912)
Belinea 101920 (No. 111919)
aki 50ért vesz monitort annak tényleg nem szól,sorry, de másoknak igen.
Léteznek emberek akik nem engedhetik meg maguknak...
AMD Athlon 64 4200+ X2 CPU, 2GB DDR2 DC, ASUS HD2600XT 256MB GDDR3, Asrock AliveNF5-eSATA2+, FSP 400W
amúgy van pár bolt ahol felárért vállalnak pixelhiba garanciát is. érdemes körbenézni pl. a www.depo.hu -n
azt pedig nem gyõzöm mondani, hogy miért vesz valaki tn paneles monitort? annyira szar a képe, semmi köze a valóságos képhez! Szerintem iszonyat...
Miért is? Ezek az ISO szabványban is benne lévõ garanciális pixelhiba számok. És ugye pixelhibamentes TFT gyártás majd a távoli (sci-fi) jövõben egyszer majd ...

Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester
Mondjuk mint írtam én csak 1 hónap múlva tudom csak megvenni. Addig csak lesz valami.
Az mellékelt pixelhiba tájékoztató a Samsung hivatalos álláspontját tükrözi. Vannak olyan kereskedelmi egységek, melyek saját költségükön cserélik a pixelhibás monitorokat, hosszú távon azonban ez nem éppen gazdaságos.
Személyes átvétel esetén természetesen beüzemeljük Önnek a monitort.
Üdvözlettel
EDigital
magyarul: be kell menni a boltba! én még ma bemegyek asszem. vagy holnap. legalább nem kell várni mig kihozzák
Egyébként azt válaszoltam most nekik, hogy :
1.ha 3mat találok akkor tehát nem cserélik ki?
2.ha bemegyek a boltba akkor ott le lehet e vétel elõtt tesztelni hogy hibás e.
szolok ha jön válasz.
"Pixelhiba garancia:
TELJES PIXELHIBA (egy pixel mindhárom szubpixele hibás)
Az ajánlás 1 millió pixelenként legfeljebb 2 teljes pixelhábát enged meg,
ez a különbözõ natív felbontású készülékeken az alábbi toleranciát jelenti:
1024x768 max. 2 db
1280x1024 max. 3 db
1600x1200 max. 4 db
2048x1536 max. 6 db
RÉSZLEGES (SZUB-) PIXELHIBA (Egy pixel egy vagy két szubpixele hibás)
Az ajánlás 1 millió pixelenként legfeljebb 5 szubpixelhibát tolerál, ez a
megadott felbontás-értékeken az alábbiak szerint alakul:
1024x768 max. 4 db
1280x1024 max. 7 db
1600x1200 max. 10 db
2048x1536 max. 16 db
Ha a fentieken túlmenõen találna hibás pixelt a monitoron, 3 munkanapon belül a Extreme Digitalnál, 3 munkanapon túl a Samsungnál kell jeleznie a problémát. "
Röhej!!! 3 pixel esetén se lehet tehát visszavinni, ha 940bf-et veszek...
edigital.hu , regisztrálni kell náluk és utána rendelhetsz, árba is itt volt a legjobb a Samsung 940BF.
10ezer Ft felett a kiszállítás ingyenes belföldre. Eddig semmi probléma nincs a monitorral pixelhiba sincs.
itt hogy lehet rendelni, és van e px garancia, valamint házhoz hozzák e vagy ilyesmi, ismeri valaki ezeket?
viszont egy pixelhibát találtam rajta, és nem vettem meg...fasz vagyok? kurva életbe, mondjuk elmehetnek ezek a geci nagy márkák a faszba, hogy nem képesek minõségit gyártani. áhh szar az egész
Codegen 6099/Chieftec 410W/Asus M2N-E/AMD Athlon64 X2 3600+/Scythe Ninja+/1GB Kingmax 667MHz/Asus 8600GT/Asus DRW-1814BLT 200GB winchester
Szeretnék kérdezni egy lehet, hogy nem ide valót!
Most cserélném le crt monitoromat, és a Yakumo TFT 19DXF DVI-os kivitelt néztem ki.
Van esetleg tapasztalata valakinek ezekkel a termékekkel kapcsolatban, esetleg érdemesebb ebben az árkategóriában más gyártótól szemezgetni.?
Igazából láttam Samsungot is ebben a kategriában, ez gyorsabb is mert 8ms-os a válaszideje, csak ezen nincs DVI.
Van egyáltalán minõségbeli javulás digitális interfészen az analóggal szemben, érdemesebb ezt használni?
A segítséget nagyon köszönöm!
Digitális bemenetnek nem tudom pontosan mi minõsül (mintha valami DVI szerû lenne), de a hagyományos RGB bemenet biztos nem az. 😊
De mint említettem, a HDTV-khez nem sokat konyítok. 😊