14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#6543 Vkinek ígértem, már nem emléxem :)
FEAR 2 1680x1050-ben nem nagyobb horror, mint Maga a játék ;)
No para, semmi vész 1680x1050-ben.
DE!!!!!!!!!!!
A lényeg!!!!!!!!!!!!!!!
Kúrvára nem is érdekel, ui. valóban úgy van az igazság, hogy ATI CCC-ben egy pipa és átállítja a képernyőt úgy, hogy levágja a képernyőből a felesleget és torzításmentes képet kapsz.
Kúva jó
Nem ATI kártyáknál nemtom. -
Inquisitor #6542 Samsung 245B+ mennyire jó 62K áron? -
#6541 Akkor fingom sincs. mert T200-ról is olyan teszt van ipon-on, hogy Nekem kellene fizetni egy boltnak, hogy elhozzam és azt használjam...
-
#6540 kontrasztarány itt nem mérvadó, 20000:1 az dinamikus kontrasztarány - azt pedig úgyis kilövöd mert a plafonra küld. statikus kontrasztaránya gondolom T200-nak is ugyanúgy 1000:1. -
#6539 T200
Jobbak a tulajdonságai és szerintem újabb széria, mint a 2032.
T200:
-----
KONTRASZTARÁNY: 20000:1
dizájn
MagicBright3
2032BW:
-------
KONTRASZTARÁNY: 1000:1
MagicBright2
Őszintén: Én nem adnék 45ezer pénzt, de még 40ezret sem 20"-os kijelzőért.... -
#6538 Érdekelne, hogy a lentebb említett Samsung T200, vagy a Samsung 2032BW közül melyiket és mi alapján választanátok? -
#6537 Az lehet, hogy nem FullHD, de írtam, pl. ATI CCC-ben is állítható, hogy pl. hogyan kezelje a kisebb felbontást.
Így ha filmet néz az ember, akkor átállítja, hogy torzítás nélkül jelenítse meg a felbontást. Vagyis kapsz egy 1920x1080-t 24"-on és körülötte lesz vmi keret, pontosabban fölöl és alul.
Így FullHD lesz és 24"-on.
Nem?!
-
Newfronter #6536 Linkelnél egy ilyen tesztet? Nagyon érdekelne.
Amúgy a 2494HS valójában 23,6". -
Newfronter #6535 Ha minden igaz akkor az 1920x1200 az "szar", mert nem fullHD.
Tehát ha az ember fekete csík nélkül akar filmet nézni akkor csak a 1080p felbontás jöhet szóba és természetesen natívra értve.
Ha valaki jobban informált akkor cáfoljon meg! -
#6534 A másik, hogy samsung 2494HM review-t sehol nem találni a neten...
Legalább is én nem találtam. -
#6533 Szia!
Melyik tesztre alapozod ezt az állításodat? Gyengébb lenne a HS képminősége, mint a HM. Ha jól tudom az árkülönbséget a matt vs fényes keret, illetve az USB hub és a pivot képesség adja.
Azért érdekelne az a teszt, mert nekem nincs szükségem a pivotra, usb-re és a fényes keretre. -
#6532 Na, ezt még nem próbáltam :)
De nem lehet annyira kaki, ahogyan az ipon-os tesztben is szerepel.
Egyelőre FEAR 2-vel játszom 1920x1080-ban :D
De majd visszaveszem a felbontást és kiprószálom.
Azonban, valóban van olyan ATI kártya CCC-ben (is), ha valóban akkora kaki lenne, akkor képméret arány megtartásával fekete csíkot tesz a kép bal és jobb szélére, vagy akár felülre, alulra is :)
Így szerintem simán lehet 1680x1050-ben futtatni bármilyen homályosodás nélkül....
De majd meglesem ;)
Aztán megírom!
24"-os TFT-ket nem is nézegettem, így teszteket sem olvasgattam róluk. Ha minden OK vele Én azt venném ;)
Árát persze passzolom, de ha van rá lóvéd, akkor azt vedd, azok már tudják az 1920x1200-t is (gondolom és remélem ;)
24"-on meg még betyárabb lehet a helyzet :)
De a 23" is naon ütős ;) -
atomkrumpli #6531 Samu 2493hm 100W fogyasztása is szép, egy 22" beéri a felével (45-50W) igaz még mindíg nem zabál annyit mint a régi 19" flat crt (120W) monitorom, nekem a fogyasztás is fontos szempont volt mikor lecseréltem -
Skyline #6530 Ha 24 colos tn paneles monitor akor samsung 2493hm...Ellenfele nagyon nincs,kb 80 pénz,tn panelesek közt az egyi legjobb képminősége van,és gyors. 2494hs felfejtős,alig olcsóbb--> gyengébb képminőség,tessék teszteket olvasni.:)
24 col fölött tn panelest játékra sehogysenem,pár szarképminőségü prübálkozás gyors moncival volt,de felejtős.
