14419
  • Lacee86
    Jelenleg 17-es hagyományos CRT-m van. Na most én egyrészt filmezek gépen, másrészt sokat dolgozom rajta tervezőprogival, harmadrészt játszani is szoktam. Sztem nagyon nem kell magyaráznom tovább, h miért szeretnék nagyobb és korszerűbb monitort. :) Kivéve játék, mert tudom, h ekkora monitorhoz jobb gép dukálna, de az közeljövőben nem fog menni. De viszonylag hosszú távra szeretném a monitort, szóval azért az is szempont. (Nem vagyok amúgy ilyen felbontás meg élsimítás "buzi".)
  • schrank
    mi meg mindíg egyből rávágjuk a mi kérdésünket , hogy mire fogod használni ?
  • Lacee86
    Hali! Én a nyár folyamán szeretnék venni egy monitort. 22"-os LCD wide-ot szeretnék, 40-45 ezres árkategóriában. De akkora a választék, h gondoltam megkérdem itt, h mire kell/érdemes figyelni? LG-t vagy Samsungot szeretnék, melyik a jobb márka szerintetek? Ezenkívül van ez a kontrasztarány, felbontás, fénykibocsátás stb.: ezeknél mik a jó értékek, mire érdemes figyelni? Előre is köszi bármilyen infot.
  • KranaZoli #7421
    Újabb okos TFT:

LG W2286L: újabb energiatakarékos monitor

"A gyártó az újdonság esetében LED-es háttérvilágítást alkalmaz. A tetszetős, csillogó fekete kávával rendelkező monitor Auto Bright funkcióval is fel van vértezve: a technológia jóvoltából a készülék az adott helység fényviszonyainak megfelelően állítja be az LCD panel fényerejét, gyakorlatilag ebből is ered az alacsonyabb fogyasztás."

Gondolom ki lehet kapcsolni. Különféle paneleknél már alkalmazzák ezt, pl. kocsik műszerfalainál is.
  • KranaZoli #7420
    Van, de hagyományos.
    Viszont sok csillogóst láttam.
  • Solten
    vegyél egy laptopot...
  • KranaZoli #7418
    1x kipróbálnám. :D
    Én már csak ilyen perverz vagyok...
    :D
  • Inquisitor
    A "csillogó" kijelzőknek jobbak a szinei és a képminősége, eddig jól hangzik, de cserébe tökröződik mint állat. Mivel a hordozható gépet elég közelről használja a user nem gáz, de ha ilyen monitoron kéne melóznod vagy filmeket nézni, már nem kérdeznéd ezt. :)
  • Solten
    Nem sokat segit rajta. Max. latod tukrozodni a sziluetted ami marha idegesito tud lenni. Szoval meg tukros feluletet is csinalnak - vilagvege. Notiknal is nagy baromsagnak tartom.
  • schrank
    urban legend ...
  • Inquisitor
    Speciel a "Zaporozec"-re gondoltam.
  • schrank
    most hogy végre elérhető árba zuhantak az lcd tv-k hogy bátran megvehesse egy család nem fog kétszer annyit adni érte pláne hogy az előző 68cm-es képcsövesnél messze jobb még az is ...
  • Solten
    Jah, kifelejtettem az un. teszkogazdasagos LCD-TV-ket - nana hogy TN...
  • schrank
    az ötven %-os dízel eladások nem a technika ellen beszél találj ki mást
  • KranaZoli #7410
    És olyan TFT-t miért nem gyártanak, mint az újabb notik, hogy csillog a kijelző?!
  • Inquisitor
    Ezt az állapotot hívják igénytelenségnek?

Csak rossz vicc volt. Sorry.
    Na de ... ha az emberek nagyobbik része azt se tudja mi a görcs az az S-IPS, vagy eIPS, meg egyébb panelek, és gőzük sincs miért is jobb, akkor miként lehetne rá igényük?
    Ráadásul egyre több olcsó TV-ben is TN panel van (lásd paraméterei) azért egy naggyképernyős családi tévénél ne magyarázza már nekem senki, hogy nem gáz ha X fokos szögből átmennek a szinek inverbe rajta.
  • Inquisitor
    És ha olajkájha?
  • schrank
    nincs rá igény ... ergó nem kell még egy pl :hibrid autó
  • Solten
    Sajnos schrank tul sotet ahhoz hogy megertse, a mondandom lenyege: befejezhetnek mar a TN panel gyartasat, es kuldjek a sokkal jobb technikat, olcson a nepnek, nekunk. Hogy a TN egy szar technologia, es evvel megsertettelek? En is azt hasznalom/hasznaltam.

