PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
De várjál mert most belementem a videókártya beállításiba, ott arra hogy Color Correction, azon belül Color Profil és mellette van olyan hofy import. Arra rákattintok akkor lehet választani 4 profilt.
1.: Standard Mode(ezen van alapból)
2.: ICC - VA703-4 Series
3.: ICC - sRGB IEC61966-2.1
4.: ICC - RICOH RUSSIAN-SC 040402
5.: ICC - KODAK DC Series Digital Camera
Na én kiválasztottam az RGB-t és most sokkal szebb a kép, itt az SG-n sincsennek csíkok a képeken de viszont nagyon sötét a kép, a kontrasztot meg a fényerõt nem engedi állítani.
1.: Standard Mode(ezen van alapból)
2.: ICC - VA703-4 Series
3.: ICC - sRGB IEC61966-2.1
4.: ICC - RICOH RUSSIAN-SC 040402
5.: ICC - KODAK DC Series Digital Camera
Na én kiválasztottam az RGB-t és most sokkal szebb a kép, itt az SG-n sincsennek csíkok a képeken de viszont nagyon sötét a kép, a kontrasztot meg a fényerõt nem engedi állítani.
nekem LG L204WT van szelesvasznu 20.1", ezt tudom ajanlani jatekra nagyon szep szinei vannak, texturak es betuk tuelesek, nincs eszreveheto utanhuzas illetve overshoot. Tovabba szelesvasznon jatszani fantasztikus elmeny. kistestvere az LG L194WT az 19"-os (bar abban a normal TN panel van, a 204 ben Hi-FRC-s)
De jokat hallottam samsung 931bf-rol is samsung 205BW rol is viewsonicok kozt is vannak jo tipusok.
de nezd meg ebben a topicban is, ez foglalkozna a monitor vasarlassal😊
De jokat hallottam samsung 931bf-rol is samsung 205BW rol is viewsonicok kozt is vannak jo tipusok.
de nezd meg ebben a topicban is, ez foglalkozna a monitor vasarlassal😊
ezeken a kepeken latsz csikokat?

Hy all...
Új monitór vásárlása elött állok, és a véleményewteket szeretném kérni ez ügyben.
Leginkább játékokra kellene, a keret pedig 80 ropi.
Új monitór vásárlása elött állok, és a véleményewteket szeretném kérni ez ügyben.
Leginkább játékokra kellene, a keret pedig 80 ropi.
Gigabyte GA-P55A-UD3,Core [email protected]+Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2,Kingston DDR3 8GB 1600MHZ, Samsung 1Tb HD103SJ, nVidia GTX680 2Gb OC ,CM HAF 932 Black, Be-Quiet! 700W PS4 + LG 55LA690s
nyomd feljebb annak 15 os crt nek a fenyerejet es lass csodat!
Tegnap rákötöttem a gépemre egy 15"-os CRT-t és itt az SG-n megnéztem a képeimet a SPC3-ról(játékközben is) és nem voltak sávok. Akkor elképzelhetõ hogy a monitor hibája, ugye? Ja és bocs még1x hogy így akartam eligazítást kérni. Neked volt igazad.
nem idegesitesz, de egy screenshoton latszo, sotetbol vilagosba atmeno savosodasnak, semmi koze nincs a monitorhoz. Az hogy a TN panel csak 18 bitet tud tisztan +4 bitet ditherelessel (a Hi-FRC-s TN panel (pl lg l204wt) az meg 18 bit tisztan es +6 bit ditherelessel vagyis 24bit) megjeleniteni az nem azt jelenti, hogy a jatekban illetve videokarin nem tudsz magasabb szinmelyseget beallitani, tehat ha mas is latja a savokat akkro egyertelmu, hogy nem a monitorod miatt latod, hanem amiatt, hogy vagy a videokarin van elallitva valami, vagy a jatekban.
a zold es lila csikok viszont a monitorod hiabaja is lehet, de ezt screenshoton nem fogja latni senki.
Ami faj az az, hogy a screenshotjaid alapjan akarsz eligazitast kerni.
Tobbre mennenk egy digitalis kameraval tenylegesen a monitor kepet felvett keppel.
a zold es lila csikok viszont a monitorod hiabaja is lehet, de ezt screenshoton nem fogja latni senki.
Ami faj az az, hogy a screenshotjaid alapjan akarsz eligazitast kerni.
Tobbre mennenk egy digitalis kameraval tenylegesen a monitor kepet felvett keppel.
