14419
  • Chocho
    Nem kell hozzá kép: nem sok különbség van. Ellenben ha nem kell a DVI, jobban jársz a HDA változattal, mert sokkal olcsóbb, mint a HD, és még kapható is, ami nagy szó.
  • Serpike
    Sziasztok!
    Valaki akinek van Benq T2200hd monitorja feltudna tenni 2 képet hogy mi a különbség ha sima vga csatival van összekötve a vidkarival, vagy ha DVIal.
    Köszi!
  • pyrohun #6421
    Ha főleg dolgozol, filmet nézel, netezel rajta, akkor 1920, ha játszol és főleg ha nincs ultragyors videokártyád, akkor minél kisebb felbontásút (ha natívban akarod hajtani játék közben).
  • Jobson
    milyen felbontásút érdemesebb venni: 1680 vagy 1920?
  • KranaZoli #6419
    Lásd #6411

2232BW-ről:

"A panel rendkívül rövid válaszideje hardcore játékosoknak kedvez, túlvezérlő technikája (RTA) semmilyen zavaró árnyék hatást nem idézett elő. Ennek ellenére még mindig az Asus PG221-et tartjuk a leggyorsabb megjelenítőnek, de jelen esetben input lagot csak minimális mértékben éreztünk, így összességében a Samsung modelljével járunk jobban, ha játékra adjuk fejünket.

Filmek megtekintése alatt látható volt minden oldalról némi bevilágítás, valamint a látószög is csak átlag alattinak mondható. A fekete mélysége közepes, a natívtól eltérő felbontások pedig homályosan jelentek meg, így jobban járunk, ha ezzel nem kísérletezünk.

Ítélet

A látottakat összegezve egyértelműen játékosoknak ajánlott a monitor, viszont gyengécske látószöge és háttérvilágítása nem kedvez a filmek szerelmeseinek. A kiváló kontraszt értéke, 3 napos pixelhiba garanciája, de némileg túlzó ára miatt csak a „tetszett” minősítést sikerült kiérdemelnie.
    "

LG W2252TQ-PF
    SAMSUNG 2243BW
  • Pokerface86
    Mi a véleményetek erről a monitorról? Samsung 2232BW!
    A Videókártyám: Ati Radeon Saphire HD4870!

Ehhez kéne nekem egy jó monitor, max 50.000 Ft-ig! Ha tudtok valami jót akkor léci írjatok!

köszi!

bye!
  • KranaZoli #6417
    Szerintem mind1ik tökkéletes :)

Én is nézegetem, nézegettem ezeket.

LG mellett talán annyi szól, hogy az 2ms-os válaszidővel rendelkezik, Samsung 5ms, de állítólag ezt sehol se nem előny, se nem hátrány...

Konkrétan erről az LG-ről tesztet még nem olvastam.

Gondolom a Samsung-ról szóló tesztet olvastad ipon-on.
    Teljesen jókat írnak róla. Az egész cikkben ennyi a negatívum:

"Háttérvilágítása szintén egyik gyengesége a készüléknek, a bevilágítások eléggé zavaróan hatnak filmezés alatt, máshol ugyanis ez a hiba nem érezteti hatását."

Viszont:

Állvány: Állítható magasság, Portré (pivot) funkció, forgatható, dönthető

:)
  • RaveAir
    Bár döntenem még nem sikerül.
    Most éppen a LG W2252TQ-PF és SAMSUNG 2243BW között vacilálok.
  • KranaZoli #6415
  • RaveAir
    Első körben szerintem olvasd el a legutóbb hozzászólásokat. Csak ezen az oldalon már többen megfogalmaztunk kérdéseket, és szerencsére kielégítő válaszokat is kaptunk.
  • zsivko
    ÉN egy hete vettem egy Acer h223hq 56.999ft. 2ms,1920x1080,hagszoró 2x2w,szenzoros gombok,22",hdmi,dvi,vga,dinamikus kotrasz 20.000. ez amire emlékszem. nekem nagyon tetszik és nem is melegszik.
  • wyx
    Monitor guruk, kis segítségre lenne szükségem.

