14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#7104 Póóóntosan.
Mondom: Szerintem(!) Jelenleg még a CRT-k amik igazán színhelyesek, bla-bla-bla... Ezek a kategóriás TFT-k mind szenvednek vmilyen színtónus, bevilágítás stb... hiányosságokban.
Viszont! Wide-ok, nagyobbak, kisebb frissítési freki ésatöbbi. -
benkoszabi #7103 nade...én most játszom egy játékkal...1440X900-ban...ez a monitorom maximális felbontása, a játék is erre van beállítva...tehát natívban játszom ugye? a nem natív meg az, amikor a játék felbontását is átállítom, meg a monitorét is ugye? tehát mondjuk ha az én monitorom natív felbontása 1440x900...és én azt mondjuk 1024-be teszem, akkor ez már nem natív....vagy ez csak a játékon belül számít... -
#7102 benkoszabi
A 17"-os CRT-mnek szebb képe volt, mint a mostani TFT-mnek. Főként a fekete, sötét színek, árnyalatok.
Mondhatják egy TFT-r, hogy így színhelyes - úgy élethű és éles képet ad, ezt Én el is tudom képzelni egy szép és nem olcsó Dell-ről. De egy 30-50ezres kategóriás TFT-ről már nem annyira. (ill. CRT monitorról!) Persze biztos vannak kivételek és 50ezer alatt egy 19"-os TFT-t értünk... (ha van ilyen) -
#7101 Natív felbontás amit a monitorod maximum kezelni tud. (19"W - 1440x900, 20" 1680x1050 stb.) minden más felbontás nem natív és rondább a kép. -
#7100 A nativ felbontás az "amire a monitor ki van találva". 2333-asnál ez 1920x1080. Minden ami nem ez a felbontás az a nem nativ.
Minden ami nem ez a felbontás, az nem annyira szép.
Ezért javaslom, hogy játsz mindent ablakban amit még bír a vasad és akkor szép képe lesz. Avagy ha fullscreen-en, akkor kapcsold be azt, hogy ne húzza szét a képet a moncsid, hanem rakjon két csíkot a szélére. (ha van ilyen feature).
Remélem jól írtam a dolgokat. -
benkoszabi #7099 üdv. volna egy olyan problémám, hogy észrevettem az új LCD monitoromon, hogy teljesen más a kép egyes esetekben, mint CRT esetén...nem csak hogy világosabb, fakóbb...de mivel a monitor mérete is nagy, és nagy felbontásban játszom, néhol olyan mosottak a felületek....némely esetekben a CRT-m szebb volt.....pedig minden maxra van húzva és mégis....miért? beszéltek nekem ilyen Natív-ról meg nem Natívról...de nem is igazán tudom hogy mit jelentenek, hogyan lehet beállítani....
valaki elmagyarázná? -
#7098 Én 53-ért vettem. -
#7097 hopp lejjebb ment az ára
2333 -
#7096 Gratula! Én is nagyon megvagyok vele elégedve -
#7095 A Codename Panzers Cold War támogatja a két monitoros rendszereket. Nem keveset szoptunk vele... -
#7094 Játékoknál nem lehet, matrox triplehead2go-val esetleg (nem olcsó mulatság). -
#7093 Ha a játék nem támogatja, akkor szerintem nem. -
#7092 Szasztok!
adott egy 8600Gt + rádugva 2 db monitor + egy 64 bites vista. a következő lenne a problémám. Játékok közben csak az egyik monitort használja a gép, a másikon meg látom az asztalt. Valahogy nem lehetne-e megoldani h a játék mind 2 monitort használja??? -
#7089: monitor elvitte a pinzt... -
#7090 Kóóóstolgatunk, kóóóóstolgatunk?!
-
#7089 Akinek ilyen monitorja van az megengedhetné magának a játékot is. :P -
#7088 Jahh, Warez-hez ilyen nincs... -
#7087 És nagyon köszönöm! :)
Fallout bologatós cucc pedig a Fallout 3 CE-ben volt. :) -
#7086 "Nagy nehezen" rábeszéltük... -
#7085 22"-ost Én nem vennék 16:9-es képaránnyal. Ha 22", akkor 16:10-es 1680x1050-es TFT inkább.
Az elsők közül mind a Samsung, mind az LG tökéletes. Én(!) Samsung-ot vennék. De pár hsz-el korábban vki asszem a 2233-ról írta, hogy fasza és az szerintem jóval olcsóbb.
Ezen az áron 23"-os Samsung 2333sw-t szabad csak venni, ha kell a FullHD.
