14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#6343 Aha, köszi.
Én is így értelmeztem vhogyan... Mert lentebb voltak HSZ-k, hogy a 16:9 még nem annyira ajánlott. Játékoknál akár még hátrány is lehet...
De így nem teljesen értem, hogy miért?!
Ill. van ott kép játékról is. Ahogyan azt Én értelmezem, azon az látszik, hogy 1920*1080-as felbontást használva sem nyújtja meg a képet, hanem arra meg ott van a 4:3 gomb, kapcsoló, mifene...
Én még nem tudom, hogy melyik lesz, de most vhogyan nem látom a bibit ebben a monitorban sem... ?! -
#6342 igen, én nekem még azután is villog h az elosztót lekapcsolom, de aztán kialszik, gondolom ha kap áramot tovább villog -
tibur55 #6341 A Samsung 943NW -m a gép kikapcsolása után stand by módban villgotatja a kék helyzetjelzőjét.
Ez rendben van így? -
mjanika #6340 Hi! Utánanéztem, elvileg arra van, hogy 1920x1080-ból egy gombnyomással átkapcsoljon 1680x1050-be. Vagy még lehet, hogy lejjebb is. Nekem is majd ilyen monitorom(LG2261v-pf) lesz, csak még nem jutottam hozzá. -
#6339 Köszönöm!
Hát öregszem az egyszer már biztos :)
-
#6338 Gúgli, máj frend széj:
"Egy másik könnyen aktiválható funkció az „ez Zooming”, amely lehetővé teszi a látásromlással küzdő idősebb vagy más emberek számára, hogy a FUN gomb megnyomásával csökkentsék a monitor felbontását, így nagyobb ikonokat, valamint könnyebben olvasható betűket jelenítsenek meg a képernyőn. A monitor eredeti felbontása 1680x1050, amelyet 1440x900-ra csökkenthetünk az „ez Zooming” funkcióval."
-
#6337 Valaki!
Lenne olyan kedves és el tudná Nekem mondani, hogy mit jelent ennek az oldalnak az alján az EZ ZOOMING funkció?!
LG2261V-PF
Mert pár HSZ-el lentebb arról volt szó, hogy játékra még az 1680*1050 az ajánlott. Azonban itt "erre" van/lenne vmi megoldás fajta, egyetlen gombnyomásra, vagy mi ez?!
-
#6336 fincsi -
Andrásss #6335 Szerintetek kicsit jó vétel az LG W2452V 70 rugóért? Szerintem kicsit nagyon úgyhogy örülök neki. És nem észrevehető egyáltalán a 2 ms és 5 ms közötti különbség. 1920x1200-ban már egész élethűek a játékok is. -
tibur55 #6334 A betyárját, igazad van! Kevertem a dolgot a tv-vel (32'-es Samsung), ott minden alapból normális volt. De most, hogy mondod, a monitor valóban más méretű.
Nem vacakolok vele, marad a 16:10... -
#6333 öööö... az nem tűnt fel hogy ha 16:9-es felbontást választasz megnyúlik a kép?
bizony 16:9-es képaránnyal rendelkező filmeknél 16:10-es felbontásnál ott lesz az a két gonosz fekete csík, hacsak nem nyújtod ki a képet. vagy nagyítod egy kicsit mind horizontálisan mind vertikálisan megtartva a rendes képarányt, ellenben lecsípsz egy keveset a képből horizontálisan. ez utóbbira pl. zoomplayer képes. előbbire is, de hamarabb rágnám le a saját lábamat minthogy kinyújtva nézzek egy filmet vagy akármit. -
tibur55 #6332 Hali! Most vettem egy 943NW-t. A felbontásnál ugye az 1440x900 -at ajánlja fel - ekkor tűéles minden, viszont ilyenkor a divx filmeknél alul-felül vékony fekete csík van. Ha lejjebb veszem a felbontást 1360x768-ra, a filmek rendbejönnek (normálisan kitöltik a képernyőt), de pl. a betűk majdnem olvashatatlanok.
