14419
  • Solten

Soldiers: Az emlitett Pivot-funkcio, valamint:

2494HM: 24"
    2494HS: 23.6"

Kulonbseg van meg ugye a feluletukben, a kava a HS-nel matt (halisten).
  • Calver
    legszebb emlékeim szerint az állvány. előbbi forgatható/dönthető/rakétavetővé alakítható, míg az utóbbi nem.
  • Soldiers
    srácok lenne egy kérdésem mi a külömbség a Samsung 2494HM és a 2494HS között??
    csak annyit láttam hogy a 2494HM drágább
  • [HUN]FaTaL
    Radiátornak semmi köze hozzá.

A földeletlen konnektor sem hiszem, hogy problémát okozna.
  • KranaZoli #7740
    - Amúgy lehet h hülyeség, de az bezavarhat pl. h radiátor van a monitor közelében vagy hogy nem földelt a konnektor?

Radiátor?! Azé a tél még odébb van...
    Enyém is nem földelt konnektorban van.

Cja, ha nem lesz jó, akkor marad amit Fatal is írt.
  • [HUN]FaTaL
    És ha még mindig akkor a Windowst is. :D

Az hogy melyik media lejátszó jelenít meg képet és melyik nem, ahhoz semmi köze a monitornak.
  • Lacee86
    Jót úgy értettem, h talán nem pixelhibás meg van kép a monitoron.
    Köszönöm, próbálkozom kicsit, meg a menüben állítgatással is kicsit. Amúgy lehet h hülyeség, de az bezavarhat pl. h radiátor van a monitor közelében vagy hogy nem földelt a konnektor?
  • KranaZoli #7737
    Jónak tűnik?! Hát nem úgy értelmeztem.

- Egyrészt mikor a monitor driverét fel akarom tenni, egyetlen másodperc alatt kiírja, h már fel van téve.

Ez így jó. Ez nem VGA driver. Pikk-pakk felmegy.
    Ezt a driver-t honnan szedted?! XP találta meg?!

- Másrészt a filmeket nem akarja Media Playerben lejátszani a gép, csak BS-ben.

Egyiket sem használom. Nézd meg ezzel: Media Player Classic Homecinema 1.3.1249 (2.84 MB)

- Ezenkívül 1680x1050 60Hz-en mint ha vibrálna a kép, fekete szöveget vegyes színes mintásnak látom.

Ez így nem fasza, hiszen ez lenne a natív felbontás és a 60Hz-nek is jónak kellene lennie. 2233BW terméktámogatási hivatkozások

Olvastam olyat, akinek újra kellett pakolnia a VGA driver-t is. Ha ezek nem orvosolják, akkor uninstalláld a VGA driver-t, majd tedd fel a legfrissebbet és ha még mindig kaki, akkor újra a monitor driver-t is.
  • Lacee86
    Hali! Megjött a monitorom. Bekötöttem, jónak tűnik, de van néhány gondom. Egyrészt mikor a monitor driverét fel akarom tenni, egyetlen másodperc alatt kiírja, h már fel van téve. Másrészt a filmeket nem akarja Media Playerben lejátszani a gép, csak BS-ben. Ezenkívül 1680x1050 60Hz-en mint ha vibrálna a kép, fekete szöveget vegyes színes mintásnak látom. DVI-re kötöttem. Mi lehet a megoldás a gondjaimra? Samsung 2233BW monitorról és XP 32 bit (SP3) oprendszerről van szó.
  • biomage
    valaki átnézhetne ebbe a topikba
  • desigo
    jönnek az újdonságok

Új csúcsmonitorok az LG-től

• Solten
    16:9-es monitorok, akár C-PVA panellel is
  • KranaZoli #7732
    Abból gond nem lehet, ha előtte átállítod a frissítési frekit 60Hz-re. Aztán majd fel kellene telepíteni a monitor driver-ét.
  • Lacee86
    Ja, de nekem XP-m van. Akkor úgy teszek ahogy írtam. Köszi.
  • [HUN]FaTaL
    Jól, de Vista, Win7 már jól kezeli.
  • Lacee86
    Megint én vagyok. :) Megrendeltem a monitort, de megint eszembe jutott 1 kérdés. Ha majd megjön a monitor, akkor mielőtt rákötném a gépre, mi a teendő? Most 1024x768 85 Hz-en van az asztal (17-es CRT). Előtte 60 Hz-re kéne állítani, mivel LCD nem tud 85-t, nem? Aztán majd mikor már az új monitorral bejön a windows, akkor fel kell tenni a monitor driverét, és beállítani a kívánt felbontást, jól gondolom?
  • [HUN]FaTaL
    Samsungra, LGre 3 nap pixelhiba gari van, utána pixelhibával ha jól tudom nem foglalkoznak garancián belül sem. A 3 nap alatt 1 pixelhibára is cserélik.
  • KranaZoli #7727
    - Egyrészt pl. Samsung monitoroknál kb. hány%-nál szokott lenni pixelhiba?

