14419
  • Solten
    "Minden megjelenítőnek van kontrasztaránya, ez egyfajta teljesítménymérő adat, amelyet egy aránypárban (pl. 1000:1) szokás megadni. Ez az aránypár jelzi, hogyan viszonyul egymáshoz a megjelenítővel előállítható fehér és fekete szín (cd/m²-ben mért) fényereje."

Kontrasztarannyal ne torodj, mindenfele panel elerte a technologia kortlatjat, ezt a gyartok un. "dinamikus kontraszt" nevezetu marketingbaromsaggal probaljak eltrukkozni. Arra jo, hogy epilepsziat kapj. Miert jobb neked a nagyobb meret, felbontas? Magadnak kell rajonnod... Amugy meg 23" full HD-t: link Kiszolgal par evig. VGA-t meg veszel hozza.
  • steweee
    http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=22445

a kontrasztarány mit takar? am jónak tűnik amit ajánlasz, és köszönöm szépen a linket. ha tudnál írni pár sort hogy mégis miért jobb nekem a szélesvásznú monitor nagyobb kontrasztaránnyal és felbontással, akkor tényleg nem gond a pár ezer forintos különbség...
  • duracellmumus
    az biztos hogy horrorra nem alkalmas:)
    amit észrevettem a 3d-s dolgokkal kapcsolatban:
    azt nem szeretném hogy 10 cm-es emberekékre keljen lövöldözni, akik az orrod előtt rohangálnak:)

engem legalábbis idegesít a méretaránytalansága...

3Ds moziban kipróbálható a dolog...

Ha ingyen adnának hozzá 295-öt akkor sem tudnám elviselni
  • Solten
    En ugy gondolom monitort se 1 evre vesz az ember, hardvert meg lehet kesobb hozza fejleszteni. Ha nem igy gondolod: link
  • steweee
    monitort akarok venni. max 40.000 ft határig, és vagy 1280*1024 4:3-as vagy 1440*900-as felbontású szélesképernyőset.mert a rendszerem ezen a felbontáson vinné a játékokat kompromisszumok nélkül. gondolkodtam 22-23 colosban is, mert az is csak úgy 10-15 ezerrel drágább, de amit gépet vettem most már úgyse szeretné azokat a nagy felbontásokat, nem menne vele jól

ki mit ajánl?

én amit kinéztem az a samsunk 943b, de jelenleg épp kifogyott a a nagykerekből
  • Solten
    "Használatához NVIDIA-kompatibilis videokártyára (GeForce 8 és 9 sorozatok, illetve a GeForce GTX 200 sorozat) van szükség."

• desigo
    Már kapható a 3D-s monitor
  • Solten
  • duracellmumus
    Enyiért, EZ?
  • DJ RX7
    Ezt néztem még. Érdekes, hogy ez 23 colos és HDCP-t is tudja. Mennyire lehet ez gagyi?
  • DJ RX7
    Ez a BenQ monitor nekem nagyon megtetszett és nagyon mellette vagyok, hogy ezt fogom megvenni.
    Esetleg van valami más monitor ilyen árban ami jobban megérni a pénzét? Az fontos, hogy legyen hozzá HDCP, mert Playstation 3-at is hozzá szeretném kötni.
  • tmisi
    Szerintem azért mosódott mert nem a natív felbontásban használja. D-SUB-on keresztül ráadásul még rosszabb mint DVI-n.
  • Lacee86
    Én meg nem tudok olyan jól angolul, most meg lusta vagyok keresgélni, de azért kösz. :-)
  • Calver
    ollé
    (lusta vagyok leírni )
  • Lacee86
    Egyébként ez az 5ms meg 2 ms, ez mit jelent pontosan? Van vmi köze, h hány Hz-es a monitor?
  • lamerrichard
    Nem mondom hogy nagyon lehetett látni, a bátyám SAMSUNG 932-es 2ms-es monitorja ugyan annál a játéknál nem mosódott. Bár mondom lehet azért volt annyira elmosódva mert ASUS monitor volt.
  • DJ RX7
    Azt ne mond, hogy lehetett látni szemmel az 5 ms-os elmosódásokat...
  • KranaZoli #7487
    "SAPPHIRE HD4870 2GB GDDR5 VAPOR-X PCIE"

De szemét vagy!
    Meg fogja enni az 1920x1080-at.

Ami igazán jó lenne, ha 24"-ost ki tudnál gazdálkodni 1920x1200-ast.

Amúgy Samsung 2333sw. Autós játékokkal már rég nem játszom. Bizonyos fokú elmosódás szerintem minden TFT esetében van. A 2ms-ra írt marketing szöveg, amihez mindig autós képet raknak szerintem butaság.
  • lamerrichard
    Rossz példát hoztam fel.
    Akkor úgy mondom hogy minden olyan mosódik aminek egy normális jó minőségű monitoron nem kellene.
  • Lacee86
    Autós játékok már csak ilyenek, h mosódnak benne a dolgok; nem tűnt még fel?
  • lamerrichard
    Csak azért gondolkodtam 2ms-ben mert haverom vett egy ASUS 19" wide monitort és az 5ms-es volt és mikor pl. autós játékkal játszott akkor olyan volt mintha mosódott volna egy kicsit, de lehet hogy csak azért mert ASUS nem tudom.

Ja és ha akkor majd ezt a ti általatok kiválasztott monitort veszem SAMSUNG 2333SW-t akkor remélem nem lesznek ilyen gondok vele.
    Ja és írtad hogy meglesz-e hozzá a hardver.

