PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Elég gyanus, hogy a Saturn/MM a hazai egyetlen forgalmazója. A gyártó nem tudja a saját monitorjáról, hogy 800 vagy 1000 a kontrasztja, valamint adnak hozzá a leírás szerint YPbPr kábelt, pedig nincs is rajta(?) ilyen csatlakozó.
Állítólag 60K körül van.
Egész pontosan azt jelenti, hogy el lehet forgatni, és ilyenkor automatikusan elfordul a kép. Elforgatást minden normális VGA driver tud, és elvi akadálya nincs, hogy nem Pivot monotort elforgasson az ember, csak állati macerás 😊
Gracie Barra
nézz körül az LG, Philips, Samsung, Dell, Nec-nél
ha nem írnak paneltipust, akkor onnan ismered fel, hogy a betekintési szög pontosan 178 fok
ne érdekeljen hogy csak 6 ms, az teljesen jó
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
vagy a tesója 226BW 2ms 70eFt
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
szeretnék egy widescreen monitort venni, játékra és film nézésre elsõsorban. tudnátok ajánlani 80-90e. körül valamilyet?
a Samsung SM2032BW 20"-t néztem, de nem igazán értek az egészhez...
illetve melyik "jobb" a 20-as vagy a 22-es
köszi!!
Thrash \'Till Death
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
1. pivot - függõlegesen is használhatod a monitort
2. TN Film - erre tényleg ott a wiki
3. pixel: igen, válaszidõ: nem. meg minek, elhsized amit a gyár mond, ennyi
4. 100k alatt már kapsz MVA/PVA panel, vagy S-IPS 20" wide monitort pl. Dell Ultraakármi 200nemtommi 😊) már nem emlékeszem,
5. igen a nativ a max
6. 16:10 mint ahogy a sima sem 4:3 hanem 5:4 (illetve akad még 4:3-as is de az elavult)
[allstars™] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]
Thrash \'Till Death
pivot-funkció
TN panel
ezek mik?
ill, ha veszek boltban egy monitort, azon kívül ,hogy megmutatják nem színhibás e, lehet kérni, hogy a válaszidejét is teszteljék le?!
ha igen pl, milyen programmal? ha nem szintén, milyen programmal tom otthon megnézni?!😄
226bw -t szeretnék venni,ha tudtok 100 alatt jobb widescreent ajánlani légyszives! //játékra kell
még vmi, hogy a felbontások maximuma ugye a natív csak?!, 16:9, vagy 16:10 es ek ált a widescreenek? 😊
egyelõre ennyi😄 kösz
Na szereztem egy RCA-RCA kábelt de így sem jó!
Lefényképeztem a monitor két részét ahova lehet valamit bedugni!
ITT VANNAK!
Ezeken kívül még a vidi kártya bemenete van meg az áram é de az nem lehe kihuni mert az elve ott van!
A válasz elõre is kösz all!
\"Egy pohát tej tiszta fej\"
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
hozhatnának nekem is egyet:-)
nagyon jól nézkee
a szervíz is helyzet magaslatán állt rendesen
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
másik megoldás, hogy elindítod a windows safe módban, és leveszed a felbontést kicsire, mondjuk 640x480, 800x600 és a képfrissítést is a minimumra
jobb monitorok nagyobb képfrissítéssel is elmennek (pl. crt-t lehúztad, és egybõl rádukta da tft-t, és mondjuk megy 85Hz-en) egy ideig (pl. 10 perc) hogy azalatt át tudd állítani
ugyanis a tft max a 75Hz-et bírja, afölött nem mûködik huzamosabban
az elõttem szóló varázslási technikáját nem nagyon vágom
Off, de légyszi segytsetek. Nemrég kaptam egy vírust, újraraktam az Xp-t. De mikor lemegy a telepítési kép, újraindul az egész, tehát z elsõ indításnál amikor a teljesen szûz xp-t kellene kapnom, egyszerûen elsötétül a képernyõ és egy ilyen felirat ugrál egy téglalap alakú buborékban: Not optimum mode. Recommended mode : 1280 X 1024 60HZ. És nem megy tovább semmi. Most a gépet összekötöttem a tévével, így megy. sztetek mi a gond? Mit csináljak?
