14419
  • benkoszabi
    letöltöttem az UD Pixel-t....a menüjében jobb oldalt van olyan, hogy Undead pixel, rámegyek a startra, és a jobb felső sarokban 4-5 kis kocka villog....ez jelent valamit?
  • KranaZoli #7063
    Jézusom mennyi.
  • desigo
    rendben...
  • KranaZoli #7061
    Ügyes, gratula!
    Használd sokat.

Főleg akkor kicsik, ha mellettük ott vannak a nagyobb kijelzők. MM-ba Nekem is olyan furcsán kicsi volt még a 22"-is, mert mellette 24"-os volt. 23"-os MM-ba nem volt. :(

A Windows emblémánál ez vmivel jobb "dead pixel" teszteléshez.

Dead Pixel Tester v2.50

Ha elindítod és jobb egeret nyomsz, akkor eltűnik a beállításokat lehetővé tevő ablak és csak egyszínű képernyőt lesz.Bevilágítás teszteléséhez is jobb...

Na, ez meg egy másik, asszem ez portable verzió!!!

UDPixel v2.1

Desigo!

Nem lenne rossz kitenni ilyen pixelhiba tesztelő linket(eket) a banner alá... Hm?!
  • benkoszabi
    na üdv. először is szeretném megköszönni mindenkinek a segítséget, ugyanis sikeresen megvettem a 19"-es Asus-t. Baromi jó ez a monitor....igaz a boltban nem próbálhattam ki, nincs is rá pixelgari, de a srác azt mondta, ha gáz van vele vigyem vissza, kicserélik egy másikra....nos ez felesleges lesz, mert megnéztem rajta a Windows XP képernyőkímélőt, a kép pedig kifogástalan....baromi nagy...persze csak 19"-es...de így is hatalmas....és rohadt széles....

Amúgy automatikusan beállítja oldalt és alul és felül a fekete sávokat adott esetben tehát nem kell a driver-ben szarakodik. Mégegyszer köszi....kézbevéve és az üzletben picinek tűnt, de így előttem hatalmas:)
  • [HUN]FaTaL
    Így van annyiban javítanálak ki hogy feketén nekem piros volt a pixelhiba az előző moncsin (LG L1917S), term. cserélték, mert három napon belül ki lett szúrva a hiba. :)
  • KranaZoli #7058
    Észre lehet venni Windows asztalon is. De akkor már 1xűbb, ha beállítasz képernyővédőnek egy Windows embléma hátteret, azon sok a sötét. :)

De alapból olyannak kellene lenniük a gépüknek, hogy van rajta vmi pixel tesztelő. Tudják ezt Ők jól, hogy lehet kaki velük.

1xerűen mond meg Nekik, hogy csak attól szeretnéd Magad megkímélni, hogy hazaviszed, otthon összerakod és kijön rajta egy, vagy több hibás pixel, aztán újra hozhatod vissza. És ha szépen kéred után sem kivitelezhető Én meggondolnám, hogy valóban ilyen üzletben hagyjam-e ott a pénzem...
  • CroftManor
    Hát persze h észreveheted szabad szemmel, bekapcsolt állapotban. Ha nem vennéd esetleg észre a hibát, vannak pixelhiba tesztelő progik is... de a boltba tőlem megkérdezték h akarom-, sőt már előtte felhívtak telefonon, h megérkezett a monitor, pixelhiba keresést szeretnék-e
    Úgyhogy ne aggódj...ha meg nem kérdezik meg, akkor meg te rákérdezel.
  • benkoszabi
    hát ez asus....de holnap bemegyek...megkérdezem van-e, annyi-e az ára amennyinek lennie kell....meg hogy kipróbálhatom-e....remélem igen....ha nem akkor erősen átgondolom...

de progik néálkül is észre lehet venni a pixelhibát? szabadszemmel bekapcsolt állapotban, tehát ha rákötik egy gépre, ott előttem a windows asztal, akkor észreveszem ott az esetleges hibát? vagy ha már eddig eljutottam, mondjam is meg a srácnak, hogy nyomasson már rá ellenörző progit?
  • KranaZoli #7055
    Elkezdtem írni egy HSZ-t, aztán meggondoltam Magam és visszatöröltem....

Természetesen be kell hozzá kapcsolni, különben mi világítana rajta?!
    Üzletben is meg lehet oldani. Sőt! Én olyan boltban nem is vásárolnék 50ezer pénzért, ahol erre nincs lehetőség...

Megkéred az eladókat, hogy legyenek szívesek kössék már rá egy gépre, mert meg szeretnéd nézni nem pixel hibás-e a termék. Legrosszabb esetre vigyél Magadra pixel tesztelő progit pendrive-on. De lesz Náluk olyan. Google-ban ahogyan Solten is írta, pl. "dead pixel tesztelő", stb...