Bocs ha idegesítelek benneteket, nem áll szándékomban, nem is akarok senkit, csak vásárlás elõtt jó lenne tudni hogy melyik az a monitor ami megfelelne.
ez mar kezd fajni.
Ha ti mondjátok... De megnéztétek a galériámban a Splinter Cell 3-ról a képeket? A játékban nekem sztem a 18bit miatt sávok vannak feketébõl-szürkébe ill. szürkébõl feketébe váltáskor. A 913N-nél ugye nincsenek ilyenek?
913-ast én is szívbõl ajánlom az egyik moncsim ilyen.
Akkor ennél a monitornál élethû lesz a fekete, meg nem lesznek sávok a szürkébõl feketébe és a feketébõl szürkébe váltás miatt?
a display time az mi a monitor beállításaiban?
TommoT
jo valasztas😊 lg l194wt es l204wt eleg minosegi darab lett😊
Hi Boldog karacsonyt mindenkinek.Megkaptam az lg L194WT ws monitort,hat nagyon odabsz,nagyobb mint amire vartam,es a kepminosege, elesege,kurvajo,nagyon szep kepet ad foleg HD filmeknel.divix-et mar nem a legjobb rajta nezni foleg hd filmek utan😄,de persze nemrosz az sem.a regi crt 17-es-emen pl:egy kep sotet resznele nem lattam semit,itt meg tisztan kiveheto.Telejesen mas elmenyt nyujt ez a monitor a regihez kepest.Meg netezni is elvezetesebb😄.
Jimi Hendrix
a képek sajnos néha bekockásodnak-->film vagy játék alatt
TommoT
hello
a magic color kikapcsolása és a színek meleg módra rakása után már nem olyan fekete-fehér-szürke szerû a játék, de sajna még mindig nem a régi katódsugarasak a színek
csak azt nem értem, hogy ha nem játszok vagy filmet nézek, akkor nagyon szép színesek a képek, honlapok, mint a katódsugarason
a képek sajnos néha bekockásodnak
nem lehet vmit tenni? mégis vissza analógra? bár elvileg a digitális a jobb :/
elõre is köszi bárkinek a segítséget!
üdv
TommoT<#help>#help><#vigyor3>#vigyor3>
a magic color kikapcsolása és a színek meleg módra rakása után már nem olyan fekete-fehér-szürke szerû a játék, de sajna még mindig nem a régi katódsugarasak a színek
csak azt nem értem, hogy ha nem játszok vagy filmet nézek, akkor nagyon szép színesek a képek, honlapok, mint a katódsugarason
a képek sajnos néha bekockásodnak
nem lehet vmit tenni? mégis vissza analógra? bár elvileg a digitális a jobb :/
elõre is köszi bárkinek a segítséget!
üdv
TommoT<#help>#help><#vigyor3>#vigyor3>
TommoT
így kötöttem össze, és most érdekes módon a filmek olyanok kicsit, mintha fekete fehérek lennének meg kicsit kockásak
a régin nem volt ilyen (és nem is ezzel voltak összekötve)
lehet összefüggés ez és az összekötés típusa között?
köszi a segítséget elõre!
<#wave>#wave>
a régin nem volt ilyen (és nem is ezzel voltak összekötve)
lehet összefüggés ez és az összekötés típusa között?
köszi a segítséget elõre!
<#wave>#wave>
TommoT
Valaki tudna ajánlani olyan TFT-t amelyen a fekete nem zöldes meg nincsenek benne zöld-lila sávok? A Samsung 931BF az milyen? A 2000:1-es dinamikos kontrasztja miatt kérdem.
hi
köszi, sikerült 😊
én sajnos mindenhol hibát keresek, úgyhogy itt is megtalálom 😊
egyik tft monitornál sem lehet állítani, hogy feljebb vagy leljebb nézzen a képernyõ?
köszi, sikerült 😊
én sajnos mindenhol hibát keresek, úgyhogy itt is megtalálom 😊
egyik tft monitornál sem lehet állítani, hogy feljebb vagy leljebb nézzen a képernyõ?
TommoT
sürgõs most azonnal ki akarom próbálni <#ravasz1>#ravasz1>
TommoT
Hello!
Most rakom össze az új monitort és 2 fajta kábellel lehet a géppel összekötni. Ha jól tippelem ez lesz a Analóg RGB és a DVI-D TMDS. Nos, melyikkel kössem, ha ez számít?<#vigyor>#vigyor>
Most rakom össze az új monitort és 2 fajta kábellel lehet a géppel összekötni. Ha jól tippelem ez lesz a Analóg RGB és a DVI-D TMDS. Nos, melyikkel kössem, ha ez számít?<#vigyor>#vigyor>
TommoT
csereltesd ki!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Mindenkinek!
