PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem marja le nekem elhiheted.van itthon egy LCD tv 2db 19 colos moncsi és mindegyiket ezzel tisztítom.eddig még nem esett le róla semmi...

kirol
Nem tudom mi az a sensi 2006, de pl Hitman 4 ben a New Life pályán, a ház elõtt ott áll egy autó, az oldalán egy felirat. Ahogy sétálok az autón a felirat hát elég furcsán viselkedik, csak akkor tiszta ha megállok. CRT-nél szerintem nem volt ilyen.

Játék alatt az overshoot jelenség figyelhetõ meg, ha kiváncsi vagy hogy néz ki és overdrive-os a monitorod, akkor kapard elõ a sensi 2006-ot, mert abban látszani fog. Amikor gyorsan fordul egy játékos, akkor enyhe szellemkép jelenik meg mellette egy pillanatra. Más játékban nem nagyon szembetûnõ a dolog.

kirol
Megvan, szuper.
Erre meg is változott rögtön. 😊

kirol
Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy akkor ez ezekszerint játék alatt is ezt csinálja?

Valahol azt írták, hogy az overdrive miatt van, nem emlékszem hol olvastam.

Van ott valahol egy olyan is, hogy legkisebb megjelenített betûméret, azt kell feljebb venni.

Quake 3 érezhetõen sokkal lassabb, lassabban reagál az egér mozgására a kép.

kirol
Amúgy, ha nincs utánhúzás a TFT monitoron, legalábbis 8ms alatt nem látni, akkor az mi, amit akkor látok a 2ms-os monitoromon, amikor az asztalon egy ablakot jobbra-balra mozgatok?
Az ablak széle rogtön fûrészes lesz.

Maradok a marásmentes szemüveg tisztító folyadék és a mikroszálas kendõ melett, vagy esetleg optikai törlõkendõ ... de üvegtisztító nem biztos, hogy nem marja le a védõ réteg(ek)et. Szerintem. Illetve kapni elméletileg TFT tisztító folyadékot, csak az nem annyira egyértelmû, hogy mi van benne 😊

Ezért van egy csomó monitoron három külön állítható fényerõ beállítás, és sötétben érdemes visszavenni egy elõre beálított alacsonyabb értékre a fényerõt, esetleg a kontraszttal machinálni ...

Samsung 910N-t.
De ahogy a nagyobb üzletekbe végignéztem a kínálatot, ezeknek a most kaphatóknak se sokkal jobb a képminõségük.
Meg engem valahogy zavart is a TFT-nek a képe. Sötétben irtó rossz volt nézni.

kirol
Ezt én úgy mondanám inkább, hogy a mai hentelõs játékok futnak 1280*1024-ben.
Pl Tunguska, ami egy kalandjáték nem fut úgy.

De tegnap elindítottam a HL2 E1-et és semmi probléma nem volt 1024*768-ban.

Ez a Cleartype ténylegszarabb.

Firefoxban hiába állítom nagyobbra a betût, nem nagyobb.

Hol kell?
Eszközök-Beállítás-Tartalom- Szín és betû : én itt állítottam, de nem nagyon hatotta meg semmi, újra is indítottam,de akkor se.

jaja biztos.én az alsógatyára esküszöm hehe

Mike
de a jól kicsavart, de még nedves mikroszálas kendõ egy irányba húzva is jó (by sqj)

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mike
hardware info - no ez talán érdekes oldal lehet

NA MÉG1X idézem magamat
sima szorófejes ablaktisztító,és pamut törlõkendõ.
utóbbi eszköz nálam egy leselejtezett alsógatya,tartalom nélkül természetesen.

technodome
hy all.

Olyan kérdésem lenne, hogy mivel lehet takarítani a tft monitorok képernyõjét?

Mike
erre volt egy tippem 😊

ja és trükkös az uninstallja is.
simán nincs az eltávolítható progik között a vezérlõpultban.
nekem az easy cleaner programeltávolítójával sikerült leszednem.na az látta.

a gond a 30cm-rel hogy minnél közelebb van a szemed a monitorhoz annál kisebb láthatósága van.<#whatever>
és a vége a kocsányokon logó szemekben fog kifejezésre jutni😊

Mike
én ezt nem próbáltam ki, akkor nem is fogom

ja a hivatalos oldalról.hát én annó lehúztam a 7-es bétát és tudomásom szerint a betûtipus a véglegesben is ugyanaz lesz.böszmeség...lárifári

Mike
ezt arra is érted, amit a Microsoft a site-án ajánl?