Mostanában gondolkozok valami tft vagy lcd monitor vételén, és sajnos eléggé lemaradtam az utóbbi időben, így tanácsot kérnék, melyiket érdemes venni, vagy melyek azok amik jobbak (samsungra vagy lg-re gondoltam első körben) Igazából két dolog lenne lényeges, a válaszidő, bár az mindegyiknél elég kicsi, a másik viszont hogy 1080 px széles felbontást tudjon a hd filmek miatt.

Valakinek valami épkézláb javaslata van esetleg hogy melyiket érdemes közelebbről is megnéznem ?
  • KranaZoli #6411
    Szia!

Gépedről nem tudok semmit, azt sem, hogy mit szeretnél kezdeni egy 22"-os WTFT-vel?!

Én nem ajánlom.
    Ez egy sima analóg monitor és az akciós ára, ahogyan nézem 40ezer pénz.

SAMSUNG 2243BW (48.559Ft)
    LG W2242T-PF (43.018Ft)
    LG W2252TQ-PF (48.386Ft)

De ha Neked elég az analóg is, akkor ÁMEN ;)
    Mert ahogyan nézem elég elismerősen írnak róla!

De ha később meg hiányozna a DVI, akkor szopás :(
  • belarus
    Hali!Kinéztem magamnak 1 monitort SAMSUNG 2243nw szerintetek ez jó monitor vagy nem?Ha nem akkor milyet ajánlatok 22" be.
  • KranaZoli #6409
    A 22" az teljesen korrekt szerintem is!
    Sőt nem is Word, hanem Wordpad ;)
  • RaveAir
    Az már csak munkahelyi ártalom, hogy Excelt mondok. Szerintem egy áttekinthető táblázattal akkor is többre mennél. ;)
    Most még azt mondom, hogy elég lesz nekem otthonra max 22" is.
  • Chocho
    Vegyesen. A Crysis pl. kicsit homályosabb, de nem vészes, míg mondjuk a Grid vagy a Burnout remekül néz ki alacsonyabb felbontás mellett is.

A 2343BW-t egy ismerősöm használja és jó véleménnyel van róla. Amennyiben nem konzolhoz akarod majd használni a monitort, megérheti a befektetést. Ha viszont igen, akkor a magas felbontása akadályozó lehet.

LG-ből a 16:9-ces W2261V-PF-et próbáltam ki. Nem rossz, de a Samsung összességében jobban megéri az árát.
  • KranaZoli #6406
    Aha!
    Végéről :)

Hát igen, W2261V-ről nem azt írták, hogy az anyagminőség erőssége lenne. Ill. gondolom jobban értékeled a 23"-t is a 22" helyett :)

És úgy alapjában véve, nem alacsony 23"-on a 16:9?!

Csak azért kérdem, mert Nekem 22"-on annak tűnt. Mellette volt egy 24" arra azt mondtam, ez már igen, vmi ilyesmi lenne jó. Aztán megnéztem az árát és ismét 2 lábbal álltam a földön ;)

A 2343BW-vel kapcsolatban Engem az érdekelne inkább, hogy más különbséget nem nagyon véltem felfedezni mint, hogy annak a max. felbontása 2048x1152. Ez lenne egyben a natív felbontása is?! Mert az pöttyet naggyon furcsa lenne!!!

Nem használok konzolt.
  • RaveAir
    Abba az apróságba beleköthetek, hogy miért Excelt használsz, ha táblázatot készítesz? :)
    Amúgy az LG-t csak azért toltam hátrébb a listában, mert valamiért nem szimpatikus, és másfajta termékeikkel (optikai meghajtók) akadt már problémám. Azóta egy kicsit óvatosabban szemlélem a működésüket.

Mivel nemrég toltam egy kis pénzt a vasamba, ezért egy ideig még nem akarok rajta fejleszteni. Jelenleg minden vígan elfutkározik, mégha nem is a legszebb grafikai beállítások mellett.