Próbáld ki a mostani monitorodon. Ezek a progik nem csinálnak mást mint kitesznek teljes képernyőre egy-egy színt. Pl. fekete háttér. Ha van pixel hiba a monitoron, akkor ott ahol pixel hibás nem fekete, hanem zöld lesz. Piros háttéren talán zöld, fehéren piros. De ez csak egy-egy pixel. Ha van, akkor észre lehet venni, de vadászni kell...

Ha több is van, akkor már sokkal könnyebb észrevenni.

A pixelgari 3 napig van. Jobb monitorok esetén és akár egy pixel hibával is vissza lehet vinni már. Ha ott a helyszínen csinálod ezt, akkor nem kell cipelned ide-oda.

Igen van jogod és kúrvára nem az eladón múlik ez. De ne olyan terméket válassz, amelyik pl. csak 3 pixelhiba esetén cseréli vissza a terméket. Ipon-on odaírják melyekre van 3 napos pixelhiba garancia. Samsung-okra alap.
  • benkoszabi
    tehát be sem kell kapcsolni ahhoz? amúgy az üzletben nem sokra megyek tesztprogikkal, azt ott nemigen tudnám megvalósítani...csak itthon, ha itthon van gáz, a monitorra meg nicns pixelgari, akkor az csak az eladók jóhiszeműségén múlik...

de amúgy nekem van jogom pixelhjiba esetén cserét vagy javítást kérni akkor is, ha nicns pixelgari?
  • [HUN]FaTaL
    Hm megnéztem, nem csinál semmit, de jól lőtte be magától. :D
  • CroftManor
    Nagyon OFF, de nem tudja vki h mért írja ki ezt minden leállításkor a gép?
    Azóta csinálja, mióta feltettem rá a Kmplayert
  • Solten
    Hogy nem lesz-e kesobb, arra nem vennek merget. Mindenesetre kicsi a sansz. Samu moncsimmal 3 evet megvoltam pixelhiba nelkul.
    Vannak par kb-os teszterprogik (google pl: tft tester), amik segitik a szabad szemmel torteno pixelhiba-vadaszatot :)
  • Carlos
    Fekete képen fehéren vagy sárgán világitó pici kocka.
    Én meg szoktam "simogatni", mert néha rendbejön de lehet egy porszem is.
  • benkoszabi
    de ha az üzletben van rá lehetőség, rákötni egy gépre, vagy cask be a konnektorba, és kipróbálni, és ott nicns semmi baja akkor már később sem lesz ugye, mert ahogy írtad a pixelhiba a gyárban keletkezik...tehát ha a kipróbálás során minden ok akkor később is ok?

amúgy hogy ismerem fel a pixelhibát, egyáltalán látható-e szabad szemmel?
  • Carlos
    Aha, tehát nem a monitornak "kell" a sok videómemória, hanem ha 1920x1080-ban 8x vagy 16x AA-val akarom futtatni a Crysis-t. Akkor a kérdésem tárgytalan. Ennek örülök!
    Akkor valszeg a 2333-as lesz a nyerő nálam is.
  • szotyi60
    Üdv mindenkinek!

Erre tud valaki valamit mondani?

A választ előre is köszi!
  • Solten
    Hi. Ez nem egeszen igy van... Bizonyos gyartoknal bizonyos pixelhiba megengedett, nem tartozik a garancia hataskorebe (gyartas soran rengeteg a "hibas" panel - valamelyik csak halott pixeles monitort vesz vissza, ha "vilagit" mar ok...). Ezert jo pl. a Samsung/LG, barmilyen hibanal cserel (3 napon belul).
  • benkoszabi
    üdv. miért fontos a pixelhiba garancia? hisz ha egy monitor, vagy bármiylen termék gyárilag szar, vagy szarrá megy, akkor azt garanciálisan cserélik, vagy javítják...a pixelhiba meg szintén gyári meghibásodás....annak is bele kellene tartoznia a garanciába nem?
  • Solten
    SAMSUNG 2233BWL (bar az 42k)
  • Solten
    csini darab :)
  • Solten
    Magas felbontasnak, latvanyjavitoknak kell (illetve celszeru), nem a monitornak.
  • KranaZoli #7041
    "nagyon szokatlan még de hamar hozzá lehet szokni"

A jóhoz mindig könnyű.
  • miniszterke
    inkább 40ezer
  • CroftManor
    Sztem tuti menne, de azért én is megérzem h 1920x1080ban, élsimítással meg Vsyncel igenscak kevés a 8800GT/GTS. Szal VGA csere neked is ajánlatos lesz, hacsak nem választod a 2233Bw-t az 1680x1050es.
    Itt egy pár kép, nagyon megvagyok vele elégedve és nagyon szokatlan még de hamar hozzá lehet szokni
    kép1
    kép2
    kép3
  • Carlos
    No, nekem 64 bites xp-m van, és 8800 GTS 320Mb-s.
    Ezzel menne a 2333-as monitor?
    Egyébként miért kell sok memória egy monitornak?
  • KranaZoli #7037
    MagicTunePremium_Vista64bit_2.0.14

64 bit(!!!)