Mike
60Hz, DVI
olyan közelrõl nézd, ahonnan jól látod
akár 10 centirõl is nézhetnéd, attól sem lesz semmi bajod
(mondjuk szerintem ez olyan, mint moziban a leghátsó sorba ülni, minek akkor 19" vegyél 12"-t és nézd azt 30 centirõl 😊))

a mai játékok futnak 1280x1024-ben

Mike
kicsit korábban sqj már leirta, olvass kicsit vissza

Mike
akkor miért használod analog módban?

illetve nézd meg a Philips site-ját talán irnak errõl is

ja és az új Internet Explorernél még szembeötlõbb a minõsége.
mondjuk annál a betûtipusnál nem is csoda,alapból egy nagy rakat sz.r.

Érdekesen "elmaszatol", de bizonyos helyeken tényleg jobban olvashatóak a dolgok. Ez viszont dokumentumokhoz van (PDF, DOC, stb.), az "átlag" internetes minibetüknél néha még zavaró is 😊

"sak ugye fps-ben a v-synch megöli a játék sebességét,"
Ezt most nagyon nem értem, mer' több képet akkor se tud kirakni, ha kikapcsolod, de legalább bezavarhatnak a félképek villódzásai ...

a betük élsimitása.tft-nél nem az igazi,fõleg ha natív felbontáson futtatod a moncsidat.
Legalábbis nálam inkább rondít a képen...

Okés! 😉 Cleartype az egy betûsimítási módszer, amit a microsoft nevezett el így. Asztalon jobb klikk, majd: tulajdonságok, megjelenés, hatások, s ott a megjelenített betûk simítása. Van valami cleartype tune progi is, amivel még ezen is lehet finomítani. Szerintem jó!

Más a saját problémámra: na v-synchel 5.9-es catalyttel jó a dolog egészen, csak ugye fps-ben a v-synch megöli a játék sebességét, így ott tuti nem fogom használni. De hogy lehetne aktiválni mindenféle alap windows felület alatt? Firefoxban jól jönne.

kirol
Hát a betûméret növeléssel nem mondassz hülyeséget, holnap meg is próbálom.
Ha nem megy majd megkérdezlek, jó?
Mi az a Cleartype?

Nem tudzs mit nyomkodni, hogy másabb legyen a képe... Be lehet esetleg állítani(bár ati kártyákkal azt mondják nem megy...), hogy a középsõ részén a monitor annyi pixelt haszmáljon csak, amennyire be van állítva a felbontás. A minõség ekkor lesz a legjobb, de a képernyõfelület nem lesz kihasználva teljesen. A betûméretet meg lehet növelni windowsban az asztal tulajdonságaiban, meg Firefoxban is, s emellett én még a Cleartype-ot is használom.

Sajnos nem tudom, E-digitalban láttam a Vp930-at, de csak képeket lehetett nézni rajta, normális használat közben nem lehetett kipróbálni, pedig érdemes szeritem normálisan kipróbálni egy tft-t mielõtt dönt az ember. Én egy C19-4-et, egy 173P-t, s egy 200W6-ot mûködés közben(utóbbi kettõt egymás mellett), s végül így hoztam döntést, pedig elõtte egy pillanatig sem akartam wide monitort venni. 😄

kirol
Belépek MSN -re.

grizzly21
nah, végre!😊

nativ felbontáson kell használni természetesen. tehát 1280ban
én ha kinyujtom a kezem akkor pont elérem a monitort és igy tudok olvasni róla.
de egyébként megszokod, karnyujtásrol nézed az már elég.

ilyen szürke sáv mintha nekem is lett volna, a herzet állitottam át

ha DVI-t használsz, akkor minden pixelnek a helye pontosan ott van ahol lennie kell, szoval nem kell (és nem is lehet) auto gombot nyomni.