Kell Neki az erős proci + VGA, ha 1920x1080-ban akarsz játszani. De érdemes megvenni még akkor is, ha alul van a vasad nem sokkal, mert gondolom procit, VGA-t majd úgyis cserélsz. -
#7084 Honnan van Neked olyan Fallout-os bólogatós figurád?! Ilyen Nekem is kell.
A monitor + természetesen fasza. Amilyennek lennie kell. ;) -
#7083 Egy kép a moncsiról:
-
#7082 Nagyon meleg szívvel ajánlom a Samsung 2333SW-t.
Mondjuk nekem ez az első TFT monitorom, de ennél jobbat ebben az árban szerintem nem találsz (elfogult). -
#7081 Sziasztok, a három monitor közül melyik lehet a jobb?
http://ipon.hu/dodiff/items/114274,113696,25446
Esetleg valami más ötlet?
22" kb 55000ft.
Játékok futtatásánál mennyivel zabálhatja jobban az fps-t egy nativ 1980x1020 felbontás a natív 1680x1050-hez képest?
Mert ha ez elhanyagolható akkor inkább választanék egy hd kijelzőt.
Itt van hd-ből is 3 lehetséges versenyző:
http://ipon.hu/dodiff/items/110959,114240,36575 -
#7080 Itt nézelődtem.
Köszi mindenkinek! -
#7079 tessék válogatni belőle
saját feltöltés,vírusmentes... -
#7078 én spec ezt használom, persze megfelelően átméretezve és átalakítva az én felbontásomhoz -
#7077 Hát kész vagyok ettől a monitortól (CRT-ről most tért át TFT-re). 1920x1080. Tűéles, nem találtam pixelhibát (a boltban sem, itthon sem). A legnagyobb gondom a monitorral az, hogy nem találok klassz háttérképet. :)
Speckó elvárásaim vannak sajna (sötét háttér és csaj legyen rajta). -
#7076 Olyanról már hallottam és látom is, hogy egy TFT vmelyik színtónusa nem megfelelő, de Én ilyennel CRT-nél még nem találkoztam és hallani sem hallottam róla. -
#7075 Yes, I am. Miért lenne teljesen? Ott is lehet valami difi, a gyártástól függően, IMHO. -
#7074 " És mellesleg, mennyire színhelyes egy CRT"
Hm?! Are You Sure?!
Nem TFT akart az lenni?!
(egy jó CRT az teljesen színhelyes.) -
#7073 Van ez a kalibrálás dolog. Na, azt nem értem, hogy sok helyen írják, hogy úgy jó kalibrálni, ha a saját grafkártyádhoz kalibrálsz, ami igaz is lenne, ha analóg kimenetről használná az ember a monitort. De ha a DVI-n csak egyesek meg nullák mennek, minden grafkártya esetében ugyanúgy, akkor ennek mi értelme van? És mellesleg, mennyire színhelyes egy CRT, mert erre nem találtam tesztet. THX -
#7072 Jaja, bekerült
Aki ezt választja, az nem fogja megbánni. ÉS nagyon könnyen hozzá lehet szokni -
#7071 15"-os CRT után?! Gondolom!
Carlos
Yesss! Tégy úgy!
CroftManor
Látom bekerült a szignódba is szépen, ahogyan kell. -
#7070 Csütörtökön énis megveszem ha minden klappol... -
#7069 Akkor mit szóljak én a 2333SWvel? -
benkoszabi #7068 de kemény ám...pedig csak 19"-es....mégis játékban a 15"-ös CRT-hez képest 2-3X nagyobb minden...és a kép szép élénk, nem olyan sötét, el lehet különíteni a felületeket....sok játék volt, sok next-gen cucc, amit szépnek találtam CRT-n....hát akkor még milyen lenne ezen.... -
#7067 Azt ki ill. be lehet kapcsolni, hogy egy pici négyzetben villogjanak a színek. Dúrva lett volna.
Az a jó, ha minden egyszínű. A pixelek nagyon apró kis képpontok lennének, amik eltérő színben világítanak egyszínű háttér esetében.
No, most már nyugodt is lehetsz. -
#7066 akkor örömboldogság -
benkoszabi #7065 hupsz...azokat a kis kockákat az egérrel oda huzom ahova akarom....akkor gondolom nem a halott pieleket jelzik ki....hisz én mozgatom őket ahova akarom....amúgy az összes ajánlott progival megcsináltam azt, hogy különböző színeket és mintákat vetítettem ki a képernyőre....minden egyszínű volt és a minták is jók voltak....