Passz.

- Meg ha mondjuk a pixelgarancia eltelte után, de még a garancián belül kezd pixelhibásodni a moncsi, azzal tudnak vmit kezdeni?

Mármint javítás?! Nem. Szerintem bolttól is függ, hogy mit tudnak csinálni. Ezen még Én sem nagyon gondolkoztam, ui. a pixel hibának(knak) az első pár nap alatt ki kell jönnie. Utána már kisebb az esélye, hogy pixel hiba lesz. Gondolom cserélik ugyanúgy, csak talán nem annyira rugalmasan, stb...

Talán más majd tudja!

- Ezenkívül én ipon-ról szeretnék rendelni, ahol 3 napos pixelhiba gari van, és azt írják, h akár 1 hibás pixel esetén is kicserélik.

Ki kell Nekik!

- Mert haverom szerint legtöbb helyen csak 6 vagy 8 felett cserélnek.

Vannak noname TFT-k, esetleg azoknál, vagy vmi alpárian szar üzletben.
  • Lacee86
    Hali! Még mindig van néhány kérdésem. Történetesen most erről a pixelhiba dologról meg a garanciáról. Egyrészt pl. Samsung monitoroknál kb. hány%-nál szokott lenni pixelhiba? Meg ha mondjuk a pixelgarancia eltelte után, de még a garancián belül kezd pixelhibásodni a moncsi, azzal tudnak vmit kezdeni? Ezenkívül én ipon-ról szeretnék rendelni, ahol 3 napos pixelhiba gari van, és azt írják, h akár 1 hibás pixel esetén is kicserélik. Ez igaz lehet? Mert haverom szerint legtöbb helyen csak 6 vagy 8 felett cserélnek.
    Bármilyen választ köszi előre is.
  • Lacee86
    Ok, köszönöm mindkettőtöknek a gyors választ. Meg is rendelem. :)
  • KranaZoli #7724
    Don't worry!

Ugyanilyen van a 2333sw-n is és 1"-al nagyobb is. :D
    Nem mindenkinek sikerül első klikkre összeilleszteni a monitort ezzel a kis csonkkal (valóban az illesztést csinálhatták volna, vmivel jobbra is) de semmi problémát nem jelent.

Nyugodt szívvel vedd meg a moncsit.
  • Calver
    2253 LW-n is ugyanilyen, semmi gond nincs vele.
  • Lacee86
    Hali! Na úgy tűnik, végre tudok venni monitort. Már korábban itt is érdeklődve meg nézegetve a Samsung 2233 BW-t választottam. Meg is rendelném, minden szépnek és jónak tűnik; kinézetre is tényleg gyönyörű. Egyetlen dolog aggaszt kicsit, az pedig a monitor talpa, pontosabban az a kis összekötő vmi, ami a talp és a monitor közt van. Igencsak karcsúnak tűnik nekem a többihez képest... Mit gondoltok, ebből lehet probléma?
    kép
  • Krisztofer45
    Hali
    akarok venni egy ien monitort Acer AV 243 HQBD monitort olyan 52-55ezer körül van. HDMI-s, Full HD-s, 24 colos szerintetek ez jó monitor??
  • dilofekete
    Azt viszont most elkönyveltem eggy jó időre, hogy a ViewSonic-ot veszek ha monitort veszek. XD
  • dilofekete
    A Zalman monitornak is van két 3d-s monitorja, amik elvileg támogatják a 3d szemüveget:
    http://www.zalman.co.kr/ENG/product/CategorySecond_Pic.asp?categoryname=Monitors&categorySecond=
    Azt nem tudom, hogy hogyan reagálnak az nvidia szemüveggel, 60k ft nem sok érte, ha kisebb hz-n is fut vele, mint 100-120?!. Ráadásul, dönthető, emelhető és még forgatható is, de hagsűlyozottan kiemelem, hogy még életemben nem láttam ilyen monitort, de eggyik sem full HD tudású. A Zalman kisebbik válozata 1280x1024 febontást tud 60HZ-en és mégis azt írja, hogy 3d tudású. Legalábbis azzal a szemüveggel amit hozzá adnak elvileg. Biztosan nem olyan jó, mint az nvidia szemüvege, de mégis kíváncsi lennék eggy összehasonlításra, mert nem találok, hogy mit tudna az nvidia szemcsivel.
    Viszont, mit tudhat a Zalman monitora a szemüvegével eggy játéknál 60k ft-al szemben, eggy Nvidia 3d szemcsivel és mellé eggy ViewSonic vagy Samsung monitorral? :)
    A Zalman játék listáján ugyan azok vannak, mint az Nvidia oldalán, de akkor miért nem teszi be az nvidia a Zalmant a listájára? Ez a szemcsi csak nagy HZ-n fut és ez eggy alternatíva? Nemt tudom. :(
    Mitsubishi monitort, ha jól tudom csak rendelni lehet külföldről, ahol gyártják és azért nem éri megvenni, mert rizikós eggy picit.
  • Soldiers
    köszke
  • KranaZoli #7717
    Specifikációi jók, de nincs tapasztalatom Asus monitorok terén.

