14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#6623 köszi azóta ezt megtaláltam, de nem jelentett eddig megoldást.majd még próbálgatom.köszi. -
#6622 link -
#6621 Aki kitalálta ezt a dinamikus kontrasztot annak 2 év kőbánya... Bar többnyire nem az ötlettel van a gond hanem a kivitelezéssel. -
#6620 Hát Én ilyenről nem hallottam.
Teljesen jó monitor az LG2242T. Ez ismerősön keresztül jutott el hozzám, de zsír új. Ui. ez és a szignómban lévő között vajúdtam, hogy melyiket vegyem meg. Mivel olcsóbban sikerült hozzájutnom, hát megtartottam, hogy pár ezressel többért tudjam eladni, de így is bolti ár alatt.
Én úgy tudnám megfogalmazni, hogy a Samsung-hoz képest, kicsit fapados. Képminőségben szerintem kb. ugyanaz a kettő monitor, bár talán az LG-nek kicsit nagyobb a bevilágítása alul és fölül. Nincs hozzá szoftveres állítási lehetőség. Az OSD-je is "butább", mint a Samsung-é. Úgy összességében jobb a Samsung. A körítése, az anyaga, szóval, na, úgy közelebb van ahhoz, amire azt mondom, hogy kb. ilyennek kell lennie egy TFT-nek...
Ugyanakkor ez az LG is teljesen jó készülék, csak jó dolog, hogy elindítom a szoftveres MagicTune alkalmazást és állítgatom a képminőséget, stb... Ja, meg 23" ;) -
#6619 931 BF Samsung TFT-m van, és vasárnap óta azt csinálja hogy kb 2 másodpercig van kép, aztán feketeség, de a monitor nem kapcsol ki.Vmit átállíthatom anyukám vagy nem tudom mert az ő keze alatt romlott el.Gépnek nincs baja, leteszteltem több PC-n is ugyanazt csinálja a monitor.Kérlek segítsetek, már a falat kaparom.Én erre a fos auto source-ra gondolok, de az anno csak több óra után sötétítette el az egészet, az is elég szar volt.De így használhatatlan, kézikönyvem meg nem tudom hol van, dobozában nem találom.
Örök hálám. -
#6618 Úgy hallottam, hogy az új LG-knél nem lehet kikapcsolni, lehet hülyeség, nem kötekszem. Erről a monitorról tudnál kérlek véleményt mondani? Melyik profiloknál van? -
#6617 Windóz, net, ilyen. -
#6616 És ez melyik LG-nél van?!?!?!?!
Szobámban félretéve pihen egy LG2242T TFT.
Azon pl. dinamikus kontraszt éppen, hogy 2 profilnál használható, a többinél nincs. -
#6615 Hi. Mit értesz normal használat alatt? -
#6614 Helló! Nem tudja valaki mennyire veszélyes az LG-nél a nem kikapcsolható dinamikus kontraszt? Zavaró normál használat mellett? -
#6613 Szerintem TFT-nél fontosabb, de ebben nem vagyok bizonyos...
Én már rég nem használok képernyő védőt. Zéró értelmét látom...
Inkább beállítom, hogy pl. 20 perc után kapcsolja ki.
De a kérdés érdekes és Engem is érdekelne, vmi autentikus forrás :) -
zamballa82 #6612 Had kérdezem meg hogy milyen hatással van a tft monitorokra a képernyő kímélő s főként az energiagazdálkodási sémáknál a kepeernyő kikapcsolása?
Mert eddig hagyományos monitorom volt és ezt 5 percen használtam de most nem tudom hogy ez menyire használ az új monitoromnak.
HELP!!! -
#6611 Samsung 2333sw-hez Nekem ma a Windows Update felajánlott egy friss illesztőprogramot. (Vista 64 bit)
Illesztőprogram dátuma: 2009.03.05
Illesztőprogram verziója: 3.0
Azt, hogy mit változtattak, passzolom :(
Hibát egyelőre nem okozott ;)
-
#6610 Hát megnézem van e:D -
#6609 Alapból vannak dolgok, amik pl. csak DVI esetén érhetőek el, pl.: 4:3 és képarány megtartásával való képátméretezés VGA eszközkezelőjéből. Ugyanígy pl. Autoadjust inaktív DVI-nál, mert semmi értelme...