Na próbáltam bekalibrálni a színeket de nemnagyon sikerült. Mit csináljak? Ugyanolyan csúnya a fekete szín😞 Most feltettem a Thief 3-at kíváncsiságképpen, ugye az is sötét játék, a fekete ebben is zöldes, meg ugye a sávok megvannak itt is. A CRT-mnél nem voltak ilyenek. Ott élethû fekete volt.
Na próbáltam bekalibrálni a színeket de nemnagyon sikerült. Mit csináljak? Ugyanolyan csúnya a fekete szín😞 Most feltettem a Thief 3-at kíváncsiságképpen, ugye az is sötét játék, a fekete ebben is zöldes, meg ugye a sávok megvannak itt is. A CRT-mnél nem voltak ilyenek. Ott élethû fekete volt.
Nehez gyerekkorod lehetett, ha egy alapszo korrigalasa ennyire megviselt. Gondolom az az ikon sem veletlenul van a logodban.
es igen vege az offnak😛
es igen vege az offnak😛
aha látom😊
ennek nagyon örülök...
Még egy két ilyen csóka, és bankot robbant az supergamez.hehe<#mf2>#mf2><#mf2>#mf2><#mf2>#mf2>
na vége az offnak
ennek nagyon örülök...
Még egy két ilyen csóka, és bankot robbant az supergamez.hehe<#mf2>#mf2><#mf2>#mf2><#mf2>#mf2>
na vége az offnak
elvitte a cica! csak tudod en tudataban vagyok annak, hogy ekezet nelkul irok 😉
*hol vannak az ékezetek?
sorry , de ez így már nagyon sokxor egymás után már sok volt nekem😄D
hehe
sorry , de ez így már nagyon sokxor egymás után már sok volt nekem😄D
hehe
kalibralni lehet tobb fele keppen is:
1, kaphatoak kis kalibralo hardwarek pl, ezek segitsegevel konnyen elvegezheto, de nem olcso mulatsag😄
2, softwares uton, kulonfele tesztek es allitgatasi utomatok utan, ilyeneket talalhatsz azon a linken amit lejjebb linkeltem a tesztelesnel. color wizzard lenne az igazi, de sajnos a kalibralo resze nem ingyenes.
3, sajat szem alapjan 😄
en probalgattam az ingyenes softwares utat, de aztan kerestem neten masok altal postolt, kalibralt monitor beallitasi ertekeket, melyeket beallitottam enis a service menube es kivalasztottam a nekem tetszot😊 hogy a te monitorodon ezt hogy tudod megtenni azt en sajnos nem tudom😊
de LCD monitoroknal mindenkeppen fontos az hogy megvetel utan bekalibrald, hisz altalaban (a nagyon draga minosegi modellektol eltekintve) nem szinhelyesen kapod kezhez oket.
nekem nincs gondom jatek es filmnezes kozben sem.
1, kaphatoak kis kalibralo hardwarek pl, ezek segitsegevel konnyen elvegezheto, de nem olcso mulatsag😄
2, softwares uton, kulonfele tesztek es allitgatasi utomatok utan, ilyeneket talalhatsz azon a linken amit lejjebb linkeltem a tesztelesnel. color wizzard lenne az igazi, de sajnos a kalibralo resze nem ingyenes.
3, sajat szem alapjan 😄
en probalgattam az ingyenes softwares utat, de aztan kerestem neten masok altal postolt, kalibralt monitor beallitasi ertekeket, melyeket beallitottam enis a service menube es kivalasztottam a nekem tetszot😊 hogy a te monitorodon ezt hogy tudod megtenni azt en sajnos nem tudom😊
de LCD monitoroknal mindenkeppen fontos az hogy megvetel utan bekalibrald, hisz altalaban (a nagyon draga minosegi modellektol eltekintve) nem szinhelyesen kapod kezhez oket.
nekem nincs gondom jatek es filmnezes kozben sem.
Azt nem tom hogy jól vannak-e kalibrálva a színek(azt amúgy hol kell?)
Natív felbontásban használom és egy ViewSoniv VA703b-rõl van szó. Erõsebb feketénél lehet észre venni a zöld-lila sávokat(ezt más játékokban tapasztaltam). A screenshotjaimban nálam sincsennek lila-zöld sávok. Amúgy neked a játékokban szoktak ilyen sávok lenni?
