14419
  • CroftManor
    Hogyhogy így lement az ára 2333SWnek? Én még 55é vettem májusba.
  • Solten
    ;)
  • Calver
    ez a 2494HS tényleg valami elképesztően kurvajónak tűnik
  • Suzaka
    Látom rád számíthatok gépvásárláskor :) Ismét köszönöm a segítséget.
  • Solten
    Hi. Ipon tesztgyoztes: link

2333SW is qrvajo vetel 48k-ert szvsz, bar 23"-as: link
  • [HUN]FaTaL
    lol 900 pixel remek. :D
  • Solten
    900 pixel "magas"... De "allat" szimulatorokhoz.
  • [HUN]FaTaL
    Nem a méret hanem a felbontás számít játékoknál (gépigény szempontjából). Egyébként szerintem 24", 1920x1200 a legjobb.
  • KranaZoli #7136
    Ha munka OK, persze! Film?! Ahhoz már nagyon jó színtónusú TFT kellene 26"-on. (kiindulva a 2333sw-m gyengécske sötét tónusából) Ha meg játék, akkor 24"-ról még olvastam, hogy vki 24"-on játszik, de a 26"?! Nemtom... Csak úgy 1,2,3-ra nem ugranék fejest bele. Nemtom milyen VGA kellene hozzá. (még ha 0 AA és 0 AF akkor is)
  • [HUN]FaTaL
    Ja és a filmek felbontása általában 1920x800, 1920x1040 etc. szal csík marad mindegyiknél, tökmindegy.
  • [HUN]FaTaL
    1920x1200 is fullhd-ready (még nagyobb is nála). Én biztos az 1920x1200asat venném, több hely marad ugyanis munkára. Nem csak filmet néz az ember a gépén.
  • [HUN]FaTaL
    Mert van rajta DVI meg D-Sub.
  • KranaZoli #7132
    Ugyanazokkal a paraméterekkel is?!
    (csatlakozók, válaszidő, stb...)

1920x1200 nem FullHD.
    Az 1920x1080 az igen.

Ahogyan írtad a 26"-os 16:10-es, a 24"-os 16:9-es.

Attól is függ mire kell. Én 24"-os FullHD-t(!) vennék.
    Mert 16:9 a jövő és nem 16:10...

Miért nem TV?!

Mert ha TV(!) lenne, akkor nem lenne benne DVI; D-SUB ésatöbbi. Csak ebben az esetben PC-re nem tudod kötni. De minek, hiszen TV. ;)
  • schrank
    ha egy monitorban van tv tuner akkor az miért nem tv ?
  • schrank
    ha egy árban van egy 26"-os 16:10-es multimédiás full hd 1920*1200-as moncsi meg egy 24"-os 1920*1080-as melyiket érdemesebb megvenni és milyen érvek ill. ellenérvek miatt ?
  • schrank
    nem mondod hogy nem hallottál még a gömbmoziról ...
  • KranaZoli #7128
    Görbe óriás LCD-monitor a NEC-től

WTF!
  • schrank
    bocs elbasztam a kérdés helyesen :
    24" 16:9 VS. 26" 16:10
  • Calver
    egy 21:9-nek és tényleg.

filmeknél a klasszikus widescreen felbontás - amit mozira terveztek - 2.35:1 (~21:9), amit kevésbé (na meg a legtöbb sorozat) az 16:9-es képátlóval jön ki, ugyanezt használják HDTV-k is. 16:10-es képátlóval (tudtommal) szinte csak PC monitorokat készítenek.
  • schrank
    melyiknek nagyobb a hasznos képfelülete egy szabvány blúréj filmnél egy 24"-os 16:9-nek vagy egy 1920*1200-as 16:10-nek ? monitorokról van szó , és mit jelent egy monitornál hogy "multimédiás" ???
  • [HUN]FaTaL
    Annyira nem értek a témához de szerintem a Samsung 2443BW jó választás lehet. Legalábbis a kistesójával meg vagyok elégedve. :) (2043BW)
  • Suzaka
    Üdv

Azt szeretném kérdezni hogy 24"es monitort 60-70k között milyet ajánlanátok? Előre is köszönöm.
  • KranaZoli #7122
    Részben egyet is értek vele. De itt a banner-ban az a monitor kalibrálási dolog. Talán nem annyira butaság. Csak abban nincs 2333sw. Pedig kipróbálnám.

1ébként inkább benkoszabi-nak tanácsoltam csak, ha úgy érzi vmi gáz van a TFT-jével. De nem hiszem Én azt, csak hipohonder.
    (fingom sincs, hogy milyen I-vel írják)
  • Carlos
    Állítsd át a szerinted színhelyesre. Ennyi.
  • RaveAir
    Nekem ez egy picit parasztvakításnak tűnik.
    Itt most arról van szó, hogy beállítanak valamit, ami szerintük színhelyes és valósághűbb képet ad? Mi van, akkor, ha szerinted nem az? Kidobott pénz az ablakon. Ezek is ahelyett, hogy pénzért árulnák a tudományukat típusonként megmondhatnák a szerintük optimális beállítási adatokat.
  • Carlos
    Ehhhh...
  • [HUN]FaTaL
    Bűnszar CRT-d lehetett. :D
  • Mersant
    nagyon szar CRT-d lehetett, vagy igen rosszak a szemeid...
  • KranaZoli #7116
    Ez a szar dúrva volt. Hélló!!! Van akinek ez jutott. ;)

