14419
  • Csisszancs
    Használt is jó.
  • DecenS
    mindenáron újat szeretnél, vagy használt is jó?
  • Beast Machine
    hát az eddig összeállított konfig 108k HUF-nál tart, a legvégső határ 160k, de inkább vmivel alatta.
  • Beast Machine
    hm, értem, köszi, erre a 2333-asra rágyúrok akkor :)
  • gurubefree
    Dell SP2309W ... attol fug mennyi van ra.
  • Calver
    Samsung 2333SW?
    igazándiból kb az itteniek egyik felének 2253 LW van, másik felének pedig 2333 SW
  • Beast Machine
    más ajánlat?
  • Beast Machine
    jajbaszki, félreolvastam, de azért köszönöm a tippet :)
  • Beast Machine
    kösz, itthon van már egy, a "családi" gépen, tökéletesn jó a képe, de hazsnáltan volt 37 :D szorítsatok, hogy találjak jó áron ;)
  • Calver
    2243 NW-t felejtsd el, nincs rajta DVI. 2253 LW-t próbálj inkább vadászni
  • Beast Machine
    Sziasztok, gépvásárlás előtt állok, két monitor között vacilálok:

HP L2045w és Samsung 2243nw - melyiket lenne érdemesebb? Természetesen ha ti mást ajánlotok, azt is fontolóra veszem.
  • Csisszancs
    Üdv!
    Tudnátok ajánlani 19"os monitort 30ezer alatt? Arra kéne, hogy notebookkal összekötve filmet lehessen rajta jó minőségben nézni.
    Thx
  • SgtChris
    Hát igen. Egy darabig kutakodtam azután, hogy vajon raktáron van-e nekik, vagy nincs. De mivel nincs külön jelölve a webáruházukban a rendelkezésre állás, így elhiszem, amit írnak, feltételezem, hogy van és várom a keddet.:-)
  • CroftManor
    Iponról rendelted? mert nem nagyon találom ezt a monitort itthon sehol, Users honlapján se látom.
  • SgtChris
    Persze egyetértek! Azért is írtam, hogy az automatikus (nem jutott eszembe a dinamikus kontraszt szabályzás... :-( ) beállításoknak, valamint a gyárilag megadott adatoknak nem szabad bedőlni... Mindenesetre én kíváncsian várom, hogy a mancsaimba kaphassam az SW-met. :-P
  • desigo
    Én most azon agyalok,hogy egy 10-est megér az ,hogy újabb,jobb monitorom legyen.Még ha nincs is egetverő különbség
  • CroftManor
    és árban kb annyi mint az LW?
  • Calver
    no offense, de 2 ms az grey-to-grey ám LW-nél, szóval 5 ms ott is a valóság. kontrasztarányuk pedig ugyanannyi, lévén dinamikus kontrasztarány bizony egy szép méretes parasztvakítás.
    ahogy 2333 SW tesztekből láttam bevilágítás kb ugyanannyi mindkét típusnál (nekem 2253 LW-m van).

szóval a tulajdonságaik kb megegyeznek, 2253 LW gyönyörű éles képpel rendelkezik, gondolom 2333 SW is dettó.
    gyakorlatilag döntő az az legyen h 16:10 vagy 16:9-es képátlót akarsz, illetve h kell-e neked FullHD felbontás. én jól elvagyok 1650*1050-el, 720p filmek/sorozatok így is nagyon jól néznek ki rajta köszönik szépen.
  • SgtChris
    Elsőre? A 2333SW az 23"-os, a 2253LW az 21,5". Aztán az SW FullHD 1920*1080, míg az LW 1650*1050.
    Aztán a kontrasztarány is jócskán eltérő 20000 vs.8000, nem mintha az automatikát kellene használni, vagy a speckóknak hinni... Igaz, hogy frissítésben az LW a nyerő (2ms vs. 5 ms.), de nem hiszem, hogy ez számottevő lenne.
    Aztán az LW régi modell, a Samsung honlapja szerint legalábbis, míg az SW újabb.
  • CroftManor
    Ez a 2233 SW mwnnyivel jobb a 2253 LW-től?
  • SgtChris
    Na leadtam a rendelést az 2333SW-re...talán kedden már magamhoz is ölelhetem...
  • KranaZoli #6723
    9600GT
    LOL! Radeon 3870, 4830 minimum.
    Az milyen analóg, vagy DVI?!

Rakd újra az NV driver-t.
    2333sw és attól függően, hogy analóg vagy DVI winupadte-el tedd fel a TFT driver-t is.