-
Newfronter #6529 Köszi szépen a segítséged!
A nem natív felbontás tényleg nagyon kaka a 2333SW-ben? Ipon tesztben azt mondták, ellenben a 2494HS-nél meg a nem natív felbontás se olyan rossz.
Lehet 2494HS-t veszek, még nem tudtam eldönteni. -
mardal #6528 Hello
Nekem olyan problémám volna hogy pár napja észrevettem a monitorom felső 2cm-én olyan lett a kép ahol az ikonok voltak mintha most is ott lennének de dombornyomással,ott elhasználódhatott a képernyő? -
Aspyrin #6527 Kinek a pap, kinek a papné :)
Valóban a méret a lényeg, az a fontos, hogy se túl kicsi, se túl nagy ne legyen ;))))) -
#6526 Tőlem sincs messzebb a 23"-os moncsim, de semmi problémám vele.
Sőt!
Örülök, hogy akár hátrébb is lökhetem a széket és kényelmesen hátradőlhetek benne :)
17"-osnál néha a monitorra kellett tapadnom
Szerintem manapság a 22" nem már nagy.
Samsung T200?!
Passz!
Magam részéről ennyit tudok ehhez hozzátenni.
Jövő héten lesz egy vadiúj eladó LG2242T-PF TFT-m.
Teljesen új lesz és 2 év garival, stb...
Csak annyira fogom kibontani, hogy megnézzem nem pixel hibás-e.
És utána dobom fel ProHardver Apróba 35ezerért.
Ehhez tudsz "nagyjából" viszonyítani.
Ennek az új ára cirka 40ezer pénz, kicsivel fölötte és 22"-os.
T200-as 20"-s és lásd lentebbi HSZ-eim, ipon tesztet, stb...
A MÉRET A LÉNYEG -
#6525 pont azért jobb mert jobban olvasható nem esik ki a szemed fúrumozás közben és nem olyan kicsik az ikonok -
Aspyrin #6524 Mert az már 52-53 cm képátlót ad, ahhoz már vezeték nélküli cucc kell, ha csak nem rossz nagyon az ember szeme! :D Nagyjából egy méterre van tőlem a 17"-os monitor, bőven látom így.
Miért lenne jobb nagyobb átmérőn ugyanaz a felbontás? :) Pont fordítva, kisebb átmérőn nagyobb felbontás = kisebb dpi :) -
#6523 szevasztok
egyik haver el akarja adni a T200-as samuját mennyit adjak érte ? 2 éves de nem akarom átbaszni mi az ami elfogadható ár lenne barátok köszt ? -
#6522 Miért nagy a 22" ?!
1680x1050 inkább 22"-on, mint 20"-n.
Körbe kell nézni rendesen :) -
#6521 tudom, csak példának hoztam fel - parasztvakítás ide v. oda, ettől függetlenül gyönyörű képe van -
Aspyrin #6520 Értem, viszont az már 22"-os, nem szeretnék ennyire nagyot (ettől függetlenül durván 5.000-rel drágábban kapni a 2333-ast, ami már full hd-s, itt nincs olyan nagy difi). -
#6519 dinamikus kontraszt meg gray-to-gray 2 ms tényleg csöppet parasztvakítás (össze se merem számolni az utóbbi pár oldalon hányszor hangzott el ez a szó ) de pl 2253LW ezek nélkül is istentelenül jó képet ad és remekül lehet vele akármilyen pörgős fps-t játszani bármiféle elmosódottság nélkül -
Aspyrin #6518 Köszi a keresgélésért!
Egy kicsit most elgondolkodtam ezen a dinamikus kontraszton, illetve elolvastam pár külföldi tesztet is. Azt írják, hogy valójában 5ms a frissítés, a 2ms csak parasztvakítás (illetve a szürke-fehér megjelenítés ideje terhelés nélkül). Nehéz lesz döntenem, de az biztos, hogy a crt-m már haldoklik. :( -
#6517 Szerintem teljesen jó termék lehet.
Solten szerint az ipon tesztek nem sokat érnek!
De azért megnéztem, hogy mit írnak róla.
Én ezeket találtam negatívnak:
-Szép kontrasztos képe legyen (20.000:1)
"A Dynamic Contrast továbbra sem nyerte el tetszésünket, igaz a specifikácóban megjelölt kontraszt értéket csak ezzel tudjuk elérni."
