14419
  • Calver
    hmmm... hülyeséget írtam. de cserébe megtaláltam a trükköt. itt az LG féle termék honlap, on/off válaszidő 12 ms, csak a GTG 5 ms. szóval játékokra kb alkalmatlan.
    (ha nem megint baromságot írtam. ha igen, javítsatok azért ki )
  • Inquisitor
    ???
  • Calver
    ollé
    (google ftw)
  • Inquisitor
    Más. Láttam egy ilyen monitort, hogy LG W2600HP, a gyártó oldala szerint ez egy 5ms-es S-IPS paneles monitor, és 120K körül van az ára. Ennyiért 24"-os nem TN-es monitort se kapni, hol a trükk???
  • Inquisitor
    A 2253LW utolsó ára se volt sokkal kisebb, az árfolyamingadozások miatt, picivel 46K alatt, amikor "eltünt" a rendelhető modellek közül.
    A 2243BW-vel meg mi a baj? :)
  • KranaZoli #6298
    Ezt írtam lentebb
  • Calver
    hopp, azt hittem depo alapján h Land Computer-nél van, most látom h tévedtem, megnézve az oldalukat.
  • KranaZoli #6296
    Én elhiszem, hogy jó monitor a Samsung 2253LW, csak az a gond, hogy épkézláb boltot nem találtam "még", amelyik forgalmazná is és korrekt áron.

Viszont LG-kből meg van bőven
  • Calver
    olvass vissza pár oldalt, a fél fórumnak ilyen monitora van, nekem is itt ajánlották, remekül bevált
    búgásról én is hallottam 2253LW-nél, nálam spec mióta megvettem 22-re le van húzva a fényerő, nekem semmi ilyen gondom nem volt.
    btw nem véletlenül nem ipon-t linkeltem
    azt h képes-e kezelni a monitort a géped, azt pedig a videókártyád gyártójának oldalán megtalálod... gondolom.
  • KranaZoli #6294
    OLLÉ!!!

Samsung 2253LW AKCIÓS! MEGSZÜNT 2008.11.22-től!
    223 BW UTÓDJA! 22", Wide 16:10 képarány, 1680x1050, 2ms, 8000:1

MEGSZÜNT MODELL HELYETTE Samsung 2233BW elérhető már csak el nagyobb technikai tudással! A lenti ár már a 2233BW árát tartalmazza!

!!! AKCIÓ VERHETETLEN ÁRON!!!

2233BW
  • KranaZoli #6293
    Alulról nézni :o
    Az olyan, mintha kukkolna az ember ;)

Ezt most a Samsung-ra írod?!
    Leveszem a fényerőt és búg, ha meg még jobban leveszem, akkor annál is jobban búg :o

Attyagatya!

Eddig ezeket nézegettem 22"-ból, amikről jókat olvastam és árban is megfizethetőek:

LG (W22)
    - 42T
    - 42T-PF
    - 42T-SF

Samsung (22)
    - 53LW

Azt még nem tudom, hogy LG-knél mit jelentenek a rövidítések :)
    De ezekről rosszat nem igen olvastam. Kivétel azt, hogy zavaró a kék-en világító LED, de menüből kikapcsolható.

Van vkinek személyes tapasztalata is a fenti készülékekről?!
  • Mersant
    nem tudod magadfele donteni a monitort, tehat ha kicsit alulrol nezed akkor mar nem olyan jo a kep, sotetebb stb.
    viszont altalaban van 1 hibalyuk, ha leveszed a fenyerot 80% ala, akkor bugnak, minnel lejebb veszed, annal jobban bug.
  • KranaZoli #6291
    Ez nincs is ipon-ban ;)

A 2233BW-ről írnak nagyon negatívan.
    Ja, és igen, a 2253LW-ről valóban jót írnak, de csak ennyit találtam egy tesztben, magát a tesztet még nem :o

"
    A korábban nálunk járt 2253LW után - mely átlagon felül teljesített - kíváncsian vártuk, vajon hasonlóképpen teljesít-e a kinézetre vele megegyező 20”-es BW változat.
    "

A 2053BW-t is siralmasnak említik.

Ami azonban furcsa, hogy LG-kről negatív tesztet még nem találtam.
    (eddig csak ipon....)

Szóval köszönöm szépen a link-et. Utána nézek ennek a 2253LW-nek is, hogy miért is dicsérték annyira az ipon-osok...

Ezt írják és nem teljesen értem, hogy mi ez a probléma:

"
    A monitor szembeötlően jobban szerepelt 2232BW típustársánál, gyakorlatilag egyetlen dolgot találtunk, ami miatt gondolkodóba eshetünk vásárlás előtt, ugyanis ezt leszámítva egy óriási tudású és remek megjelenítővel volt dolgunk. A probléma pedig az alsó betekintési szögével volt, ha viszont ez nem zavar minket, csakis jó választás lehet a készülék, 3 napos pixelhiba garanciájával és kedvező árával egyértelműen ajánlott vétel.
    "

• KranaZoli #6290
    Köszönöm szépen!
    Most már nem emléxem pontosan melyik ipon tesztben, de majd megkeresem, annyit tudok, hogy vmelyik Samsung-ról vmi keggyetlen rosszakat olvastam...