Meg tudnátok mondani, hogy van-e valami media player plugin vagy mittoménmicsoada ahhoz, hogy 1440x900 -as desktopon videólejátszáskor kitegye tényleges teljes képernyőre a filmeket?
Köszönöm a segítséget!!! -
Laci82 #6331 Aha állítgattam...meg van benne 4 fajta program a kontraszt/fényerő arány változtatására. -
#6330 fényerőt és kontrasztot próbáltad már letekerni? én monitorom is ritka durván tudott vakítani alapértékeken, lejjebbtekerve viszont kellemes a szemnek.
(ettől függetlenül egy 70 centis lila műpénisszel verném még mindig agyon azon oldalak készítőit ahol fehér háttér-fekete betűk kombinációt használják) -
Laci82 #6329 Hát ez 33 volt...akkor asszondod idővel megszokom? -
atomkrumpli #6328 olcsóbb monitoroknál (pl. v7) volt hogy nem lehetett az istennek sem lentebb állítani a fényerejét és elvakította az embert a legkissebb beállításnál is, de még azt is megszokta idővel a tulaj :-) -
Laci82 #6327 Sziasztok.
Nekem viszont fáj a szemem az lc-monitortol egy hete van egy samsung 943 nw-s monitorom és vakít a fénye egy idő után.
Vagy fájdalom lehet attól hogy 'nagy' 19-es a monitorom és túl közeről nézem? -
#6326 passzolom, de butaság mostanság már nem DVI-vel ellátott monitort venni. -
Inquisitor #6325 "Samsung-ból volt Nekik 2243BW, így azt jobban megnéztem. Sajnos analog-ra volt kötve, így menüből semmi nem élt rajta, amihez gondolom Én DVI kellene Neki. Ott mindenhol azt írta ki, hogy "nem elérhető"."
Nálunk egy sima VGA elosztón van 8 monitor mellett, és simán megy az össze Samsung/LG menüje analóg csatlakozón is.
Az MM és társai boltokban meg ámítástechnika, monitor mindíg is sokkal drágább volt, van és lesz. Csak az akciós áruk kivételek, de néha az sem. -
#6324 akkor passzolom, olvasgatok és informálódok folyamatosan de ilyen szinten még nem konyítok eleget a témához úgy néz ki -
#6323 na meg az sem utolsó hogy a gép többi része nem nyírhatja ki a látásod, míg egy olcsóbb monitor azért hajlamos - akinek már volt része kötőhártya gyulladásban az tudja miről beszélek, igencsak fájdalmas tud lenni. -
Inquisitor #6322 "nVidia (és tudtommal ATI) videókártya driverhez mellékelt segédprogrammal is simán be tudod állítani h ne állítsa át az aspect ratiot, ne nyújtsa a 4:3-as képet 16:10-esre."