Natív felbontásban használom és egy ViewSoniv VA703b-rõl van szó. Erõsebb feketénél lehet észre venni a zöld-lila sávokat(ezt más játékokban tapasztaltam). A screenshotjaimban nálam sincsennek lila-zöld sávok. Amúgy neked a játékokban szoktak ilyen sávok lenni?
lila es zold csikokrol eddig nem votl szo 😄 screenshotjaidon en csak azt lattam hogy lathato savok vannak a vilagosabb szurke es sotetebb szurke kozt, de nalam (LG L204WT) semmi lila zold csik nincs😊
jol bevannak kalibralva a szinek? nativ felbontasban hasznalod?
milyen monitorod van most?(nem latom irtad volna, legalabbis ezen az odlalon😉 )
btw: enyem is TN paneles de mar Hi-RFC vel ditherel. nagyon gyonyoru kepe van, tueles minden, szinekkel pedig semmi gondom nincs miutan bekalibraltam. nem is ertem igazabol egyesek miert fikazzak itt annyira a TN panelt.
jol bevannak kalibralva a szinek? nativ felbontasban hasznalod?
milyen monitorod van most?(nem latom irtad volna, legalabbis ezen az odlalon😉 )
btw: enyem is TN paneles de mar Hi-RFC vel ditherel. nagyon gyonyoru kepe van, tueles minden, szinekkel pedig semmi gondom nincs miutan bekalibraltam. nem is ertem igazabol egyesek miert fikazzak itt annyira a TN panelt.
Hát van egy olyan teszt amikor %-ban számolja a fekete és fehér árnyalatokat. A feketében az 1% az fekete aztán a 2% az is fekete még aztán a 3% az már ilyen szürkés-zöldes és úgy megy a szürke felé. Szerintem ennek a 3%-nak még sötétebbnek kellene lenni és ugye feketének.
Tudom hogy független. Amúgy mitõl lehet? Én 90%-ban a 18bit-re tippelek.
10%-ban meg a kontrasztra és fényerõre. A Samsung 931BF-nek ugye 300cd/m2 a fényereje és dinamikusan 2000:1-es a kontrasztja, de viszont az is 18bites. Szerinted azzal szebb lenne a fekete és nem elnnének ilyen lila meg zöld csíkok a feketében?
10%-ban meg a kontrasztra és fényerõre. A Samsung 931BF-nek ugye 300cd/m2 a fényereje és dinamikusan 2000:1-es a kontrasztja, de viszont az is 18bites. Szerinted azzal szebb lenne a fekete és nem elnnének ilyen lila meg zöld csíkok a feketében?
viewsonic va2012w
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Nokia-Monitor-Test.shtml
ezzel a monitor test progival neztem,és nekem semmi bajom vele. 😊
probald ki te is és ha a test progiban a kölönbözõ árnyalatokat, stb -t nem látsz rendesen, vagy csak nem vagy megelégedve a képpel, akkor tényleg a monitorod gyenge.
http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Nokia-Monitor-Test.shtml
ezzel a monitor test progival neztem,és nekem semmi bajom vele. 😊
probald ki te is és ha a test progiban a kölönbözõ árnyalatokat, stb -t nem látsz rendesen, vagy csak nem vagy megelégedve a képpel, akkor tényleg a monitorod gyenge.
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
Fenyero es kontraszt teljesen fuggetlen attol hogy hany bites a szinmelyseg.
És ez sztem a TN panel miatt van. Ezek miatt lehet: legfõkébb a 18bit miatt, akkor a fényerõ az 280cd/m3, kontraszt 600:1
De ugyanezzel a videókártyával és ugyanezzel a driverrel már próbáltam CRT-vel is. Van itthon egy CRT-nk is és azzal próbáltam meg. Ez a TN paneles TFT a nyomába sem ér.
ezek a screenshotok alapjan ennek semmi koze a monitorhoz, inkabb a videokartyad es a drivere korul keresgeljel.
soot, vidd el a haverodhoz a monitort es nezzetek meg ott az o gepen😊
soot, vidd el a haverodhoz a monitort es nezzetek meg ott az o gepen😊
Ezek screenshotok. Hát nálam elég csúnyán jeleníti meg a képeket. ja és nemhiszem hogy a játék hibája mert haveromnál is megnéztem, neki CRT-je van és nála gyönyörû a Splinter Cell képe. Nála nincsenek ilyen foltok. Ja és minden játéknál ilyen csúnya ha sötét a felület.
The Garrett: Milyen típusú monitorod van?
The Garrett: Milyen típusú monitorod van?
Itt talalhato par monitor tesztelo program/oldal.
http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=1865
http://www.widescreengamingforum.com/forum/viewtopic.php?t=1865