24"-osat nem igazán akarok venni, mert elég hülyén nézne ki, hogy 1 méteren belülről bámulnék egy ekkora hatalmas dögöt.
  • KranaZoli #6404
    Köszönjük!

És ezzel a bekezdéssel mi a helyzet?

"Ha játék alkalmával nem tudunk maximális felbontáson játszani, számolnunk kell az erős homályosodással."

Például 1680*1050-et játék közben hogyan viseli a készülék?!

Ill. még annyit, hogy a 2343BW-ről nem tudsz vmi hasznos infót?!
    Jaj :)
    Még annyit, hogy melyik LG-re írtad, hogy volt hozzá szerencséd?!
  • Chocho
    A 2333SW használójaként nyugodtan merem ajánlani, mert tény, hogy nem olyan jó a skálázása, de minden más tekintetben körökkel veri az LG és a BenQ hasonszőrű monitorjait (előbbi volt is nálam, hát nem volt egy hosszú barátság). Ami pedig a legjobb, az a masszív felépítése.
  • KranaZoli #6402
    1.) Én távoltól sem lebeszélni akarlak pl. Samsung monitorról ;) Sőt! Ezek a hibák nyilván olyan hibák, amelyek talán egy átlag user-nek nem is tűnnek fel és Én is mindig igyekszem pl. szem előtt tartani olyanokat is, hogy vajon ipon kinek kedvez?! ;)

2.) Az infó gyűjtéssel Én addig jutottam, hogy elkezdtem egy Word fáljba kigyűjteni a szóba jöhető monitorokat (Samsung, LG).

És amelyek az a kategória, amelyeket meg tudok fizetni, ill. látom benne az ár/minőség arányt azokhoz kimásoltam tesztekből jókat/rosszakat. Az előbb csak azért a negatívumokat másoltam be, mert írtad, hogy Samsung. Szerintem még legalább az LG-t nézd meg.

3.) Szerintem legalább legyen 22"-os ;)

4.) Ez a HD felbontás szerintem nem rossz egy monitornál, főleg ha legalább 24"-os :)
    Na, ez az amire Nekem nincs pénzem. Így igen, több mint valószínű, hogy marad a 16:10-es képarány :) egy 1680*1050-es TFT társaságában...

5.) Nekem tök mind1, hogy Samsung, vagy LG. Azt úgyis látom, hogy naggyon jókat írnak a DELL-ekről, de pöppet húzósabb áron :(
    Vagyis ezek számomra egyértelmű, hogy nem a hibátlan termékek kategória ;)

6.) Vasadon hosszú távon nem akarsz fejleszteni?! Mert ha igen, akkor érdemesebb azért elgondolkozni egy nagyobb 22-23"-os Samsung Wide TFT-ben is. TFT-t cserélni utána már szerintem macerásabb lesz, ha mégis úgy döntesz, hogy beruházol némi új vasba is ;)

Mert most van 2db 23"-os Samsung, melyeken érdemes elgondolkozni.
    - SAMSUNG 2333SW (51.302Ft) Erről van teszt is ipon-on.
    - SAMSUNG 2343BW (53.444Ft) Erről sajna nincs teszt :(

De egyik sem annyival drágább a 22-eseknél, hogy ne érné meg elgondolkozni rajta!
    (szerintem)

Pyrohun!

De azért itt van ez a Samsung 2343BW monitor, max. felbontása 2048x1152.
    Nah, hogy ezen egy másodpercig sem nézném, az biztos :)
    Ha kisebb felbontásnál meg élvezhetetlenül torzul, vagy éppenséggel tudná azt a csodát, hogy 1680*1050-ben is teljesen korrekt képet ad, akkor csal, hazudik, vagy vmi titok van elrejtve benne ;)

