PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyfelõl ne dõlj be a reklámszövegnek. A modern CRT monitorok nem nagyon bocsátanak már ki káros sugárzást, ezért ne csináltas új lencsét a szemüvegedbe (inkább költsd azt a pénzt is egy jobb TFT-re).
Az igazi probléma a CRT-k esetén a vibrálás, vagyis hogy nem egy nyugodt, állandó képet látsz, hanem a képpontok folyamatos rövid idejû felvillanását érzékeled egy komplett képként. A szemet ez fárasztja el, ezen nem segít semmi bevonat. A 100-120Hz kétségkívûl nyugtatóbb, mint a 75 (pláne a 60) Hz, de a TFT ezen a téren veri lazán a CRT.
Ha sokat ülsz elötte, inkább egy jó TFT, mint CRT...
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
életemben nem láttam és használtam....
nincs semmi hiba..
ott tuti nem lesznek csíkok meg hasonlók...
Ha profin tervezel,akkor lehet hogy olcsóbban kijössz egy crt moncsival ami nagy is és színhûsége is nagyobb mint az LCD-nek..
Jimi Hendrix
Jimi Hendrix
A Harcos számára a legnehezebb a győzelem órája /Dalcsev/
De nem is CRT-hez hasonlítottam
Egy átlag CRT monitor kontraszt tekintetében oda és vissza hülyére veri a jelenlegi TFT technológiát. Komoly elõnyei vannak a TFT-nek, de a kontraszt, és fõleg a homogén fekete szín visszaadása nem tartozik ezek közé.
Tû éles a kép, a fekete-fehér kontrasztja sztem tökéletes.
A vásárlása elõtt volt nálam tesztelésre egy 19"-os wide screenes viewsonic. Megmondom õszintén, hogy azelõtt CRT-m volt...de az a monitor (már a viewsonic) kimondottan irritálta a szememet, elfárasztotta.
Utána vettem meg ezt, nos ezzel mégegyszer mondom: maximálisan meg vagyok elégedve.
Szerintem a kiválasztáskor figyelj arra, hogy a kontraszt arány minél magasabb legyen....lehetõleg már 1000:1 alattit ne vegyél.
A második, hogy DVI- kimeneteset vegyél, mert ott a tesztek alapján a színátmenetek sokkal simábbak és szebbek.
Ha rám hallgatsz, olyat veszel amilyen az enyém, mert én ezzel maximálisan meg vagyok elégedve😊
ShaiHulud: Az sRGB-vel már teljesen jók a színek, sokkal jobbak mint standars mode-ban, de a sávok még minig megvannak. Nem lehet ezt eltüntetni valahogy? Egyszer asszem belinkeltél egy oldalt ahol leírja csak angol és nem értem.
Ez az LG L1970HQ TFT szerintetek jó választás lenne? Ez sztem már MVA paneles
Azt nem is tudtam hogy valtogatja film kozben a contrastot,jol hangzik,megnezek ugy egy filmet hogy ugy jobb e,vagy menyire zavaro..
Jimi Hendrix
igazabol nekem nem igazan tetszik ez az f-engine funkcio zavaro amikro film kozben valtoztatgatja a contrastot ide oda, szoval en normalon hasznalom.
Mondjuk a normalnal lejebb vezsem a fenyerot nekem ugy jobb.
Jimi Hendrix
Next PC upgrade: 2022
Mitõl lehet ez?
Next PC upgrade: 2022
fujitsu-siemens w19-1 (szélesvásznú) tft monitort szeretnék xp alatt, ismeretlen riva tnt2 vga-n használni widescreen módban (pl. 1280x768). lehetséges ez? ilyen õsrégi cucc támogatja ezt egyáltalán?
nvidia detonator driverek közül 5 különbözõ verziót próbáltam (legújabbtól 28.32-ig), de egyik sem klappol. újak már fel sem ismerik a hardvert, régebbieket feltéve meg nem változik semmi (nvidia telepítés végigmegy, de nem jelenik meg a programcsoport, funkciók stb!), sima standard vga marad a driver, így a szokásos 4:3-as beállításokon kívül nincs más alternatíva. ötlet? vegyek egy olcsó de újabb, dvi-s kártyát talán?
kösz elõre is.
es milyet biztosan ne vegyek?
tud valaki linket mostani monitor tesztekhez?
May the force serve you well!
A lakbér késik, a wécépapir is elfogyott, de a polc televan tápkieggel! Szaros seggel mész edzeni... Ez az áldozat...ez az Animal...Vállalod?
Annyi lenne még, hogy a legjobb ár amit találtam az 84 ropi volt.
Ez jó árnak minõsûl?
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s