A játék problémához fingom sincs, de talán semmi köze a Samsung 2333sw-hez. ;)
    Ill. egy percet sem játszottam vele, csak képeket láttam róla, ennyi. :)
  • CroftManor
    NA feltettem Vista 32bit verziót és most jó.
    De a mirrors edge-ben nem hallatszanak a párbeszédek a játék alatt, csak az alaphangok
  • CroftManor
    persze, 1Gbosat evszek majd :)
    Amugy neked melyik verzió van a Magic Tuneból?
  • KranaZoli #7034
    Nekem is bejön. ;)
    A támogatott VGA-k között pl. 1etlen Radeon HD sincs, ill. semmi komolyabb VGA. Nem hinném, hogy ez lenne a probléma. Szerintem ez egy régi lista, amit nem frissítenek...

1920x1080-hoz (FullHD-hez) szerintem már az 512MB is kevés alapból, tök mind1 milyen VGA-ról van szó. Szal ha majd VGA-t cserélsz csak 1GB-os karikat nézz. De 4890-nél nem lesz ilyen probléma. ;)
  • CroftManor
    Nah megvan mért nem megy a Magic Tune. mert nincs benne a támogatott VGAk közt a 8800GT
    Amugy tökre megvagyok elégedve a monitorral,itt egy kép (nagyító), bocsi egy kicsit homályos lett, de nekem nagyon bejön :)
    Azért kipróbűltam gyorsan játékban is (mirrors edge) és hát érezni h itt már kevésnek bizonyul a karim
  • KranaZoli #7032

Hát cja, nem mind1.
  • desigo
    Most 30 vagy 40 ezerig
    el kellene dönteni a maximum összeget amit rászánsz...
  • KranaZoli #7030
    Nekem is 2009.03.05-i driver van fent.
    Most milyen dátumú van fent?!

Én nem manuálisan telepítettem ezt a driver-t. Vista frissítés megtalálta, felrakta. Próbálgasd még...

A Magic Tune-nak is van egy website-ja. Én onnan töltöttem le, ami Nekem kellett 64 bit alá és tökkéletesen működik.

Nemtom Nálad mi lehet a gubanc... Soha nem volt vele problémám.

Fatal

Nálam és akkor úgy látszik Nálunk nem él az Autoadjust, ha DVI-al van összekötve a gép és a moncsi. Benyomod az autoadjust-ot és még "kalibrál" is rajta vmit?!
  • [HUN]FaTaL
    DVI-al miért ne élne az auto adjust?:O

Nekem működik, semmit nem kellett állítanom. Az összeszerelés nekem sem volt egyszerű, mire felcsavaroztam a talpat meg rájöttem hogy hogy is van ez :D (2043BW)
  • miniszterke
    szevasztok

lenne 1 olyan kérdésem hogy 30-40ezer-ig melyik a legjobb monitor????
  • CroftManor
    Köszi!
    Mielőtt bedugtam ezt, még tegnap eltávolítottam a régi monitorom driverét.A samsung oldaláról szedtem le hozzá drivert.
    De ha msot rámegyek a frissítésre, kiírja h frissít és telepít is,de az előzőt (amit én tettem rá, azt nem szedi le)
    Most megnéztem 2009.03.05 a dátuma a drivernek. Neked is?
    Ja és feltettem a Magic Tune-t, újraindítást is kért de ha rákattintok, nem jön be semmi
  • KranaZoli #7026
    No, először is gratula a monitorhoz!
    Aztán 2x meg nyugodjál meg, nincs nagy probléma.

1.) először nézd meg, hogy nem pixel hibás a kijelző. Keress vmi dead pixel progit, vagy állíts be fekete hátteret.

2.) a TFT összeillesztését azt picit elkúrták. Sokaknak okoz ilyen problémát. Nálam is hasonló volt a helyzet. Mondom nem igaz, hogy ezt 1xerűbben nem lehetett volna megoldani?!

3.) a szétszedését se úgy próbáld majd, hogy így felhelyezve leszedeni, hanem először majd vedd le a talpát, utána könnyen kijön a "nyaka".

4.) feltenni pedig úgy a legkönnyebb, ha az ember fölül 2 oldalt balra-jobbra mozgatja, miközben lefelé nyomja.

5.) több mint vszínű, hogy legjobb az lenne, ha újraraknád az OS-t és nem kavarna be régi kijelző driver-e. Szerintem ez lehet az oka annak is, hogy vmi nem látszik, stb...

6.) DVI-al kötötted össze a gépet és a TFT-t. Ilyenkor nem él az Autoadjust funkció, viszont VGA driver-ből tudod szépen állítgatni. (nV-t nem ismerem!)

7.) Én nem azt a driver-t teszem már fel, ami a CD-n van. Nekem a Vista már talál újabb Samsung driver-t és a WinUpdate fel is installálja. (de amit dobtál képet az jó -> digitális)
  • CroftManor
    Na ezzel lehet állítgatni rajta, de mintha nem a legjobb színbeállításokat használná. ha rányomok a monitor oldalán az Auto gombra, akkor csak annyit ír hogy No Adjusment. Not Available.