Elõre is köszi a tippeket!
Csá.
párszáz forint
Nem tudja valaki menyiért lehet kapni egy ilyen adatkabit?
3 bemenet van rajta... van egy fülesnek való, ugye mondtam hogy az biztos h annak van ott, van egy ilyen furcsa jeles, olyasmi mint az infráé, egy kör jobb és bal oldalt pedig 2-2 hanghullám féle és ezen egy egér mutató!
A 3 dik meg a videókártyának a kábele.Az elõbb ahogy elmagyarázta nem igazán értettem, ha lenne olyan kedves és kifejtené hogy én is megértsem nagyon megköszönném! elõre is köszönöm
arra gondolt, hogy a hang hogy megy bele a monitorba?
(ha mondjuk tuneres a monitor akkor ezt most beszoptam 😊
Vettem egy használt LCD TFT monitort az egyik ismerõsömtöl, de most hozzták ki a szervízbõl ...rendbe rakták kicsit!
Na szóval az lenne a kérdésem hogy én látok ezen a monitoron egy füles bementetet, és fölötte van egy füleses kép, szval az biztos h oda való...amikro benyomom a fülesem semmit nem lehet hallani! Mindennel kiprpbáltam, minden lejásztóval, de sehogy nem jön rajta zene meg hang! DE! amikor bedugom és figyelmessen halgatom lehet hallani h van alapzaja! Szval szerintem nem a fülessel és a monitorral van a baj hanem nem lehetséges h valamit bekell állítani?
a választ elõre is köszönöm szépen!
TFT monitort szeretnék venni de csak egy kicsit értek hozzá úgyhogy szeretném a tanácsotokat kérni. 19"-os kellene a válaszideje 5ms vagy jobb a kontrasztja pedig 800:1 vagy jobb. Samsungok között néztem szét a 940UX , az elõzõekben leírt 931 BF és 961BF monitorokat szemeltem ki de nem tudom melyik igazából a jobb vagy melyiket éri meg megvenni ami FPS-ekhez is nagyon jó! Kb. 55 ezrem van a célra de Decemberben vagy Januárban veszem meg addig biztos lentebb megy az áruk. Ha tudtok jobbat ajánlani még LG-t nézetem de sztem jobb a samsung! Plz segítsetek eldönteni melyiket vegyem meg !!!!! Elõrre is kösz
Samsung ból van olcsó típus is amit a 3év gari miatt és a 3nap pixelhiba garancia miatt érdemesebb megvenni
Samsung 931BF 2ms DC2000:1 dvi d-sub 49eft körül van
Visszaolvastam egész sokat,de nem esett szó a HannsG monitorokról.
Kinéztem magamnak az extreme digitalról két 19"-os,nem szélest,de nem tudok választani. Az egyik a HX191DP ,a másik a HQ191DP. A dizájnon kívül mi a különbség?Melyik a jobb?Mert ez egyik 3000-el drágább, így 43e Ft,de még így is sztem verhetetlen az áruk. Van vkinek tapasztalata velük?
45-nél nincs töb pénzem rá, tudjátok ajánlani? Vagy vkinek vmi más ötlet? 19" és 5:4-es képarány kell,5 ms ja és 45ezerig?
Üdv: PT
Annyira nem. Acerbõl volt ilyesmi panellel 2423W-s monitor (megszünt a forgalmazása!), az is ilyen 130-140K körül, meg nemrég volt 2416WS/WAS 100K körül és alatt (ebbõl meg újabban pcit olcsóbbért gagyi TN panelest kezdtek csinálni), tehát nem lehetetlen.
Nézegettem monitorokat,kiváncsi voltam milyen mostanság a felhozatal.Régebben is nézegettem,mert gondoltam ha lesz uj gép,akkor ne CRT monitorom legyen,hanem vmi uj is hozzá.22"-sban gondolkodom meg is van a kiszemeltem(samasung 226BW),nem tom van-e esetleg jobb választás?
