14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
Newfronter #6583 Beruháztam erre a jó kis Samsung 2494HS-re, még ma este üzemeltem be, de eddig jó tapasztalatom van vele. Kérdezzetek róla bátran! Véleményem később fejtem ki mikor már egy ideig használtam. -
#6582 Azt a jó édes anyámat!
:)
Fijjugok!
Mucáj ez?! -
#6581 Nem, csak leugattál kockának.. nézz már magadba öreg. Leírtam valamit, ami lehet, hogy neked "kocka humor", de ettől még valóság - akárcsak a te problémád - mellesleg még valamilyen szinten hasonlít is arra, tehét témába vág. Akkor meg mi a francnak ugattál be? Anyázni meg nem kéne, mert esetleg elveszíted pár szép fogadat.. -
#6580 Azt hiszen nem én kezdtem itt az arcoskodást... -
#6579 akkor nem ártana ha kevésbé arcoskodnál, már ha választ is akarsz rá kapni. -
#6578 Először is nem a hülye haveroddal, vagy anyukáddal beszélgetsz te "nagyonhülye".
Azért jöttem ide, hogy normálisan megkérdezzek valamit, hogy megoldást találjak egy problémára. -
#6577 ebben mi a kocka humor te nagyonhülye? ezt nem viccből irtam, ez tényleg igy történik... -
#6576 -
#6575 Bocs de nem bírom a hülye kocka humort... -
#6574 Én találkoztam...
iPhone-om USB-s töltő / adatkábele a monitorom USB portjára van kötve. Ha épp töltöm a telcsit és bejön egy hívás, akkor lemegy a monitor energy saving módba lol :)))))) -
#6573 LG W2452V típusú monitornál tapasztaltam egy érdekes problémát. Máshol is olvastam már, hogy másnál előjött, de megoldást nem találtam rá.
A probléma lényege, hogy bizonyos időközönként 1 mp-re kb eltűnik a kép, mint amikor az ember felbontást vált, majd újra visszajön. A jelenség teljesen véletlenszerű.
Találkozott már valaki hasonlóval? Ötletek? -
#6572 Azért vannak kivételek. Pl. egy jobb TFT és egy gagyi CRT összehasonlításában a tft már győztesen jönne ki, lévén a crt-nek is kell brightness-t adni, ha nem akarod, hogy szarfos sötét legyen a képe, de ha meg rányomod, akkor már ott sem fekete a fekete sajnos. -
Serpike #6571 De remélem nem annyira mint a régi laptopoknál hogy ha szemből nézted akkor sem tudtad kivenni egy sötétebb filmnél mi a fene folyik ott -
#6570 Magyarul nehéz megmondani :)
Például Én főképp horror filmet nézek - néha egy kis akció-horror - voltak olyan részek film nézés közben, 1értelmű, hogy sötét részeknél, 1xerűen fingom nem volt, hogy mi a rákot kellene látnom
Annyira Én sem értek hozzá, de amennyire Én tudom a TFT az egyszerre jeleníti meg a képernyő tartalmát, vagyis nem váltott sorosan, mint CRT monitorok... És a fekete színt és átmeneteket is úgy kell kitennie a felültre, hogy talán magyarul az állhat hozzá a legközelebb, hogy a fekete színt is úgy kell "megvilágítania". Magyarul: Fekete színt kell "világítania"
Mondjuk 80ezres DELL TFT képét még nem láttam, de szerintem ebben az árkategóriában minden TFT küzd ezzel a "betegséggel"...
Szürkés is és nem annyira szép az átmenet, a tónus... -
Serpike #6569 Magyarul szürkés lesz a fekete? -
#6568 nézz meg egy sok feketével operáló filmet/játékot egy LCD és CRT monitoron/TV-n.
az LCD/TFT technológia a CRT-vel szemben képtelen igazi feketéket mutatni, hála a háttérvilágításnak. -
Serpike #6567 Nagyon szépen köszi a részletes értékelést.
Mit értesz sötét tónus alatt? Mi volt zavaró a filmnézés közben? -
#6566 Your Welcome ;)
Csakis jókat tudok elmondani a Samsung 2333sw-ről.
Szerintem most a legjobb ár/minőség monitor!!!
Az a gond, hogy FEAR2-vel játszok, játszottam.
"Gond" :) Lófaszt gond, éppen, hogy nem gond.
Ui. alapból HD a játék :) Előtte volt egy 17"-os CRT-m, mondom mi a kaki ez a széles vászon?!
Aztán Samsung 2333sw és?! Zéró széles vászon. HD a game :)
Hollé!!! :)
Pl. 22"-os Wide-n már van egy kis csík alul-fölül.