Soldiers

Úgy tudod megnézni, hogy a banner-ban(!!!) ott vannak pixel tesztelő progik. A pixel hibát az egyszínű háttéren egy pixelnyi "világító" eltérő színű pixel mutatja. Talán ha rákeresel Google-al, még találsz nagy felbontású fotókat is.
  • Soldiers
    még vmi hogy lehet megnézni egy monitort hogy pixelhibás e??
  • Soldiers
    kössz
  • Lacee86
    Hali! Az Asus márka az milyen lehet monitorból? Konkrétan ez jó lehet?
  • KranaZoli #7713
    Teszt: link
  • KranaZoli #7712
    Hi!

SAMSUNG 2333SW

PS:

Gaben ezt ajánlom Neked is.
    Persze ha a használt LG jó állapotban van, akkor az 1920x1200 és 24" a mellett szól. Használtban is vannak nagyon jó TFT-k. Van lehetőséged kipróbálni?!
  • KranaZoli #7711
    Hi!

Röviden: 22" felejtős ilyen célokra.
    Az LG-ről nem nagyon találtam tesztet, de alap specifikációk jónak tűnnek. Ha jó állapotban van, ilyen célra inkább ez.

Miért válik meg tőle a tulaj?!
  • Soldiers
    hali tudnátok segíteni szeretnék venni egy TFT monitort 50ezer FT-ig mien monitort tudnátok ajánlani?? (filmeznék rajta meg rákötném a boxot)
  • Gaben78
    üdv! kérdés
    monitort vennék
    1,)BENQ E2200HD 45,000Ft
    2,)LG W2452V használt 45,000Ft
    game+film -re melyiket érdemesebb???
  • KranaZoli #7708
    Általában igen, Én kapcsolok fel lámpát a szobában még. Számomra úgy jobb. És gamma értékből is általában a legsötétebbet szoktam választani, vagy 1 fokkal világosabbat, de semmi esetre sem a legvilágosabb gammát.

Ill. relatíve alacsony fényerő és kontraszt értékeket is használok.

Néha filmnézéskor teszek kivételt.

PS:

Már notin is az az első, hogy veszem vissza a fényerőt. Amíg nem volt TFT-m nem nagyon foglalkoztam vele. De most már notin sem bírom a max fényerő környéki értéket.
  • Lacee86
    Én úgy tudom, h jó ha van egy kevés háttérfény a monitor mellé este.
  • Bokafix2
    Nekem egy 30"-os full hd monitor van és ennek jóval nagyobb a fényereje mint a régi 22"-osnak, és azt szeretném tudni hogy ergonómiai szempontból hogy éri meg használni?
    Pl. ti este használtok háttérvilágítást a szobában? Ég valamilyen lámpa, vagy csak a monitor fénye világít? Nekem csak a monitor világít. Ha felkapcsolok egy lámpát mellé, akkor az jobban kíméli a szemet?
  • Solten
    Nem is neked ment... (#7701)