Tudtommal csak digitális kiemenetnél működik. -
Inquisitor #6321 " on/off válaszidő 12 ms, csak a GTG 5 ms"
Ööö, a TN paneles 2ms se 2, és eddig 6ms volt a legjobb nem TN panel. -
#6320 PF, SF speciel a monitor színét jelzi tudtommal
16:9 képátló nem "használhatatlan" netezésre és társaira, de 16:10-es monitor jobb. játékokra meg végképp, főleg mert a fejlesztők nagy része... nos, lusta. és bizony ez néhanapján azt eredményezi h 1680*1050-es felbontás bizony van, de 1920*1080-ról már lemondhatsz. na meg... Full HD a jövő, de sajnos nem a jelen, 1080p rip-eket filmekből még csak-csak, de sorozatokból kb esélyed sincs beszerezni - már akinek ez fontos, nekem spec az, ezért is lenne felesleges Full HD monitor . -
mjanika #6319 Hát igen az MM-ba énis elcsodálkoztam hogy mennyivel drágább, legalább 5-10 ezerrel drágább mint egy számtech boltba. De tapasztalatszerzésnek jó. Egyébként nagyon csalós amit lát az ember, én pl. mikor ott voltam játékok mentek rajta. A drágább moncsiknak eléggé szar képük volt az olcsókhoz képest, olyan fakó volt, de valaki mondta hogy a neon miatt van, mert ha beviszi az ember a sötét szobába akkor ott meg már az lesz színhelyes, az olcsóbb meg már nem annyira. Meg nekem picinek tűntek még a 24-esek is mert sok volt egy helyen. A tévével is így jártam, a boltba méretre közepesnek tűnt a többi között, aztán mikor hazahoztam itt meg a kisszobában meg bazinagy lett hirtelen:) A moncsira ne sajnáld a pénzt (jó, nem a legdrágábbat kell megvenni), hiszen szerintem egy számgépnek ez a legidőtállóbb része. Nem avul el fél év alatt mint gép többi része, szal szerintem 5 ezer forintokon nem szabad filózni monitornál. -
#6318 Ipon tesztek elég viccesek, ha értelmes tesztet akarsz olvasni olyan oldalakat nézegess, amiknek ez a szakterületük (HW)... -
#6317 Nem, nem, nem. Nem arról van szó, hogy nem felel meg.
Dehogyisnem felel meg!!!
Sőt!
Csak nézegetek mást is.
Ezeknél a jószágoknál már azt is figyelembe kell veni, hogy melyiket tudom elképzelni hosszabb távon az asztalon, szobában :)
Vagyis van abban vmi, hogy látni is kell :)
Ill. amire még nem találtam rá, hogy mit is jelentenek ezek:
1.) PF, SF
Amiket most írtál link-eket, természetesen azokat is néztem és a teszteket is elolvastam az ipon-on.
Mondjuk ott a 2252V van tesztelve a 2252TQ helyett, de Nekem kinézetre dettó ugyanolyan mindkettő. De csak kinézetre :)
Még nem tudom, ennyi.
Több mint vszínű, hogy LG lesz, mert abból Én nagyobb termék palettát vélek felfedezni és egészen a W2261V-PF termékig szépen lépésben emelkednek az árak és ez utóbbit tekintve, ami már 1920*1080-as FULL HD-s készülék +10ezer pénz a különbség a kiinduló W2242T-hez viszonyítva.
Ugyanakkor lehetséges, hogy hosszú távon az a 10 ezer pénz megérné a befektetést... ?!
Visszaolvastam pár HSZ-t, mert emlékeztem, hogy ezzel kapcsolatban írtál vmit.
Meg is találtam.
Azt írod, hogy a 16:9 monitornak túl lapos, mozizáshoz jó.
Inkább a 16:10 oldalon állsz.
Ez miért van?!
Én pl. elég sokat nézek filmet gépen. Sőt! Szinte csak gépen nézek filmet :)
Letöltöm, megnézem, törlöm :)
A 16:9 egyéb felhasználásra (NET, játék) teljesen felejtős?!
Használhatatlan, rossz?!
Érdekelne jobban is, hogy miért így gondolod.
(persze, ha így gondolod...)
-
#6316 link -
#6315 Vagy ez? -
#6314 #6286? Ez miért nem felel meg? -
#6313 Szia!
Először is köszönöm szépen a sok-sok hasznos infót!!!
Melóhelyről körbeérdeklődtem a környező boltokat, sehol semmi szinte raktáron. (Aliencomputers, LandComputer, PCLand) Amiket kinéztem azok közül egyik sem. Egyik boltban tanácsolták, hogy menjek be Én is a Hülye azért nem vagyok boltba és nézzem meg ott.
Hát Én is úgy tettem, ahogyan Te, követtem a példád :)
Elmentem MM-ba, megnéztem. Először is elszörnyülködtem, hogy szerintem kicsi a kínálat :o Én sokkal több és több fajta TFT monitorra számítottam.
