14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Newfronter #6503 Szia!
Te hol vetted a 2333SW-t? Mert úgy látom már kifogyóban van, és én majd március elején szándékozom ilyet venni, de akkor már nem akarok heteket várni rá hogy megkapjam. A másik meg a 2494HS lenne ha nem lesz elérhető a 2333SW.
Amúgy az új monitorod és egy CRT monitor között van összehasonlítási alapod? Mert elvileg a TN panelnek nem igazi a színvisszaadási képessége.
Mondjuk nekem most egy nagyon szar 19 colos CRT monitorom van és nagyon életlen már, a szememet rendkívül zavarja, tehát nem csoda a monitor vásárlási szándékom. -
#6502 Köszönöm!
Találtam benne olyat, amilyet gondoltam. -
#6501 Fix. -
#6500 Mit miért?! :)
Nézd meg ipon.hu-n a teszteket...
Samsung 2243-t eléggé lehúzzák :(
LG-nel meg a 2242T modellje ami ebben az árban mozog. Vagy LG 2242TQ.
Ha a 45-re rádobsz még 1 kicsit, akkor már Samsung 2333sw-t is tudsz venni :)
Nekem ez több hetembe került, mire el tudtam dönteni, hogy melyik legyen. Sokat olvastam, kérdeztem és filóztam :) -
steweee #6499 miért?
-
#6498 LG 2242T
Samsung 2253LW-t boltban már nem nagyon fogsz kapni... 2243 is teljesen jó, csak Én nem venném meg ;)
-
#6497 Samsung 2253LW-t vagy 2243BW-t keresgélnék a helyedben -
steweee #6496 45.000 ft-ig érdekel -
steweee #6495 új monitort akarok venni, de kissé lemaradtam már a technikával
segítség kellene
látom mostanában már el vannak terjedve a szélesvásznű típusok. de mintha ezek ua képátmérő megjelölésnél kisebbek lennének mint a 4:3-as megjelöléseken, jól látom ?
most egy hanns-g hu196d van nekem 19" os, nagyon meg vagyok elégedve vele. bár hozzátenném ez a 3. garanciaidőn belül, dehát kicserélték simán. az első kettőnek beszart a kijelzője
most egy ilyenre gondoltam, tud ettől vki kedvezőbb ajánlatot ?
HannsG HI221DP 22" LCD monitor
nyitott vagyok bármilyen márkára, de nagy legyen ám, lealább 21" -
#6494 tessék keresgélni neked tetszőt... -
#6493 Frissítési frekvenciát tudod állítani, vagy ott már fix 60Hz?! -
#6492 A lófaszt! ;)
Már játszottam vele, koncert DVD-t néztem és filmet is :) És még NET-ezek is vele :)
5ms -> Semmi gond vele, teljesen jó! Vedd meg, nem fogsz csalódni benne. Sőt még a Windows oldalsáv is elfér csónakázva úgy, hogy állandóan látszik :) Ez 1024-ben elképzelhetetlen volt :)
Nagyítás: A 120-as DPI Nekem azt csinálja, hogy sajnos bizonyos Windows ablakokról lecsúszik a tartalom és az ablak méretét meg nem lehet állítani :(
Marad az, hogy az csak egyes Vista betűtípusok méretét növelem meg, vagy az, hogy nem 120-as DPI, hanem kisebb és kísérletezgetni....
Firefox manuális nagyítását Én is ismerem :) Még nem nyomoztam, de vmi olyan extension lenne jó, ami auto megnöveli a betöltendő oldal méretét, stb... -
#6491 Samsung 2032mw.