Amit még fogok rendelni azaz a gép az így néz ki:
    ASUS P5Q
    CORSAIR VX550W
    INTEL Core2 Quad Q9400 2.66GHz 775 BOX
    ARCTIC COOLING Freezer 7 PRO
    SAPPHIRE HD4870 2GB GDDR5 VAPOR-X PCIE
    GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
  • Calver
    csak egy mondat kimaradt az elejéről, meh. mégpedig az h 2253 LW-t már nem fogsz kapni.
  • Calver
    2253 LW. 16:10-es képátló, 1680*1050-es felbontás, 2 ms - de minek?

2 ms és 5 ms között nem fogod észrevenni a különbséget. soha. szélesvásznú monitoron sokkal kellemesebb játszani - mivel a szem által belátott "képátló" nem 4:3, sokkal közelebb áll hozzá a 16:9/16:10. valamint még a régebbi játékokhoz is sokszor csinálnak widescreen modokat, ha alapból nem tudja.

2333SW-t tényleg mindenki szerette addig, szóval én a helyedbe egy olyanra csapnék le - ha megvan hozzá a hardver ofc.
  • lamerrichard
    Akkor milyen monitort ajánlanátok játékra ami SAMSUNG és 2ms-os?
  • KranaZoli #7480
    De csak azért, mert a P-s szériából szerintem még senki nem vásárolt innen. :)

Jó ez, csak drága...
  • tmisi
    Hát pedig ez pont egy szélesvásznú, ráadásul a legszélesbb mert FullHD felbontása van. Utóbbi 3 év játékai simán támogatják a széles felbontásokat, ezzel nem lesz gond. Filmekről ne is beszélve. Ha meg 4:3-as dolgot nézel, driverből beállítható hogy ne húzza szét a képet.
    Egyékbént szerintem 20'' felett nem is nagyon van normál képarányú monitor.
    Ha Samu, és maradhat a FullHD, akkor a 2333SW-t ajánlja mindenki.
  • lamerrichard
    Hello.

Most rendelném a gépemet de nem tudom hogy milyen monitort vegyek hozzá.
    Annyi biztos hogy 2ms válaszidős lesz de nem akarok venni szélesvásznút mert úgy hallottam hogy nagyon rossz rajta játszani. Ja és Samsung monitort akarok.
    Itt kinéztem egyet de nem tudom hogy milyen lenne játékra.
    Segítsetek hogy szerintetek ez jó, vagy ha nem akkor meg ajánljatok már egyet ami jó lenne játékra és 65k-tól nem drágább.

Itt amit kinéztem: http://ipon.hu/webshop/product/samsung_p2350/110572
  • Lacee86
    Ja, és mennyibe kerül...
  • desigo
    komoly,hogy 40%-kal kevesebbet fogyaszt
    plusz még a csomagolásra is figyelnek,hogy ne szennyezze a környezetet
  • Solten
    Ultravékony monitort készített a Samsung

• Solten
    Nem olyan huha ez egy TN-es Asusert... :) Ennyit er. Iponon kaphato a nagyobb testvere (link), hm, vajon miben kulonbozhet.
  • desigo
    BENQ és AOC van 54 ezerért is csakhát azok na...
  • KranaZoli #7472
    (a 24"-os 58 ezer)

Ez komoly?!?!
    24"-os TFT ennyi pénzért.

A tesztet majd később olvasom el.
  • desigo

Asus VH222H

Review

46 ezret szerintem megérhet...(a 24"-os 58 ezer)

* Képátló: 22 inch
    * Kontrasztarány: 20000:1
    * Maximális felbontás: 1920x1080
    * Függőleges látószög: 160°
    * Átmérő: 21,1-30 inch
    * Fényerő: 300 cd/m2
    * Válaszidő: 5 ms
    * Vízszintes látószög: 170°
    * Csatlakozók: DVI

Egyéb: USB-csatlakozó, Beépített hangszóró
  • KranaZoli #7470
    Nem nagyon hiszem, hogy TFT-knél lesz jelentősebb áresés, bár most erősödött a forint.
  • Lacee86
    Na hát akkor meg pláne. Nem hinném, h olyan rosszul járnék a 2233-assal, úgyh sztem az lesz. Jó lenne, ha nyár végére meg tudnám venni, majd kiderül mi lesz. Szerintetek várható belátható időn belül jelentősebb áresés? Most az Áfa miatt picit minden felment sajnos, azt néztem.
  • KranaZoli #7468
    Teljes mértékben értelek, megértelek!!!
    Jól fogsz dönteni, ha Samu 2233-st választasz.
  • Calver
    na meg a filmek nagy részét nem 16:9-es képátlóval adják ki, hanem 2.35:1 és hasonló mókás dolgokkal. szóval fekete csík filmezésnél megszokott dolog lesz, képátlótól függetlenül. ha valakit zavar, vegyen 21:9-es tv-t
  • Lacee86
    Mellesleg ha nagyon el akarom tüntetni ezt a fekete sávot, kinagyítom teljes képernyőre. Így meg a film 2 széléből fogok egy keveset levágni, ami megint csak semmiség.
  • Lacee86
    De értem. 16:9-es film közben fog lenni alul felül egy picike fekete sáv, amivel nem törődöm. Film közben nem 22" lesz az átló, hanem 21,4" -> nem nagy veszteség. Viszont minden máshoz (netezés, tervezőprogi stb.) meg igen jó, h ha azért van némi magassága is annak a szerencsétlen monitornak. Nekem nem a filmezés a fő szempont.