• atomkrumpli
    "úgy butítani monitoron a felbontást, hogy a képminőség élvezhető legyen"

be lehet állítani a "fixed aspect ratio"-t (nvidia meghajtóban biztos) ezzel kissebb felbontásban is minőségromlás és torzulás nélkül megjeleníthető a kép egy az egyben, de persze körben ott lesz a fekete keret. Szerintem a skálázás (beépített vagy driveres) is elfogadható képminőséget ad nem kell aggódnod
  • pyrohun #6400
    én nem tudom az iponban miért csodálkoznak azon, hogy egy tft monitort a natív felbontásnál kisebb felbontáson hajtva homályos a kép... -.-
  • RaveAir
    Köszi! Azt csinálom, gyűjtöm az infót magamba (közben lemaradtam a 2253LW-ről is), és próbálom kitalálni, hogy milyen lenne számomra ideális. Lehetőleg nem 1 évre, hanem sokkal távolibb időtávra. Ezért nem is akarom a jelenlegi 17"-es CRT-met csak 19"-osra lecserélni, hanem legalább 21"-esre.

Arról sikerült már többeknek meggyőznie, hogy nem kell nekem a HD, és elég az 1680x1050. Amúgy sem filmnézésre akarom használni a monitoromat, főleg nem a közeljövőben.

Excelhez ideális lenne a felbontás, és oda még bőven elég is lenne a gépem. A kérdés csak az, hogy játékok esetében mi tud a vasam, illetve, hogy ezekhez le lehet-e úgy butítani monitoron a felbontást, hogy a képminőség élvezhető legyen.
  • KranaZoli #6398
    Na, ezt várjuk, várom :)

Ui. ipon-on elég aggasztónak tűnt a teszt, amelyben arról írnak, hogy nem natív felbontáson:

"Nem úgy az alacsony felbontásoknál, ezért ha játék alkalmával nem tudunk maximális felbontáson játszani, számolnunk kell az erős homályosodással."

Szóval naggyon várom!!!

De ha vkinek van már LG W2261V, akkor az is írhatna vmit ;)

Rave Air!

Gondolkozz és olvass teszteket!
    Samsung-okkal Nekem az a gondom, hogy pl. ipon tesztekben nem nagyon van olyan 22"-os Samung, amiről ne írnának vmi rosszat :(

Kivétel Samsung 2253LW, ami már fehér holló :(

Samsung 2232BW:

"
    Ítélet:

A látottakat összegezve egyértelműen játékosoknak ajánlott a monitor, viszont gyengécske látószöge és háttérvilágítása nem kedvez a filmek szerelmeseinek. A kiváló kontraszt értéke, 3 napos pixelhiba garanciája, de némileg túlzó ára miatt csak a „tetszett” minősítést sikerült kiérdemelnie.
    "

Én film szerelmes is lennék ;)

Samsung 2243:

Nézd meg ipon-on erről is a tesztet. Hát ez is kap hideget rendesen :)
    Filmézést itt sem emelik ki.

"A monitor halovány összteljesítménye miatt nem érdemelte ki a pozitív minősítést."
    :(

Aztán ott van a 2333SW, amit Chocho is vett. Gondolom azért, mert 23" és baráti áron.

"Az alacsony felbontásokat nagyon nem szereti a készülék. Nem a képarány megtartásával volt probléma, (ugyanis az automatikusan torzítatlanul jelenik meg), hanem a kisebb felbontások élességével. 16:9-es monitorról lévén szó reménykedtünk az 1280*720-as felbontás szépségében, de csalódottan nyugtáztuk, hogy az élesség drasztikus romlása egyformán jelen van minden képméret esetében."

Ez csak egy rövid ollózás és csak a negatívumok!
    Nézd meg az LG-ket is Én azt ajnálom.

Azokról rosszat kevésbé olvasni.

Ill. az sem mind1, hogy HD-s monitort akarsz, vagy elég az 1680*1050 is!

