14419
  • davidka003
    De nem fogod fel, hogy csak vicc volt? Ott volt a szmájli is.
    Faszért kell mindent komolyan venni.
  • BigReaper
    ez milyen monitor?

http://www.goldengate.hu/kismalac/pic5192

tetszik:D
  • BigReaper
    davidka, sztem neked meg tök felsleges odairni hogy LCDt mar nem fogsz kapni, én is lcd-nek fogom hivni a tftmet amig nem leszek olyan tollas hogy pár év mulva valami überbrutál valamin jatszak, addig lcd lesz8es tudom h tft) de a csavo kerese egyszeru volt: lcd kell neki (ami tft) de mindeni ertette, te meg szörszálhasogato vagy! akkor igy kellene kerdezni teged tudsz Lapos Monitort ajalnani, tudod aminek mar nincs nagy doboza hanem vekony es sik képernyos monitor! ennyii!!!!!!!! faszer kell okoskodni
  • davidka003
    De én legalább ide másoltam egy cikket. Te meg csak letámadtál.
  • czky
    Alátámasztani? Ahogy te, hogy Ctrl+C - Ctrl+V egy oldalról? De szerintem ebbe ne menjünk bele, mert csak saját magad alatt vágod a fát!
  • davidka003
    "van a plasma is lcd elven müködik nem?"

Eléggé más. A plasma TV-ben gáz van amit elektronokkal bombáznak és így jön létre a kép. A TFT meg ugye folyadékkristályos.
  • MaSzKa
    nem csak tft lcd van

van a plasma is lcd elven müködik nem?
  • davidka003
    Írtam valamit utána te rögtön azt mondtad, hogy nincs igazam.
    Azt illett volna valamivel alátámasztani.

"Amúgy meg te kezdtél hülyeséget írni, amit nem árt korrigálni."

Nem volt hülyeség, mert sima LCD monitort már tényleg nem fog kapni.
    A boltban már csak TFT-LCD van.
    Amúgy is ott volt a hsz végén a szmájli.
  • czky
    Flém??? Monitorokról van szó!
    Amúgy meg te kezdtél hülyeséget írni, amit nem árt korrigálni.
  • [Jakuza]
    Pontosan.
    LCD=liquid crystal display
    TFT=thin film transistor

Az osszes LCD monitor amit lehetett kapni a modern szamitogepes korszakban folyadekkristalyos.
  • MaSzKa
    én már ide leírtam

az LCD-nek az egyik változata a TFT

teház LCd monitor az is
  • davidka003
    Más dobozon meg más van írva.
    Nem tudom miért kell ilyenek miatt flémet csinálni.
    Babylon56-nak meg a Samsung 931BF-et ajánlom, ha nem akar wide monitort.
  • pauly
    Nekem meg tft-lcd monitor van ráírva... :)
  • czky
    "TFT-t meg nem szokás LCD-nek nevezni."
    Érdekes módon a monitorom dobozán a következő áll: 22"W LCD Monitor
  • davidka003
    A TFT az LCD egyik továbbfejlesztett változata.
    Régebben csak sima LCD volt, olyat már nem fog kapni.
    TFT-t meg nem szokás LCD-nek nevezni.

A TFT voltaképp az LCD egy variánsa, a különbség abban rejlik, hogy míg a hagyományos LCD-k esetében a mátrixot alkotó sorok/oszlopok gyakorlatilag egy áramkör részei voltak (passzív mátrix), így nem voltak precízen vezérelhetőek, addig a TFT LCD esetében minden pixelre egy önálló trazisztor kapcsol feszültséget, így tökéletesen individuálisan címezhető (aktív mátrix).
  • czky
    Első szempont a monitorra áldozott pénz. Ez után jön, hogy milyet érdemes venni.
  • czky
    Miért is nem? Az összes TFT monitor LCD!!!
    Sajnos most ez neked nem jött be. xD
  • davidka003
    LCD monitort nem fogsz kapni. :)
  • Babylon56
    üdv, szeretnék venni egy lcd monitort, játékra használnám inkább.
    melyiket tudnátok ajánlani, melyik fajtákat?? Lg vagy Samsung-ot szeretnék, köszi a segítésget.
  • MaSzKa
    iponba olcsó
  • pauly
    Maszekra ne hallgass ha samsung cuccról van szó
  • Bircsike
    Már ennyi az ára sok helyen, 120 és 128 között van mindenütt.
  • MaSzKa
    ennyi az ára nem régiba 2-3 hónapja 170eFt volt
  • Bircsike
    Sziasztok! Megéri ez a monitor? Samsung 2693HM 26"-os és 120.000 Ft.
  • FlyHigh
    Le lett rakva egymás mellé egy sok éves 22"-os CRT Eizo monitor + 930BF, nem kicsi volt a külömbség, nem csodálom, hogy haláláig lesz nyúzva az eizo. Monitort megszokja a szemed, egy idő után a hibáit sem veszed észre, de ha leülsz egy közel tökéletes elé, jelen esteben az eizo, ki fogja szúrni a szemedet a külömbség.
  • MaSzKa
    nekem de ég ki a szemem mert 1 gomnyomás GAME INTERNET vagy TEXT mindenre jó