MÁS:

A gépem az képes "kihajtani" egy 22"-os TFT-t és pl. játékot futtatni 1680*1050-ben?!
  • Calver
    ollé - Samsung 2253LW
    22" 2ms válaszidővel. a kecske és káposzta esete pozitív végkifejlettel.
  • KranaZoli #6288
    Köszi!

Egyenlőre még csak infókat gyűjtök, HSZ-eket olvasgattam vissza ebben a topic-ban a "nagyobb" Wide TFT-kről...

Konkrét elképzelés még nincs, árban sem, nézegetek
  • Solten
    Hi. Semennyire. És klassz ez az LG ennyiért.
  • KranaZoli #6286
    Sziasztok!

Játékoknál mennyire számít, hogy 2ms, vagy 5ms a válaszidő?!
    Mert ugyebár LG-ből van 22" Wide DVI cca. 43ezer pénz 5ms-os, de ugyanezen az áron 20"-os Wide Samsung 2ms-os válaszidővel.

1.) Szükséges a 2ms-os válaszidő egyáltalán?!
    2.) Jól látom, hogy a Samsung az drágább, mint az LG termékek?!

Per pillanat azt nem tudom eldönteni, hogy mi szóljon pl. ez ellen?!

LG W2242t_sf

Ez az áron Samsung-ban 20"-ost kapni.
  • Solten
  • tomee92
    Hi!
    Solten köszönöm a linket!
    már megrendeltem elvileg legkésőbb szerdára megjön:D:D
    Inquisitor:utána néztem hogy az 2043bw is abban az árban van,de az már 20" meg jóval nagyobb felbontás és így inkább a 19-es lett:D
    azt mondták nekem az lcd-k azon a felbontáson a legszebbek amire tervezték őket
    a 19"os 1440x900-at tud a 20"os meg 1680x1050(?)
    játékra kell és nekem kicsit számít az fps:D,ezért lett a 19-es
  • Solten
    A különbséget nem érzékeled.
  • Andrásss
    LG 24” wide W2452V-PF LCD HDMI monitor
    Mi a véleményetek erről a monitorról? Régebben ennek a kistestvére, W2252V állt a hadrendben nálam, viszont az 2 ms-es volt. A kérdésem az lenne, hogy mennyire észrevehető a különbség a 2 ms és az 5 ms-es monitor között? Nagyon látható az "utánhúzás"? Elsősorban játékra kellene.
  • Inquisitor
    Samu 2043BW? Még pont benne van ...
  • Solten
    kúl
  • mjanika
    Hi! Végülis ilyen monitort rendeltem: LG W2261V-PF WIDE Full HD,HDMI, 1920x1080. Szerintetek milyen?
  • Solten
    Hi.: link
  • tomee92
    hi!
    30-40ezer körül tudnátok ajánlani valami jó monitort?
    játékra használom a gépet
  • Calver
    én tudom, de a srác direkt írta 3 napos pixelgaranciát.
  • Inquisitor
    Na ja, de a 3 nap csak pár gyártó termékére van. Pl. 2-300.000-es Dell-re NINCS, vagy Apple Cinemara ...
  • Inquisitor
    Hmmm. Samsung új öszvérje, megkapta a TxxxHD széria tulajdonságait, de 16:9-es panellel készült, és a 2233BW designját kapta: Samsung 2333HD
    Természetesen(?) ennek a leírásában is kussolnak róla, hogy a digitális tuner milyen formátumokat támogat ...
  • Solten
    Ja.. Nyilván ha józan paraszti ésszel is belegondol az ember, a csont fekete pötyi, az a dead pixel.
  • Calver
    amúgy itt megtudod melyiket hogy hívják... legalábbis angolul.
  • Calver
    minden pixelhibára szól a 3 nap garancia.
  • makkero
    Valahol azt olvastam, hogy ha pl. kéken v. pirosan világító pötty van a monitoron, akkor az alpixelhiba, ha fehér, akkor pixelhiba. De mi az, ami szürke, és nem légypiszok? Az a halottpixel? Tudom, hülyén hangzik, de hogy kérdezzem másképp... Erre is szól a 3 nap garancia?
  • Solten
  • MasterJay
    Köszöntem a segítséget!
    Üdv.: Jay
  • Calver
    igen.
  • MasterJay
    Akkor a 943BW marad. az a 300:1-hez kontraszt különbség, illetve a Samsung felírta nekem megér 4000Ft-ot. De gondolom ezt hasonlóan gondoljátok. Ha ez a dinamikus kontraszt kikapcsolható akkor úgy fogok tenni! :)
    Egyébként az a monitor OSD menüjében kapcsolható?
  • Calver
    ehhe
  • Calver
    villogást sztem dinamikus kontrasztra írta. azt pedig ki lehet kapcsolni - mert tényleg idegesítő.