Fenn van. -
#6490 monitor driverét felraktad? meg eleve, milyen monitorod van? -
#6489 De akkor mondom,hogy beszar a kép.A monitor nem muta mindent hanem így csúszkál mint ha egy kép nagy lenne és jobbra,ballra kellene tologatnod. -
#6488 angol Vistán jobb klikk asztalon -> personalize -> bal oldalt adjust font size (DPI). de nem hinném h angol Vistát használsz XP-n meg talán ugyanott ahol a felbontást állítod be, lesz egy "speciális" feliratú gomb, az alatt keresd. -
#6487 Végre beismerheted, hogy játékra vetted a monitort... :> -
#6486 Valaki segítsen!1680*1050-be állítottam be és nem jeleníti meg a startot!Csak ha az egérrel lefelé megyek.Mintha valami csúszkán menne!:( -
#6485 És ezt nekem 1680*1050-be?Mibe állítsam?:D -
#6484 passzolom, nincs erőm elődúrni VGA kábelt h kipróbáljam. de igazándiból szvsz aki nem DVI-s wide monitort vesz, az... hátööö, vessen magára. földet. sokat
de marketingfogásként kétségtelenül okos. "nézzedmá' józsi, há' ezen játszhatok dúúm kettővel is ané'kű' hogy e'nyúlna a kép" (no offense FPS játékosoknak, csak ez ugrott be elsőnek ) -
tmisi #6483 Nem parasztvakítás az annyira, bár tény hogy 3 gombnyomás előcsalogatni, de működik. Persze most már én is Catalyst-ból állítottam be. Viszont szerintem csak DVI csatlakozón megy (mivel kifejezetten egy Digital Video almenüben található). Igaz idáig csak DVI-s LG-ken láttam 4:3 funkciót. Tehát ezt inkább az olcsóbb modellekre kellett volna tenniük. :/ -
#6482 az a funkció parasztvakítás, videókártya driveréhez van segédprogram amivel ugyanezt szoftveresen beállíthatod. -
#6481 egynek állítsd a betűméretet Windows-ban 120 DPI-re, és weboldalaknál Firefox féle nagyítás a legjobb (CTRL + NUMPAD+), azt hiszem Firefox 3-tól már képeket is nagyítja, ha 2-es verziót használd frissítsd, ott sztem csak betűméret nő. -
Aspyrin #6480 Ugyanezt a típust néztem ki magamnak, kedvező az ára, de félek az 5ms-tól.. -
#6479 Letöltöttem onnan a MagicTune-t Vista 64 bit-re feltettem, teljesen jól működik.
Annyira, de annyira jó... -
#6478 Biztos Én vagyok a naon balfasz, de nem lelem.
Már itt is voltam: link
Nem tudom, hogy hol kellene keresni :(
Jajj, viszont az 1ik PDF-ben most leltem egy ilyet:
"A MagicTune™ a monitor kiegészítő szoftvere. Lehetséges, hogy a monitor bizonyos videokártyákkal
nem használható. Ha problémája van a videokártyával, látogasson el weboldalunkra,
és keresse meg a kompatibilis videokártyákat tartalmazó felsorolást.
http://www.samsung.com/monitor/magictune"
De most ez MagicBright, vagy MagicTune ?!
:) -
#6477 Mondom hogy letoltheto... :) Pl. a global letoltoldalrol (a "csodas" lokal magyar Samu oldalon nem sokmindent talal az ember) -
#6476 Aaaaz biztos.
Megvajúdtam vele rendesen, de nem csak Én :)
Ti is ;)
NET-ről csak a driver-t lehetett letölteni, alkalmazást nem :(
Mind1!
Hétfőn lesz miért újra bemenni a melóhelyre :)
Ami még érdekessége ennek a monitornak, hogy bent melóhelyen amíg nem tettem fel a driver-ét, addig olyan driver volt fent, amivel 1920x1200-t is be tudtam állítani és bírta is a monitor, csak kiírta, hogy nem optimális a beállítás :)
Aztán toltam még följebb, akkor már el kezdett vibrálni a kép és tovább nem nyüstöltem szegényt
Megnéztem rajta egy koncert DVD-t is már, naggyon jól szerepelt a készülék!
Még vmi filmet is megnézek rajta.
De néha csak a monitor keretében gyönyörködöm és abban, hogy mennyire szép és van Nekem ilyen -
#6475 Nincsen semmit.
