PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mégvmi.A fényerõ max-ra van állítva.Jó ez így?Úgy értem,nekem picit furcsa a crt után...

Szasztok ujra.Na,megvettem.A max felbontás halálos.Csodálkozom,mert a játékok legtöbbjével is bír a masina 1280X1024ben....Pedig 2.5+os AMD húzva,1Gb RAM,sima 6600-as vga.Gondolom az 1280*1024 "picivel"több melót ró a gépre.Nem?

[NST]Cifu
A szemednek miért?

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[NST]Cifu
Vedd vissza a felbontást nyugodtan. A TFT-k ugyan a legjobb képminõséget a natív felbontáson nyújtják, de ettõl még lekezelik a kisebb felbontásokat is, és a jobb minõségû TFT-k esetén egyáltalán nem tapasztalni semmi zavaró tényezõt.

[NST]Cifu
Jajj... 😄
Polár fény? 😄

Szebbet, mint mi?

Ioles
Pfff...Akkor valószínû hogy nekem nem kell widescreen. Inkább veszek szerintem egy Samsung 913N-t. Azt olvastam hogy a 913N még a 800x600-as felbontásban ad szebb képet.

semmi,max a szemednek......

Ok.Köszi szépen Neked is.Még vmi.Ugye azt mondják,hogy a nativban ajánlott használni a monitort.De a monitornak amugy ha nem abban használom,lehet vmi baja?

Van 3 féle beállítás: egyik az, hogy kinyújtja teljes képernyõre, másik, hogy középen csak annyi pixelen jeleníti meg a képet, amekkora helyet a kép valójában elfoglal, a harmadik pedig az, hogy a két szélen hagy egy kis fekete csíkot. Ez mondjuk kevés monitoron állítható be, de videókártyák drivere az elsõ két módot támogatni szokta.
Én a monitort 1680*1024-ben használom, amikor a desktopon vagyok, vagy filmet nézek, vagy netezek, játékokban meg 1024*768-ban még szerintem nem olyan vészes a torzítás, de azért tény, hogy erõsebb, mint egy crt-n. Kisebb felbontásokban viszont már engem is zavar. Mondjuk az Fm2007-nél sok a szöveg, meg ilyesmi, de ott pl.: nem zavar, hogy csak az 1024-et tudja, s azt húzza szét. Madmanonak azt javaslom, hogy valahol nézze meg valakinél, hogy mi a helyzet. Mondjuk ez a monitor mva-s, meg wide, de szerintem tn+filmes sima tft-t is szívesebbeen használnék, mint crt-t, mert jobban bírja a szemem, bár azok látószöge néha igencsak hagy kivánnivalót maga után.

Utánhúzást eddig csak focis játékban láttam, Quake3 pl.: mindenféle elmosódás nélkül megy jól(8 ms p-mva panellel). Mondjuk most gondolkodom rajta, hogy egy X1950pro-t azért veszek szerintem, hogy egyrészt 1280-ban mehessenek a dolgok(azért szebb úgy, meg kell vallani, de nem szörnyû az 1024 sem...), másrészt legyen gyors HDR, mert az nagyon tetszik. 😊

Szóval Madmano, az a lényeg, hogy alacsonyabb felbontásokon az élek kicsit recésebbek, mintha crt-n váltanál alacsonyabb felbontásra, ki kell valahol próbálni.

hát homály homály hátán...<#zavart2><#zavart2>

Engem az is ha a nem szélesvásznu moncsival nyomom nem nativban,mennyire romlik?

Ioles
Ez engem is érdekelne hogy a widescreen moncsiknál ha nem natívban használod, akkor milyen a kép.

Bocsi.A kérdés Dizzthsz-nek szolt!<#wink>

Megmondom õszintén:kezett elmenni a kedvem az egész tft-re váltástol.De Drizzthsz,Pauly visszaadtátok egy kicsit.Már ugyvoltam,mi a francnak vegyek 17es tft moncsit,ha a gép nem elég erõs ahhoz,hogy kihajtsa minden helyzetben.Pauly.Azt mondod,szinte sosem használod nativban.Nem árt ez a moncsinak?

Hát, nekem 20"-os wide moncsim van, semmi pénzért nem cserélnék vissza crt-re, az tuti... Pedig natívban szinte egyáltalán nem tudom használni, mert R9800-am van.

