PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
fincsi <#eljen>

Saor Alba

Szerintetek kicsit jó vétel az LG W2452V 70 rugóért? Szerintem kicsit nagyon úgyhogy örülök neki. És nem észrevehetõ egyáltalán a 2 ms és 5 ms közötti különbség. 1920x1200-ban már egész élethûek a játékok is.
A betyárját, igazad van! Kevertem a dolgot a tv-vel (32'-es Samsung), ott minden alapból normális volt. De most, hogy mondod, a monitor valóban más méretû.
Nem vacakolok vele, marad a 16:10...
Calver
öööö... az nem tûnt fel hogy ha 16:9-es felbontást választasz megnyúlik a kép?
bizony 16:9-es képaránnyal rendelkezõ filmeknél 16:10-es felbontásnál ott lesz az a két gonosz fekete csík, hacsak nem nyújtod ki a képet. vagy nagyítod egy kicsit mind horizontálisan mind vertikálisan megtartva a rendes képarányt, ellenben lecsípsz egy keveset a képbõl horizontálisan. ez utóbbira pl. zoomplayer képes. elõbbire is, de hamarabb rágnám le a saját lábamat minthogy kinyújtva nézzek egy filmet vagy akármit.

"The trees move. Do you not see it?"

Hali! Most vettem egy 943NW-t. A felbontásnál ugye az 1440x900 -at ajánlja fel - ekkor tûéles minden, viszont ilyenkor a divx filmeknél alul-felül vékony fekete csík van. Ha lejjebb veszem a felbontást 1360x768-ra, a filmek rendbejönnek (normálisan kitöltik a képernyõt), de pl. a betûk majdnem olvashatatlanok.
Meg tudnátok mondani, hogy van-e valami media player plugin vagy mittoménmicsoada ahhoz, hogy 1440x900 -as desktopon videólejátszáskor kitegye tényleges teljes képernyõre a filmeket?
Köszönöm a segítséget!!!
Aha állítgattam...meg van benne 4 fajta program a kontraszt/fényerõ arány változtatására.

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

Calver
fényerõt és kontrasztot próbáltad már letekerni? én monitorom is ritka durván tudott vakítani alapértékeken, lejjebbtekerve viszont kellemes a szemnek.
(ettõl függetlenül egy 70 centis lila mûpénisszel verném még mindig agyon azon oldalak készítõit ahol fehér háttér-fekete betûk kombinációt használják)

Hát ez 33 volt...akkor asszondod idõvel megszokom?

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

olcsóbb monitoroknál (pl. v7) volt hogy nem lehetett az istennek sem lentebb állítani a fényerejét és elvakította az embert a legkissebb beállításnál is, de még azt is megszokta idõvel a tulaj :-)

HP+

Sziasztok.
Nekem viszont fáj a szemem az lc-monitortol egy hete van egy samsung 943 nw-s monitorom és vakít a fénye egy idõ után.
Vagy fájdalom lehet attól hogy 'nagy' 19-es a monitorom és túl közerõl nézem?

Calver
passzolom, de butaság mostanság már nem DVI-vel ellátott monitort venni.

"Samsung-ból volt Nekik 2243BW, így azt jobban megnéztem. Sajnos analog-ra volt kötve, így menübõl semmi nem élt rajta, amihez gondolom Én DVI kellene Neki. Ott mindenhol azt írta ki, hogy "nem elérhetõ"."

Nálunk egy sima VGA elosztón van 8 monitor mellett, és simán megy az össze Samsung/LG menüje analóg csatlakozón is.

Az MM és társai boltokban meg ámítástechnika, monitor mindíg is sokkal drágább volt, van és lesz. Csak az akciós áruk kivételek, de néha az sem.

Calver
akkor passzolom, olvasgatok és informálódok folyamatosan de ilyen szinten még nem konyítok eleget a témához úgy néz ki <#nyes>

Calver
na meg az sem utolsó hogy a gép többi része nem nyírhatja ki a látásod, míg egy olcsóbb monitor azért hajlamos - akinek már volt része kötõhártya gyulladásban az tudja mirõl beszélek, igencsak fájdalmas tud lenni.

"nVidia (és tudtommal ATI) videókártya driverhez mellékelt segédprogrammal is simán be tudod állítani h ne állítsa át az aspect ratiot, ne nyújtsa a 4:3-as képet 16:10-esre."

Tudtommal csak digitális kiemenetnél mûködik.

" on/off válaszidõ 12 ms, csak a GTG 5 ms"
Ööö, a TN paneles 2ms se 2, és eddig 6ms volt a legjobb nem TN panel.