ATI CCC-be meg 0,85 gamma

így tisztára olyasmi mint 1 crt szép képpell és kontrasztós is de az lcd elönyei is megvannak
  • ReTeK
    226BW nálam így működik:
    Brightness.25 Contrast.55 (mert még így is kiég a szemem :-D )
    R53.G48.B28 kéket le kellett vennem mert a szürke átment kékbe (panel lottó --> c panel a rá jellemző kék szín dominanciával)
    A magicColor kikapcsolva mert habár virítanak vele a színek de elmossa a részleteket, ja DVI 60Hz 1680-ban (70 ugye nincs :-)
  • MaSzKa
    nekem is jó a 931BF

bár jó lenne ha ugyanez lenne 19 colos helyett 30colos 5:4-es képaránnyal
  • Solten
    ?? Samu monitorommal semmi baj, gyönyörű színek, tűéles kép.. Persze nem az "olcsóbbik fajtából" van.. :)
  • FlyHigh
    Ez az LG is kiborít itt előttem, pedig PH szerint ez a TN panelesek közül még a jobbik fajta.
  • FlyHigh
    Nem tervezek több TN+film paneles monitort vásárolni. Mind beteg valamiben, bevilágítanak, össze-vissza sötétednek világosodnak, vagy a színekkel van a baj. Csomó márkát néztem, mind kuka, de azért ott van páron rajta a 80K-s ár, ingyen kéne adniuk ezeket a hulladékokat.
  • MaSzKa
    szarrrálinkelte ide a teszteket nézd át
  • grebber
    Tudna valaki olyan monitor tesztet linkelni ahol nem a csira TN+film paneles modellek vannak?
  • MaSzKa

Samsung Electronics America announced today the launch of its “Touch Of Color” (TOC) line of desktop monitors: the T190, T220, T240 and T260. Delivering industry-leading performance to design-conscious markets, these ultra-sleek monitors advance Samsung’s signature style with a unique edge, uncluttered minimalist design and a deep ruby red infusion that complements its piano-black, glossy finish giving it a blown glass look.
  • Inquisitor
    Hát a grafikus szériájuk ... de egy EIZO/DELL-nél azért olcsóbb.
  • MaSzKa
    ViewSonic aki még jókat gyárt bár drága
  • Inquisitor
    Na, azért van egy pár nagyon tuti DELL modell, jó pár fasza kis EIZO, meg hát a BenQ mielött szétkapták, csinált pár jó monitort. :)
    Mondjuk egy 30"-os XL Samut, vagy akár egy 24"-ost is, hozzám vághatnak valaki.
  • MaSzKa
    pofon 1xű

van 1 olyan profil hogy GAME nekem balról a 2. gomb

ha netezek akkor INTERNET profil ezt a 2-őt használom gyakran

DVI-vel legyen összekötve és 70Hz képfrissités
  • Zomil
    hehe:)
    bár kicsit fura, h 1024-es felbontás után hirtelen elférek az asztalon :D
    teszteltem cod-ban, tdu-ban és szép éles képe van ráadásul codban még többet is látok :D

az mondjuk érdekelne h beállitani hogy érdemes, h a legszebb/legélesebb képet adja és a szinek teltek legyenek? :)
    igazábol nem nagyon értek ehhez azért kérdezem, mert most alap beállitáson van ahogy vettem, és igy is szép :)
  • MaSzKa
    én mondtam fasza

nem lehet versenyezni a samsung-gal ár/teljesítmény arányba

és a legjobb monitor a világon az is samsung