Más:1 másik kiszemelt,ez viszont 1 24"-os 16:10es LG L245WP-BN.
paraméterek:
képernyõméret: 24 col
max. felbontás 1920 x 1200 pixel
reakcióidõ 8 ms
kontrasztarány 1000:1
fényerõ 500 cd/m2
látószög (vízsz./függ.): 178°
csatlakozók: HDMI, komponens, D-SUB, USB 2.0
TCO '99
VESA felfüggesztés: 100 mm
tömeg: 9,6 kg
MVA paneles és 141K-ba kerül.Nem olcsó kicsit?A legtöbb 24" monitor 200-220K körül kezdõdik,ahogy látom.
\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/
és annyit szerintem megér
járj utána és ha 1 félepanellel szerelik az jó
ha nem akkor meg a jobbik panelost vedd meg
Nekem az LG 226WTQ/WTSN tetszik, de se nem olcsó, meg nagy is. AZtán nézegettem a Samu 223BW-t, de elég fura paraméterei vannak, a 225BW, 226BW meg drága, a 226CW mégdrágább és szintén elég nagyok.
Na most leltem egy olyan monitort, hogy Samsung 2032. Az nem értem mitõl olyan olcsó? Minden paramétere jobb a 206BW-nél, de sokkal olcsóbb. Ilyen 57K körül láttam, van rajta HDCP képes DVI is.
Nem tud valaki jó/rosszat mondani a monitorról és a benne lévõ panelrõl? Vagy árában van jobb?
Na igen a 18 biten pont kijön a 16M szin, még jó, hogy nem néznek hülyének minket.
Amúgy ez mitõl olcsó? Ez az új "ablaküveges" panellel készül már?
Screen size 19
Brightness 300cd/m2
Contrast Ratio 1000:1
Resolution 1280 x 1024 @ 75Hz
Response Time 5ms
Viewing Angle(Horizontal/Vertical) 160/160
Color Supported 16.7 M (6-bits+Hi FRC)
Signal Input Video Signal Analog(D-sub 15 pin) &DVI (TMDS Interface)
Sync. Signal Separate H/V, composite, SOG
Connector D-Sub & DVI-D
Power Power consumption <=42W
Stand by Power(DPMS) <1W
Type Built-in
Features Plug & Play VESA DDC 2B
Mac compatibility Yes
Multimedia Speakers 1W x 2
Wall-Mount 75mm x 75mm
TCO TCO 99
Cabinet Color Black
Optional Accessories VGA cable,Audio cable
Special Features Magic Bright2
Dimensions (WxHxD) (in mm) Product Dimension(With Stand) 419.85 x 417.2 x 89.91
Product Dimension(Without Stand) 419.85 x 363.4 x 61.89
Shipment Dimension 508 x 470 x 140
Weight (in kg) Product Weight 4.5±0.3
Shipment Weight 5.7±0.3
Stand Type Simple
Function Tilt(-1 ~ +24), No Swivel
wide-ba is

Ps3!Se több,se kevesebb de pont elég:szerintem! :-)
Dvi-n miben észlelhetõ a 60 és a 75 hz közötti különbség?
I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |
a tft teljesen más technológia mint a crt
dvi esetén 60 analógnál 75 az ajánlott
i7-3770+Hyper TX3 EVO / Asrock B75 Pro3 / Sapphire 280X Vapor-X Tri-X / 16GB DDR3 1600mhz cl9 / Samsung 850 Evo 250Gb SSD / LG 42LB650V Cinema3D | Logitech Z-5500
Frissítésnél nem a magasabb érték a jobb?
I7 9700K | ASUS MAXIMUS XI CODE | 2X8GB PATRIOT VIPER RAM | ASUS STRIX GTX 1080TI | ASUS PG279Q | Playstation 4 PRO |
Vedd lejjebb a hertzet (pl. 60-ra).
Vagy kapcsold be a játékban (vagy driverben) a Vsync-et (vertikális szinkronizáció).