Semmi hasonló problémám nem volt még, pedig már többször újratelepítettem az OS-t... :(

Szerintem Nálad lesz vmi kaki :(
  • Mersant
    ne torodj vele, neha szarozik a program. lehet 1-2szer ujra kell rakni.
  • ZsirosKenyer
    ..szom kivan.
    Tegnap még tudtam állítgatni a MagicTune-ban mindent ,ma meg indításnál az az üzenet fogadott hogy "your computer does not support MagicTune"

Megnéztem a komptaibilitási listát, és nincs közte a videókártyám (9600GT).
    Ezt a szart
  • desigo
    van pár lehetőség.
    Legjobb műszer a szemed.Egyszínű képeket ha nézel akkor ki kell tudni szúrnod a pixelhibát

Nokia Monitor Test
    UDPixel
    Dead Pixel Tester
  • SgtChris
    Lehet, hogy kicsit suta volt a kérdés, de ez a post főleg a program nevére irányult. Mea culpa. :-P Megosztanád velem a tesztprogid nevét? :-)
  • KranaZoli #6718
    Én nem pöcsöltem vele...
    Nekem most így van:

Brightness: 45
    Contrast: 50
    Gamma: 3

(de filmél 1, vagy 2)

A R,G,B-t pedig hagytam 50%-on.

De van, hogy a fényerőt fenti arányokkal még lejjebb veszem, ha pl. csak NET-ezek...
  • ZsirosKenyer
    persze ez főleg brightness meg contrast beállítás kérdése
  • ZsirosKenyer
    Ti is beposztolhattok párat, mert most néztem videókat és pl a fekete az nem fekete hanem szürkés. Ez nem tetszik. Kellene vmi jó preset.
  • desigo
    Nah azt hiszem beszerzek én is egy ilyet
  • KranaZoli #6714
    Hurrá :)

Én ennyire nem értek a színekhez és azzal is tök újat mondtál, hogy lehet olyat, hogy MagicTune-ba profilt betölteni?!
    Wooow!!!

Ha kitalálsz Magadnak, vagy találsz vhol vmi jó kis beállítást, légyszíves NE TARTSD MAGADBAN.
  • KranaZoli #6713
    ofkórz!!!
    Alap ;)
  • ZsirosKenyer
    Kösz sikerült összerakni :)

Annyira nem is bonyolult, csak határozottan rá kell nyomni, én meg nem nagyon mertem erőt kifejteni nehogy összeroppantsam az egészet. Végül összejött. Nekem nagyon tetszik a cucc, szép a kép is, bár a default színek nem a legélethűbbek. Erre a photoshop is felhívta a figyelmet. Nem árt állítani rajta, bár tökéletes beállítást még nem sikerült kalibrálnom, majd keresek vmi készen letölthető preset-et amit csak berakok a MagicTune-ba és jó.
  • SgtChris
    Te tesztelted valamilyen programmal a monitorod (2333SW), amikor hazavitted? Úgy értem a 3 napos pixelgarancia végetti ellenőrzés...
  • KranaZoli #6710
    Vista Update se talál semmit?!
  • DecenS
    rendicsek, reinstall.
    (kerestem drivert a benq-hez, valami szart találtam is a gyári cd-n, ellenben a honlapon nincs semmi. arról nem is beszélve, hogy vista 64 driver ohne...)
  • KranaZoli #6708
    Uninstalláld az NV driver-t, majd tedd fel újra.
    Nekem Winupdate pl. talált driver-t a 2333sw-hez. Szerintem jó ha van driver.

(Maximum VGA Resolution: 2048 x 1536 @ 85Hz)
  • DecenS
    hej!
    következő a nyűgöm: megvan az új monitor (benq e2200hda), de a legnagyobb felbontás, amit a graf. kártya (asus 8600 gt silent) enged beállítani, mindössze 1600*900 (körüli)... miért nem tudom feljebb venni? 1680*1050 kellene legalább, de a monitor elvileg még többet is tud.
    wtf?
    a legfrissebb nvidia driver van fent, a monitorhoz elvileg nem kell külön driver (ha jól tudom)... + vista 64

eniájdi?
  • KranaZoli #6706
    Számból vetted ki a szót.

Zsiroskenyér

Amikor majd rakod össze arra készülj fel, hogy a talpára nem 1xű felhelyezni a panelt :(

Sokan szívtak és szívnak vele. Úgy csücsül be könnyedén a helyére, hogy miközben nyomod lefelé a két oldalát felváltva "nyomogatod". Ezt jobban nem tudom leírni. Szal úgy pöttyet nehezen lehet felhelyezni a panel-t, hogy rátesszük azt rányomjuk. Két oldalán baszakodni kell vele hol a bal, hol a jobb sarkánál fölül rányomni és ehhez erő kell.
    (sajnos...)

Szétszerelés meg szerintem úgy a legkönnyebb, hogy nem úgy szétszedni, hogy rajta van a talpa és lehúzni, mert az se igen fog menni. Hanem leszedni a talpát, hogy csak a csonk maradjon és azt kivenni a panelból.

Nem fogsz csalódni benne!

Vannak hibái, de jelenleg szerintem a legjobb ár/teljesítményű TFT.
  • desigo
    majd ha megjön akkor pár sorban írd le,hogy milyen...