De azért rossz pl. a FEAR2, mert ha kisebb felbontást állítok be, akkor jön a széles vászon is :(
Prószáltam 1680x1050-ben is. Semmi szemmel látható különbséget nem láttam. Legalábbis az Én szemeim nem véltek felfedezni semmi különbséget. Nem is érdekel, ha vmiért 1680x1050-re kell(ene) állítani, ui. CCC-ben egy pipa és torzítás mentes képet kapok "4:3" funkció.
Szerintem legtöbb game futni fog 1920x1080-ban is, AA és Anizó nélkül. Ugyanígy szerintem most már a game-k is FullHD-ban fognak kijönni. Legalábbis az év játékai szerintem biztos HD game-k lesznek.
Ami szerintem negatívum a monitorban, hogy most már tudom, hogy mit is jelent az a sötét tónus :)
Több filmet, koncert DVD-t, DIVX-et megnéztem már és igen, ezen a téren lehetne jobb is. De láttam 22"-os LG-t is. Semmivel sem volt jobb, igaz rosszabb se :) Azonban kisebb ;)
Semmi probléma a bevilágítással. OK!
A gyári sémák is teljesen is jók. Jó cucc ez a MagicBright!
Szerintem naon sok féle állítási lehetőség adott.
Kinézetre gyönyörű!!! A bekapcsolást jelző kék led is kúva jól néz ki alul a TFT közepén! Nem 1db LED izzik az ember képébe, hanem szépen egy kicsit "elfolyik" balra-jobbra. A fényes fekete kerethez keggyetlen jól megy!
Jó hozzá a MagicTune alkalmazás is.
Ha jól emléxem cca. 50ezer pénzért vettem pár hete. Talán 51-52ezer. Szerintem jelenleg nincs TFT, ami jobban megérné az árát, mint ez a termék!
Vedd meg!
Nem fogsz csalódni benne!
-
Serpike #6565 Állítólag azon is elég homály ez a monitor sza 720pn is. De pont erre lennék kíváncsi mennyire zavaró. Amúgy azért kell a natívtól eltérő felbontást is megnézni egy monitorvásárlásnál mert nem tudhatod pár hónap múlva milyen játék jön ki ami meghal 1920*1080 alatt. -
#6564 bevilágításra spec adhatsz, lévén azt szépen lefényképezve látod
btw, miért akarja mindenki nem natív felbontásban tolni a monitorát? ha 1:1 pixel reprodukciót akarsz és tiszta képet akkor max eredeti felbontásával felére állítva fog jól kinézni. -
Serpike #6563 Zoli próbáltad már a monitorod 2333SW-t natívon kívüli felbontásban mennyire zavaró játék közben? Kíváncsi lennék rá mert én is azt a fajta monitort néztem ki magamnak. Személyes tapasztalatokat is írhatsz róla bevilágítás, stb terén mert többet adok egy magánszemély véleményére mint a tesztekben leírtakra. Köszi! -
#6562 Milyen lejátszóról van szó?!
Én ezeket ajánlom:
- Media Player Home Cinema (32, vagy 64 bites)
- KMPlayer
Milyen felbontásban van a TFT-d?!
(gondolom 1680x1050)
Én a Media Player H.C. 64 bites verzióját használom, semmi hasonló problémám nincs....
Legyen szó DIVX-ről, vagy DVD-ről. -
ANDAXINx #6561 hali
van valamilyen program/módszer hogy filmlejátszásnál ne legyen alul-felül és két oldalt egyszerre fekete csík? monitor samsung T220. a filmet beteszi középre, miközben a monitor maga elég nagy
köszi
-
#6560 Igen-igen utána kell olvasgatni :)
Nekem "hónapok" mentek rá, de az biztos, hogy legalább hetek ;)
Ja, és a mentek rá is " jelek között!!! -
#6559 2043BW? olvasgass utána, keress vhol vmi független tesztet ha tudsz. T200 ipon féle képek alapján morcos mértékű bevilágítással rendelkezik, 2253LW-m ilyen szinten sokkal kellemesebb pl. -
#6558 1.) Ha abból az árból a legjobbat akarod kihozni, akkor 23"-os Samsung 2333sw-t veszel és egy új asztalt :)
2.) Most link-et kapásból nem tudok, majd később lökök be....
3.) Én azt mondom, hogy nézd meg ipon.hu-n a T200... tesztet és döntsd el, hogy szerinted megéri-e az árát....
No, hozzám került tesztelésre egy LG 2242T TFT is. Egyelőre annyit tudok, hogy pixel hiba mentes :)
Majd 7vgén megnézegetem és összevetem a Samsung 2333sw-vel.
De szerintem a vége az lesz, hogy megy majd PH Hardver Apróba :)
40ezer!!! Bolti akciós ára 44ezer.
Tessék egy jobb ajánlat például ;)
És íme a teszt róla...
2242T
Még 1 kis Önreklám :)
Ha vkit érdekel komolyabban, akkor 40ért viheti.
Félreteszem a cuccost és nem hirdetem meg PH aprón.
Ma du-n hoztam el, 2 év teljes körű garancia, stb, stb....