benkoszabi

Ha jobban belegondolsz ez a TFT mizéria átesett a ló túloldalára. Ne vedd sértésnek. És senki! Még TMisi se ;) Vannak ezek a 19"-os wide TFT-k. Ezek szerintem kúrva felesleges túlzások. 19"-ban nem véletlen vannak még hagyományos 4:3-as TFT-k is. Az még kicsi, alacsony, stb... Szal Én 19"-ban nem vennék wide-ot. 20"-os minimum. 20"-tól jönnek az "igazi" wide-ok.
  • tmisi
    Nekem meg sokkal jobb volt pl. a játék LCD-n, emlékszem akkor a Timeshiftet nyomtam épp, sokkal élethűbbnek tűntek a felületek (de lehet csak a nagyobb felbontás miatt). Igaz én nem egy 29 ezres szart vettem, hanem valamivel komolyabbat.
  • benkoszabi
    annyira azért nem vészes ám...mert a játékokban a Britghness állítgatásával tudom sötétíteni a képet....és annyival meg sztem nem rondább.....tény hogy CRT-n sztem szebb volt, de ezen sem rondább annyival...csak azért picit feltűnő....

De amúgy miért van ez? tehát miért van az, hogy a CRT (régi technológia) szebb képet tud egyes esetekben produkálni, mint a moder technológiával felvértezett TFT? hiszen a CRT olyan mint a tv ha közelről megnézet, a pixelek azért elég nagyok....vagy mik azok....FTF-él meg egészen picikék....és tudom hogy más technológia...és ezért gondolná az ember, hogy még egy olcsó LCD-n is szép, szebb a kép
  • [HUN]FaTaL
    LCDnél mindegy szvsz, nekem is 60hz-n van.
  • Micsu
    samsung lcd monitorom van, 8800gtxem van mellé

miért nem tudom ráerőlteti a 75hez digitális módban miért csak analógban engedi?

a legújabb driver már win7 alatt analóggal sem engedi a 75hzet, miért?

érdemes baszkódni a 75hzel vagy ezeknél a monitoroknál jó a 60 is?
  • KranaZoli #7111
    Hát az elég extrém, ha kerek felület = 8szög. :D

Az a gond, hogy ezt így HSZ-ekben pöttyet nehézkes... Ami Nálam, Nekem ésígytovább :) probléma, hogy a sötét az eléggé összefolyós cuccos, szal amolyan sötét "maszlag". De most óriásit túúúúloztam, vmi ilyesmi van a 2333sw-knél.

Régebben volt szó a TFT kalibrálásról. PH-n vannak apróhirdetések. Esetleg nézz szét, asszem 3ezer pénzért házhoz mennek és beállítják a TFT-d.
    (Én még nem próbáltam!!! - csak tervezem -)

Ezt azért is írom, mert nyilvánvaló, hogy aki ilyennel foglalkozik rögtön megadja a választ a kérdéseidre.
  • benkoszabi
    a különbség csak a színvilágban vagy az élességben is felfedezhető szted? mert egyértelműen fakult az enyém..éás mintha életlen és ronda is lenne a felület a játékban...vagy csak beképzelem? nem arról van szó hogy recés....nem oylan mintha nem lenne élsimítás...hanem a kerek felületek 8 szögűek mely iylen extrém dolgok....
  • KranaZoli #7109
    Cja, nizzel el Ipon-ra és biztos találsz 19"-osból is drágább készüléket. Én mielőtt megvettem a TFT-m, elolvastam sok tesztet és kúrvára nem értettem, hogy mire gondolnak, amikor azért sírnak, hogy nem annyira színhelyes, a sötét, vagy világos tónus nem az igazi, sokat kell állítgatni mire a fehér az fehér lesz... Mipöcsöm?!?! Most már jobban értem, hogy mire is gondoltak.

PS: Szerencsére a Samsung 2333sw szerintem egy naggyon jól eltalált TFT monitor, NET-ezés, játék közben semmi problémám vele, de ha filmet nézek rajta, akkor sajnos a fekete, sötét az hagy némi kívánnivalót Maga után...

Ill. kezdem érteni, hogy vajon miért is kerülhet egy 22"-os a duplájába, vagy 24"-os, stb... Lehetséges, hogy a DELL-ben nem csak a nevet kell megfizetni. ;)
  • benkoszabi
    bár én laikus vagyok, de előfrodulhat, hogy valamiből kevés van a gépben...
    hasznos link:
    topik 1
  • Carlos
    Esetleg a táp nem bírja...
    Milyen tápod van és milyen vasat kell kiszolgálnia?
  • joe1980
    Sziasztok.Egy problémával jöttem ide,szeretném ha vmeikőtök tudná rá a választ,ugyanis amikor játszok 10-esetleg 20 percet akkor a monitorom egyszerüen kikapcsol és kiirja hogy POWER SAVING MODE.Internetezni tudok,egy boltba azt mondták nekem rakjam ujra a windows-t,és uj videókártya driver-t rakjak rá. Ez megtörtént,és most is csinálja (tegnap az Assasins creed-nél).Kérlek segitsetek pliz!
  • benkoszabi
    Ezzel arra akarsz utalni, hogy bár a TFT technológia a frissebb és az újabb, mégis az olcsóbb kategóriájú monitorok esetén előfordulhat, hogy a színek árnyalatai furák? mert pl. szinte minden, eddig ezen a monitoron kipróbált játékom világosabb jóval...és hiába állítom be a játékokban is az 1440x900-at...tehát natívban futtatom....hiába húzok mindent maxra...mintha a felületek életlenebbek lennének és néhol rondábbak mint a 15"-ös CRT-men....vagy csak az én szemem rossz?