-Legyen GYORS! (2ms)
"A készülék válaszidejét több fokozatban gyorsíthatjuk, melyre zöldes árnyékkal válaszolt a megjelenítő, ezért ezt inkább kikapcsoltuk. Panaszra viszont semmi ok, enélkül is szép teljesítmény a ránézésre 5 ms-os reakcióidő, játékra is bőven alkalmas."
Én 5ms-nál sem veszek észre semmi problémát!!!!!
Ill. még ennyi:
"A fehéregyensúly beállítása nem volt egyszerű, alapjában véve egy erős kék beütéssel rendelkezik a monitor, viszont, ha rászánjuk az időt, közel tökéletesre beállíthatjuk."
Sajnos 20" TFT-ket nem nézegettem....
Teszt -
Aspyrin #6516 Sziasztok!
Kinéztem magamnak a Samsung T200-as monitort, használ valaki ilyen típust közületek?
Több szempontot is figyelembe vettem a választásnál:
-Fontos, hogy ne legyen túl nagy (nincs kedvem a szoba közepéről bámulni a képernyőt, arra ott a "rendes" tévénk), úgy gondolom, az 1680x1050-es felbontást a gépem is ki tudja hajtani
-Szép kontrasztos képe legyen (20.000:1)
-Legyen GYORS! (2ms)
Ezen kívül az sem mellékes, hogy ne legyen túl drága sem.. :)
Ui.: bocs a dupla posztért, gondoltam több topiklakó véleményét is kikérem! -
#6515 Aha!
Értem, köszönöm szépen!
És erre az 59Hz-re nincs vmi 5leted, tipped?!
Tulajdonképpen mást nem is tud, csak 59 és 60Hz-t....
-
tmisi #6514 1. Valóban nincs akkora jelentősége, mert a TFT csak akkor frissíti a képet ha kell. Egy mozgóképnél viszont mp-enként max 60-szor képes frissíteni a képpontokat. A CRT-n ezt még mindig látod, villogásként. TFT-n persze ez nem látszik meg, mivel a szemed elvileg ugye mp-enként 24 képkockánál többet már folyamatosnak lát. Ez összefüggésben van a ms-al (ez a válaszidő), de hogy matematikailag hogy jön ki, ne tőlem kérdezd. :) Az 5 ms már kiválóan jó játékra.
2. Erről nem tudok nyilatkozni. Viszont sok olyan funkció van, ami meg csak DVI-n működik (pl. 4:3-as kép megtartása széthúzás nélkül). -
#6513 Lenne 2 kérdésem.
1.)
Csak most vettem észre, hogy a frissítési frekvenciáknál van olyan érték, hogy 59Hz.
Ez Nekem tök furcsa... (CRT 85Hz után)
Miért van 59Hz?!
Ez mire jó, vagy miért jó?!
Egyáltalán, minek van? :)
Ha beállítom nem veszek észre semmi különbséget, csak érdekelne....
Ill. úgy általánosságban is érdekelne, hogy mi az "értelme" a frissítési frekvenciának TFT monitornál?!
Ha jól tudom, itt teljesen másképp történik a megjelenítés, vagyis nem váltott sorokban és egymás után, hanem egyszerre jelenik meg a képernyő tartalma.
Ez most így nagyon leáltalánosítottan :) de vmi ilyesmi.
Ha jól tudom TFT-nél nincs akkora jelentősége a frissítési frekvenciának, mint CRT esetében.
2.)
Bent melóhelyen analóg CRT monitoron tesztelgettem a monitort. Ott élt az Auto Adjustment funkció, de most nézem, hogy DVI esetében ez Not Available.
Erről viszont semmit nem tudok :(
Csak szeretnék, hogy ez miért van?!
-
#6512 Ipon meg a tesztjei... Maradjanak csak az eladasnal... -
#6511 Igen, ez így van!
(Más a gyártási technológia)
A sötét tónust direkt hoztam fel példának, hogy számomra(!) ennyi csalódás van a CRT-hez képest....
-
#6510 Nem vagyok mérvadó!!!!!!!!
Én ezt 44-45ezer pénzért nem venném meg ezért az 1 mondatért:
"Filmek megtekintése alatt látható volt minden oldalról némi bevilágítás, valamint a látószög is csak átlag alattinak mondható."
Nekem ilyen kis mondatok elegek voltak, hogy újra napokig dilemmába essek :) De végül úgy érzem, megérte többször is dilemmába esnem
No!