Ioles
Hát igen ez a legolcsóbb megoldás, a CRT megtartása után. Vmelyik játékban engem sem zavar de ez nagyon ritka, legtöbb esetben nekem már túl homályos.

mármint játéknál nem zavar...

Van harmadik megoldás is: lejebb veszed a felbontást...igaz kicsit rondább,de szvsz annyira nem vészes..persze valakit zavar,de engem pl egyáltalán nem.

Ioles
Szívesen!

Ok.Köszi szépen az infot.

Ioles
Igen ez a bajom nekem is a TFT-vel, hogy natív felbontása 1280x1024(widescreent leszámítva). Nekem egy GF7600GT-m van és már most is van olyan játék ami 1024x768-ban jobban megy. Ez attól is függ hogy milyen játékokkal játszol. Ha Oblivion, RS: Vegas, Gothic 3 vagy más hardverigényes játékokkal, akkor 2 megoldás van: vagy veszel egy jobb VGA-t, vagy maradsz a jó öreg CRT-nél.(én is gondolkoztam hogy visszaváltok, de még nem biztos)

Ioles
Hát szabad szemmel is észre lehet venni de szvsz jobb a tesztprogi. Ha esetleg nem engednék az üzletben kipróbálni, és nem találsz másik üzletet, akkor megveszed, hazaviszed, leteszteled és ha találsz hibás pixelt, visszaviszed.

A másik:sima Geforce 6600asom van.Nem lesz gondom abbol,hogy a tft-k igazán a nativ felbontáson nyomják a megfelelõ minõségü képet?Most 1024X768ban megy a kari.

Ok.De simán,szemmel amit látok,elég?Ugy értem,képeken meg lehet látni?Vagy tesztprogi kell.Gondolom,ezt nem mindenhol nézik jó szemmel.Márhogy tesztprogikat pakolászok a gépükre.

Ioles
A pixelhibákról annyit hogy ha már megvan a monitor, hogy melyiket veszed és a bolt, hogy hol veszed, egyértelmûen ki kell próbálni. Ha nem engedik akkor sztem nézz másik üzletet.

Ioles
Kifelejetettem a panelt. Ha nagyon fontos a színhûség,a fekete megjelenítése akkor MVA/PVA paneleset kell nézned(ezeknek a kontrasztjuk már igen magas, 1000:1, 1500:1, de 57E FT-ért ilyet nem nagyon kapsz. A TN panelesnél is szép a kép, de az MVA/PVA panelesek adják vissza igazán a CRT monitorok képminõségét.

Köszi.És a pixelhibák?

Ioles
A fényerõre, szvsz 300cd/m3 az már jó(kisebb ne nagyon legyen), a kontrasztra, ebbõl sztem 500:1 vagy 600:1 már jónak mondható, ettõl kisebb en már észreveszed hogy a fekete nem igazi fekete. A válaszidõre, 8ms az már jó nagyon jó, efölött nem igazán alkalmas játékra, filmre.

Mire figyeljek nagyon?

Huh.Hát tipust nem mondtak.Csak egy sima telefon volt egy Euronics boltba,hogy 17colos TFT kéne.Annyit tok rola,8ms a válaszideje.Tudom,nem sok...Holnap ballagok a boltba és nézem meg.Mondtam a faszinak,megvizsgálgatom,aztán lehet csak biznisz.

Ioles
És milyet ajánlottak?

kirol
Hát én meg egy szemüveget is használok (mármint dioptria mentes, csak egyesek szerint polár fényt meg mittudomén mit szûr) a TFT-hez. <#vigyor3>

2/3ad játék,net.1/3film.56ért ajánlottak egyet.17colost.

Ioles
Milyen célra kellene?

Sziasztok.A segítségetek kéne:váltani szeretnék crt-rõl tft-re.50Körüli összegbõl.Az LG milyennek számít ilyen árban?

Rip
Igen, lehet kapni "házi" kalibráló kszüléket, a gond az vele, hogy az értelmesebb ára 80-100ezres nagyságrendü (és fölfelé).
Nekem ennyit nyílván nem ér az egész, mivel az egészbõl nem sokat veszek észre 😄

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

[NST]Cifu
Azért nem árt, ha a képernyõn olyan színek jelennek meg, amilyennek ott meg kellene jellennie. Bár hozzáteszem, hogy egy kis utánhangolással a legtöbb TFT színhûségét is elfogadható szintre lehet hozni.