Calver
PF, SF speciel a monitor színét jelzi tudtommal <#nyes>
16:9 képátló nem "használhatatlan" netezésre és társaira, de 16:10-es monitor jobb. játékokra meg végképp, fõleg mert a fejlesztõk nagy része... nos, lusta. és bizony ez néhanapján azt eredményezi h 1680*1050-es felbontás bizony van, de 1920*1080-ról már lemondhatsz. na meg... Full HD a jövõ, de sajnos nem a jelen, 1080p rip-eket filmekbõl még csak-csak, de sorozatokból kb esélyed sincs beszerezni - már akinek ez fontos, nekem spec az, ezért is lenne felesleges Full HD monitor <#nyes>.

Hát igen az MM-ba énis elcsodálkoztam hogy mennyivel drágább, legalább 5-10 ezerrel drágább mint egy számtech boltba. De tapasztalatszerzésnek jó. Egyébként nagyon csalós amit lát az ember, én pl. mikor ott voltam játékok mentek rajta. A drágább moncsiknak eléggé szar képük volt az olcsókhoz képest, olyan fakó volt, de valaki mondta hogy a neon miatt van, mert ha beviszi az ember a sötét szobába akkor ott meg már az lesz színhelyes, az olcsóbb meg már nem annyira. Meg nekem picinek tûntek még a 24-esek is mert sok volt egy helyen. A tévével is így jártam, a boltba méretre közepesnek tûnt a többi között, aztán mikor hazahoztam itt meg a kisszobában meg bazinagy lett hirtelen😊 A moncsira ne sajnáld a pénzt (jó, nem a legdrágábbat kell megvenni), hiszen szerintem egy számgépnek ez a legidõtállóbb része. Nem avul el fél év alatt mint gép többi része, szal szerintem 5 ezer forintokon nem szabad filózni monitornál.

Solten
Ipon tesztek elég viccesek, ha értelmes tesztet akarsz olvasni olyan oldalakat nézegess, amiknek ez a szakterületük (HW)...

Saor Alba

KranaZoli
Nem, nem, nem. Nem arról van szó, hogy nem felel meg.
Dehogyisnem felel meg!!!
Sõt!

Csak nézegetek mást is.
Ezeknél a jószágoknál már azt is figyelembe kell veni, hogy melyiket tudom elképzelni hosszabb távon az asztalon, szobában 😊

Vagyis van abban vmi, hogy látni is kell 😊

Ill. amire még nem találtam rá, hogy mit is jelentenek ezek:

1.) PF, SF <#help>

Amiket most írtál link-eket, természetesen azokat is néztem és a teszteket is elolvastam az ipon-on.

Mondjuk ott a 2252V van tesztelve a 2252TQ helyett, de Nekem kinézetre dettó ugyanolyan mindkettõ. De csak kinézetre 😊

Még nem tudom, ennyi.

Több mint vszínû, hogy LG lesz, mert abból Én nagyobb termék palettát vélek felfedezni és egészen a W2261V-PF termékig szépen lépésben emelkednek az árak és ez utóbbit tekintve, ami már 1920*1080-as FULL HD-s készülék +10ezer pénz a különbség a kiinduló W2242T-hez viszonyítva.

Ugyanakkor lehetséges, hogy hosszú távon az a 10 ezer pénz megérné a befektetést... ?!

Visszaolvastam pár HSZ-t, mert emlékeztem, hogy ezzel kapcsolatban írtál vmit.

Meg is találtam.

Azt írod, hogy a 16:9 monitornak túl lapos, mozizáshoz jó.
Inkább a 16:10 oldalon állsz.

Ez miért van?!

Én pl. elég sokat nézek filmet gépen. Sõt! Szinte csak gépen nézek filmet 😊

Letöltöm, megnézem, törlöm 😊

A 16:9 egyéb felhasználásra (NET, játék) teljesen felejtõs?!
Használhatatlan, rossz?!

Érdekelne jobban is, hogy miért így gondolod.
(persze, ha így gondolod...)
<#nemtudom><#help>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Solten

Saor Alba

Solten

Saor Alba

Solten
#6286? Ez miért nem felel meg?

Saor Alba

KranaZoli
Szia!

Elõször is köszönöm szépen a sok-sok hasznos infót!!!
Melóhelyrõl körbeérdeklõdtem a környezõ boltokat, sehol semmi szinte raktáron. (Aliencomputers, LandComputer, PCLand) Amiket kinéztem azok közül egyik sem. Egyik boltban tanácsolták, hogy menjek be Én is a Hülye azért nem vagyok boltba és nézzem meg ott.