Samsung-ból Engem még érdekelne teszt a 2343BW készülékről is. De eddig nem leltem :(

Samsung-ok mellett Nekem az szól, hogy pl. állítható az állvány magassága :)
    De ennél pl. még azt is írják, hogy forgatható és dönthető :)

Csak DVI-os TFT-ket emeltem ki és a "megfizethető" kategóriában... ;)
  • Chocho
    Na megvan a 2333SW! Remek monitor, nemsokára kész a beszámolóm is (1-2 nap). Majd linkelem! :)
  • RaveAir
    Köszönet a linkekért és a segítségért! Még tovább gondolkodom. Nagy valószínűséggel a BenQ kiesett, és Samsung irányban fogok válogatni.
  • KranaZoli #6395
    Ami Engem még érdekel, mert még mindig nem ruháztam be :) és ezekre csak a tesztekből kaptam választ, hogy melyik monitor magassága állítható?!

Ezeket Én(!) nem nagyon lelem az adatlapom. Lehetséges nem is fontos?!

LG-ken úgy nézem rendre nem lehet állítani a magasságot, míg Samsung-nál találkoztam vele.

Nekem furcsa, hogy pl. egy LG monitor magassága az mindenkinek ugyanúgy megfelelő lenne?!
  • KranaZoli #6394
  • Solten
    De DVI-s, csak a töketlen ipon rendre összevissza-írogat...
  • desigo
    2253LW -vel én is meg vagyok nagyon elégedve
    de ha valaki mond rá egy jó árat akkor örömmel eladom és veszek egy fullHDs 24-es

[csak mert rendes]
  • KranaZoli #6391
    Az 1 dolog, hogy ott még látod ;)
    Hívd fel a boltokat és kérdezd is meg :)

A többi részéhez, ha nem lenne, akkor szerintem az utolsó 2db HSZ-ben ott van a moncsi, amelyik Neked is kell ;)

Egyéni szimpátia, hogy LG, vagy Samsung.....
  • KranaZoli #6390
    A Samsung OK, de az az LG, az nem DVI-os ;)

Viszont ezek igen:

2242t-pf (5ms)

2252tq-pf (2ms)

Ill. még 1 Samsung:

2243bw (5ms)
  • Solten
    22"-est vegyél, a 4870-el 1680-as felbontásban kell nyomatni... :)

LG W2252S-PF: link

SAMSUNG 2232BW: link
  • RaveAir
    Itt még látom, hogy elvileg van. Amúgy főleg Excelhez, netezéshez és játékhoz kellene. Ez utóbbinál nem feltétlenül szigorúan a mai játékokhoz, hanem régebbiekhez is, ezért lenne jó, ha alacsonyabb felbontás mellett is használható lenne.
  • Pokerface86
    nekem játékra kéne monitor, 17-es vagy 19-es. A videókártyám Ati radeon hd48700! Milyen monitorokat tudtok ajánlani(30.000-50.000 Ft)?
  • KranaZoli #6386
    Igen, sajnos Samsung2253LW-t nem nagyon találsz már.
    Olvass vissza, nézd meg a HSZ-eim. Abban találsz alternatívákat...

Ha főképp filmeket akarsz nézni, akkor szerintem az LG-W2261V jó választás lehet. Én is gondolkozom ezen. Nézz szét ipon-ban.

Én leszűröm Őket úgy, hogy 22".
    Gyártó Samsung, vagy LG.

Mással Én nem foglalkozom. Vagy kúrva drága, vagy fingom sincs, hogy milyen gyártmány...

Aztán ha akarod finomítod, hogy válaszidő 2ms, vagy 5ms.

Ekkor megkapod azokat, amiket kb. 50 ezer-ért meg tudsz venni.
    Szerintem a géped film nézéshez nem kevés. Játékhoz ekkora felbontásban már igen.
  • Pokerface86
    Mit jelent a ez a szám 5ms? Van ahol 8 ms van! Melyik a jobb ha magasabb vagy alacsonyabb ez a szám?
  • Calver
    2253LW nagyon kellemes monitor (én is azt használok), csak sajnos kb beszerezhetetlennek tűnik perpill. de alacsonyabb felbontáson TFT monitort nem ajánlott használni, meglepően gusztustalan lesz tőle a kép.