Ha gondolod majd keress meg, ha vásárolsz és ilyet akarsz, hátha még meglesz. Bár szerintem el fogják vinni :) - remélem -
Pixel hiba ellenőrzéshez találsz progikat pl. a szoftverbazis.hu oldalon is.
Pár link:
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/dead-pixel-tester-v2-50--MD13.html
http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/udpixel-v2-1-EG12.html
Semmi különleges. Egy színű hátterek és ha pixel hiba van, akkor pl. fekete háttéren zöld-ek a hibás pixelek. Zöld-ön meg talán pirosak, stb...
Nekem mutattak pár pixel hibás készüléket, amikor elhoztam az enyém.
Ha pixel hiba van, az jól látszik, de azért alaposan át kell nézni a felületet :)
Olyan helyen kell vásárolni, ahol adnak hozzá pixel hiba garanciát. Ez Samsung-nál 72 óra, de boltban úgy számolják, hogy 3 nap. Az barátibb.
Direkt ezért is vettem ma, mert a 7vge nem számít bele és ha elő akar jönni hiba, akkor jöjjön elő most ;)
Így keddig van pixel hiba garancia a moncsimon :)
3 napig rögtön cserélik. Ahonnan Én hoztam ott pl. úgy, hogy szólok, ha pixel hiba van és hozatják az új terméket.
Mire viszem már ott az új és meleg váltás. De itt a bolton is sok múlik!
Meg rajtad is ;)
Állítólag ha ennyi időn belül nem jelentkezik pixel hiba, később sem lesz...
Passz!
Remélem így van :)
-
#6474 Grat a monitorhoz... :) (nehez szules volt... :D) Azt hiszem, a driveren kivul meg az ertelmes dolog a gyari cd-n, a Magicbright nevezetu konfiguraloprogram (szinten letoltheto a netrol). -
zamballa82 #6473 AHA.
LG nél van ilyen cuc.
Kösz a monitor ajánltatott de most nincs rá keretem.
Majd fizu után lesz belőle valami.
De ezért kíváncsi vagyok mind tud a tiéd gyakorlatilag majd a jövőben.
Tényleg ha pixel hibához milyen tesztelő cuc van?
Meg ha hibás akkor cserélik is? -
#6472 Ezt Én még egyelőre passzolom.
Olyan nincs mint LG-n, hogy 4:3 gomb pl.
Vagyis Én még nem leltem rajta ilyet ;)
Igaz! Nem is nagyon kerestem még ;)
DE!
Jövő hét hétfőn lesz egy LG 2242T-PF 22"-os Wide TFT-m is
Ha érdekel a bolti cca. 40ezres ár helyett mondjuk 35ért viheted.
Úgyis megy majd Prohardver Apróba ;)
Teljesen új lesz, 2 év garancia.
Esetleg annyira fogom kicsomagolni eladás előtt, hogy megnézem nem pixel hibás-e...
Ha igen, akkor vissza cserére, de ezt már az új tulaj is tudja értékesíteni, stb....
Ha érdekel keress meg PÜ-ben! -
zamballa82 #6471 Samsung 2333sw ebben van 4:3 funkció?
Hogy a régi gamek is normálisan fussanak rajta? -
#6470 Mi a rák, mi?!
A FEAR 2, a FEAR második része
(új "akció-horror" FPS :) -
#6469 -
#6468 Az mi? -
#6467 Első játék élményem megvolt :)
FEAR II.
Full HD-ban, 1920x1080-ban kúrva jó és nincs széles vászon
Megvan a 7vgi programom ;) -
#6466 A pöcsöm!
Majd nyomozgatok, hátha mégiscsak lehet vhogyan :)
Játékra, kitűnő?!
- Passz, még nem prószáltam, de naggyon remélem :) -
zamballa82 #6465 Azt mondod gaméra kitűnő lehet ez a monitor?
Tudod mit miután játszottál pár gamét írd meg a véleményed róla.
Lehet hogy én is ilyet veszek akkor. -
#6464 Állítsd kisebb felbontásra:(