Hát Én is úgy tettem, ahogyan Te, követtem a példád 😊

Elmentem MM-ba, megnéztem. Elõször is elszörnyülködtem, hogy szerintem kicsi a kínálat :o Én sokkal több és több fajta TFT monitorra számítottam.

LG-bõl olyan, amit kinéztem nem volt. Csak hasonló, így inkább csak a design-t tudtam megnézni, hogy milyen is az LG.

Samsung-ból volt Nekik 2243BW, így azt jobban megnéztem. Sajnos analog-ra volt kötve, így menübõl semmi nem élt rajta, amihez gondolom Én DVI kellene Neki. Ott mindenhol azt írta ki, hogy "nem elérhetõ".

A másik gondom meg az volt, hogy teljesen idióta reklám futott az összes monitoron. Nem azt mondom, hogy ne menjen rajta reklám, de mondjuk vmi játék demo-nak, vagy film részletnek sokkal jobban örültem volna.

Az ára elég borsos volt, ui. 54ezer pénzt kértek volna az MM-be érte. Aliencomputers-ben mindez 45ezer :o

A gondom mégis inkább az volt, hogy mellette egy 24"-os BenQ monitor volt és vhogyan arra mondtam Magamban, hogy ez már igen. Azt már olyan jó érzés végig pásztázni az ember szemeinek 😉

Azonban az árcédulára pillantva pöttyet másképp gondoltam a dolgot 😊

Azoknak még naggyon borsos áruk van 😞((

Körbenézek azzal kapcsolatban, amiket írtál, aztán majd dönt a pénztárca.

Még nem tisztult le Bennem, hogy mi is lenne a jó megoldás, választás...

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Ja meg ez a moncsi 2ms-es ha már itt tartunk 😊

Egyet értek, nem félévre vesz az ember ilyen cuccot. Nekem is nagy dilemmám volt, hogy melyiket vegyem, elmentem még a Hülye vagyok a média árt-ba is kétszer. Nyilatkozni még nemtudok, mer nekem eddig csk crt-m volt, a héten rendeltem egy (némi eladói javaslatra) egy LG W2261v-Pf moncsit. 22 colos 16:9-es, meg Full Hd-t tud 1920x1080-at. Sajnos csak jövõ héten lesz meg, így még nem láttam élõben. Neked azt tudom tanácsolni, hogy mindenképp olyant vegyél ami tudja legalább az 1920x1080, vagy 1920x1200-as felbontást, hiszen szerintem aki most vesz monitort az már csak ilyent vegyen, (persze ha van rá pénze, meg jó videókártyája), mert a Full HD a jövõ. A filmek is majd egyre inkább ilyen formában jönnek (persze nem holnap, holnapután, hanem egy-két év múlva). És mint mondtam az elején az ember nem fél évre vesz egy monitort... Meg látom a videókártyád is bírni fogja ezt a felbontást<#eljen> Csak egyetlenegy dologtól félek mégpedig attól, hogy mivel 22 colos és 1920x1080-ba nem-e lesznek nagyon picik rajta az ikonok, meg a pixelek. Bár azt mondják hogy ha kisebb akkor meg élesebb a kép is, szal majd meglátjuk.

KranaZoli
Nincsen Nekik egyik fajta sem per pillanat... <#rinya>
Talán jövõ hét végére.

Még tudok egy boltot mellettük, oda benézek, hátha ott van vmelyik...

KranaZoli
A 2253LW-rõl csak jókat olvastam!
Azonban már úgy látom fehér holló lett belõle 😊

Éppen ma du-n tervezem, hogy benézek pl. az AlienComputers-be (melóhelyhez az van a legközelebb, ill. árlistájuk alapján van Náluk LG ill. Samsung is, de elõtte felhívom Õket, hogy raktáron is van-e Nekik...) és igen pont ezért, hogy lássam is Õket, melyiket tudom elképzelni az asztalon 😉

De ehhez elõtte kell a NET-es vélemény, tesztek, a Ti(!) személyes véleményetek, mert így szûkül le a kör, hogy melyikeket nézegessem a rengetegben...

Mucáj kérdezni, mert az ember nem fél évre, 1 évre tervez egy ilyen beruházást.

Calver
4:3 kapcsoló az igazándiból egy ámítás, nVidia (és tudtommal ATI) videókártya driverhez mellékelt segédprogrammal is simán be tudod állítani h ne állítsa át az aspect ratiot, ne nyújtsa a 4:3-as képet 16:10-esre.

mellesleg jól csinálod h így körbekérdezel, pár száz hozzászólással ezelõtt én is feltettem ugyanezt a kérdést monitorvásárlás elõtt <#nyes>

mindenesetre én elégedett vagyok kicsiny Samsung 2253LW-mmel, nem is tervezem még egy ideig lecserélni.

de amúgy még azt ajánlanám h nézz be valami szaküzletbe a környékeden, hesszelj meg pár monitort közelebbrõl is h mi tetszik, nem lehet teljesen netes véleményekre támaszkodni.