Mekkora a fekete rés kétoldalon?😊

NSTSpider
Nekem 930 Bf -em van 1280x1024@60 Hz en megy.

kirol
Na megkaptam az új Samsuns 931BF -em, már azt bámulom.
Még nagyobbnak tûnik, mint a régi 19".

Na a kérdéseim:

- Ti 1280*1024 -ben használjátok az asztalt?
Mert lemértem én, 117 cm rõl nem bírom elolvasni pl. az itteni szöveget, olyan kicsi. Persze ekkor a forgószékem a legtávolabb van a monitortól, és nem az asztalhoz hózódtam hozzá.

- Tehát ezt milyen közelrõl kell/ kellene nézni? Mert ekkora felbontásban kb csak karnyújtásnyi távolságból tudom elolvasni, úgy hogy jó a látásom.

- BS player alatt alul hülye szürke bigyó sáv jelenik meg, más alatt meg nem filmnézés közben.

- A monitor 60 Hz-re rakta magát, nem lehet 75-öt állítani. Hagyjam is így, vagy jobb a 75?

- Mit kell nyomkodni, hogy pl játék alatt, ami max 1024-768-ban fut is jó legyek a kép? DVI-t használok természetesen. Persze alapon is jó a kép úgy is, csak egy két helyen van zavaró dolog.

Egyenlóre ennyi.

Köszi az ötletet, de szélesvásznút nem szeretnék, így a Philips kilõve.

Ahogy elnézem, tényleg csak a ViewSonic VP930 és a Belinea 101920 között választhatok. Ezekben viszont ugyanaz a panel van, ezért csak egyéb szempontok dönthetnek. Sajnos a VP930-ról nagyon sok panaszt találtam a neten, fórumokban. Ezek egy része a panelre vonatkozott (pixelhibák), ami nyilván a Belineát is érinti, márpedig ez rossz hír, nem szeretnék pórul járni. A ViewSonicnak legalább a pixelgaranciája szigorúbb, ez mellette szól. Viszont egyéb hibákat is soroltak (pl. DVI csatlakozó meghibásodása, DVI felirat megjelenése üzemmód váltáskor, stb.), ami elrettent tõle. Az ár természetesen a Belinea mellett szól, a design viszont ellene 😞

A Belineát ki lehet próbálni valahol Bp-en? Szeretném megnézni saját szememmel.

grizzly21
neke a baloldalon ill a joboldalon mekkora az üres feketeség ?
most néztem kimostam a psp törlöjét de ezzel is csak elkoszolom ami van a monitoron.
mondjuk nem érdekes, mert ha be van kapcsolva nem látszik

akkor eljött annak is az ideje

Driver csere volt már többször, most inkább a win reinstallon gondolkodom, mert vagy 1,5 éve már nem volt. 😄DD

Milyen tft cseréltél CRT-re?

sima szorófejes ablaktisztító,és pamut törlõkendõ.
utóbbi eszköz nálam egy leselejtezett alsógatya,tartalom nélkül természetesen.<#vigyor>

Nekem most volt egy TFT-m, sajnos nem voltam vele elégedett. Úgyhogy vettem egy használt 21"-os trinitron képcsöves CRT-t. Ég és föld a különbség a CRT javára <#awink>
Sok helyen leeht venni ilyen monitort, fontos hogy ne magánszemélytõl vedd, és mindenképpen olyat vegyél amin van garancia. Ezekkel a képcsövekkel ellátott monitorok biztosítják manapság a legjobb képminõséget, és színeket. 1600 x 1200-ban is tûéles képet kapsz.
Nem lebeszélni akarlak, de én a helyedbe megfontolnám a használt CRT-t 😉

mivel sikánjam a tft met hogy ne karcoljam meg?😄 és leis szeggye a szart?😄 amúgy milyen anyag a rétege? alkohollal rámehetek?😄
driver csere erõsen játszik,vagy vga baja van.
a TFT-nél a 60 és a 75mhz való futtatás megjelenítés szempontjábol nemigazán oszt vagy szoroz.

<#confused>

Kaszi46
van

*Posse*T.W.D*