Aki ezt az összeget nem tudja, nem képes megfejelni 5-6ezer pénzel és tök mind1 Neki, hogy 22", vagy 23" annak ez is tökkéletes monitor tud lenni.
Azonban Én(!) rászánnám azt a plussz 5-6ezer pénzt!!!! -
#6509 Dear KranaZoli! TFT-nel technikajabol adodoan behatarolt a latoszog, de legalabb nem folyik ki az ember szeme mint a CRT eseteben :) -
#6508 link -
#6507 Fronter!
Az, hogy Én hol vettem, azt hosszú lenne... (van az ismeretségemben számtek boltos, így nem is igazándiból hagyományos boltos vásárlás volt :)
Aliencomputers-nél talán már lesz jövő héten.
Van még egy olyan, hogy Dream Computer, ott szerintem most is van.
Ők webshop, de ez ne zavarjon!
Ja, most hiánycikk lett. Nekem leesett még 1 egy kamionról :)
De állítólag jövő 7en újabb szállítmány jön!!!
Így újra lesz pár boltban.
Érdemes még érdeklődni az A4Team-eseknél is, vagy Land Computer.
Ha az előzőeknél nem lesz, akkor sehol :)
Ha komolyan elkezdesz vele foglalkozni, akkor jövő 7en már lehet 2333sw-d!
Már, hogy a csába ne lenne viszonyítási alapom!!!
Mit gondolsz Én mit használtam péntekig?! ;)
Ma du-n pakoltam fel a 17"-os LiteOn CRT-m a szekrény tetejére, ippen elfért... Ettől, hogyan fogok megválni
Most már túl vagyok pár órányi játékon és film nézésen, stb...
Az biztos, hogy egy CRT monitornak szerintem sokkal jobb képe van, mint egy TFT monitornak.
(újraolvastam a HSZ :)
Nem határozottan jobb képe van, hanem igen, annyi, hogy filmeknél a sötét tónus nem az igazi...
A többi része OK :)
Vagyis lehetséges, hogy egy 80ezer forintos DELL az már tuti, de annyi bizonyos, hogy pl. a 2333sw-nél is, nagyon nem mind1, hogy milyen szögből nézi az ember. Most már értem, hogy mit értenek azon, amikor arról írnak, hogy egy TFT monitor fekete "árnyalata" nem az igazi. Én ennek a terméknek itt érzem a leggyengébb pontját. A sötét részek pl. film közben... Háááát, igencsak hagy kívánni valót maga után egy CRT képéhez viszonyítva.
De ez van, ezt kell szeretni :)
Ha rossz a képe, akkor feltétlen cseréld le a CRT-t!!!
Azonban annyit mondhatok, hogy a Samsung 2333sw-vel nem fogsz rosszul járni!!!
------------------------
Dear Solten!
Én annyira vettem Őket komolyan, hogy többszöri elolvasás után egy termékről milyen kép alakult ki Bennem. A 2243-ról pedig határozottan rossz :(
Nézegettem még PH teszteket is bőven!!!
Éjszakákon át.
De Steweee azt írja, hogy nem néz teszteket.
A sült galamb senki szájába nem fog berepülni :)
Amit Én személyesen ajánlani tudok az annyi, hogy szerintem egy átlag felhasználó a Samsung 2333sw-ben nem fog csalódni.
Se minőség, se ár tekintetében.
Nekem tesztekből, amikről még pozitív kép alakult ki Bennem az az általam már korábban is említett LG 2242T és 2242TQ, ill. akinek kell multimédia, annak a V-s változat.
Vhogyan, összességében Bennem ebben az árkategóriában egyetlen Samsung monitorról sem alakult ki pozitív összkép. Csak, a nem beszerezhető Samsung 2253LW-ről.
Bár! PH Aprón, látni néha-néha eladó példányt!
-------------
Steweee!
Hát basszus, Te 180 fokos fordulatom vagy monitor vásárlást tekintve ;)
Én így nem mernék monitort venni :)
DE!
Nem hinném, hogy az általam felhozott TFT-kben kúrva nagyot csalódnál...
Persze, minden pénz kérdése. Ui. Samsung-ból is van 22"-osból naggyon profi, de többe kerül, mint a 23"-os 2333sw :)
Én Őt ajánlom, melegen ;) -
steweee #6506 akkor te mit mondasz?
mit érdemes venni ilyen paraméterekkel? -
#6505 Na azert az ipon teszteket ne vegyuk komolyan... :) -
steweee #6504 nem nézek sehol teszteket mert nincs rá időm. inkább elfogadom a hozzáértők véleméynét itt a fórumon, tehát köszönöm tanácsodat, sztem mcfogadom :)