KranaZoli
Aha! Értem!

Akkor már csak olyanokra lennék kíváncsi, hogy van-e vmi különbség pl. egy LG2242T vagy egy Samsung 2243BW között?!

Miért érdemesebb ezt, vagy azt választani.

LG-krõl negatív tesztet még nem olvastam, azonban Samsung-okról igen.
De ez is csak adott típusra volt igaz Samsung-ok esetében!!!

Nekem egyenlõre pl. szimpatikus, hogy LG-ken van a 4:3 gomb, amit Én a leírás alapján életszerûen és hasznosnak tartok. Bár az is lehet, hogy ennek a használata meg fog szûnni, mert pl. már nem lesznek csak kizárólag 4:3-ra készített játékok, ...
Ill. az is lehet, hogy ugyanezt tudja a Samsung is, csak Én nem leltem rá 😊

Ezért lennék Én inkább kíváncsi a Ti, személyes tapasztalatotokra (vagy mit hallottatok, mit nem ismerõsöktõl, ....) Mert azért azt sem hiszem, hogy LG-kkel ne lenne probléma. Biztos, hogy van.

Mert Ti már TFT-t használtok, így vannak tapasztalatok. Ha cserélnétek biztos kialakult Bennetek vmi kép, hogy igen Én Samsung mellett maradok, vagy az ellenkezõje, vagy éppenséggel az, hogy Samsung-om volt, de következõnek LG-t vennék, ....

Köszönöm!!!

Calver
2 ms és 5 ms között nem veszed észre a különbséget gyakorlatilag. 8 ms felett leszel gondban.

Mersant
nekem 2253LW van 2ms, 5ms, meg mittudom en meg mennyi. mind a 3 beallitasnal lehet jatszani. a kulonbseg inkabb abban van, hogy bongeszesnel elesebbek a betuk ha kisebb a valaszido, viszont gorgetesnel jobban mosodnak a szinek, mig nagyobb valaszidonel pont ellenkezoleg.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

KranaZoli
Nem mondtam, hogy a 2243BW-vel baj lenne 😮
Azt még nem is néztem 😊

Azt tudnátok most ajánlani a 2253LW helyett?!

----------------

Közben megnéztem egy 2253LW specifikációját, amelyben azt látom, hogy 5ms-os válaszidõ.

Lentebb Calver írta azt a megjegyzését az 5ms-os válaszidõrõl, hogy ha jól értem, akkor csak 2D-ben annyi, játknál több, jóval több, ha ezt jól értelmezem.

Bár írta(írtad), hogy ez nem szent írás, de azért ezt jó lenne tudni!!!

Mert sokra megyek 5ms-os válaszidõvel, ha játékra nem tudom használni legyen szó Samsung-ról, vagy LG-rõl.

Ez egy ilyen általános álláspont, hogy 5ms-os az játékra nem alkalmas, vagy csak bizonyos modellek esetében?!

Mert akkor ebben az esetben inkább egy 20"-os 2ms-os válaszidejû, mint egy 5ms-os 22"-os. Ha így van! (és csak szerintem!!!!)

Calver
hmmm... hülyeséget írtam. de cserébe megtaláltam a trükköt. itt az LG féle termék honlap, on/off válaszidõ 12 ms, csak a GTG 5 ms. szóval játékokra kb alkalmatlan.
(ha nem megint baromságot írtam. ha igen, javítsatok azért ki <#nyes>)

???

Calver
ollé
(google ftw)

Más. Láttam egy ilyen monitort, hogy LG W2600HP, a gyártó oldala szerint ez egy 5ms-es S-IPS paneles monitor, és 120K körül van az ára. Ennyiért 24"-os nem TN-es monitort se kapni, hol a trükk??? <#ticking>

A 2253LW utolsó ára se volt sokkal kisebb, az árfolyamingadozások miatt, picivel 46K alatt, amikor "eltünt" a rendelhetõ modellek közül.
A 2243BW-vel meg mi a baj? 😊

KranaZoli
Ezt írtam lentebb <#kacsint>

Calver
hopp, azt hittem depo alapján h Land Computer-nél van, most látom h tévedtem, megnézve az oldalukat.