Több funkciót tudsz DVI-n keresztül elérni, mint sima analóg összeköttetés esetén.
Jobb :)
Ha van lehetőséged DVI-t használni az analóg kábeled dobd a kukába :) -
#6608 Csak érdekelt,hogy van a különbség dvi és d-sub között. -
#6607 Nem volt Benq E2200HD TFT-m, de csak jókat olvastam róla. Viszont ez is egy olyan példány, hogy újat vásárolni már nem nagyon lehet :(
Kint van esetleg pár helyen, de fizikálisan nincs
Mondjuk Engem a Samsung 2333sw-ben sem zavarnak ezek a dolgok...
Szerintem ez úgy van, hogy ebben a 50ezres árkategóriában mind1ik TFT-nek lesznek hiányosságai....
Bár ez a Benq ez nagyon jónak tűnik és tűnt. De legtöbb helyen, már csak HDA (vagy mi a neve) van és az rosszabb, mint a HD.
Pontosabban ipon-on lehúzták a HD-hez viszonyítva....
(Egy 17"-os Lite On CRT-m volt előtte :) -
Serpike #6606 KranaZoli ha jól emlékszem neked volt egy Benq E2200HD moncsid a samu előtt. Megérte a váltás őszintén? Annak jobb volt a bevilágítása és a látószöge a skálázásról nem is beszélve. Vagy tévedek? -
#6605 nem gyenge,hogy mennyi bemenet van rajta
DVI vagy HDMI teljesen hibátlan minőség szerintem -
#6604 "Van egy Samsung 2032MW monitorom de ahoz csak D-sub kábel volt."
Az meg hogy lehet? Bar talan az a magyarazat hogy 8-fele bemenete van (15pin D-sub, DVI-D, HDMI, CVBS, S-Video, SCART, Component, Analog Tuner )...
"Vajon a videókártyámhoz adtak DVI kábelt?"
no chance... -
#6603 Ez DVI golog érdekel:)
Van egy Samsung 2032MW monitorom de ahoz csak D-sub kábel volt.
Vajon a videókártyámhoz adtak DVI kábelt?:D -
#6602 Mit tökölnél vele ennyit, használj DVI kábelt... -
#6601 Felmerült egy kérdés! Melyik a jobb megoldás? Adott egy HD4850-es VGA és egy Samsung 2253LW monitor.
A kettő összekapcsolására két megoldás lehet: egyik a sima DVI-DVI kapcsolat, a másik, hogy a VGA DVI kimentére rátűzök egy DVI-HDMI átalakítót, és a HDMI kábelt használom, igaz ekkor a monitornál ismét kell egy visszaalakító, mert a monitor csak DVI-D-vel rendelkezik.
Mennyi a veszteség, ami a kétszeres átalakítás miatt jön létre? -
#6600 Jóvan, akkor nem halsz bele -
Serpike #6599 játékbetöltésnél, filmnél ha van fekete alul felül. :) -
#6598 Calver!
1x prószáltam, igaz!!!
Megnézem újból :)
ha vmi furcsát találok belököm ide ;)
Serpike!
Nálam is van némi bevilágítás.
Milen sűrűn nézel fekete képernyőt?!
;
Próbálgasd....
-
Aspyrin #6597 Brightness: 40
Contrast: 50
Color Tone: Normal
Gamma: Mode 3
Sharpness: 64
:) -
Serpike #6596 Tök mindegy mit hova állítok akkor is benne van a bevilágítás. Ha lesz egy kis időm lerakom a gépet az asztalról, bár nemhinném hogy az okozott volna ilyesmit.
Ja asszem lila XD -
szó sincs nálam ilyenről, mióta megvan új monitorom így használom, sehol semmi nem lóg le. -
#6594 Ezzel az lesz a gond, hogy bizonyos Windows panelekről le fog lógni a felirat :)
Mozzila-hoz van Default Zoom kiterjesztés. Naon baba :) -
#6593 Aha, látom, meg olvastam a PÜ-t is, de mehet ez itt is.
TFT topic ;)
Ez gondolom vmelyik képerynő védő Na, ez az amit Én spec nem használok, mi a pöcsömnek?! :)
Melyik MagicBright beállítás mellett produkálja ezt a TFT-d?!