Ha van vki ilyen, akkor PÜ-ben keressen meg nyugodtan!
-
#6557 A helyszűke végett max. 22", ami elfér cipőkanállal, így a méret adott, és természetesen adott pénzből szeretném a legjobbat kihozni, ezért, ha van tipped, mindenképp oszdd meg velem, nem haragszok meg, hisz épp ezért írok. Szóval nem ajánlod a T200-ast, okés vettem. Akkor mit ajánlasz? Esetleg egy teszt linkkel megdobhatnál és megrágom a javaslatod. :-D -
dienesistvan #6556 hy all
most szeretnék venni egy samsung t240-et. valaki tud róla véleményt mondani? -
Aspyrin #6555 Köszönöm a tanácsokat, a mai napon végre lecseréltem a jó öreg crt-m egy Samsung 2233BW tft-re ;)
Az élmény brutális! -
#6554 20"-osokban nem vagyok képben :(
-
bszabi84 #6553 20" kategóriában van hasonló? A 23"as nagy, vagy az asztalom kicsi!
De inkább 20"as játékra és filmnézésre használom! -
#6552 Hát ha nem szeretnél nagyobbat, mint 20" és ezért ki adnád 45ezer pénzt, akkor nem tudok mit mondani ;)
A T200 Nekem jobbnak tűnik, de nézd meg az ipon teszt-et, amire ugyebár nem adunk, de ha az sem tántorít el, akkor végképp mit is mondhatnék?!
20"-os kijelzőket nem nézegettem.
1.) Lenne (van) 45ezer pénzem
2.) Elolvasom a T200-ról szóló ipon tesztet
3.) Én(!) biztos nem venném meg.
A másik ami Nekem meg paramétereiben is "gyengébbnek" tűnik biztos nem adnám ki érte a pénzt.
Mi a problémád a 22"-al egyébként?! -
#6551 Nincs 60E.
Samsung 2333sw!!!! -
bszabi84 #6550 Hali!
Egy jó monitort tudtok nekem mondani olyan 60E környékén?
Üdv Szabi -
#6549 Hát 20"-osnál nagyobb monitor pedig nekem nem kell, de 35-45 ezres tartományon belül a lehetőségek szerinti legjobbat szeretném beszerezni haldokló 17"-os CRT-m helyett. Várom az ötleteket, vagy pedig kifejthetnéd bővebben a véleményed, akár típussal alátámasztva is! -
#6548 Ha most erről van szó, hogy 1920x1200-ból 1920x1080, akkor azért nem kell annyira megijedni ettől a levágástól, szerintem ;) -
Newfronter #6547 Én kértem. Viszont engem zavarna hogy levág egy darabot a képből. :S
Valószínű a 2494HS mellett fogok dönteni mert az kicsit nagyobb, a design is jobb, és még talán a színvisszaadása is jobb. Ipon teszt is ezt igazolja, bár sokan óva intenek attól az oldaltól. :)
Viszont a prohardveren találtam már egy élő embert akinek 2494HS monitorja van és el van ájulva tőle, sőt előtte egy 22" wide LG-je volt és ez után is meglepődött a képén. Így már bátrabban fogok elmenni a boltba és megvenni. Azért a monitornál nem szabad sajnálni a pénzt, mert itt egyrészt a szememről van szó, másrészt nem 1 évre veszem.
Skyline: Téged nem értelek! Miért szaroztad el a 2494HS-t? Mert volt pénzed egy drágább monitorra és akkor úgy gondoltad hogy az attól olcsóbb már csak szar lehet? Ebből úgy tudod kivágni magad, ha mutatsz egy NORMÁLIS tesztet ami az állításod igazolja, de addig nincs valóságalapja a mondandódnak. -
#6546 Ipon-on 58ezer.
245B+
És még sok-sok helyen ilyen árban mozog:
olcsobbat.hu
De ha 24"-ban gondolkozol, akkor ajánlom Őket is figyelmedbe.
Most a 24"-osok vannak akciós áron.
Igaz, más termékek, de 24"-ba nem merültem bele...
Land Computer -
#6545 Viszont a FEAR 2 nem tudom, hogy mennyire mérvadó.
Ui. kisebb felbontáson azt csinálja, hogy fekete csík fölül és alul. (széles vászon)
A 17"-os CRT-men szörnyű volt.
23"-on alig ért meglepetésként, hogy zéró széles sáv és ráadásul sokkal, de sokkal nagyobb, mint a 17" volt abban a vékony csíkban :)
Na mind1, a lényeg, hogy szerintem semmi para abban, hogy kisebb felbontáson homályos lenne, mert ha vki nagyon vájtfülü, akkor most már tudom, hogy mind ATI-nál, mind nVidia-nál adott a lehetőség, hogy torzítás mentes legyen a kép. -
#6544 nVidia is tud természetesen ilyet.