KranaZoli
Én elhiszem, hogy jó monitor a Samsung 2253LW, csak az a gond, hogy épkézláb boltot nem találtam "még", amelyik forgalmazná is és korrekt áron.<#help>

Viszont LG-kbõl meg van bõven <#wow2>

Calver
olvass vissza pár oldalt, a fél fórumnak ilyen monitora van, nekem is itt ajánlották, remekül bevált <#nyes>
búgásról én is hallottam 2253LW-nél, nálam spec mióta megvettem 22-re le van húzva a fényerõ, nekem semmi ilyen gondom nem volt.
btw nem véletlenül nem ipon-t linkeltem <#nyes>
azt h képes-e kezelni a monitort a géped, azt pedig a videókártyád gyártójának oldalán megtalálod... gondolom.

KranaZoli
OLLÉ!!! <#felkialtas>

Samsung 2253LW AKCIÓS! MEGSZÜNT 2008.11.22-tõl!
223 BW UTÓDJA! 22", Wide 16:10 képarány, 1680x1050, 2ms, 8000:1

MEGSZÜNT MODELL HELYETTE Samsung 2233BW elérhetõ már csak el nagyobb technikai tudással! A lenti ár már a 2233BW árát tartalmazza!

!!! AKCIÓ VERHETETLEN ÁRON!!!

2233BW <#levele><#rinya>

KranaZoli
Alulról nézni :o
Az olyan, mintha kukkolna az ember 😉

Ezt most a Samsung-ra írod?!
Leveszem a fényerõt és búg, ha meg még jobban leveszem, akkor annál is jobban búg :o

Attyagatya!

Eddig ezeket nézegettem 22"-ból, amikrõl jókat olvastam és árban is megfizethetõek:

LG (W22)
- 42T
- 42T-PF
- 42T-SF

Samsung (22)
- 53LW

Azt még nem tudom, hogy LG-knél mit jelentenek a rövidítések 😊
De ezekrõl rosszat nem igen olvastam. Kivétel azt, hogy zavaró a kék-en világító LED, de menübõl kikapcsolható.

Van vkinek személyes tapasztalata is a fenti készülékekrõl?!

Mersant
nem tudod magadfele donteni a monitort, tehat ha kicsit alulrol nezed akkor mar nem olyan jo a kep, sotetebb stb.
viszont altalaban van 1 hibalyuk, ha leveszed a fenyerot 80% ala, akkor bugnak, minnel lejebb veszed, annal jobban bug.

A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.

KranaZoli
Ez nincs is ipon-ban 😉

A 2233BW-rõl írnak nagyon negatívan.
Ja, és igen, a 2253LW-rõl valóban jót írnak, de csak ennyit találtam egy tesztben, magát a tesztet még nem :o

"
A korábban nálunk járt 2253LW után - mely átlagon felül teljesített - kíváncsian vártuk, vajon hasonlóképpen teljesít-e a kinézetre vele megegyezõ 20”-es BW változat.
"

A 2053BW-t is siralmasnak említik.

Ami azonban furcsa, hogy LG-krõl negatív tesztet még nem találtam.
(eddig csak ipon....)

Szóval köszönöm szépen a link-et. Utána nézek ennek a 2253LW-nek is, hogy miért is dicsérték annyira az ipon-osok...

Ezt írják és nem teljesen értem, hogy mi ez a probléma:

"
A monitor szembeötlõen jobban szerepelt 2232BW típustársánál, gyakorlatilag egyetlen dolgot találtunk, ami miatt gondolkodóba eshetünk vásárlás elõtt, ugyanis ezt leszámítva egy óriási tudású és remek megjelenítõvel volt dolgunk. A probléma pedig az alsó betekintési szögével volt, ha viszont ez nem zavar minket, csakis jó választás lehet a készülék, 3 napos pixelhiba garanciájával és kedvezõ árával egyértelmûen ajánlott vétel.
"

KranaZoli
Köszönöm szépen!
Most már nem emléxem pontosan melyik ipon tesztben, de majd megkeresem, annyit tudok, hogy vmelyik Samsung-ról vmi keggyetlen rosszakat olvastam...

MÁS:

A gépem az képes "kihajtani" egy 22"-os TFT-t és pl. játékot futtatni 1680*1050-ben?!

Calver
ollé - Samsung 2253LW
22" 2ms válaszidõvel. a kecske és káposzta esete pozitív végkifejlettel.

KranaZoli
Köszi!

Egyenlõre még csak infókat gyûjtök, HSZ-eket olvasgattam vissza ebben a topic-ban a "nagyobb" Wide TFT-krõl...

Konkrét elképzelés még nincs, árban sem, nézegetek <#lama>

Solten
Hi. Semennyire. És klassz ez az LG ennyiért.

Saor Alba