Csak bosszanto hogy jo ideje van a jobb, es aranyarban merik. LCD tv-ben a kutya se vett TN-est (igaz, volt alternativa- plazma), be is szuntettek, csak jobb paneles van. A qrva monitoroknal miert nem lehet ezt? :)
  • schrank
    DE
  • KranaZoli #7404
    Arról van szó, hogy ez hardver topic.
    Szerintem sokaknak ajánlottak itt, ajánlottunk olcsó TN+Film-es TFT-ket, mert Én is és szerintem a többség (ofkórz) azt használ. Nekem is, sajnos nincs időm elmenni drágább készülékért.

Ajánlottunk 19"-os wide-ot is, de Én biztos hozzátettem, hogy nem nem venném meg. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem értem meg, ha vkinek erre futja.

De a Te fordításodban Solten mondata annyit tesz, hogy itt a többség szart használ. Mert ez ugye ezt jelenti, hacsak nem voltatok annyira mocskok és mindenki váltott.

No.
    Szerintem sok mindenre gondolt csak arra nem, hogy itt mindenki szart használ és ezzel vérig sértsen minden fórumozót.
    Hm?! Szerinted?!
  • schrank
    van egy sorhatos merci de az szar mert a v8 jó csak ...
  • Solten
    te nem erted... de hogy megertsd: orvendetes hogy igenytelen vagy es a Trabant is jo neked...
  • schrank
    hááát ha ezt a hasonlatot nem érted akkor nagy lehet a baj odabent ...
  • Solten
    Olcsok lennenek ha nem venne senki TN paneles monitort. Persze relative olcson elo lehet allitani, bazinagy rajta a haszon. Rohadek gyartok meg a tobbi ertelmesebb panel arat magasan tartjak. Kezd mar alakulni a helyzet, par VA monitor mar szinte ertelmes arsavba csuszik.

#7399: ez egy hardverforum, mifele idiota hasonlat ez? TEK
  • schrank
    jaj fejezd már beeee, ha egy kocsiban nem V8-as motor van akkor az már szar ?!
  • [HUN]FaTaL
    Sokkal drágább is.
  • Solten
    Azt nem mondanam, de van nala sokkal-sokkal jobb: VA, IPS
  • Máté94
    Az nem jó?Nem értek hozzá:D
  • Solten
    Nagyon dogos. Csak ezt a rohadt TN panelt lassan mar elfelejthetnek.
  • KranaZoli #7394
    Új 23 hüvelykes Full HD Acer monitor érkezik

• bertino
    ah, thx.
  • Solten
    Nem progival: link :)
  • bertino
    másdik oldalon, ami van kalibrációs tábla, azt milyen progival csinálják ?

több tesztnél is láttam, határozottan hasznos cuccnak tűnik, de fingom sincs mi az
  • Solten
    Szuper a cucc. Kell egy ilyen 23/24" Full HD-ban... :) Es letoltheto hozza a profil is, bravo PH.
  • bertino
    http://prohardver.hu/teszt/dell_ultrasharp_2209wa_a_kakukk_ket_tojast_rakott/egy_ujabb_22_os_kulonc.html
  • RaveAir
    Ez nem április elsejei hír volt?
  • duracellmumus
    20 perc cs után begörcsöl a jobb szemöldököd:)

szerintem fárasztóbb lehet mint a kattintgatás, de tornának nem rossz.
  • KranaZoli #7386
    Nem, mert általában olyankor SG-t olvasok.
  • Solten

Na ez hatalmas, gondolj bele, a jovobeni netkavezoban, mindenki gesztikulal meg vagja a pofakat.

Szoval neked olyan smart monitor kell ami kivul esik a szendvics-majszolasi-zonadon...