Én most azt használom, ami az ipon.hu-n is van a tesztben:
Brightnes: 50
Contrast: 65
MagicBright: Custom
-----------------------------
Color Tone: Normal
Color Control: Itt a Ipon tesztben azt javasolják, hogy vegye az ember lejjebb a zöld és kék színt 45-re. Én mindegyiket 50-en hagytam.
Calibration: Ezt fingom sincs, hogy mire és hogyan kellene használni :(
Magic Color: Ez most OFF, de néha ráteszem arra, hogy "Intelligens" :)
Gamma: Mode 3 (Mode 1-t javasolnak, Nekem a 3-as jobban bejön :)
Color Effect: természetesen OFF ;)
------------------------
Sharpness: 60
Ilyenkor "fényes nappal" -> némi túlzással, mert nap az nincs :) nem tud mérvadó lenni az, hogy Én mit is látok :)
Mindenesetre el tudom képzelni, hogy ekkora a bevilágítás alul és fölül, főleg ha vmi olyan MagicBright profilt használsz, amelyik felnyomja az égbe az értékeket!!!
Én még megprószálnám, hogy messzebb tenném a TFT-t a szgéptől... Pl. ha van rá lehetőséged, tedd le a gépet az asztalról, hagyd kikapcsolva a TFT egy ideig, aztán nézd meg úgy is...
(ennek persze nem biztos, hogy van értelme, de Én nem tenném a TFT mellé se a gépet, se hangszórókat, semmit...
De annak a pöcsöm szalagnak, annak lilának kell lennie?!
:)
Különben néha úgy érzem, hogy így is túl sok a fényerő és a kontraszt!!! (Mármint Nálam :)
-
#6592 told fel betűméret 96 DPI-ről 120 DPI-re, használd Firefox-ban a CTRL + NumPad+ kombót, és mindjárt nem lesz gond vele -
Serpike #6591
Erről beszéltem. -
Többi meg PÜ-ben a kérdésedre ;)
Ár/minőségben a legjobb készülék.
Mindig van jobb, mindig lesz jobb... -
Serpike #6589 Na vettem én is egy 2333sw-t.
Élménybeszámoló következik.
Talpra rászerelés rémálom volt, alig tudtam beletuszkolni a monitort. Gombok elhelyezése legalábbis a power gombja kicsit fura hogy oldalt van, nehéz megtalálni sötétben sztem. Pixelhiba eddig nem jött elő, hibátlan állapotban kaptam meg. A beláthatóság lehetne jobb is, ha a monitor szélével egyvonalban van a fejem akkor a másik oldalon a fehér elkezd pirosasba váltani. Felülről nézve, na ne gondoljunk itt totál gólyaperspektívát, csak ha nem ülök a székben hanem állva gépelek sötétedik a kép. Messziről nézve filmet picit alsó nézetben mert ugye nem lehet annyira megdönteni ha elég magasan van a monitor és ágyból nézi az ember akkor meg a tetején kicsit pirosodik. Bevilágításról annyit hogy beraktam egy képernyővédőt és a fekete alul felül elég szép méretben lilásan világított, sza ez sem a legtutibb. Natív felbontástól eltérő méretekben erősen homályosodik a szöveg, játéknál annyira nem tűnik fel. Pozitívumként említendő, hogy a színek tényleg gyönyörűek, natívban szép éles a kép. Filmek legtöbbjénél eltűnik a fekete csík, teljes képernyőn élvezhetőek, a sorozatok szinte kivétel nélkül hálisten a 16:9es adásoknak. Betűméret xp alatt alap beállításokkal is elfogadható, kicsit kicsinek tűnik elsőre de meg lehet szokni. Előző 19"os crtmhez képest engem csak a beláthatóság zavar, meg egy kicsit az a lilás bevilágítás, többiben megegyezik vagy még felül is múlja. -
#6588 lol -
#6587 szar életed lehet. -
Newfronter #6586 Lehet furán néztek, de meglepődtem hogy a monitoromon még mindig van black bar az "108p"-s filmeknél. Az NFO-ba belenézve nem is 1080-as a felbontásuk, csak kevés film van ami pont ilyen felbontású. Lesz ebben pozitív változás a jövőben, vagy ahány féle szokás annyi felbontás? -
#6585 Jézusom, mint egy óvodás, aki még azt se tudja értelmezni, amit leírtam... -