A bevilágítás egy más tészta, ez a technológiából fakad.

persze, milyen szep is amikro a feher az sarga a fekete sotetkek, a piros meg narancssarga nem?

Rip
Ebben én nyilván csak a komolyabb monitortesztekre tudtam hagyatkozni, és szerencsére emiatt nem álltam el a monitor megvásárlásától 😊
Ezekben profi felszereléssel vizsgáláják a monitorok színhûségét.

Amit észrevettem, hogy a szürkeárnyalatos teszteknél (pl. Displaymate tesztje) az utolsó 2 legvilágosabb illetve legsötétebb árnyalat nálam már nem volt megkülönböztethetõ(bár ez inkább kontraszt/gamma/fényerõ).

Viszont mindennapos használatnál nekem ez abszolút nem észrevehetõ.
De ismerek olyat, akinek már zavaró lehet, hogy a kép mondjuk a szerkesztõségben nem úgy néz ki, mint otthon a monitoron 😊 Nyilván itt színárnyalatbeli eltérésekre gondolok, amit szakavatott szemek esetleg kiszúrhatnak.

Nem halott az, mi fekszik örökkön, a halál sem ér át végtelen id?kön. retro.web4.hu

kirol
Amúgy itt hányan végeznek grafikus munkát?
Hogy egy csomóan a színhûséget említik.
Nem hinném, hogy tolonganának itt a grafikusok. Semmi ban nincs a színhûséggel szerintem.

Rip
Hali!

1 hónapja van ViewSonic VX922-esem. TN paneles, annak minden elõnyével és hátrányával:

Hátrány:
Alul-felül enyhén bevilágít, a beláthatósági szög nem igazán széles, a színhûsége sem tökéletes (állítólag😊 ), de ez nyilván a technika hibája, nem a monitoré.
Magassága nem állítható.
OSD-nél nincsenek elmenthetõ profilok; fényesség, kontraszt skálánál nincs érték vagy százalék.

Elõny:
A monitor képe nagyon szép, éles (pl. netezés, szövegszerkesztés közben is), a játék színei gyönyörûek (színhûség ide/oda, játék közben ebbõl semmi nem látszik 😊, a kontraszt is jó, a fényereje õrület a CRT-hez képest (szokni kell), és nem utolsó sorban 2ms-os a válaszideje, semmi utánhúzást nem tapasztaltam még FPS közben sem (CS:S tökéletes vele). Overshoot sem észrevehetõ egyáltalán, ami néhány 2ms-es Samsungnál már zavaró lehet az arra érzékenyekre.
Ja, és bazi nagy! Otthon csak 14"->17" monitor volt, a váltás hihetetlen 😄

Összességében átlagos használatra (60% netezés, 40% játék) tökéletes. Filmet nem monitoron nézek, grafikus munkákra nem használom, hogy a színhûség észrevehetõ lenne.

Nekem tehát bejött, nagyon elégedett vagyok vele (bár igaz, nem 2Ft volt).

Ioles
Hát ja elég jó áron van, én is azért vettem 2006 augusztusában mert csak 51E FT volt meg ugye nem volt több pénzem. De szerintem lecserélem mert a játékokban nyújtott képétõl hányingerem van. Ez inkább a sötét helyeken jön elõ, de mondom nagyon csúnya. A világos területeknél semmi bajom vele. Max 70. FT-m lenne rá. ViewSonic-okból ami még TN paneles általában melyik típus a jó? VX724 az azt mondják hogy nagyon jó de ára is van.

Azért kezdõdik VA-val (Value) a típússzáma. Meg mondjuk olcsó is.

Valaki tud valami véleményt modani a Samsung 940n monitor-ról?Ha tud azt megköszönném.

Ioles
Nekem ViewSonicom van, VA703b, ilyet nehogy vegyél, játékban nagyon szar a képe.

The Garrett
én meg vagyok vele elégedve.( va2012w)

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

[NST]Cifu
Elég komoly név, nem nagyon szokott velük probléma lenni.

Hello!
Monitort szeretnék venni és megszeretném kérdezni hogy milyen márka a ViewSonic?Megéri ilyet venni?

birro
!igazad van!