LG-ből olyan, amit kinéztem nem volt. Csak hasonló, így inkább csak a design-t tudtam megnézni, hogy milyen is az LG.
Samsung-ból volt Nekik 2243BW, így azt jobban megnéztem. Sajnos analog-ra volt kötve, így menüből semmi nem élt rajta, amihez gondolom Én DVI kellene Neki. Ott mindenhol azt írta ki, hogy "nem elérhető".
A másik gondom meg az volt, hogy teljesen idióta reklám futott az összes monitoron. Nem azt mondom, hogy ne menjen rajta reklám, de mondjuk vmi játék demo-nak, vagy film részletnek sokkal jobban örültem volna.
Az ára elég borsos volt, ui. 54ezer pénzt kértek volna az MM-be érte. Aliencomputers-ben mindez 45ezer :o
A gondom mégis inkább az volt, hogy mellette egy 24"-os BenQ monitor volt és vhogyan arra mondtam Magamban, hogy ez már igen. Azt már olyan jó érzés végig pásztázni az ember szemeinek ;)
Azonban az árcédulára pillantva pöttyet másképp gondoltam a dolgot :)
Azoknak még naggyon borsos áruk van :(((
Körbenézek azzal kapcsolatban, amiket írtál, aztán majd dönt a pénztárca.
Még nem tisztult le Bennem, hogy mi is lenne a jó megoldás, választás... -
mjanika #6312 Ja meg ez a moncsi 2ms-es ha már itt tartunk :) -
mjanika #6311 Egyet értek, nem félévre vesz az ember ilyen cuccot. Nekem is nagy dilemmám volt, hogy melyiket vegyem, elmentem még a Hülye vagyok a média árt-ba is kétszer. Nyilatkozni még nemtudok, mer nekem eddig csk crt-m volt, a héten rendeltem egy (némi eladói javaslatra) egy LG W2261v-Pf moncsit. 22 colos 16:9-es, meg Full Hd-t tud 1920x1080-at. Sajnos csak jövő héten lesz meg, így még nem láttam élőben. Neked azt tudom tanácsolni, hogy mindenképp olyant vegyél ami tudja legalább az 1920x1080, vagy 1920x1200-as felbontást, hiszen szerintem aki most vesz monitort az már csak ilyent vegyen, (persze ha van rá pénze, meg jó videókártyája), mert a Full HD a jövő. A filmek is majd egyre inkább ilyen formában jönnek (persze nem holnap, holnapután, hanem egy-két év múlva). És mint mondtam az elején az ember nem fél évre vesz egy monitort... Meg látom a videókártyád is bírni fogja ezt a felbontást Csak egyetlenegy dologtól félek mégpedig attól, hogy mivel 22 colos és 1920x1080-ba nem-e lesznek nagyon picik rajta az ikonok, meg a pixelek. Bár azt mondják hogy ha kisebb akkor meg élesebb a kép is, szal majd meglátjuk. -
#6310 Nincsen Nekik egyik fajta sem per pillanat...
Talán jövő hét végére.
Még tudok egy boltot mellettük, oda benézek, hátha ott van vmelyik... -
#6309 A 2253LW-ről csak jókat olvastam!
Azonban már úgy látom fehér holló lett belőle :)
Éppen ma du-n tervezem, hogy benézek pl. az AlienComputers-be (melóhelyhez az van a legközelebb, ill. árlistájuk alapján van Náluk LG ill. Samsung is, de előtte felhívom Őket, hogy raktáron is van-e Nekik...) és igen pont ezért, hogy lássam is Őket, melyiket tudom elképzelni az asztalon ;)
De ehhez előtte kell a NET-es vélemény, tesztek, a Ti(!) személyes véleményetek, mert így szűkül le a kör, hogy melyikeket nézegessem a rengetegben...
Mucáj kérdezni, mert az ember nem fél évre, 1 évre tervez egy ilyen beruházást. -
#6308 4:3 kapcsoló az igazándiból egy ámítás, nVidia (és tudtommal ATI) videókártya driverhez mellékelt segédprogrammal is simán be tudod állítani h ne állítsa át az aspect ratiot, ne nyújtsa a 4:3-as képet 16:10-esre.
mellesleg jól csinálod h így körbekérdezel, pár száz hozzászólással ezelőtt én is feltettem ugyanezt a kérdést monitorvásárlás előtt
mindenesetre én elégedett vagyok kicsiny Samsung 2253LW-mmel, nem is tervezem még egy ideig lecserélni.
de amúgy még azt ajánlanám h nézz be valami szaküzletbe a környékeden, hesszelj meg pár monitort közelebbről is h mi tetszik, nem lehet teljesen netes véleményekre támaszkodni. -
#6307 Aha! Értem!
Akkor már csak olyanokra lennék kíváncsi, hogy van-e vmi különbség pl. egy LG2242T vagy egy Samsung 2243BW között?!
Miért érdemesebb ezt, vagy azt választani.
LG-kről negatív tesztet még nem olvastam, azonban Samsung-okról igen.
De ez is csak adott típusra volt igaz Samsung-ok esetében!!!
Nekem egyenlőre pl. szimpatikus, hogy LG-ken van a 4:3 gomb, amit Én a leírás alapján életszerűen és hasznosnak tartok. Bár az is lehet, hogy ennek a használata meg fog szűnni, mert pl. már nem lesznek csak kizárólag 4:3-ra készített játékok, ...
Ill. az is lehet, hogy ugyanezt tudja a Samsung is, csak Én nem leltem rá :)
Ezért lennék Én inkább kíváncsi a Ti, személyes tapasztalatotokra (vagy mit hallottatok, mit nem ismerősöktől, ....) Mert azért azt sem hiszem, hogy LG-kkel ne lenne probléma. Biztos, hogy van.
Mert Ti már TFT-t használtok, így vannak tapasztalatok. Ha cserélnétek biztos kialakult Bennetek vmi kép, hogy igen Én Samsung mellett maradok, vagy az ellenkezője, vagy éppenséggel az, hogy Samsung-om volt, de következőnek LG-t vennék, ....
Köszönöm!!! -
#6306 2 ms és 5 ms között nem veszed észre a különbséget gyakorlatilag. 8 ms felett leszel gondban. -
#6305 nekem 2253LW van 2ms, 5ms, meg mittudom en meg mennyi. mind a 3 beallitasnal lehet jatszani. a kulonbseg inkabb abban van, hogy bongeszesnel elesebbek a betuk ha kisebb a valaszido, viszont gorgetesnel jobban mosodnak a szinek, mig nagyobb valaszidonel pont ellenkezoleg. -
#6304 Nem mondtam, hogy a 2243BW-vel baj lenne :O
Azt még nem is néztem :)
Azt tudnátok most ajánlani a 2253LW helyett?!
----------------
Közben megnéztem egy 2253LW specifikációját, amelyben azt látom, hogy 5ms-os válaszidő.
Lentebb Calver írta azt a megjegyzését az 5ms-os válaszidőről, hogy ha jól értem, akkor csak 2D-ben annyi, játknál több, jóval több, ha ezt jól értelmezem.
Bár írta(írtad), hogy ez nem szent írás, de azért ezt jó lenne tudni!!!
Mert sokra megyek 5ms-os válaszidővel, ha játékra nem tudom használni legyen szó Samsung-ról, vagy LG-ről.
Ez egy ilyen általános álláspont, hogy 5ms-os az játékra nem alkalmas, vagy csak bizonyos modellek esetében?!
Mert akkor ebben az esetben inkább egy 20"-os 2ms-os válaszidejű, mint egy 5ms-os 22"-os. Ha így van! (és csak szerintem!!!!)